Tandläkarbesöket

Igår kl 13:15 var det dags för lillans första tandläkarbesök. Hon var väl inte själaglad över det men var nog ändå ganska nyfiken på vad som skulle ske. 
Jag hämtade lillan halv ett på förskolan. Vi tog bussen till stationen och gick därifrån. Hela tiden sa lillan att hon inte ville gå till tandläkaren och att hon inte tänkte vara snäll och öppna munnen. 

Väl där insåg hon att en vän från förskolan också var där. Tydligen hade de samlat ihop 40 stycken treåringar som skulle på sitt första tandläkarbesök :) 

Hon fick provsitta stolen inne hos tandläkaren själv men ville att jag skulle sitta där med henne så då gjorde jag det. 
Tandläkaren kom in och pratade lite med lillan och tandhygienisten. Sen skulle lillan öppna munnen. Hon den där som sa att hon skulle vägra, hon gapade så fint så.  Tandläkaren var imponerad. Andra gången hon skulle in i munnen på lillan hann hon inte säga till att gapa innan lillan gapade. Så det gick bra. Alla tänder såg fina ut. Hon har 19 tänder som har kommit ut helt och en sista som snart är helt ute. 

När undersökningen var klar fick hon en presentpåse och tandhygienisten gav mig tips och råd vid tandborstningen, vilken teknik man skulle ha.  
Presentpåsen innehöll en ballong som blåstes upp på momangen av tandläkaren och en gipsfigur och en tandborste så klart. 

Efter undersökningen fick alla duktiga barn ansiktsmålning :) lillan var överlycklig. Hon fick en fjäril i ansiktet.


Sen lekte hon i väntrummet istället för att klä sig och gå hem.


Ett mycket lyckat besök.


Väl hemma igen målade hon sin gipsfigur som hon fått i present. 

Om två år är det dags igen för nästa besök hos tandläkaren.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0