Vad händer och fötter?

Ojojoj, vilken tuff vecka vi hade förra veckan. Jag tror jag har återhämtat mig lite iaf.
Ni ska nu få läsa om veckan men sen tänkte jag lägga ut tillhörande bilder en annan dag.

Natten mellan söndagen och måndagen var jag uppe och tog hand om en hostig lillskit. Hon hostade järnet och efter jag hade varit uppe för sjätte gången bestämde jag mig för att hon skulle få vara hemma. Jag vabbade alltså. Bra början på vabruari =) På tisdagen ringde jag jobb och förskola för att berätta att vi skulle komma tillbaka till respektive plats. Men tji fick jag. På tisdagskvällen kom hostan med dunder och brak. Lillans andning blev väldigt tung och jag maxade alla hennes medicindoser. Tog fram extra "nödmediciner" för att utöka doserna men till slut får man verkligen inte ge mer medicin. Jag ringde 1177 för tips och råd men deras telefonkö var full och därför avslutades samtalet automatiskt. Så då ringde jag till närakuten för tips och råd. Hon som svarade sa att jag skulle vara lugn och försöka få lillan att somna för att vila är den bästa medicinen. Visst, fint det kan jag försöka med. Hon sa även att vi skulle åka in till Astrid Lindgrens barnsjukhus om det blev värre men "så jäkla kul ska vi inte ha" svarade jag på det. 
Lillan somnade gott och sov i ca en till två timmar. När hon vaknade lät det som värsta astmaanfallet. Hon kippade efter andan och hon själv panikade en aning. Hon drog in luft och hostade helt hysteriskt. Jag och maken bara tittade på varandra en kort stund och sen började vi klä oss i världens fart. Maken sprang ut och hämtade bilen och satte i bilbarnstolen som var uppe i lägenheten efter att vi hade tagit ut den innan helgen. Jag klädde mig och lillan som grät hela tiden men som tur var lättade inandningen en aning men hostan var hemsk och man hörde rosslet från lungorna i varje andetag.
Bilfärden till akuten gick på ca 15-20 minuter. Väldigt långa minuter tycker jag. Vi fick hjälp ganska fort och de konstaterade att det var krupp och inte astma som jag trodde. Skönt det! Alla värden såg bra ut, full syresättning och ingen feber (vilket tydligen var udda eftersom att det ofta kommer i samband med krupp). Hon fick andas adrenalin för att svullnaden i luftrören skulle gå ner. Två gånger andas adrenalin, kan ju säga att man såg att hjärtat rusade lite på henne =) När vi hade väntat där ett tag vaknade lillan till och drog efter andan och då hördes det fortfarande det där rosslet och jag förstod att hon behövde något till innan vi gav upp för kvällen. Hon fick därför kortisontabletter upplösta i vatten och sen kunde vi åka hem. Vi for mot akuten halv tolv, började klä oss och packa in oss kl 23. Vi kom hem strax efter 02:00. Maken hade varit vaken sen 05:00 dagen innan. Han var rätt färdig.

Onsdag morgon skulle jag jobba (maken fick vabba). De körde mig till jobbet och på väg dit går generatorremmen på bilen sönder. Vi gasade på för att komma till närmaste parkering (hos svärmor) och var innerligt glada över att vi hade klarat oss fram och tillbaka till akuten natten innan =)
Mitt på dagen var det dags för ultraljud. Allt såg bra ut för knodden, hen växer som hen ska. 
Natten mellan onsdag och torsdag var tung, lillan hostade väldigt mycket, verkligen väldigt mycket. Men vi var lugna, kan inte bli värre än tisdagsnatten. Hon sov max tre timmar den natten. Klockan var 2:30 när hon ville gå upp och titta på hästarna (my little pony). Då hade jag försökt natta henne och vattna henne för att få bort hostan i ca 45 minuter innan dess. Jag bytte med maken (som ändå var den som var hemma och vabbade) så jag kunde sova innan jobbet. Men ändå var jag helt färdig när jag vaknade på morgonen. Vi byttes av lite på morgonkvisten, maken fick lägga sig i sängen vid 05:30 och jag intog soffan med lillan (som var vaken och kollade på film på tv). Tur att han var hemma så att vi kunde hjälpas åt.

Torsdagen var jag som ett kolli. Vet inte hur jag överlevde kvällen men maken somnade vid nio tror jag. Jag var nog inte sen att hänga på. Tror jag.. Eller så var jag vaken länge av ren vana. 
Fredagen var jag ledig på och maken for till jobbet (hur tusan hade han energi till det). 
Lördagen var en riktig "göra-ingenting-dag". Vi gick inte ut förrän sent på kvällen och då bara för att kasta soporna.

Söndagen var en effektiv dag, vi hade återfått en del energi tror jag. Vi började dagen med shopping på Kista galleria. Maken köpte en ny kostym till det kommande bröllopet och en ny skjorta. Vi letade febrilt efter en slirre men fann ingen som matchade min klänning. Eller jo vi hittade EN men den var så jäkla FUL! Han ville verkligen inte ha den :P
Efter det åkte vi till svärmor (jag och lillan iaf) maken åkte till R för att spana in den nya familjebilen. Jag och lillan åt god mat hos svärmor och sen fikade vi allihopa när maken kommit dit. 
Väl hemma igen gick vi ut och åkte pulka. Vet inte hur många gånger vi åkte tillsammans men fort gick det och kul var det. Maken gick in och gjorde varm choklad åt oss medan lillan åkte färdigt det sista. 
Sen åkte maken iväg igen medan jag röjde lite hemma eftesom att mina päron plus syster skulle komma över. Jag färgade håret på mamma och lillan var i extas över besöket. Gissa om hon sov gott sen?!

Idag var första dagen på förskolan på över en vecka. Det gick bra och vi ser fram emot de kommande dagarna på förskolan med. På torsdag ska lillan till tandläkaren för första gången. Ska bli spännande.
Bilder kommer som sagt sen. Men nu vet ni ALLT som har hänt i förra veckan. =)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0