Whoopi


har idag sett sister act 1 + 2.
Deloris blir vittne till ett mord i ettan. Hon måste gömmas undan och hon göms i ett kloster.

i tvåan har nunnorna från klostret blivit lärare, men de behöver hjälp av deloris eller ja, syster mary clarence som hon heter bland nunnorna.

det är två mycket roliga filmer. De bjuder på mycket skratt och härlig musik. Om man tittar noga på 2:an så ser man jennifer love hewitt som en av eleverna. Det är Whoopi Goldberg som har huvudrollen.

längd på 1:an, 96 min
längd på 2:an, 103 min
båda är komedier. Rekommenderas att se om ni inte har gjort det än. Filmerna är ju från 90-talet eller så.

fortsättning från igår

                                                                  bild

Den andra filmen vi såg igår var Sahara. Den handlar om ett gäng skattletare kan man säga. De söker ántika föremål världen över. Huvudpersonen Dirk och hans vänner söker efter en legendarisk skatt som försvann med en båt under något inbördeskrig. De är nu i mali och letar, men där pågår just nu massivt folkmord genom förgiftning. Drik träffar en läkare, Eva, som undersöker en eventuell pest.

Filmen var mycket bättre än vad jag hade räknat med. =) Riktigt roliga karaktärer. Helt klart värd att se =)

Skådespelare bland andra: Penelope Cruz & Matthew McConaughey
genre: action, komedi
längd: 2 h 4 min

filmkväll igår

bild

Igår såg vi två filmer, en av dem var Shaun of the Dead. Huvudpersonen, Chaun och hans vän Ed bor tillsammans i ett radhus. En dag återuppstår de döda till levande. De blir zombies. Chaun vill då rädda sin mamma  och sin ex-flickvän, detta betyder att de måste ge sig ut bland alla zombies.

filmen är hyfsat rolig, men jag blev riktigt skrämd vissa gånger. (gillar inte att bli rädd). Men med Simon Pegg i huvudrollen kan det inte bli annat än roligt.

genre: skräck, komedi
längd: 1 h 39 min

valet och kvalet

Som nu vet har valen 2010 redan avgjorts. Det blev alliansen som återigen fick inneha makten. Det är väl okej. de har faktiskt gjort en bra period och ett bra arbete när det var finanskris. Men det var inga riktiga vinnare i valet. Eftersom att sverigedemokraterna kom in i regeringen.
Politiker är ett roligt släkte. Först säger de att alla människor är lika värda. Men när Jimmie Åkesson (eller vad han heter) satt för intrevju hos SVT var det ingen annan politiker som ville prata med honom. De förs ut honom, riktig mobbing, helt emot deras policy.

Idag när jag läste på www.aftonbladet.se såg jag att det bara blir värre och värre. Kan de inte bara släppa detta ett tag och gå vidare? Det går inte att gå in på sverigedemokraternas hemsida längre (inte för att jag har röstat på dem eller så men det är lite komiskt alltihopa).
Vi får se hur det går i framtiden. Man kan inte förutse hur det ska gå, men inget är väl omöjligt, eller?

ha det så bra
puss

byrån från ikea

Idag var jag å min sötaste sötis på IKEA för att köpa en byrå till oss. Just nu ligger alla våra kläder i resväskor eller på golvet.
jag höll på att få spasmer idag när jag skulle leta fram nya rena underkläder. att gräva i resväskan efter något man behöver kan vara frustrerande. Så när han kom hem bad jag snällt men ändå bestämt att det var dags att åka till IKEA. Vi hade som tur är redan sett ut en som vi ville ha, så det var bara att åka dit å välja färg för att sen åka hem igen.

Så halva kvällen har gått åt för att bygga på byrån. Jag gjorde lådor och han skruvade på annat. Jag har till och med använt en elektrisk skruvdragare!! det var lite läskigt men smidigt för allt gick mycket snabbare då.
Vi är inte klara med allt. Det ska spikas på en rygg till byrån och det kan vi inte göra så här sent på kvällen. Får bli imorgon då. 

Det ska bli så skönt att kunna hämta kläder i en byrålåda som vanligt sen.
Serien som byrån ingår i heter MALM. Vi tog samma färg/material som resten av mina möbler (de som ligger på landet :P). Det är 6 lådor. Nu längtar jag tills jag får lägga ner våra kläder i den så att det blir ordning och reda här i rummet. =) 

puss <3

Invention of Lying

Idag blev jag hämtad av min sötaste sötis på jobbet. Det var så kul att få sällskap hem.

Vi hyrde en film på vägen hem. The invention of lying med bland andra Jennifer Garner och Ricky Gervais. Ricky är en av medproducenterna till tv-serien the office.

Filmen handlar om en kille som får sparken. Alla på hela jorden måste hela tiden tala sanning. även om det är elakt ibland. Men en dag så säger han en lögn och sen spinner det bara på. Eftersom att alla antar att allt som sägs är sant så kan vad som helst hända.

Måste säga att jag hade noll förväntningar på denna film. Antog att den skulle vara urdålig och helskum. Men den var riktigt bra. Var lite udda att se exakt vad de tyckte om en person eller vad de själva tänkte.
Skulle helt klart rekommendera filmen för andra.

Genre: Komedi
Längd: 1h 36 min

på rymmen

Idag har jag jobbat. Allt gick bra i vanlig ordning, ända tills jag hittade en av våra kunder ute på gatan. Denna kund brukar gå med rullator och behöver tillsyn när denne går omkring. Men idag hade kunden tagit sig ut på egen hand och virrat bort sig lite. Kunden hade dock koll på när det var dags att komma hem för sina mediciner. 
Jag fick med kunden in i bilen och körde denne hem. =) Ganska roligt i efterhand tycker jag. Allt gick ju bra, inget fall eller så. Bara de anhöriga var lite oroliga.

när jag kom hem åt jag pannkakor. Mums, var gott och mycket behövligt!
Nu ska jag pussa lite på min sötis o sen krypa ner i sängen. Ska börja redan kl 12 imorgon o jobba till 22. så jag behöver nog vilan.
puss

vem där?

Skriver för ingen alls i denna värld verkar det som. Men det är lugnt, skönt att bara kunna skriva av sig lite ibland.

Idag var jag på jobbet igen, efter fem dagars uppehåll. Pratade med chefen, som är hur hygglig som helst förresten :) och hon ville ha kvar mig som timmis ända fram till årsskiftet. Vilket är helt underbart!!!

Jag hade även fått post. Både hit till Jakan och till Västerås. Den till Jakan var från min systeryster. Ett tackkort från hennes student. Mycket bra bild och kul att få. =)
Det andra brevet som var skickat till Västerås var från järfälla kommun. De tackade för mitt goda arbete i somras och hoppades att jag hade trivts, vilket jag självklart hade gjort! =) Dessutom hade de skickat med två biocheckar!! Så nu ska jag väl bjuda ut karln min på bio någon dag!!

Sov så gott!
puss

I hate Valentine's day

Dagens film blev I Hate Valentine's Day.
Det är samma skådespelare som i "Mitt stora grekiska bröllop". Så därför hade jag mycket stora förväntnigar. Dock levde inte filmen upp till dem.''
Huvudkaraktären var lite överdriven till en början och jag fick inte riktigt grepp om henne. Men det kanske bara är jag.
Köpte filmen på vår resa till Ullared. Filmen var helt okej men vet inte om jag skulle rekommendera den som världens bästa. Fast tycker man att John Corbett (SATC) är söt så är den sevärd =)
genre: romantisk komedi
längd: 86 min

flyttstäda

Jag hatar att flytta, speciellt om man gör det själv.
Har så klart fått hjälp med det tyngsta men i övrigt har jag fått fixa allt själv. Så nu har jag efter två intensiva flyttdagar träningsvärk i armar och ben. Plus att benen är helt prickiga av blåmärken på grund av allt kånkande av möbler och flyttlådor.


Måste självklart tillbaka =( misslyckades med städningen. Men hyresvärden var snäll och gav mig en kväll till på mig att fixa till det där.
Får väl se hur det går med det imorgon!
puss

RSS 2.0