Gravidolja

Var idag (söndag 30/10) på apoteket. Jag var ute efter en olja som finns där. Man ska smörja magen och andra ställen för att undvika bristningar och annat. Det blev en väldigt liten bild på flaskan. Men om man går in på apotekets hemsida och klickar på fliken gravid så finns det massor av produkter att välja bland.

Oljan kostade bara 65 kronor.
Jag ska testa den ikväll och i några fler kvällar/dagar. 
Sen ska jag berätta hur det känns och om det ens var värt att tänka tanken på att köpa oljan!

Sov så gott! =)

Hangover part 2Nu har jag sett Baksmällan 2, två gånger på två dagar. Den var rolig som satan, men jag hade helt glömt bort vem som gifte sig i första filmen. Så efter att ha sett 2:an så tittade vi på 1:an. Helt fel ordning men ändå.
Baksmällan två var riktigt bra, mycket roliga och knasiga scener! jag förstår inte hur någon kan hamna i så mycket trubbel!

Se filmen, men se ettan innan! :)


Vecka 19

Barnet:

Längden är ungefär 18 cm från huvud till 
stjärt. Vikten cirka 260 gram.

Livet i livmodern är stillsamt men inte ljudlöst. Mellan vecka 18-20 utvecklas barnets hörsel. Det blir medveten om ljuden i dess omgivning. Det hör blod som strömmar genom kärl och navelsträngen, sin mammas hjärtslag och tarmbubbel. Mammans röst når också in i barnets tidiga medvetande. Det kan uppfatta vissa höga ljud som tränger igenom livmoderväggen. Tandanlagen är tydliga och från vecka 19 syns det att barnets fingrar har fått naglar.

Mamman:

Pigmentfläckar

Du blir fortare andfådd när du rör dig eller gymnastiserar och du orkar troligen inte lika mycket som du brukar. Det är naturligt eftersom du blir allt tyngre samtidigt som din blodvolym ökar. 
Hjärtat får jobba mer för att pumpa runt blodet. Lyssna till din kropp och anpassa träningen så att den inte gör ont eller ger dig obehagskänslor. Att du håller kroppen i form är av stor betydelse, inte bara för graviditeten i sig utan också inför den kommande förlossningen och småbarnsperioden. Är du van att träna kan du med fördel fortsätta under hela din graviditet. 
Är du ovan räcker regelbundna promenader långt. Kanske tycker du om att simma? Många kvinnor upplever att de har blivit lite rundare över höfterna. 
Vistas du mycket i solen bör du skydda din hud lite extra. Det är inte ovanligt med en viss typ av pigmentförändringar som gör att du blir fläckvis solbränd. Det kallas cloasma och är helt ofarligt, 
men det kan ta några år innan fläckarna i huden försvinner helt. Ledbanden som håller i livmodern får sträcka på sig allt mer. Det kan göra ont både i ljumskarna och i sidan, högre upp på magen. Ta en paus då och då. Sätt dig med benen högt eller lägg dig ner en stund för att lindra 
belastningen på ledband och ligament. Det är dessutom bra för dig att gå ner i varv en stund mitt på dagen. Du orkar bättre och din allt tyngre kropp mår bra av en stunds avslappning och vila.

Informationen tagen från www.libero.se


Juno

Igår kväll innan jag gick för att sova så såg jag på Juno.
Vet inte vilken gång i ordningen. Filmen är ganska härlig. Ellen Page är en bra skådespelerska och jag gillar hennes humor. 


Filmen handlar om en 16 åring som blir gravid. Hon vill inte göra abort men heller inte behålla barnet själv. Så hon väljer att adoptera bort det.
Man får följa Junos graviditet från början till slut. Det är härligt snärtiga kommentarer som får en att dra på smilbanden. Har ni inte sett Juno så har ni faktiskt missat något!
Passa även på att se filmen Whip it, även den med Ellen Page!!


Confessions of a ShopaholicJag har läst alla böcker som tillhör denna serie. Tyvärr har det bara gjorts en film om Rebecca Bloomwood och hennes shoppingproblem. De händelser som uppspelas i filmen är sånt som har varit tre olika böckers handling. Det är synd att så mycket missades och att det inte blivit fler filmer.

Men läs böckerna, det är Sophie Kinsella som har skrivit dem.
Den första heter en shopaholics bekännelser
den andra heter en shopaholic i New York
den tredje heter en shopaholic säger ja
den fjärde heter en shopaholic får en syster
den femte heter en shopaholic i väntans tider
den sjätte boken heter en mini-shopaholic i mammas fotspår

Alla sex böcker handlar om deras liv och problem med shoppingen.

Tillbaka till filmen. Hon som spelar Rebecca var strålande, det passade in på beskrivningen. 


Men när de intruducerade Luke i filmen blev jag lite besviken. Skådespelaren är ganska tanig. Inte så pass välbyggd som han beskrivs i böckerna. Han verkar alldeles för snäll och mjäkig i filmen. (I boken är han mycket strängare) Men han är söt ändå. Eller hur?? 

Björnbröder 2

Jag tänkte att jag skulle se en film som inte fick mig att gråta. Men tack vare alla extra hormoner så gick det åt pipsvängen så klart. =)

Såg på björnbröder 2. Den är riktigt bra. Det är verkligen en fortsättning på den första filmen. Men de berättar ju lite vad som hänt tidigare så att man inte ska vara helt lost.
Jag gillar verkligen filmen, det känns som om brödraskapet är äkta och de har inte överdrivit alls (om man bortser från älgarna). Jag ser oftast filmerna på orginalspråk. Allt blir bättre då, skämten och animeringen. Det är härligt med djurfilmer, allt blir så färgglatt och mysigt!

Har ni sett första filmen så kan man även se den andra!
Men det är nog att rekomendera att filmerna ses i rätt ordning =)Forts. tvättstugan

jag sa ju till den fjärde personen att tvättstugan är upptagen. men ändå tvättade hon. I mina maskiner!!!
Tur för henne att jag var klar med dem och inte ville tvätta mer. 
Det är ingen som har bokat tiden efter mig dvs tiden mellan 16-19. Kunde inte den duga till alla andra?
Aja, skit desamma. Jag har fått min tvätt ren, torkad och vikt samt ihopparad. Så mitt jobb där nere är klart.
Men jag hoppas verkligen att jag ska slippa det där struleriet nästa gång.Nu ska jag stoppa i mig någon mat och sen se på film.

Kaos i tvättstugan

Hur många åt gången kan tvätta i din tvättstuga??
Där vi bor kan det vara två åt gången. Man bokar via en tavla där man sätter sin "plupp" på den dag och tid man behöver tvätta. 
Om det redan sitter pluppar där så är väl tvättstugan upptagen?? Eller??


Idag har jag tvättid mellan 13-16. Det är ganska korta tvättider tycker jag så jag vill ha min tid på mig. Jag sorterar tvätten hemma så att det bara är att pula in tvätten i maskinen när jag väl kommer fram till tvättstugan. Allt för att spara tid.

Men idag när jag kommer ner så är det någon som tvättar på en annan tjejs tvättid. Jag och en tjej hade alltså bokad varsin del av tvättstugan, men ändå är det en tredje person som håller på att tvättar på tjejens tid. Den tredje personen höll inte på att avsluta sin tvätt utan hon kastar in nytt i både torktumlare och torkskåp (båda torkskåpen!!!). Jag finner detta oacceptabelt. Det är inte mycket utrustning med vagnar och annat. Man får helt enkelt inte plats med tre i tvättstugan!

Har man bokat tid så borde det väl vara det som gäller!?
Jag vet att man kan sno tiden från någon annan om den är en timme sen eller så, men då får man pinna på så att man hinnner innan nästa ska komma till tvättstugan. ELLER????

Nu när jag skulle gå upp i från tvättstugan kom en fjärde person och ville tvätta!!!
Jag frågade om hon också skulle tvätta nu?
-"ja" svarade hon, hon tänkte chansa!
Ja chansa kan man göra men nu förklarade jag som det var, allt var upptaget och det var redan någon annan ytterligare som tvättade. Det hade blivit för trångt.
Men ÄNDÅ hör jag hur hon går ner i tvättstugan och in i tvättrummen för att kolla!

Suck!! Så onödigt!!
Man blir så less. Det blir liksom inte ens roligt att tvätta. hjälp

jag har fått kommentarer (via facebook) om att jag borde ändra informationen i min header men jag vet inte riktigt vad jag ska skriva. Det känns så svårt helt plötsligt.
Jag vill fortsätta skriva om böcker och filmer, även om det var ett tag sen nu. Men det känns som om fokus kommer att landa på graviditeten.
Så hur borde det stå?
Istället för:

"Jag ser på alldeles för mycket film och vill gärna dela med mig min åsikt om filmen. Detsamma gäller de böcker jag läser. Kom gärna med tips och ideer gällande både film och bok"


Några tips??
Blogg under konstruktion

lite om Z

Jag plussade i somras (26 juli). Vi hade just kommit hem från en tävling där vi hade arbetat som funktionärer. Jag fattade inte varför jag behövde kissa så mycket och så ofta. När jag kom hem ville jag ta mig ett glas vin, men tänkte att mensen kanske var sen. Så jag testade och det blev ett plus =)
Jag hade gett upp hoppet om en graviditet. Vi hade inte haft skydd på över ett och ett halvt år. Så jag trodde att han sköt blankt och att jag var infertil eller så :P Man tror ju det värsta.

I vecka 10 berättade vi för familjen och våra vänner. Jag hade gjort ett kort till allihopa där det stod Hurra på framsidan och på insidan stod det "Du ska bli moster/mormor/farbror" en till varje nära släkting (7 st)! Jag hade även skrivit dit beräknad förlossning, vilket är 1 April 2012 =)


Nu väntar vi bara på att nästa vecka ska börja så att vi kan få se baby Z.
UL på tisdag!

Vecka 18

Barnet:
Barnet väger cirka 150 gr.

Barnet är känsligt för ljus och det kan göra grimaser och reagerar på ljud och stötar.

Mamman:

Dags för ultraljud

Är du förstföderska kan du troligen uppfatta de första rörelserna från barnet, men det kan också dröja ytterligare ett par veckor. Det beror både på hur barnet ligger, var moderkakan är placerad och om du ger dig tid till att känna efter. I början kan du uppleva det som att det bubblar till i magen. Många beskriver det som att det ”fladdrar”. När det inte längre går att ta fel på vad det är du känner kommer du förstå att du har känt av barnets allt starkare rörelser en tid. Känslan av att barnet verkligen är en självständig individ och att du är dess mamma infinner sig allt lättare. De flesta kvinnor mår bra under den här tiden i graviditeten. Det är ofta en harmonisk period och många upplever att håret, huden och ögonen får en ny spänst och glans. Det är nu i vecka 18 ni erbjuds ett rutinmässigt ultraljud. Eftersom ultraljud är ett slags fosterdiagnostik är det naturligtvis helt frivilligt.

Informationen tagen från www.libero.se

Baby Z


min hemlis....=)

vilken glad överraskning!!!
Är så nyfiken på vad det ska bli.
Än så länge kallas bebisen för "Baby Z"

Beräknad förlossning 1 april 2012

RSS 2.0