Tröttmössa

Min lilla skrutta är nu trött och sover för natten :) lilla hjärtat, mammas busfrö.


Hurraaaaa =)

Nu har min lilla skatt kommit på hur hon ska vända sig från rygg till mage. Hon såg sjukt nöjd ut efter sin bedrift =) Wiiieee
Hon har kämpat och kämpat som en liten dåre och har varit på väg flera gånger men inte fått till det. Men nu ikväll, precis när Phelps kommit i vattnet på semin 200 fjäril, då gick det och hon rullade runt från rygg till mage.
Så skojs!

Det är verkligen jättekul att få följa hennes utveckling. Och vilket flyt maken har egentligen. Han har varit hemma både när hon vände sig från mage till rygg och idag. Vilka är oddsen för det??

Stolt mamma!



Lugn stund

Jag och lillan ligger i soffan och tar det lugnt. Jag tittar på OS och hon sover. Vi har varit till Ikea idag men det som vi skulle ha var slut :( så vi får åka dit en annan dag helt enkelt ;) Idag gick vi upp vid 11 för att titta på försökssimningarna. Finalpasset ska bli spännande. Jag har hunnit köra diskmaskinen, vikt tvätt samt kört igång en tvättmaskin :) man hinner massor om man går upp i lagom tid.


Dagens äventyr

Idag har vi hunnit med massor!! 
Vi har gjort ditten och datten. 

Eller inte. Jag var som en bakfull ungdom. Sov som en stock. Lillan sov oxå. Hon och jag i sängen och maken blev utflyttad till soffan. Han erbjöd sig att lägga sig där redan vid 6 tiden men då sa jag att han skulle stanna kvar i sängen. Men sen gick han upp vid 8 halv 9 ändå. 

Jag var uppe i tid för att titta på försökssimningarna och såg tjejerna simma 100 bröst. 
Sen gick jag i säng igen. 

Men vi har faktiskt hunnit med något.
Lillan fick smaka potatis idag för första gången. Jag kokade en potatis och delade den i 10 bitar och sen fick hon en liten bit. Biten pressades i vitlökspressen och sen blandades ut med bröstmjölk. Det var tydligen mums.
Hon åt och verkade nöjd. Första tuggan såg hon aningens skeptisk ut men hon svalde och gapade efter mer. =)
Spännande. Det finns potatis kvar så att hon kan smaka mer i morgon.

Vi har tittat på finalen 100 fjäril med Sarah Sjöström. Jag kände på mig att det inte skulle räcka. Hon har haft för mycket press på sig.
Såg att hon hade skaffat sig en tatuering. Jag diggar den. Hur fin som helst.



Men jag hittade en blogg där bloggaren ratade den för han ansåg att den skulle göra så att hon simmar långsammare och hon inte passade i tatueringar. Han verkade vara en sån som anser att fina tjejer inte ska ha tatueringar. 

Men jag tror att Sarah kämpar på och tar igen sig till 200 crawl. Heja Sverige"!!!

Lässtund

Lillan och hennes pappa låg i sängen och läste en bok igår. Vet inte hur många gånger vi har läst den men den är väl använd. :)


Sverige

Jag och maken har klätt på oss våra gula och blåa os-armband för att visa att vi hejar på svenskarna :) Heja heja Sverige :)


OS 2012

Nu ska det snart börja. Om mindre än 40 minuter är det dags för invigningen. Jag har längtat sen OS i Beijing 2008. När jag blev gravid tänkte jag "perfekt då kan jag vara hemma och vara mammaledig under OS". Löjligt? NEJ!!
OS förekommer bara var fjärde år. Det är så spännande och skojs. Man får se allt, glädje, tårar, sorg, dans, arga utbrott, ja allt!!
Tänk när det är OS i Rio 2016 så kommer lillan att vara 4 år och kan kolla med mig =)



Det är såååå spännande. Jag vill se allt men det är omöjligt!
Helst vill jag se simning så klart, och friidrott och kanot och lite handboll.

Jag hoppas att svenskarna får ett bättre OS i år än vad de hade förra gången.

Min förhoppning är MINST
1 guld
2 silver
3 brons

Vad tror ni sverige har för medaljchanser?
 

paket

har under kvällen/natten pysslat med paketinslagning till helgens kalas. vi ska nämligen på två års kalas =)
våra vänners dotter blir en stor flicka. det känns som om det inte alls har gått två år. tiden har bara sprungit iväg.





hon gillar verkligen mumin så paketet blev inslaget med just mumin =)




jag är väldans nöjd med inslagningen. men kan inte bestämma mig om jag ska sätta på snöre eller ej. eller kanske annat pynt.
får fråga maken sen och se vad han tycker och tänker. 

anledningen till detta sena/tidiga inlägg är för att vår lilla dotter sov bort halva kvällen och sen valde att vakna mitt i natten. nu sitter hon och tittar när jag skriver så det är bäst att vi skuttar tillbaka till sängen =)

Bilbingo

Är strax utanför skultuna för att spela bilbingo. Det är jag syrran och brorsan som spelar med hundratals pensionärer :) fast det är ju ganska många unga här med :) idag är det Leif loket ohlsson som är utropare :) ska bli skojs :) Önska oss lycka till :)


Sällskap

Kvällens lillfis är helt utslagen. Men så fort man lägger henne i sängen så vaknar hon och är superpigg. Fast nu har hon ju sovit ett tag så jag ska göra ett nytt försök att lägga henne :)


Shaun of the Dead

Dagens film blev Shaun of the Dead.
Jag har sett den förr samt skrivit om den. Men jag gör det nu igen bara för att!
Egentligen ville jag inte se den men maken har en vän på besök och det var två mot en.

Filmen handlar om två killar som helt plötsligt får kämpa för sitt liv mot en massa zombies.
Jag finner filmen lite för läskig för min smak. Men gillar man zombiefilmer så ska man självklart se den. Tror inte att den tillhör thriller-kategorin utan är mer action/komedi. Tänk då brittisk komedi.
Den enda bra med filmen är Simon Pegg som är en härlig skådespelare =)



Mina favoritfilmer med Simon Pegg är
Paul
Run fatboy Run

De borde ni verkligen se!!

Kakan

Jag bakade ju en kaka igår. Den fick stå ett dygn i kylen och gotta sig. Jag tycker att det var värt väntan. Den var god och väldigt mättande. Det går inte att ta större bitar av kakan då blir man på tok för mätt. Men den var helt klart värd att baka och smaka :)


Bakdag

Jag vet inte vad för ryck jag fick idag men något hände. Jag har bakat två olika saker idag. Den första är en kaka som består av en havrebottnen med blåbärssmet och vitchokladtopping. Det ska förhoppningsvis bli smarrigt. Kakan ska stå i kylen i minst 24 timmar så vi får smaka den i morgon. Det var iaf första gången som jag bakade med gelatin :) alltid kul att få lära sig något nytt!!! Den andra gången jag bakade idag gjorde jag snickersrutor. Jag kan inte bestämma mig om jag gillade dem eller inte. Maken gillade det iaf, men han var lite besviken på att inte få smaka på den andra kakan idag. :) Här kommer bilder från bakningen :)


Bubble Boy

Sitter och tittar på Bubble Boy. En film från 2001. 
Den handlar om hur en pojke utan immunförsvar lever i en plastbubbla.
Han träffar sin livs kärlek, men hon ska gifta sig med en annan man. 
Men han tar sig ut i världen för att stoppa bröllopet.



Filmen är gullig och knasig och rolig på samma gång.
Jag tycker att den är dörolig. Helt klart knasig och vriden så man måste se den lite så där med glimten i ögat.

Undar om det verkligen finns folk som lever i bubblor på detta vis?


Köksstol

Ett av de så kallade fynden var en köksstol till lillan. Idag satte maken fast stolen på köksbordet så att hon kunde sitta där. Hon verkade gilla det. Det fanns massa nytt att titta på och hon var så nyfiken så.


Paniklimpa

Bakade en limpa så att jag har något att äta till frukost imorgon. Ska bli gott :) Detta är samma bröd som jag bakade förut. Så här ser brödet ut.


Fynd

Visar en bild på ett inköp från Ullared :) Utöver den tavlan köpte jag nödvändigheter som diskmedelstabletter, tvättmedel, tops, schampo, amningskupor, byxor till maken, en stol till lillan, regnställ till mig med mera. Summan av allt gick över min budget tyvärr men så kan det ju gå. Här är bilden som jag skrev om innan. Blev en fin tavla till lillans sovrum.


Resan

Lägger upp lite bilder från resan. Allt gick bra under resan. På tillbakavägen fick syrran fnatt och sjöng non-stop från Borås till Mariestad. Sen resten av vägen hem satt hon och slickade på fönsterrutan varje gång en bil åkte förbi :)


Grillat

Åkte idag till Ullared med syster och hennes vän S samt lillan. Resan ner gick mycket bra, vi stannade för mat i Allingsås innan vi gasade vidare mot Ullared. Fast innan vi åkte dit så åkte vi till campingen för att checka in oss. Bor på Rödlix Camping. Urmysigt ställe. Vi grillade till middag. Gick riktigt bra, jag är en fena på att grilla korv ;) imorgon ska vi tillbaka till Ullared och sen åka hem igen. Saknar redan min man.


Tacopaj

Lagade tacopaj till middag idag. Blev en väldigt sen middag eftersom att jag råkade somna i sängen med lillan ett tag (någon timma). Jag var så himla trött. Är fortfarande trött men nu känns det överkomligt :) Tillbaka till pajen då. Den blev väldigt god och fin :) vi åt den med majs och crème fraîche :) MUMS


Gröna Lund

Har idag varit på gröna Lund med min bror, syster, systers sambo samt våra sysslingar. Jag och syrran körde femkamp medan de andra åkte karuseller. I femkampshäftet fanns två fria åk. Syrran gav mig sina så jag fick åka fyra karuseller medan hon passade lillan. Så jag har åkt fritt fall, jet lane (den blå bergochdalbanan), twister samt insane. :) dagen har varit lång men rolig! Nu ska jag soooooova :)


brödet

brödet jag bakade igår blev en succe.
Jag älskar det. Så enkelt att baka och så gott!
det är nästan slut, jag funderar på om jag ska baka en till idag eller imorgon.
Blir nog imorgon eftersom att den ska stå en timme i ugnen.



Sen kan jag berätta att jag gav lillan nappflaska idag med som verkligen uppskattades. Nu vet hon ju hur man ska göra och bara äter på =) Så duktig så =)

MIddag hos svärfar

Idag var vi över till svärfar för en middag. Det bjöds på grillad lax och couscous till huvudrätt och en goooood tårta till efterrätt. Allt var verkligen supergott! 



Här är en bild på den goda tårtan.
Det var marängbottnar och lemoncurd och jordgubbar. MUMS! Sött och gött.

Lillan sov i sin bilbarnstol medan vi åt. Men när vi hade ätit klart så var hon pigg som en lärka.




Efter middagen där åkte vi över till svärmor för att säga hej och lämna ett par nycklar till makens lillebror. Så idag har lillan träffat alla sina farmödrar och farfädrer (?). Ja hon har flera eftersom att makens förälrar är skilda och har skaffat sig nya partners. Så lillan har en bonus-farmor och en bonus-farfar. LYX =) (eller total förvirring, det märks sen när hon blir äldre).


Husmor

Jag skulle (idag) kunna vara hemmafru. Men bara idag. Eller nej, kanske någon annan dag med. Kanske.
Fast bara om jag har ett jobb på sidan av som jag kan rymma till när jag behöver omväxling och utrymme.

Idag har jag (och sötisen) lagat beuf bourginion (hur det nu stavas). Han hjälpte till att bryna kött och att röra om och sånt. Sen är han en mäster-hackare! Han fick finhacka vitlök och timjan.
Jag hade varit på systemet och köpt vin att laga med.
Sen tar ju en sån där gryta två och en halv timme att tillaga. Till det serverades kokt färskpotatis. Nu har sötisen matlåda till imorgon =)

Sen har jag nu på kvällen svängt ihop en brödsmet. Mitt frukostbröd var mögligt och fick kastas. Så nu bakar jag nytt =) Har tittat ett par recept för att se om något faller mig i smaken.
Detta som jag provar nu innehåller russin och solrosfrön, MUMS!
Får se sen när det är klart om det smakar bra eller inte...

Magläge

Lillan ligger i gymmet och tittar sig runt. Hon är så stark i rygg och nacke :)


Flaska

Imorse valde lillan att matvägra. Hon åt ur ena bröstet men inte det andra. Detta ledde till att jag blev tvungen att pumpa för första gången sen bb. Fast denna gång pumpade jag för hand och inte med maskin. Några få minuters pumpande gav en halv flaska. Under dagen har jag försökt att få henne att dricka upp det där men hon har vägrat. Men nu på kvällen så lyckades det till slut :) helt underbart! Det betyder ju att även pappa kan mata om det behövs :) Yeeeeeeey, framsteg :)


Wohooo

Äntligen fungerar blogg-appen igen. Underbart. Det var lite irriterande att den bara la av. Jag som precis hade installerat den och börjat blogga via mobilen och så lägger appen av. Det var trist. Men nu fungerar det igen ju :)


Mini-semester

Nästa vecka ska vi rulla lååååångt.
Det är nu bokat och nästan klart. Ska fråga pappa lite snällt om vi kan låna hans bil så att barnvagnen får plats o så. 
För vi ska till ULLARED!!!! 
Från västerås är det 44 mil.



Jag vet att jag skrev något om det tidigare men det tål att upprepas.
Vi har bokat campingstuga en bit därifrån. 
Det kommer att bli en hel del stop på vägen både dit och hem. 
Lillan ska matas, syrran lär väl behöva pinka då och då.
Sen är det alltid skönt att få sträcka på benen lite och bara njuta av naturen.
Ska kolla lite i min kartbok för att se vad det finns för sevärdheter längs vägen.
Jag undrar hur man åker till den där comic.shopen som de visar i ullaredsserien?



Storhandling

Yey, nu har vi så att vi klarar oss ett bra tag.
Var till ICA Maxi i Häggvik med lillan och mannen. 
Jag hade skrivit en låååång shoppinglista som betades igenom.



Allt på listan hittades. 
Jag vet att jag hade skrivit mjölk två gånger. Men det är lätt att tappa bort sig i tanken när man skriver. 



Drive-in wedding

var på bröllop i fredags. Det var power meet i västerås och sedan ett par år tillbaka har man kunnat gifta sig där. Så min moster och hennes karl passade på att gänga sig. 
Det är ju lite kul och annorlunda.



Det var inte lätt att höra vad prästen sa. Det stod en kör precis brevid som sjöng för kung och fosterland.
Temat var så klart 50-tal och rockabilly.



Själva bröllopskyssen!
Visste ni att det är ett amerikanskt påhitt och fanns inte med i svenska vigslar från början. Men nu kysser man varandra vid bröllop.



Herr och fru.
Make och maka.

Hoppas att de blir lyckliga tillsammans!

Uppdatering

Baaah
har försökt att blogga hela dagen, men så fort jag har klickat mig runt här på hemsidan så har den där förbenade kossan dykt upp och sagt att det är tekniska problem.

Lillan kämpar på med att rulla runt. Hon är så nära så att komma över från rygg till mage.
Det kommer nog innan veckan är slut om vi kämpar på.

Vad mer? Jo jag hade ett akut behov av choklad. Trodde att jag inte hade några ägg så jag ville nästan gråta en skvätt då eftersom att jag inte kunde baka något. Men så kom jag på att vi hade ett litet paket i kylen och hittade tre ägg! Underbart!!!! =)
Så en kladdkaka bakades i all hast.

Har planerat en liten resa med min systeryster. Hon jag och hennes vän S och lillan så klart ska åka till Ullared! Jag laddar genom att kolla igenom Ullareds säsongerna på kanal5play.se
Hoppas att vi får syn på Morgan och Ola-Conny =)


bilden tagen från aftonbladet.se

Har skrivit shoppinglista inför resan. Men tar det i ett annat inlägg. 
Har gjort en lista till mataffären oxå, den är låååååång!


Nä nu ska jag njuta av lugnet =)

Vändbar


Ojoj som utvecklingen går framåt för vår lilla tös.

Hon har sen de senaste dagarna börja greppa saker och ting. Det är ännu inte helt medvetet men hon gör det. Hon tar saker som man ger henne och leker med dem i några sekunder (tills hon glömmer bort dem).
Ibland ser man hur hon ligger och flaxar med nappen i handen. Den har inte hittat tillbaka till munnen igen efter allt flaxande men det kommer nog snart.

Idag söndag den 8 juli vände hon sig från mage till rygg för första gången =) HURRAAAA =)
Inte bara en gång utan måååånga gånger =) 

Det är nästan så att hon kommer över från rygg till mage också men än så länge har hon inte det intresset så det dröjer nog lite till.

Ska bli spännande att se när hon börjar sitta o krypa o så =)
 

Självplock

Jag sitter och sjunger för lillan när min make ringer och säger att de har öppet på jordgubbssjälvplocken i rotebro! Så jag ringer min vän F och frågar om hon vill åka med. Hon svarar ja och jag och lillan kastar oss in i bilen för att åka mot rotebro.

Det var urmysigt att gå där bland jordgubbarna och plocka och självklart smaka lite. Solen sken. Lillan satt i bilbarnstolen och njöt (nja, hon skrek inte iaf). 



Det blev ungefär 2 kg jordgubbar. 
De stängde egentligen 19 men vi kom dit 18.45 och fick plocka tills vi tröttnade. =)
Jordgubbarna var verkligen supergoda! Så himla söta =)

Mm, nästa gång ska jag plocka så att jag kan koka sylt eller så. MUMS!!

Sovstil

Jag diggar lillans sovstil. Den är så avslappnad.



Hon censurerar sig själv! Helt underbart! =)

Kläderna hon har på sig har hon fått av sin gammelmoster och mina kusiner. TACK!

Ne nu gråter hon. Bäst jag tittar till henne =)

Vacination

Idag var det dags för lillans vacination nr 1. 
Jag kände mig lugn inför detta och kände att jag klarar detta själv. Så maken var inte med. Han fick om han ville och hade tid men de har mycket att göra på jobbet.
Eftersom att jag inte (längre) är spruträdd så fixar jag sånt :P (var spruträdd när jag var liten).

Först var det vägning och mätning,
Hon vägde 5774 gram
och var 62 cm lång 
Huvudomfång 39.4 cm
 
Så hon växer så att det knakar! =)

Sen efter måttande och vägande var det då dags.
Två sprutor skulle hon få. Ett i vardera ben.

Första sprutan gick bra, hon grät lite men släppte det snabbt. Hon slutade gråta väldigt fort och sög vidare på sin napp. Sen kom den andra sprutan, den var värre. Den gillades inte alls!! Hon blev jätteledsen och tog i så att hon blev knallröd i nyllet när hon grät! Min lilla skrutta!
Men hon slutade gråta efter någon minuts tröst. Jag tycker att hon var så duktig så! 

Nu har hon ett plåster på vardera ben.



Nästa vaccin ska hon få i september. 

Allt som allt gick det bra att ge henne sprutor. Men jag tror att om hon hade varit piggare så hade hon inte gråtit lika mycket. (Inte för att hon grät nämnvärt mycket ändå) Får se hur det går nästa gång. =)

drömresan

jag har hittat vår drömresa!!!
Frågan är bara om det är säkert att åka till grekland nu för tiden?
någon som varit där i år eller så??


Är inne på ticket.se ganska ofta och tittar.
Idag hittade jag en resa dit till ett ställe som heter Ixos eller så. Ett i och ett x var det i namnet på stadet iaf :P
Hotellet är 4 stjärnigt och man kan boka all inclusive =)
Precis vad vi ville =)

Så nu ska jag bara kolla med maken och se om han kan vara ledig en vecka så att vi kan åka dit =)
Det vore mysigt att få komma iväg vi tre på semester =)

Gaah, nu blev jag helt till mig och vill gå och boka resan på en gång =)

Helgen


Helgen som passerade var lite speciell för mig del.
Jag fyllde 25 =)
Urgammal eller så. Halvvägs till 50 eller en kvarts sekel =) Det beror på hur man vill se det. 

Presenter fick jag ett par stycken.



Metspö från mamma o pappa. =) (som invigdes samma dag)
Samt resepresentkort =) TACK!!

Av syrran fick jag ett löfte om en present nästa gång vi ses?! :P 
Av brollan inget. :P

Av maken fick jag babyvakten samt en elektronisk köksvåg. Båda presenterna hade jag verkligen önskat mig! 
Hade iof önskat mig det jag fick från mina päron med =)
Så det var lyckat!

Jag bakade en tårta så klart. En söööööööt sådan. Söt och god, men det gick inte att äta för mycket av den.
Maräng är lite knepig att ha i tårtor. Det blir så segt snabbt.



Mums =)

Detta var då lördagen.

På söndagen åkte jag, lillan, mamma och lillebror till skultuna för att spela bilbingo.



Tyvärr vann ingen av oss något. Men nästa gång ska jag banne mig vinna!!!

Långpromenad

Idag har jag och lillan promenerat två gånger.
Första gången med min vän C och hennes "lilla" vovve.

Andra gången var med maken. Vi gick till stäket. Åt middag på Den Gyllene Måsen och handlade lite på hemköp. Sen gick vi längs vattnet hem. En perfekt kvällspromenad. 

*

På vägen till stäket körde maken vagnen och på tillbakavägen körde jag vagnen =) Man ska turas om =)

Hand

när lillan ammar lägger hon ibland (oftast) handen på bröstet. Mitt bröst då.
ungefär som om att hon vill ha koll på att den inte försvinner eller så.
Det är urgulligt (och mycket trevligare än när hon rivs).



Min lilla mysboll!!

Middag

dagens middag:

Kokt färskpotatis
hemmagjorda biffar (mozzarella, citron och vitlök).
Hemmagjord tzatziki

Mums mums =)

tillägg

lägger till
vika tvätt
hänga tvätt
matlagning (hemmagjorda biffar)

man hinner mycket.
mannen är hemma och fick order att göra tzatziki.
gott blir det nog men ack så stökigt när han håller på.
hoppas att han plockar undan efter sig!

Måndag


Fan vad trött jag blir på bloggs mobil app som inte vill fungera....
Dumma den!!!!
(och jaaa, jag har provat att radera den samt ladda hem den igen. men det fungerar inte ändå!!)

Idag är det måndag för den som inte visste!
Jag hade två planer för dagen och de har jag gjort.
Plan ett: SOVA!! Jag och lillan sov till 8.30. Sen fick hon mat och sen sov vi vidare till 12! Urskönt!

Plan 2: tvätta. Jag har nu tvättat två maskiner tvätt. En laddning med lakan och handdukar. Andra laddningen barnkläder. Har köpt pyamaser till lillan som jag vill börja använda. de andra är ju för små!

Utöver det har jag kört diskmaskinen 2 gånger.
Gått ut med soporna.
Burit ut pantflaskorna till bilen.
 
Sen har jag hunnit se en film och läst en tidning.

Nu ska jag sätta igång med middagen innan lillan vaknar.
Tydligen är det bilar som har krockat på stäketleden så att min make blir sen hem. =/

Veckan har börjat....

RSS 2.0