Nördvarning?

Min sötis gillar apple produkter. Han har datorer som är apple, mobilen och surfplattan. 
Nu sist han köpte en dator (en stationär) så fanns det inte någon cd-spelare till den. 
Så vi har tittat på film i en laptop eller via X-box.
Men idag så köpte han en tillhörande cd-spelare till datorn.
Det är så bekvämt.
Jag blir ju lika "frälst" som han i alla apple produkter. Det är ju typ bara det som finns här hemma. 
Det är lite nördigt jag vet. Men man ska ju stötta varandras hobbys! :)
Hans hobby är lite dyrare än min, men det gör inget. :P

Vardagsdejt

Sötisen ringde och sa att vi kunde äta ute idag. Som tack för att jag klev upp i morse och körde honom till jobbet. Det var gulligt. 
Så då tyckte jag att vi kunde passa på att ha en dejt bara han och jag. 
Middag och bio! Så som man gjorde förr :P

Jag bokade en film via SF:s mobil-app. Den är supersmidig. Jag klickar stad, kollar vad det finns för filmer, sen kollade vilka av filmerna som fanns just i Kista där vi skulle gå.
Tack och lov att det finns roligare filmer nu än för en månad sen. Då hade jag inte alls velat gått på bio.

Maten då. Ni som känner mig behöver inte ens gissa vad jag valde :P Men för resten, Grekiska Kolgrillsbaren. Jag älskar deras mat. Speciellt bulguren och tzatzikin. Mums!!! Min biobiljett.
Filmen var helt okej. Hade ingen aning om vad den handlade om innan vi gick dit. Det enda jag visste var några få namn på vissa skådespelare samt att det var en komedi. Ibland måste man chansa!

Men en film jag verkligen vill se är:Omg! Kan det bli bättre?? Hoppas att den finns som barnvagnsbio om bebisen tittar ut innan det där datumet :)

Uppe med tuppen

Inte min grej det där med att kliva upp urtidigt en måndagsmorgon (inte någon dag egentligen). Men sötisen petade lite på mig i morse och sa att han hade försovit sig. Så det var ju bara att pallra sig upp så att han skulle komma till jobbet.
Klockan var då straxt innan sex. När jag öppnade ögonen var det fortfarande mörkt ute. När vi väl kom ut så var det aningen ljusare och när vi var framme vid hans jobb så var det som mitt på dagen.

Jag var en bra fru som klev upp och såg till att han kom till jobbet. Men jag var en dålig fru som inte åkte o köpte frukost till honom när han sa att han var hungrig. Jag var på tok för trött. Det enda jag såg framför mig på vägen hem var sängen med alla kuddar o täcken som jag skulle ha för mig själv!
Får fixa den där efterlängtade frukosten nästa gång helt enkelt =)


RedoJag har gjort mer än 96 % av graviditeten. Det är bara slutspurten kvar.
Jag känner att det gör inget om bebis stannar kvar i magen ett tag till. Men samtidigt är jag så nyfiken på vad det är för en liten rackare där inne. Ett busfrö vet jag, ett argt sådant :P
Jag gillar att vara gravid. Det kanske bådar illa för min man men det är ett tillstånd som inte går att förklara. Det är mysigt samtidigt som det är en påfrestning. 
Jag tror att om folk inte var så förbenat nyfikna på kön eller om förlossningen har startat nu, nu eller nu så skulle den sista tiden vara mer njutfull. 
Jag tror nog att folk lär märka om bebisen har kommit ut eller inte. Och vi har ju lovat att skicka meddelande till familjen så att de ska veta när det är dags. 
Men ja, det menas väl så klart =) Det är huvudsaken.

Vecka 39

Barnet

Barnet är ungefär 50 centimeter långt. Det har vuxit färdigt nu men kan fortsätta öka i vikt. Allt handlar nu om att förbereda sig på livet utanför din trygga mage. Barnet producerar fett för att klara sig i kylan utanför magen. Levern och hjärtat lagrar näring för att ta till vid syrebrist under förlossningen. Näringen hjälper även det nyfödda barnet att klara sig utan föda det första levnadsdygnet.

Vikt 3 450 gram.

Mamma

Symfus-fundus är nu 33-38 centimeter. Kanske du känner dig som en jätte. I början av graviditeten är livmoderhalsen riktad bakåt för att hindra att öppningen vidgas. Nu ändras riktningen och livmoderhalsen kortas ner några centimeter. Du kan känna dig tung och trött samt ha kraftiga förvärkar. Men härda ut, snart är förlossningen här.

Vila!

Vila så mycket du kan, du behöver alla krafter. Har du svårt att sova på natten, ta igen det på dagen. Det gör inget om du vänder på dygnet, det kommer du i alla fall att göra när barnet är ute. Bättre att ständigt vara så utsövd som det går, eftersom du inte har någon aning om när förlossningen sätter igång. Kanske får du inte sova på 24 timmar om du har en lång latensfas med värkar som håller dig vaken. Så sov så ofta du bara kan innan! Har du svårt att sova - vila istället.

Pappa/partner

Nu är det dags vilken dag som helst! Kanske adrenalinet börjar pumpa när du tänker på förlossningen. Det är svårt att föreställa sig ett liv efter magen. I alla fall om det är första gången. Prata med dina nära och kära om hur det var för dem.


Ny frilla

Jag var till frisören i fredags. Hade faktiskt bokat tid för klippningen.
Jag hade en tanke på att raka bort underhåret på ena sidan av huvudet. Eller helst båda sidorna för jag gillar symmetri. Men frisörskan blev lite rädd. Hon trodde inte att det skulle passa mig och min stil?!
Frisörer är ibland det fegaste folkslaget!
För mig är det bara hår. Det växer ut. Ser det fördjävligt ut ja då gör det det ett tag. Sen går det att fixa till. man måste få göra misstag.Syns det att det är rakat på sidan?
Jag ska försöka få till en bättre bild en annan dag. 
Denna bild är ju helt spegelvänd, för hon rakade på min högra sida. 
Nästa gång ska vi göra på båda =)

Utöver det så kapade hon några centimeter på längden och så tunnade hon ur håret. Helt underbart. 
Såg ut som en överkörd katt på golvet hos frisören när hon var klar. Det var hår överallt!!
Men nu är jag redo för slitiga nätter och barnaskrik. Håret är ett bekymmer mindre! =)

solhelg (bildregn)Grillpremiär i helgen. Det grillades korv och marsmallows.
Vi var på landet en sväng och njöt av solen.Pappa klippte lite i träden. Det såg ganska vingligt ut när han stod på en stege och försökte nå toppen på trädet.Mamma och syrran stal min sol. Här under lunchen.Syrran hade sin katt med sig. Fegare sak får man leta efter. Hon borde ha döpt katten till Kyckling istället för Chili. =) Katten fick sin vilja igenom till slut och gick in och gömde sig. Fegiskatt! :PMin man var väldigt glad i solen. Han kände sig lugn och harmonisk. Han trivs verkligen ute på landet där han får frisk luft och leka med elden och annat! 

Observera istäcket på tomten. Jag halkade INTE!!! Det var iaf mycket trevligt där ute i solen.

SOVA

Enligt min gravid-app är det vikitgt att jag vilar o sover mycket. Som en förberedelse inför förlossningen. Inte mig emot! Det känns ändå som om jag vill sova dygnet runt.
Igår sov jag till 9, gick upp och gjorde mina bestyr och sen tog en middagslur innan jag skulle åka och hämta min sötis. Fast middagsluren blev avbruten två gånger, först ringer svärmor och kollar läget och sen ringer sötisen för att kolla om jag skulle hämta honom eller inte. 
Så det blev en tidig kväll igår. Gick och lade mig vid 22 något. Då såg jag i kors och kunde inte koncentrera mig.

Idag vaknade jag 11.30! Sovmorgon! Eller inte, jag har varit uppe minst 8 gånger i natt för att gå på toaletten. Störande moment, det är inte det lättaste att ta sig ur sängen alla gånger heller.
En av gångerna jag kom tillbaka från toan så hade sötisen rullat över på rygg och tog upp hela sängen. Han låg mer på min sida än sin egen. Då kunde jag inte lägga mig någonstans och fick lov att flytta på honom. 
Han är rolig när man pratar med honom mitt i natten, får så underliga svar tillbaka :P

Jag skulle vilja sova en stund till nu på en gång, men samtidigt vill jag göra något o komma igång med dagen. Frågan är bara vad jag ska ska göra...

Music & Lyrics

Jag har sett stora reklamaffischer med Hugh Grant på. Så då blev jag sugen att titta på den där filmen där han dansar så fjolligt i. Inte Love Actually, men den ska jag titta på snart. 

Den film jag såg idag var Music & Lyrics. Med Hugh Grant och Drew Barrymore. Tillsammans ska de skriva en låt åt en stor popstjärna.
Jag tror att detta är baserad på en verklig historia. Iaf verkar det så när man ser eftertexterna.
Det roliga är att Hugh Grant sjunger på riktigt i filmen, det är hans röst i låtarna. Inget fejk här inte =)

Jag gillar filmen, de är ett bra filmpar Drew och Hugh. Båda är knasiga men tillsammans är de nästan normala =)

Dagens mat i bilder

Först lunch så klart. 
Jag åt rester. Det är skönt att bara kasta in matlådan i micron och vänta.Lasagne med en ordentlig klick hemmagjord tzatziki. Jag älskar tzatziki. =)Min favoritdricka till maten.
För den som undrar, det är vanlig köttfärs i lasagnen. Jag försöker verkligen få tillbaka köttet i mina måltider. Det är gott och än så länge har det gått bra =) 

Middag då =)
Min kära storebror har tjatat på mig att jag ska använda pannkaksstekpannan och laga pankisar till min man. Så idag gjorde jag just det, lagade pannkakor =)Det är en bra stekpanna, helt klart!! Ganska skönt med en låg kant så att man kommer åt att vända på pannkakorna mycket lättare. Notera att jag körde dubbelt (annars får man ju steka pannkakor i timmar!). Den andra stekpannan hade hög kant viket gjorde det svårare att vända pannkakorna. Men det är ju en vana =)

Nu mys i soffan =)

Vecka 38

Barnet

Barnet förbereder sig nu för att födas. De flesta av alla barn som föds i Sverige kommer ut mellan vecka 37+0 och 41+6. Ungefär sex procent föds före fullgågna 37 graviditetsveckor. Det råder oklarheter om vad som sätter igång förlossningen, men en forskning säger att det är barnet som bestämmer när det vill komma ut. Man anser då att graviditetslängden finns i ditt barns arvsanlag. Det anlaget har alltså bestämts efter vad som är normal graviditetslängd i din och din partners familj. Att barnet vuxit till en viss storlek samt om föregående fosterdel är fixerad eller inte har ingen direkt betydelse för när förlossningen sätts igång, men moderkakans livslängd spelar in.

Vikt 3 200 gram.

Mamma

Vissa kvinnor ökar i vikt under hela graviditeten, andra stannar av mot slutet. Båda sätten är helt normalt. Däremot ska du vid plötslig viktökning eller viktnedgång kontakta din barnmorska. Nu kan det vara svårt att hitta kläder som räcker till. Klä dig bekvämt. Bylsiga, luftiga tröjor och byxor är helt rätt. Du har nog att fundera över och behöver inte öka bekymren genom att klä dig obekvämt. En del gravida kan uppleva en ilande känsla när barnets huvud stöter emot musklerna i bäckenbotten. En del kvinnor drabbas av besvär med diarré i slutet av graviditeten. Det beror troligtvis på en ökning av hormonet prostaglandin som har till uppgift att tömma tarmen inför förlossning.

Den allra sista tiden brukar de blivande föräldrarna ägna tid åt att ”boa”. Städa, pyssla, gå igenom lådor och garderober. Samtidigt som detta är ett förberedelsearbete blir det också en bearbetning av det förgångna.

Navelsträngen runt halsen

Oroar du dig för att barnet ska ha navelsträngen runt halsen när det föds? Att navelsträngen sitter runt barnets hals är mycket vanligt. Ungefär en femtedel föds så, men det är oftast inga problem eftersom barnmorskan lätt kan lossa den vid födseln.

Pappa/partner

Nu kan förlossningsväskan packas nu om ni inte redan gjort det. Väskan innehåller allt sådant din partner, du och den nyfödda kan behöva under tiden på förlossningsavdelningen. Exempelvis inneskor, mjuka kläder, annat ombyte, morgonrock, necessärer, barnkläder, musikspelare, energikost och kanske något att äta till dig själv. Du eller din partner kan ansvara för att en fungerande kamera eller en videokamera och mobiltelefon kommer med till förlossningen. Eventuellt extra batterier, film eller minne till digitalkameran kan också vara bra att ha. Väntan kan bli lång och ett spel, såsom kort- eller tärningsspel, kan vara bra för att få tiden att gå. Vad behöver du för egen del? Har barnmorskan skrivit ner era tankar och önskemål till förlossningen i journalen? Om ni vill kan ni skriva ett eget förlossningsbrev och lägga i er pappersjournal. Ni kan skriva fritt med egna ord eller använda er av någon mall som går att hitta  på nätet. Hör med din partner om hon vill det.


Fotografering

Åkte idag till viksjö centrum. Kände att det var dags att ta tag i det där körkortet som ska framkallas.
Jag har ju bytt efternamn så då måste jag byta körkort.

De har en fotograf där i centrumet. Hur trevlig som helst. 
Han fixade i ordning lite, visade vart spegeln fanns ifall jag ville kolla frisyren eller så.
Jag tittade efter så att jag inte såg allt för dötrött ut.Han sa "Jag tar kort på tre" sen räknade han till tre och KLICK.
Sådär. Enkelt som en plätt. 
Så nu är brevet lagt på postlådan.
Jag är inte supernöjd med bilden direkt men det duger gott o väl.
200 kr fattigare, men med ett korrekt kökort på G =)

En vits

En kvinna ligger i förlossningsrummet med värkar och skriker:
- Jag orkar inte mer! Ge mig bedövning!
Sen vänder hon sig till sin kille och säger:
- Det här är ditt fel, din jävel!
Killen svarar lugnt:
- Om du minns så ville jag köra in den i andra hålet på dig men du vägrade för att det "skulle göra så ont...

Barnmorskan

Har bokat in ett till barnmorskebesök. Den 5 april, samma dag som bebisen är beräknad. Men jag hoppas at jag inte behöver gå dit. Att bebisen kommer då den ska. 

När jag kom dit skuttade jag in på toa på direkten, var ju kissnödig. Precis när jag hade pinkat klart så hör jag barnmorskan utanför ropandes att jag ska lämna urinprov! Det har jag inte gjort de senaste gångerna så jag trodde inte jag skulle behöva det idag heller. Men jag drack extra mycket vatten under besöket där så jag lyckades klämma ur mig några droppar sen så att hon kunde kolla om jag hade socker eller äggvita i urinen. Det hade jag inte heller för den delen.

Bebis ligger fortfarande med huvudet neråt. Det är ruckbart, vilket betyder att det inte är fixerat. Vad det nu betyder :P Har inte läst så lång än. =)

Hon stack mig i fingret som vanligt. Jag trodde att hon skulle säga att järnvärdet var nere på noll eller så (har inte tagit en endaste tablett sen senaste gången). Men jag hade bättre värde nu än på länge =)
HUrra!!
Sen tog hon lite blod från mig. Hon stack mig i armvecket. =/ Men det är bara för att jag är gift och har bytt efternamn, så då måste de kontroller som gjordes i början av graviditeten göras om så att de står i rätt namn. Irriterande va?Dagens äventyr

Vad för kul händer och fötter idag?
Jo jag ska skutta in i duschen, sen sätta igång tvättmaskinen och sen åka o hämta min sötis för att vi ska
till barnmorskan kl 15.00. 
Det börjar dra ihop sig för att åka så jag ska snart sätta fart.

Idag har det snöat här hemma. Det ligger ytterst lite vitt på marken. Men det syns att det har snöat iaf =)
Skönt, då vet jag att det inte är så mycket pollen i luften just idag.
Igår tog jag min första pollentablett för i år.
Får se hur seg jag ska bli av dessa då. 
Vaknade inte av sötisens alarm i morse och det är ju positivt =)
Annars har jag en superhärligt mesig hosta som inte riktigt vill bestämma sig för om den ska bryta ut ordentligt så att man kan hosta bort den eller om den ska ligga kvar i bröstkorgen o gro ett tag till!
Suck.

Nej nu in i duschen!! 
See yaa!!

Efterrätten

Idag som tidigare i veckan åt jag ananas.
Det är ingen craving eller så om ni tror det.

Jag läste på en hemsida att ananas kan sätta igång förlossningen. Det lät bra i mina öron. 
Men jag vet inte om det fungerar. Jag känner inget.Kände inget efter ananasätandet tidigare i veckan heller.
Men det är ju gott så det är lugnt. Jag äter gärna ananas.

Vi körde hem S. Sötisen övningskörde som vanligt.
På hemvägen stannade vi på McDonalds så att jag kunde kissa o köpa min senaste fixide.
Jag har fått dille på Daim-Mcfluffy med kolasås =)
Inte utan något av dem, det är viktigt att de båda ingredienserna finns med =) MUMS!!!
Har ni inte provat det än, gör då det!!

Finding Nemo

En av dagens filmer blev Hitta Nemo!Lilla clownfisken Nemo blir kidnappad av människan. Så hans pappa simmar genom hela havet för att hitta och rädda sin son!

Hur kul film som helst, både för vuxna och barn.
Vi såg så klart filmen på engelska vilket gör den mycket roligare. Ellen Degeneres gör rösten till underbara Doris.
Ibland blir bilden dålig. Helt grynig blir den, men annars är den bra! Helt klart sevärd =)


Maten idag

Idag har jag haft besök av min vän S! 
Vi har tillsammans lagat maaaaat.
Det blev hur gott som helst. 

Vi gjorde lasagne!!!Den gjordes på riktigt kött. (som jag fyndade på ICA Maxi tidigare i veckan)
Och ordentligt med bercamelsås. 
Sötisen hjälpte också till med matlagningen. Ett riktigt teamwork här hemma.
Alla drog sitt strå till stacken så att säga =)Färdig mat =)

Sötisen använde vår stavmixer för första gången idag. Vi fick den av syrran å hennes kille i bröllopspresent. =)
Vi mixade sönder en bit ost till såsen. Osten blev fiiiinfiiiint hackad och smälte perfekt i såsen. 
Tack syster och tack J för mixern!! =)

Presentinslagning

Baaaah!!!
Jag måste köpa presentsnören i roliga färger.
Trodde jag hade lite rosa eller grönt kvar men icke. 
Hade bara guld. =(Köpte massor av presentpapper sist jag var på ICA maxi.
Men saknar nu roliga snören att ha runt presenten.

Just denna present är till min vän S som fyllde år dagen innan bröllopet. 
Det är två filmer, den ena är så vacker men tragisk. Den andra är en komedi som är helt sinnessjukt galen. Jag tror hon gillar dem båda. =) Hoppas iaf. 

Men eftersom att hon ibland läser bloggen så får jag tidsinställa inlägget så att hon inte ser vad det är innan hon har öppnat :P
Ska snart åka o hämta henne =)

Lite från IKEA

Har inte tagit kort på bokhyllan eller vardagsrumsbordet än..
Men det kommer senare.
Vi har just ställt vardagsrumsbordet på plats. Så nu ser det lite mer ut som ett vardagsrum.
Innan hade vi ju bara en upp-och-ner-vänd flyttlåda.

Vi köpte ju ett paket med kastruller och stekpannor. Jag gillar dem allihop.
Vi tog ut dem för att titta lite på dem och satte dem i diskmaskinen. =)Stekpannan får inte diskmaskinas men allt annat får det =)
Så vi ska väl inviga den lite senare idag eller under veckan... får väl se...

IkEa race

Planen var att vi skulle hänga på låset klockan 10.
Vi var där 10.20 och då var parkeringen helt full!!!! 
Det är helt otroligt vad folk det är på IKEA en lördagsmorgon.
Borde inte folk sova ruset av sig? Eller ta en välförtjänt sovmorgon?

Jag och F blev dumpade på IKEA med lilla A. Sötisen och R åkte till macken för att hyra ett släp.
Det var ju ganska mycket stora saker som skulle köpas.

Det finns en IKEA app till mobilen som jag hade använt ganska flitigt hemma. Där tittar man i katalogen typ, samt gör inköpslistor. I inköpslistorna står det vilka hyllor och fack varorna ska hämtas ifrån. 
Mycket smidigt är det. 

Jag började på barnavdelningen. F med. Hon skulle ha målarfärg med tillbehör.
Jag skulle ha en badbalja och ett kit som tillhör skötbordet.
Sen ner till köksavdelningen. Köpa nya kastruller och stekpannor.
Allt gammalt ska hivas och in med nytt. 
Hittade något paket med tre kastruller och en stekpanna. Helt perfekt för oss.
Sen köpte vi potatisskalare och diskställ.
Vidare mot badrumsavdelningen och handdukar. Köpte 10!! småhanddukar att ha till bebisen. Kräkhanddukar för 3 kr st. Inget dyrt köp alltså =)
Sen kutade sötisen och R till lagerhyllorna för att hämta två billybokhyllor i ekfaner tror jag att det är. Lite mörkare men inte svart eller så. Samt ett vardagsrumsbord (mörkbrunt).
Jag och F gick vidare till lamporna. Jag hade checkat in en lampa som vi köpte två av samt glödlampor till dem. Glödlamporna kostade 99 kr styck!! Så vi testade dem där på IKEA för att se att de verkligen fungerade. Tänk vad jobbigt att komma hem med dyra glödlampor som inte fungerar.
Då hade jag gråtit blod tror jag.
Sen mötte vi upp killarna vid kassorna. Vi betalade, åt billig korv och sen åkte hemåt.

Jag och F och lilla A blev dumpade här hemma medan sötisen och R åkte hem till svärmor för att hämta lite möbler. Man ska passa på medan man har släpvagn. =)
När killarna hade lastat in allt här hemma samt lämnat släpet så åkte jag och F hem till dem för att rasta Dexter och ta med honom hit. På vägen hit stannade vi för att köpa med oss mat. 

Under tiden jag och F varit borta hade killarna hunnit skruva upp en bokhylla och höll på med nummer 2. 
Efter maten skruvade de ihop vardagsrumsbordet. Så nu är allt typ klart! Skönt!!

Nu ska vi iväg på äventyr. 
Bilder från dagen kommer senare. =)

Bullar

Har idag unnat mig två vaniljbullar.
Igår kväll unnade jag mig två kanelbullar.
Båda gånger med iskall mjölk. MUMSHade inte tänkt att äta någon bulle idag men det fick fungera som tröstmat :P
Måste baka bullar snart igen, det fanns inte allt för mycket kvar i frysen.

Legally Blonde 2

Det blev en andra film ändå. Kände hur tristessen började komma krypandes.
Det gör jag iofs än men det känns bättre nu.

Den andra filmen Leagally Blonde är minst lika bra som den första. Inte lika rosa och bubblande tack o lov. Men huvudkonceptet ta ingen skit och var dig själv är fortfaranade huvudfokus.I den andra filmen är hon redan advokat. Hon ska börja jobba med att rädda sin hunds mamma från ett djurtestnings ställe. 

Reese Witherspoon är en bra skådis. Hon har gjort många bra roller.
Rollen som Elle Woods är en av mina favoriter, men min absoluta favorit är som June Carter i filmen Walk the line.Vet inte om det är för att hon ser mjukare o snällare ut i det mörka håret eller om rollen överhuvudtaget passade henne bättre. 
Hon är strålande iaf =)

Legally Blonde

Dagens första och kanske enda film blev Legally BlondeEn härlig färgsprakande film och förutfattade meningar.
Elle är en sprudlande tjej som söker till Harvard Law School för att bli advokat. Detta för att betraktas som tillräkligt värdig för sin ex-pojkvän. 
Hon går emot alla ideal och är sig själv. Helt underbar. 
Från att vara den "dumma" partytjejen till den smartaste i klassen!

Komedi så klart! =)

Fallrisken är stor

Jag är nog framtung, baktung och allmänt otymplig just nu.
Plus trött. Så det är ingen bra kombination.

Skulle ut och gå med Dexter idag. Det gick bra i ca 50 meter. Sen drattade jag i backen. Fy faaaaan vad ont det gjorde. Tappade kopplet och Dexter fortsatte att gå framåt, men han var jätteduktig och kom tillbaka när jag ropade på honom. Han tyckte att det var jättebra att jag låg på marken för då kommer han åt att pussa mycket lättare.
Jag fick lite panik över att han skulle kuta iväg i ren glädje att få gå fritt. Men som sagt, hur duktig som helst.

Jag satt där och bölade en stund innan jag kom på benen igen. 
Fy satan vad svårt det var att resa sig. 
Jag slog i benet i trottoarkanten i fallet. Så det gjorde ont i sidan av benet, i foten (som förmodligen är stukad) och knät. Så jag haltade värre än en 100 åring på lyset.

Gick vidare ändå.
Hittade säkra vårteckenDet fanns massor av snödroppar i backarna. 
Men jag var mest sugen på att hitta någonstans att sitta.
Det finns en bänk nedanför backen i rotan. Där satt jag ett bra tag (typ en kvart). Ringde min sötis o bölade lite till. Passade på att njuta i solen lite.
Dexter satt på bänken med mig o solade. Han sprang runt bänken och luktade på allt o käkade lite gräs?! Varför gräs vet jag inte men jaja. 
Sen traskade vi hem igen. Blev världens kortaste promenad för honom, men han hann kissa o bajsa och det är viktigaste. När vi kom in satte jag mig i soffan för att pusta lite. Ville känna att bebis sparkade innan jag åkte hem, annars hade jag aldrig lugnat ner mig. Men bebis sparkade på som vanligt så ingen fara på taket.

När jag väl kom hem åt jag lite lunch. Sen ville jag sova en stund. Så jag klädde av mig och fick då syn på mitt vackra knä.Det är inte skönt vill jag lova. Det stramar och har sig. Knät är svullet och gör satans ont när jag rör mig. Men det är väl bara att bita ihop.
Det där med att sova gick inte så vidare bra. Syrran skickade sms och väckte mig precis när jag hade slumrat till så jag gick upp igen. Nu sitter jag i soffan o fasar för att kliva upp. Måste egentligen kissa men det gör ju asont när jag rör mig så jag ska sitta här så länge jag kan :P

Så. Nu har jag fått gnälla ordentligt. Nya tag imorgon!

Morgonpigg??

Hell NO!!!
Jag hatar verkligen att kliva upp på morgonen. Då är ju sängen som allra skönast och jag får oftast ha den för mig själv.
Idag gick jag upp 05.50!!! Det är supertidigt verkligen!!
Ingen normal människa bör behöva kliva upp så tidigt! Fast min sötis gör ju det varje dag ändå. Han är galen. Men eftersom att vi kom hem nästan mitt i natten (för honom) igår så passade det bra med en sovmorgon (för hans del). Han sov nästan en timme längre än vad han brukar. 
Skönt kan jag tänka mig!
Mindre skönt för mig som också fick lov att stiga upp så att han kunde övningsköra!

Nu väntar jag på att klockan ska bli 8. Ska ringa doktorn. 
Risken finns att jag somnar tills dess. Men om jag drar igång en film så kaaaaaanske jag lyckas hålla mig vaken.
Det där kanske minskade ännu mer nu kände jag. Alarmet är satt så att jag blir väckt om jag somnar =) 
Nu måste jag dra för persiennen så att inte solen bländar mig totalt!

The Holiday

Idag har det bara blivit en film. Ingen sovstund har jag haft heller. 
Det är väl bra?!Filmen är så mysig. Kärleken spirar! 
Två tjejer byter liv för två veckor för att komma undan sina trassliga kärleksliv. 

Så skulle jag oxå vilja göra. Byta bostad/bil i två veckor för att komma undan lite. Men jag vill så klart ha min man och mitt barn med mig =)


Ananas

Har mumsat i mig nästan en hel ananas idag.Jag har aldrig skurit upp en ananas tidigare. Det har alltid pappa eller min sötis tagit hand om.
Det är så att säga ett "karla-göra".
Men idag skar jag upp ananasen helt själv!!!
Det satt en lapp på ananasen där det stod hur man skulle skära och så.

Mumsigt värre.
Har verkligen haft en fruktdag idag.
Först vattenmelon, sen ananas och sist vindruvor. =)
Har lite jordgubbar kvar att mumsa på. Får se sen =)

Melon

Jag var till Jakobsberg som tidigare nämnt. (på jobbet)
Skuttade in på Coop, behövde köpa bregott så att vi kan äta frulle här hemma.
Såg att de hade helt okej pris på vattenmelon.
Vet inte varför jag är så sugen på melon.
Det svalkar och smakar gott iaf.Detta är halva melonen.
Andra halvan är uppskuren (Hade jag inte skurit upp den så hade jag aldrig ätit den). Måste passa på när man ändå är igång. 
Mumsigt värre var det iaf!! =)

Jag har ett recept på någon drink som det ska vara pressad vattenmelon i. Kanske vi ska prova den sen.
Ikväll så tänkte jag mumsa lite på ananas. Ska be sötisen skära upp den bara. =)

Föräldraledighet

Har idag varit på jobbet o lämnat in alla datum som jag vet jag vill vara ledig på.
Det är banne mig inte lätt att planera hur man ska göra med sin föräldraledighet när man aldrig har gjort sånt förut.
Och den där förbenade försäkringskassan har ju en av världens sämsta hemsidor. Inte logisk, skriven på ett urtråkigt sätt och även uråldrigt sätt. De tror att de är moderna men icke. 
Men jag måste säga att jag har haft tur med dem ändå. Lite halvsega var de med mina papper, men när jag hade ringt o jagat på dem om sjukskrivning och sånt så gick det fort.
Fast hur bra är det egentligen? Att man måste ringa o jaga på dem menar jag...

Nu ska jag göra något annat. 
Vad vet jag inte än.
Ska träffa C om ett tag. Hon ska få sin present. 

Igår kväll packade jag BB väskan. Bara för att ha något att göra.
Sen ska jag väl titta på någon film för att få tiden att gå.
Kan inte bestämma mig för vilken bara... :P

Tjejligan

Nu har jag sett på ytterligare en film.
Hade egentligen tänkt att sova middag men det blev lunch i soffan med en film.

Tjejligan är en hyfsat gammal film, från 92! Men den är helt underbar ändå. 
Den handlar om tjejer som spelar baseball istället för männen som är i Europa och krigar (andra världskriget).
Men tjejerna måste gå i flickskola och lära sig vara damer, man får inte bete sig hur som helst bara för att man spelar baseball. Jag gillar att tjejerna går emot normen som fanns då. De kämpade för sin sport och sitt lag fastän de skulle vara som damer! 
Gillar man film med sport i så är detta en riktig guldgruva.
Tom Hanks är tränaren och bjuder på härliga kommentarer :PCatch and Release

Fördelen med att ha alla mina filmer igen är att jag kan se det jag vill när jag vill.
Jag har verkligen saknat vissa av filmerna. =)

En av filmerna som jag har saknat är Catch and Release med Jennifer Garner.


Hon har verkligen blivit en bra skådespelerska. Jag gillar henne. Hon är söt och trovärdig. Jag vill bara nypa henne i kinderna ibland för att hon är så gullig.

Filmen handlar iaf om en tjej som förlorar sin fästman dagen innan deras bröllop.
Efter det flyttar hon in med några vänner och får reda på saker om sin fästman som hon inte visste tidigare. Till exempel att han har en son!
Man får följa hennes kamp genom sorgen tilll att hitta glädjen igen =)En gullig kärlekshistoria med mycket härliga naturbilder. =)

PromenadIdag hade jag bestämt mig för att vara lite mer aktiv än igår.
Så jag drog på mig kläder och foglossningsband och gick ut.
Bandet har jag för att kunna gå lättare. Allt smärtar mindre då =)

Jag hade lite bröd kvar sen vår bröllopsdag. Det brödet är inte ätbart. Så jag skar det i bitar och gick ner till parken för att mata änderna. 
Vilka fega änder!! De är säkert 200 eller så. Jag är EN! Ändå var de livrädda för mig!
Det tog ett tag innan de fattade att jag hade mat ttill dem. När de väl kopplade så gick det fort att bli av med brödbitarna. 
Det är ganska skönt väder ute. Våren är här tyvärr. Måste ringa doktorn så att jag kan få allergitabletter.
Idag blåser det ganska friskt men det är ändå varmt när det inte blåser.
Är nöjd med att ha varit ute iaf =)På vägen hem tog jag "mördar-trappan". Den är brandt, stegen är ojämnt höga och det är måååååånga steg.
Eller ja, egentligen är det inte så farligt många steg upp men det känns värre än vad det är.
Räknade till 61 steg sist jag gick där.
Idag tog jag det lugnare i trappan och då gick det riktigt bra =)

Billy ElliotIgår kväll så tittade jag på Billy Elliot. Hade längtat efter den filmen då jag verkligen gillar musiken. Själva historian är bra också. En liten pojke på 11 år som vill lära sig att dansa balett. Han får inte för sin pappa för pojkar spelar fotboll eller boxas eller brottas. Men till slut inser pappan att Billy är en talang. =)Han är så gulligt envis!!
En riktig gråtfest från min sida. Tur att sötisen låg och sov så att jag kunde böla ifred =)

Mums

Så till slut kom jag till skott och klädde på mig. Då var klockan 17!!!
Sen åkte jag till ICA Maxi i Häggvik för att handla lite. 
Tog det lilla lugna inne på affären. Ibland är det skönt att få handla utan min sötis för då kan jag vandra helt i min egen takt och värld. 
Så idag har jag strosat extra långsamt med shoppingvagnen. Tack vare detta kom jag äntligen ihåg att köpa kanel!!
Min kanel är nästan slut och det var därför som det blev vaniljbullar sist jag bakade.

De hade lite specialpriser på olika saker där så jag köpte bacon till sötisen som vi har fryst in. Samt köttfärs (som inte ska frysas in). De hade specialpris på kärnfria vindruvor. 
Så kvällens mums mums blev jordgubbar och vindruvor samt några få rutor Marabou Black.Jordgubbarna var riktigt söta för att vara så tidiga.
Vindruvorna dock var supergoda! 
Sötisen var också sugen på lite vindruvor så han har också mumsat på dem. =)

Vecka 37

Barnet

Barnet ökar fortfarande i vikt, men växer inte så mycket på längden längre. Barnet är fullt medvetet. Det lagrar näring i sina organ för att klara eventuella påfrestningar vid förlossningen. Barnet tränar sina lungor genom att dra in och trycka ut fostervatten i dem. Ändå är lungorna de sista av barnets organ som mognar. Nu ligger de flesta startklara med huvudet nedåt. Om inte, brukar man försöka vända det.

Vikt 3 kg.

Tvillingar

Om du väntar tvillingar kan det vara dags att föda nu. Vecka 36 till 37 är genomsnittslängden för en tvillinggraviditet.

Mamma

Det kan vara dags när som helst nu, men ta det lugnt. Många går längre än 40 veckor, särskilt förstföderskor. Att föda mellan vecka 37+0 och fram till vecka 41+6 anses normalt. Ditt fundusmått har planat av nu och växer inte lika snabbt. Många barn sjunker djupare ner i bäckenet nu. Det är vanligare om du fött barn tidigare. Brösten producerar redan råmjölk. Bäckenet är utvidgat. Den allra sista tiden kan gravida kvinnor få svårt att sova. Kanske kan man se det som en förberedelse inför alla vakna nätter som väntar tillsammans med babyn.

Pappa/partner

Många män kan känna sig mindre sedda och betydelsefulla för sin partner mot slutet av graviditeten. Det beror på att kvinnan fokuserar mer på sig själv och livet i sin mage. Hon funderar säkert väldigt mycket på förlossningen och är kanske orolig och lite rädd. Fokuseringen kan jämföras med någon som tränar och förbereder sig mentalt inför ett maraton eller någon annan stor fysisk prestation. Oroa dig inte, hon behöver all tid och allt stöd hon kan få. Fråga om du kan göra något. Föreslå att ni packar en väska med saker ni behöver vid förlossningen som står startklar när det är dags. Fokusera på sånt du kan göra.


FavoritenDetta är min absoluta favoritbild just nu <3

Sötisen ska jobba över denna vecka. Idag ska han jobba till 20.00. Suck puck.
Kul kanske för honom. Men jag tycker att det är trist. 
Fast han ville passa på innan bebis kommer så då får han väl göra det då :P

Jag borde verkligen klä mig eller så. Bara komma igång. 
Har stått i startgroparna hela dagen. 
Det enda jag har gjort är ätit frulle o lunch, plockat ur diskmaskinen samt tittat på film o sovit.
Var ute på balkongen för att titta vart glassbilen stannade. Gick ut barfota eftersom att jag inte orkat sätta på mig strumpor. Men det var riktigt behagligt =)


Uttråkad

Idag känner jag mig less på att vara hemma. Vill gå o jobba eller så. Bara göra något.
Hade tänkt att tvätta eller så. Men det har inte blivit av än.
Tvätta
Baka
Packa BB väskan
Dessa tre saker är sånt jag har att se fram emot just nu.

I morse när sötisen hade gått till jobbet kunde jag inte somna om.
Jag låg och vred o vände på mig jättelänge. Så till sist gick jag upp (kl 05.55), åt frukost och tittade på en film. Trubbel i paradiset är en komedi om par som åker till en härlig ö för lite bus. Men när de kommer fram till ön visar det sig att parbehandlingar och terapi är ett måste.

Jag har sett filmen gaaaaanska många gånger tidigare, men den är så rolig att det går att se om och om igen. =)

När jag hade sett klart filmen så somnade jag äntligen om =)
Nu ska jag bara komma på vad jag vill/orkar göra nu! 


Vaken mot min vilja!

Är tillfälligt portad från sängen. Min man vill ha lite sängutrymme för sig själv. Ibland ber han om att få somna ifred, Det kan jag förstå, det är skönt att ha hela sängen för sig själv.
Jag får ju sängen för mig själv varje morgon när han kliver upp. Så det är inte mer än rättvist att han får sängen ifred en stund på kvällen.
Men ibland känner jag mig sådär onödigt trött bara för att han ber om sängen. Det är som ett sömnpiller. Jag skulle kunna däcka totalt just nu, men det är bara för att han bad om sängen. Konstigt det där :P

Så än är jag vaken. Blir väl vaken någon timma till.
Får fördriva tiden genom att surfa runt på olika sidor! =)

50/50

Lite kul att när jag googlade på 50/50 så kommer svaret 1 upp. Hahaha för att hjälpa till med en matematisk fråga.
Men denna gång var det inte matte som jag hade på hjärnan.Jag och sötisen tittade på film.
50/50 handlar om en kille som får veta att han har cancer. Han har 50 % chans att klara sig. Eller 50 % chans att han inte gör det.
Man får följa hans vardag från det att han får veta om cancern och framöver.

Filmen var jättebra verkligen. Både rolig och sorglig. Den gjorde mig glad och ledsen och ganska arg till och från. Skulle min anhörig få cancer så skulle jag inte bete mig som vissa i filmen! Jag blev tokig.
Men det är halva nöjet med såna här filmer, man tänker till lite extra. =)Vattenkokare

Jag och sötisen var till MediaMarkt idag (igen) för att köpa en vattenkokare. Det är elvänligare än att koka vatten i kastrull. Jag bryr mig egentligen inte så mycket. Jag väntar gärna på att vattnet ska koka. Man hinner göra massor av grejor medan man väntar på att vattnet ska koka. Men jag tror att sötisen inte ser det hela på samma sätt. Han är van att ha vattenkokare sen tidigare. Så nu har vi köpt en vattenkokare =)Se så vit o fin den är =)
Jag hade fått presentkort i present förut, vid någon jul eller så. 
Lika bra att utnyttja korten innan de går ut i datum =)

När vi kom hem testade vi den. 
Nu till middag kokade vi tortellini och då användes vattenkokaren för första gången på riktigt =)Det blev tortellini med chili creme fraiche och smält ost. 
Denna maträtt har sötisen kokat ihop själv. Hans ide och utförande =)

Föräldrautbildning del 2

Idag var vi på andra delen av föräldrautbildningen.
Det hade räckt med att titta på filmen om amning och sen gått hem.
Men Barnmorskan repeterade allt, vi fick prova på en docka hur man ska hålla bebisen vid amning och sen kom en kvinna från BVC och lämnade ut lite broschyrer.
Inte så avancerat.

Det blev en diskussion om alkohol, ifall det är tillåtet under amningstiden eller ej. SUCK!!!
Kan inte alla få tolka och göra som de vill utan man bråkar om det??
Blir så less på sånt där onödigt babbel.
Jag ville bara hem o sova. Sötisen ville till jobbet o jobba. 

Vi fick sluta 30 minuter tidigare, hade blivit ännu tidigare om hon inte hade återupprepat sig så många gånger.
Men men, nu är det gjort. 
Vi har ett inbokat möte med vår BM den 19:e mars. Tills dess ska vi bara ta det lugnt!!!

Snabba ryck

Oj vad jag har hunnit med mycket idag. Detta fastän jag tog lååååång sovmorgon.

Först upp o skutta, sminkade mig!
Sen plocka upp C (en granne) för att åka till Jakobsberg köpa en present till vår vän S som fick en dotter för två veckor sen. Vi var hos S i nästan tre timmar. 
Vi åkte hem, jag gick upp mest för att gå på toaletten och och sen åka till sötisens jobb för att plocka upp honom.
Sötisen övningskörde till MediaMarkt där vi tittade lite på en vattenkokare (ska köpas snarast) och jag köpte en film till C som fyller år i helgen.
Sen åkte vi över till Elgiganten för att använda ett presentkort jag fick i julklapp av min morbror.
Vi köpte en örontermometer till oss och bebisen. =)Efter det åt vi latmansmiddag på MAX, det var min ide, jag orkade inte fundera ut något att laga. Måste börja skriva matlistor tror jag.
Sen hem, C kom över med ett par byxor som jag skulle sy upp. Hon fick ett par byxor av mig också, som jag ändå hade tänkt att kasta men det var ju kul att de passade henne och blir använda istället.
Sötisen och jag tittar på lite tv-serier samt bakar dumlekakor.
Imorgon ska sötisen bjuda jobbet sitt på kakor. =)
Så han fick snällt hjälpa till att baka. Jag rullade kakorna och han tryckte ner dumlen, sen hjälptes vi åt med noblessen =) Teamwork =)

Så jag har hunnit en hel del =)

90 % klart =)Tiden går fort nu...Bebisen bara lägger på sig i vikt. Nu har jag gjort 90 procent av graviditeten. 
Det betyder att jag har varit gravid i 252 dagar!!!
En halv evighet.

Imorgon, del två av föräldrautbildningen...

Föräldrautbildning

Klockan 08.15 var vi på barnmorskemottagningen för att lära oss om förlossningen.
Det var långtråkigt. Allt som sades kan man läsa sig till på google och alla olika vårdsidor. 
Men en sak har vi lärt oss iaf och det är hur man klockar värkar. 
Sen fick sötisen en hel del att tänka på. Som om han vill klippa navelsträngen eller inte.

Nästa del ska vi lyssna på fredag morgon. Då ska de prata mycket om amning och hur vi ska te oss när vi kommer hem från BB.
Spännande värre.... Eller inte. Känns lite halv-bort-kastat.
Stackars sötisen som missar massa arbete för att sitta på rumpan o lyssna på sånt här...

Det verkade mycket bättre förr. Då fick man ligga på skumgummimadrasser på golvet och titta på film och annat. Det verkade mycket roligare och mysigare.

Efter utbildningen körde sötisen sig själv till jobbet. Sen fick jag åka hem och sooooooova!!!
Jag gillar verkligen inte att kliva upp på morgonen! Så idag fick jag kämpa lite för att komma upp ur sängen. Men belöningen kom senare när jag fick sova middag =)

Filminspelning

När jag tittar ut genom fönstret så ser jag att det är lite action på gatan.
Det är någon sorts filminspelning i en lägenhet.
Man kan se att de har satt upp dukar och lampor och annat kolijox.

Spännande?!
Kanske man kan få syn på en kändis :P
Undrar vad det är för sorts film de spelar in. Jag är lite nyfiken. =)

De har ett par bilar parkerade. Plus en lätt lastbil med grejor och en husbil samt ett diselaggregat som låter massor.
Kanske ska promenera förbi lite imorgon och se om jag kan se lite mer :P 
Eller bara bänka mig på balkongen och spana :P

NaglarHar idag efter mycket letande hittat min favoritnagelsax. Så nu är klorna borta.
Jag har även tagit bort gammalt nagellack samt målat dit nytt.Färgen är egentligen lila. Men det syns så dåligt på bilderna. Kanske det är solljuset som manipulerar färgen lite...

Naglarna var jättefina i ca 1 minut. Sen tappade jag penseln, med färg på, i knät. När jag försökte rädda penseln så fick jag färg på tröjan, byxorna, köksbordet samt längs fingrarna. Dessutom hade färgen på naglarna inte hunnit torka så den smetades ut lite och ser nu lite mysko ut.
Färgen på köksbordet har jag tagit bort. Naglarna har jag räddat med lite extra nagellack. Fingrarna ska jag försöka få rena från lack...
Herregud, det är inte min dag idag tror jag.... 
Nu ska jag åka o hämta min sötis!!

Recept på Dumlekakor

Det var en del som efterfrågade recept på dumlekakorna..
Så här kommer det

Dumlekakor (24 st)
200 g smör (rumstempererat)
3 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 tsk bakpulver
12 st dumlekolor (orginal)
1 ask noblesse (rosa ask)
24 st aluminiumformar
1. Blanda ihop smör, strösocker, vetemjöl och bakpulver till en smidig deg.
2. Låt degen stå kallt ca 30 minuter.
3. Dela degen i 24 delar och rulla till runda bollar. Tryck ner en halv dumlekola i varje degboll och lägg dem sen i aluminiumformen.
4. Grädda mitt i ugnen på 200° (grader) i ca 10 minuter.
5. Tag sedan ut kakorna ur ugnen och lägg på en bit noblesse på varje boll. Gör detta direkt efter att kakorna tagits ur ugnen. Chokladen ska smälta ut över kakan.
6. Ställ kakorna i kylen så att chokladen stelnar ordentligt. Sedan är det bara att njuta =)
Dumlekakor (24 st)

200 g smör (rumstempererat)
3 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 tsk bakpulver
12 st dumlekolor (orginal)
1 ask noblesse (rosa ask)
24 st aluminiumformar


1. Blanda ihop smör, strösocker, vetemjöl och bakpulver till en smidig deg.
2. Låt degen stå kallt ca 30 minuter.
3. Dela degen i 24 delar och rulla till runda bollar. Tryck ner en halv dumlekola i varje degboll och lägg dem sen i aluminiumformen.
4. Grädda mitt i ugnen på 200° (grader) i ca 10 minuter.
5. Tag sedan ut kakorna ur ugnen och lägg på en bit noblesse på varje boll. Gör detta direkt efter att kakorna tagits ur ugnen. Chokladen ska smälta ut över kakan.
6. Ställ kakorna i kylen så att chokladen stelnar ordentligt. Sedan är det bara att njuta =)


vaddå förvirrad?

Idag skulle jag ut o gå med lilla Dexter. Det är skönt, då får jag en promenad och gör något positivt samtidigt =)
Men innan jag åkte mot Rotan så måste det ha slagit slint i skallen på mig....

Först glömde jag foglossningsbandet. (Det är skönt att ha på sig när man är ute o promenerar, allt blir lättare)
Sen glömde jag nyckeln hem till familjen F. 
Däremellan han jag både låsa dörren samt gå ner för trappan. 
Så innan jag hade kommit iväg till Rotan så hade jag hunnit låsa dörren tre gånger.... 

Suck ibland undrar jag om min hjärna är på semester :P
Var i alla fall ute och gick i 45 minuter. Solen sken hela tiden och det var riktigt härligt ute. Hittade lite tussilago i backen. Tog dock inget kort för det hade inte synts något... Jag stog för långt ifrån. Men nästa gång ska jag fota!!! =)

Nåldyna

I morse var det dags för ett besök hos barnmorskan.
Hon är så trevlig. Grattade massor till bröllopet och så =)

Vi gjorde det vanliga. Stack mig i fingret, kollade blodtrycket och lyssnade på hjärtljuden (145 slag/min).
Järnvärdet visade på uppgång =) HURRA!!! Förra gången hade jag 106 eller 107, idag hade jag 112. Så det är bättre =) Sockervärdet visade först på tok för högt, 8,9. Det gillades inte av varken mig eller barnmorskan. Så hon sa att vi skulle testa igen...Så idag har hon stuckit mig två gånger i fingret. Eller fingrarna. 
Andra gången visade sockervärdet 7.0, mycket bättre!!!
Så då slapp jag göra en glykosbehandling (har jag för mig att hos sa) för att se om jag hade diabetes eller så....

Sen kände hon efter om bebisen låg med huvudet neråt. Men hon kunde inte riktigt känna. Så hon tyckte att vi skulle göra ett snabbt ultraljud! Men ultraljudet visade att huvudet låg där det skulle. Allt såg bra ut. =)
Så idag har jag gjort mer saker hos barnmorskan än vad jag brukar =)
Senare i veckan ska vi på föräldraförberedande utbildning. Men mer om det då...

Bebissängen

Nu när näst intill allt för bebisen är tvättat så måste jag visa det jag har sytt till bebisen.Fint påslakan va??
Jag kämpade med det :P
Jag har fått dit spjälskyddet, lakan och täcke. 
Nallen har bebis fått i julklapp av sin mormor och morfar.

För den som undrar. Varför just döskallar?
Jag älskar döskallar. Har det på allt! Täcken, kuddar, gardiner, glas, brickor... 
Det är min grej så att säga. 
En del gillar änglar eller hjärtan eller stjärnor eller vad vet jag. Men döskallar är min grej. Så för mig är det självklart att bebis ska få lite döskallar med =)

Pallen

Vi köpte ju en pall också på IKEA. 
Självklart har killarna skruvat ihop den.
Men de skruvade fel några gånger och fick göra om.
Inte lätt alla gånger :)Skruvarna var typ en mil långa sa de och det var ganska mååååånga skruvar.
Men till sist gick det ihop och vi har en komplett pall.Se så tjusigt. Både sötisen och N har provat att klättra lite på den =)

Is...

I morse var det inte soligt. Det såg nästan ut som om det snöade. 
Det satt iskristaller på stolpar och så. Det såg så vackert ut =)Jag kunde inte låta bli att peta lite på iskristallerna... så klart. =)

Provade att ta kort med den där appen jag nämnde tidigare. Det blev ju ganska bra =)
Den är lite rolig ändå den där appen. Kanske jag ska prova instagram också... =)

Sängbord

Hurra hurra vad vi har varit aktiva idag.
Jag blev väckt alldeles för tidigt anser jag men vi har hunnit en hel del ändå.
Vi åkte till IKEA så att vi var där kl 10.20 (IKEA öppnar 10.00) Det var nästan fullt på parkeringen redan?! Hur är det möjligt???
Sötisen hade tittat vilken hylla och vilket fack som sängborden skulle finnas vid så det var bara att traska in, hämta en vagn och hämta sängborden för att sen gå och betala. =)
Enkelt som en plätt!

När vi hade betalat så insåg vi att pengarna på just detta IKEA-presentkort räckte till en pall också så sötisen sprang in och hämtade en sån med =)
Sammanlagt spenderade vi 997 kr på IKEA, och det tog oss 10 minuter! =)Här håller sötisen och N på att snickra ihop en av sängborden. 
Jag fattar inte varför IKEA vill att man ska slå ner 27 jävla spikar i en möbel som inte ens är en meter hög!?Noga ska det vara när man bestämmer vart spikarna ska sitta. Helst ska de gå ner rakt oxå. =)
Jag har hjälpt till och skruvat lite. Jag lovar!! Men jag kände att jag ville ta lite bilder på dem när de höll på och dividera om vart spiken skulle slås i =)Sååååå =)
Nu har sötisen och jag ett varsitt sängbord på vardera sida av sängen =)
Helt underbart! 
Jag gillar verkligen MALM-serien på IKEA. De är snygga och bra.
Vi körde på vitt eftersom att bebisens möbler också är vita. Det passar bättre på det sättet =)

Sminkdille...

Jag har sminkat mig lite de senaste dagarna...
På måndagen testade vi vilken sminkning jag skulle ha till bröllopet som var på onsdagen.
Jag tyckte att det var lite kul att vara sminkad så jag har fortsatt.
Sån här kommer alltid i perioder. Jag tröttnar lika fort som jag har hittat intresset.

Men se resultaten....Här är före sminkningen....Här är efter. Syns det någon skillnad?
Jag tycker att det syns lite.
Det är inte mycket jag smetar på men det känns som ett helt okej tidsfördriv just nu... =)

Ny App

Jag har hittat en ny app till min mobil. Tänkte testa den lite. Så jag hann med att ta ett kort på
sötisen och N när vi skulle åka från McDonalds. Vi hade köpt cheeseburgare till oss allihopa. MUMS!!Sötisen såg lite förvirrad ut. Han förstod inte varför jag skulle ta kort just då.
De båda hade solen i ögonen.

Appen heter Vintage Camera eller så. Den är lite rolig. 
Har bara hunnit testa en bild hittills...
Ska ta mer bilder en annan gång så att jag vet om appen är att rekomendera eller inte.

När vi kom hem satte jag igång med ett bullbak.
En plåt med vaniljbullar och en plåt med kanelbullar. Mumsigt värre det med.

Syrran och hennes kille var på besök. De fikade nygräddade bullar innan de åkte hem. =)Kyssen

BröllopskyssenBesök

Idag har vi besök av sötisens vän N. De har burit och kånkat lite här hemma samt skruvat en del. 
Först bar de in en garderob från det rosa rummet till hallen så att vi har en slags hatthylla/jackhängare.
Sen skruvade de dit den sista delen på skötskåpet. så nu är den helt komplett!!
Plus att de fixade våran säng där mittenbenet har saknats samt ena foten till ett av benen har saknats. Foten råkade åka med till västerås i flytten så vi har haft ett grytunderlägg där istället. 
Sen har vi satt små tossar på alla möbler som vi har hållit på med.
Ganska effektiva ändå! =)

Vi körde till skroten och hivade lite kartonger. Sen åkte vi till Jakobsbergs centrum för att inhandla det som vi missade igår. Sötisen körde så klart. Idag har han kört volvo s80 har jag för mig. Den är automatväxlad. Bara att gasa och bromsa. Kul med lite omväxling för honom =)

Nu bakar jag bullar. I väntan på att degen ska jäsa så gör jag inlägg här samt laddar tvättmaskinen med det sista inför bebisen. Sen är vi faktiskt redo.
Jag tvättade spjälskyddet igår och har idag satt dit det. Förmodligen sitter det upp och ner men det skiter jag i. Orkar inte ändra :P

Halvnaket

Jag kände att jag måste våga ta en bild på magen när jag inte har någon tröja på mig.
Så jag bad sötisen om hjälp. Han är en utomordentlig fotograf! =)Såhär ser jag ut framifrån. Jag har fått ett härligt ärr från min gamla piercing. Men jaja, det är ju inte hela världen.Såhär ser jag ut från sidan. Inte den bästa bilden ever kanske. Ska väl be honom ta en bild lite längre ifrån nästa gång tror jag. 

Jag tycker att magen verkar mycket mindre idag än för någon dag sen. Men magen ska ju sjunka neråt lite så det är ju lugnt.

Magbilder...

Här kommer två magbilder.Denna bild är tagen i måndags. Då var jag vecka 34+3.

Bebis har varit vääääldigt livlig de senaste dagarna.
Imorse hittade den vänstra sidan av revbenen också. Det var en första gång för mig. Alltid annars har bebis sparkat på höger revben så att det har värkt en hel del. Men jag har blivit van, så när bebis sparkade på vänster sida i morse så värkte det en hel del.Här är en bild från nu. Typ 10 minuter sen. Vecka 35+0 dvs vecka 36. Jag är alltså inne i nionde graviditetsmånaden. Bara 4 veckor kvar. Spännande!!! =)

Vecka 36

Barnet

Barnet

Om du väntar ditt första barn ligger det troligtvis i rätt position nu, uppochned. Tycker du att bebisen rör sig något annorlunda jämfört med tidigare? Det kan bero på att det är trångt därinne, men är du minsta orolig prata med din barnmorska. Nu ökar fostervattnets mängd inte mer utan det minskar snarare eftersom din kropp absorberar en del av det. Hjärnan är färdigväxt. En del psykologer säger att barnet redan nu är medveten om sitt "jag" eftersom det kan svara på saker med till exempel sparkar.

Vikt 2 800 gram.

Mamma

Din livmoder är 32-35 centimeter. Din mage kan börja sjunka ner lite och det blir lättare att andas, men det kan fortfarande vara svårt att hitta en bekväm sovställning. Många gravida upplever att de behöver kissa ännu oftare än tidigare. Det beror på att livmodern trycker på urinblåsan. Nu kanske din vikt stannar till förlossningen. Kolostrum eller råmjölk kan läcka ur dina bröst fast bebisen ännu inte är född. Försök att äta nyttigt och varierat. Barnet får all sin näring i från dig. Tankarna rör sig säkert mer och mer kring barnet. Kanske känner du oro inför förlossningen. Men en dag finner du att längtan efter att träffa barnet har tagit överhanden och att eventuell rädsla har bytts ut mot längtan efter förlossningen.

Om du väntar ditt första barn ligger det troligtvis i rätt position nu, uppochned. Tycker du att bebisen rör sig något annorlunda jämfört med tidigare? Det kan bero på att det är trångt därinne, men är du minsta orolig prata med din barnmorska. Nu ökar fostervattnets mängd inte mer utan det minskar snarare eftersom din kropp absorberar en del av det. Hjärnan är färdigväxt. En del psykologer säger att barnet redan nu är medveten om sitt "jag" eftersom det kan svara på saker med till exempel sparkar.
Vikt 2 800 gram.
Barnet Om du väntar ditt första barn ligger det troligtvis i rätt position nu, uppochned. Tycker du att bebisen rör sig något annorlunda jämfört med tidigare? Det kan bero på att det är trångt därinne, men är du minsta orolig prata med din barnmorska. Nu ökar fostervattnets mängd inte mer utan det minskar snarare eftersom din kropp absorberar en del av det. Hjärnan är färdigväxt. En del psykologer säger att barnet redan nu är medveten om sitt "jag" eftersom det kan svara på saker med till exempel sparkar. Vikt 2 800 gram. Mamma Din livmoder är 32-35 centimeter. Din mage kan börja sjunka ner lite och det blir lättare att andas, men det kan fortfarande vara svårt att hitta en bekväm sovställning. Många gravida upplever att de behöver kissa ännu oftare än tidigare. Det beror på att livmodern trycker på urinblåsan. Nu kanske din vikt stannar till förlossningen. Kolostrum eller råmjölk kan läcka ur dina bröst fast bebisen ännu inte är född. Försök att äta nyttigt och varierat. Barnet får all sin näring i från dig. Tankarna rör sig säkert mer och mer kring barnet. Kanske känner du oro inför förlossningen. Men en dag finner du att längtan efter att träffa barnet har tagit överhanden och att eventuell rädsla har bytts ut mot längtan efter förlossningen.Mamma
Din livmoder är 32-35 centimeter. Din mage kan börja sjunka ner lite och det blir lättare att andas, men det kan fortfarande vara svårt att hitta en bekväm sovställning. Många gravida upplever att de behöver kissa ännu oftare än tidigare. Det beror på att livmodern trycker på urinblåsan. Nu kanske din vikt stannar till förlossningen. Kolostrum eller råmjölk kan läcka ur dina bröst fast bebisen ännu inte är född. Försök att äta nyttigt och varierat. Barnet får all sin näring i från dig. Tankarna rör sig säkert mer och mer kring barnet. Kanske känner du oro inför förlossningen. Men en dag finner du att längtan efter att träffa barnet har tagit överhanden och att eventuell rädsla har bytts ut mot längtan efter förlossn


Fredag 2 mars

Idag har det varit en slappodag till en början för att sen bli en dag med saker att göra..

Vi var först hos svärmor för att äta lunch. Hon bjöd på räksmörgås och after-eight kaka med grädde. Gott värre =)
Efter lunchen åkte vi till ICA Maxi i Häggvik för att handla lite. Vi använde oss av självscanningen för första gången och fick då 10% rabatt på hela köpet. Alltid bra med rabatt :P

Sen när vi kom hem fick sötisen ett tokryck. Han började städa.
Vi hade satt igång tvättmaskinen innan vi åkte till svärmor så det var bara att kasta in tvätten i torktumlaren och hänga upp de sista bodysarna. 
Jag hjälpte till att plocka undan lite från köket. Sen tog min sötis en svängom med dammsugaren i kök, hall och vardagsrum. Sen invigde han faktiskt vår våtmopp.Han är så duktig så =)

Sen körde vi igång en till maskin med tvätt. Jag satte mig för att sy lite och sötisen lagade mat.
Han använde också vår nya juicepress för första gången. Det blev supergod juice! =)
Jag blev faktiskt klar med det jag sydde. Ska tvätta det imorgon och sen ta kort så att ni får se =)

Nu sitter vi och tittar på House, eller ja, sötisen tittar medan jag sitter vid datorn och plickar lite.

Brudklänning

Mamma och jag sydde ju klänningen.
Här är lite bilder från helgen då vi sydde som galningar =)Första försöket i testtyget. Mormor var sjukt nöjd över att tyget var orange till färgen. Testa måste man ju göra för att ta reda på vilken storlek man ska ha =)Försök två i vitt tyg. Nu visste vi hur vi skulle göra. Man skulle inte följa mönstret slaviskt för då hade det gått åt pipsvängen. Nu var det bara att tuta och köra.Jag var glad, men mycket trött!!! Bältet under bysten var eget ihopkok av mig och mamma. Det var för mycket tyg vid bysten och det såg lite saggit ut. Men det gick att dölja tack vare bältet =)Jag är så nöjd med klänningen. Den var skön att ha på sig. Färgen passade mig alldeles utmärkt och passade vår bröllopsbudget =)
Jag hade lagt 1000 kr som max på tyg till klänningen men betalade endast 470 kr. Så det kändes som ett bra beslut att sy den själva =)
Tur att mamma är så duktig på symaskinen =)

Nybliven fru!!

Jag och min sötis har gift oss! =)
Vi hade ett liiiiiitet bröllop för de allra närmsta! 

Mamma och jag sydde klänningen i helgen som var. Snabba ryck med symaskinen. Jag är superbra på att zickzacka tyget. Det är tråkigt men det måste göras. Mamma sydde resten =)

Pappa hade som ansvar att ge bort mig på bröllopet. Inte en svensk sed men jag gillar den. Det är en fin gest tycker jag. När pappa gav bort mig till sötisen så sa han "Varsågod, slit henne med hälsan".
Lite svårt att hålla sig för skratt då =)

Min vän S hjälpte mig med smink och hår. Hon fotograferade även bröllopet, ca 400 bilder eller så blev det. 
Men hur man gör om hennes bilder så att jag kan lägga ut dem här vet jag inte hur man gör... Som tur är har mamma lämnat bilder på datorn som jag kan använda. =)Under själva vigsel. Efter vigseln utanför kyrkan. Solen sken helt underbart. Det var så varmt framme vid altaret. Så när utmarschen startades så gick vi direkt ut för att få frisk luft. Härligt värre. Min brudbukett. Alldeles lagom för mig. Sötisen hade en ros i kavajslaget oxå men den gick sönder och trillade av hela tiden. Så det slutade med att han hade rosen i bröstfickan bara för att ha den =)Vi skar upp bröllopstårtan. Iaf en utav dem. Jag och lillasyster bakade tre! tårtor =)

Mer bilder kommer sen....

RSS 2.0