Nöt-Crème

för ett tag sen cirkulerade det en bild på en liten ask med nöt-crème.
alla som älskar den dära crèmen blev ju som tokiga.

det är ju gott och skönt att få slippa de där små påsarna.



så titta vad vi hitta!!
jag har smakat och det är exakt samma smakupplevelse som med påsen.
mums!!

Katt

här är en bild på katten jag skrev om igår...



Söt va?
det är min mamma som har tagit bilden.
jag diggar hennes färger.
men som sagt om det inte vore för allergierna så skulle det vara betydligt lättare att gilla henne. =)

Dilemma

Jag ska berätta om månades dilemma.
Pratade med min man på telefonen för ett par dagar sen. Jag berättade att jag hade hållit i en katt!!
Detta är mycket ovanligt eftersom att jag har ganska stark kattallergi!
När jag var yngre brukade jag hålla i katter o gosa med dem även fast jag inte tålde. Kroppen fick lida när huvudet  var dumt.
Men i söndags när jag höll i katten var det för att hjälpa syrran att få in den i kattburen.
Jag hade glömt hur mjuka de är.
Hennes katt är mjuk som en dunboll i pälsen. Hur mysigt som helst. Jag förstår verkligen hur man kan mysa med dem (även om jag hade glömt bort det).
Fast katten fäller mycket päls, det bara far i luften. Plus att katt luktar lite speciellt.

Så här är dilemmat.
Katten hennes är superfin, den har vackra färger och är mjuk. Men jag har supersvårt att gilla den eftersom att den ger mig såna allergiska reaktioner!
Det känns elakt att inte gilla den när hon verkligen gillar den.
Just nu hjälper inte allergipiller så mycket eftersom att det är så mycket pollen ute. Men till hösten/vintern kanske det är lättare.


Bilden tagen från ritmallar.com

Tur att syrran o hennes kille inte ska skaffa ytterligare en katt, då hade det blivit kvatt omöjligt att besöka dem längre tid än 30 minuter... =)

tack då...

tog upp lillan från gymmet. hon hade haft trevligt där men började bli otålig.
så håller jag henne vid axeln och då kommer världens rap.
men tydligen också mer än bara rap....



gaah, det är straffet för att jag för någon dag sen tänkte att det var länge sen hon spydde ner mig....
jaja, bara in i tvätten med det :P

passar på

ja jag passar på att blogga lite snabbt här medan lillan ligger i babygymet för sig själv. Hon ligger o pratar med bamse och apan och ormen. De är hennes kompisar. Ingen är dock lika populär som hennes kompisar vid skötbordet. :P Ska visa någon dag mobilen vi har där.

I helgen när jag var i västerås åt vi på Max. De har sk lyxshake och den är såååååå god!!! Livsfarligt beroendeframkallande. Jag tog en med blåbärssmak. mums..



Gaaaaah, nästa gång det är varmt ute så ska jag svänga förbi Max på barkarby och köpa en sån där.

På söndagskvällen skickade min man ett mms...



Han hade klippt sig själv och fått "fartränder" lite här och var. Nu har jag fixat till det och han ser ut som vanligt i håret igen =)

Läkarbesök

Idag var vi på föräldragrupp jag och lillan. Det var 6 mammor och en pappa och 6 bebisar. I början var alla lugna och snälla (bebisarna alltså) men sen efter ett tag började det knorras lite här och var och smattra i blöjor! hahaha ganska komiskt! 
Alla var jättetrevliga, en tjej bor på samma gata som oss så vi ska på barnvagnspromenader tillsammans. 
Det ska bli så kul att få träffa dem igen. 

Direkt efter föräldraträffen hade vi läkarbesök för lillan. Hon vägdes och mättes.
4600 något gram
59 cm lång
Sen kollade läkaren höfterna, ögonen, kände på huvudet efter fontanellerna och hur formen var, hon kollade i munnen, vilket inte var så svårt då lillan låg och flinade glatt =) och så lade hon henne på mage för att kolla styrkan i nacken. Ja hon klämde och kände lite här och var. =) Men allt såg bra ut. Jag ska bara träna lillan att ligga med huvudet lutandes mot höger lite mer. Hon har favoriserat vänstersidan och är lite platt där.
Besöket gick fort så jag gick tillbaka till rummet där vi hade varit på föräldraträffen och satte mig för att bubbla lite med de som var kvar =)

Marknaden

I helgen åkte jag upp till Västerås själv med dottern. Mannen skulle jobba så jag tänkte att det vore trevligt med sällskap och därför åkte till västerås.
Har hunnit med mycket under helgen. 
Det var vårmarknad där så jag, dottern, mamma (mormor), syster (moster) och lillebror (morbror) gick en vända där. Jag hade siktat in mig på att köpa havrebollar. Men de stora paketen var slut tyvärr. så då köpte jag ett paket kokosbollar istället. Ganska gott när det är fruset. 
Det var maaaaaaaaassor med folk på marknaden som vanligt och det var hiskeligt varmt. Lillan sov hela tiden i vagnen. Hon var så duktig så!! 

Sen åkte vi alla ut till landet och grillade. Efter det åkte jag och mina syskon hem till våra föräldrars lägenhet för att titta på Eurovision Song Contest tillsammans. Heja Loreen skrek vi och hon vann!!! =)^


bilden tagen från svt.se

På söndagen åkte jag och syrran till hennes och hennes killes lägenhet som de ska bo i tillsammans. Där kommer de att trivas bra tror jag =) 4 trappor upp utan hiss =) gratis motion!!
Sen åkte vi till mormor (gammelmormor) och morfar (gammelmorfar) för att lämna en present till mormor från mamma på morsdag. De bjöd på fika. En supergod citrontårta/kaka. Å sen åkte vi vidare till landet igen. Mycket farande och flängande. Vi grillade lunch för att sen åka och spela bilbingo! Det var riktigt roligt. Var så många år sen senast. Har spelat bilbingo flera gånger med min mormor men nu är hon en kyckling och gör inget sånt. Men hon lovade att åka med nästa gång! =) När bingon var slut åkte vi tillbaka till landet för en grillmiddag. 
Sen blev klockan jättesent så jag sov kvar i västerås mellan söndag och måndag fastän jag hade planerat att åka hem. Men det blir inte alltid som man har tänkt sig =)

Promenad

Idag var det lika varmt som igår.
I morse vid 6 tiden var vi ute och åkte bil. Då var det perfekt värme. Men man kände redan då att det skulle bli varmt. Vi åkte fram och tillbaka till mannens jobb. Kul va?! 
Inte direkt. Men han kom till jobbet i tid iaf =)

Jag hittade en liten body i storl 56 som är som ett linne. Den har hon fått ha på sig idag vid promenaden. Sen drog jag på henne ett par tunna byxor med muddar för fötterna. Vi tog med en jacka och filt i fall att. Om linnebodyn var för kall och hon skulle frysa om armarna. Men hon låg i vagnen och var supervarm. Mössa hade hon ju på sig oxå, eftersom att det står i så många babyböcker att de MÅSTE ha mössa första året. Suck!

Promenaden idag gick till Kallhällsbadet tur och retur. Det var soligt och varmt. Lagom avstånd för oss denna varma dag. Promenaderna kanske inte är så superlånga än men det ska det bli ändring på. Jag har mina kilon att dra på och vagnen med henne i. Hon och vagnen är inte så tunga egentligen, det är bara skönt att ha något att hålla i, men mina egna kilon väger tungt.
Ska gotta mig maj månad ut sen ska jag skärpa mig med gottesakerna.
Får ta mig i morrhåren. Har redan börjat lite genom att dricka mer vatten än vanligt. 
Dricker man mycket vatten så orkar man inte äta lika mycket (kör aneroxiadieten känns det som). Ska börja äta mer frukt o grönt oxå. 



Här är dagens runkeeper. Lite längre än förra gången. Ska nog ta denna runda några fler gånger. Sen när energin är bättre så kan man springa/gå en runda i skogen där vid badet. =)

8 veckor

yeey, kommentarer =)
Alltid kul med kommentarer bland inläggen.
Har pratat med min man om den tatueringen och han bara ler när jag säger hur jag har tänkt =)

Idag blev min dotter 8 veckor gammal. Snart är det dags för dop. 
Hon kan nu fästa blicken väldigt bra. Hon flörtar med allt och alla och fyrar av världens leenden, speciellt kl 4 på morgonen då är hon oftast extra flörtig. Hon kan hålla upp huvudet bra men är fortfarande vinglig när hon sitter.

De senaste två nätterna har hon sovit dåligt.
Jag tror att det beror på värmen. När jag tog upp henne i natt så var hon helt dyngblöt i ryggen.
Jag bytte bjöjan för jag trodde att det berodde på den men den var näst intill torr. 
Så när vi är hemma har hon bara en klänning/body eller ligger bara i blöjan. Det är svårt att klä henne för promenader. Sist vi var ute drog jag bara på den tunna overallen, men hon var jättevarm så jag tog av den mitt under promenaden. Så jag måste hitta ett lämpligt sätt att klä henne.

Visst ja.
Hennes nya bästis är nappen.
Hon blir nästan tokig om hon inte får nappen.
Börjar nästan ångra att vi introducerade den. Men det är bra att ha vid nödfall. =)

Motiv

Har nästan bestämt mig för min nästa tatuering.
Jag har länge funderat på vad jag ska ha för första färgtatuering. Plus att jag gärna vill göra någon teckad figur eftersom att jag gillar tecknade filmer så mycket. 
Men det är svårt att bestämma sig vilken av filmerna jag gillar bäst samt vilken figur jag gillar bäst.
Fast nu har jag kanske bestämt mig



Vad tycks??

RunKeeper

min nya app heter runKeeper.
den mäter längden på mina promenader.
hur snabbt jag går
hur länge jag går samt
hur långt jag går
min korta runda är straxt under tre kilometer.
idag var det sååååå varmt att jag orkade inte tänka tanken på att gå den längre rundan.
får börja klä mig tunnare.

Nedbäddad



Här är en bild från båten. Min dotter är väl nerbäddad i sin vagn o frös inget.


The Stig Helmer Story



Har idag sett The stig helmer story med min sötis.
Han fick boxen av mig för något år sen och vi har den senaste månaden plöjt igeom alla filmerna. Alla utom den sista, men den tittade vi på idag istället.
Lasse Åberg är så gullig som Stig Helmer. Jag undrar hur mycket som stämmer mellan honom och hans karaktär. alltså hur lika de är i verkliga livet. Känder att jag var tvungen att googla på hans namn och se om han ens hade barn och det har han visst. Två stycken samt en fru =) Heja =)

Filmen då.
Den handlar så klart om Stig Helmers uppväxt. Han är nu gammal och minns tillbaka. Han söker efter sin ungdomskärlek med hjälp av Ole Bramserud! =)



Nu när jag har tittat igenom alla filmerna så känner jag verkligen att jag vill åka till hans museum i bålsta och titta. Undrar om bebisen vill det med :P

Sundsvall

For till Sundsvall i fredags. Lite så där hastigt och lustigt =)
Min storebror ringde på torsdagen och frågade om jag, mannen och dottern ville komma upp över helgen.
Först tänkte jag nej, vad långt att köra. Men så kom jag på att sötisen min fick övningsköra.
Så vi åkte dit.
Började åka 18.00 eller så. Kom fram 23 eller så.
Då hade vi stannat i Hagsta eller vad tusan det heter samt i Söderhamn. Först för att ge bebis mat och andra gången för att ge osss mat! =)
På fredagskvällen gick brorsan och mannen min ut på kasino. Eller gick, de fick skjuts in dit av brorsans sambo.

På lördagen åkte vi till Birsta, ett shoppingområde i utkanten av Sundsvall. Där var vi i ganska många timmar. Jag och brorsans sambo och bebis höll ihop och gick i butiker. Sötisen o brorsan åkte till biltema.
På kvällen bjöds det på grillat och sen hade vi filmstund i soffan. Vi såg filmen In Time med bland andra Justin Timberlake.



Tid är pengar. Jag gillade verkligen filmen den var suveränt bra fastän det tog ett tag för mig att komma in i storyn och förstå saker och ting. Men till slut trillade poletten ner =)

Söndagen åkte vi hem. Fast vi tog en omväg via mina föräldrars landställe. De bjöd på middag, grillat =)
Sen åkte vi hem och var hemma straxt efter 21.

Sen natten mellan söndag och måndag sov min bebis från midnatt (12) till klockan 6 på morgonen! Nytt rekord! Jag kände mig väldigt utvilad =)

Kryssningen

Jaha! Igår var vi på kryssning.
Jag syrran och dottern.

Vi åkte bil till färjan. Det är inte så dyrt att parkera där som tur är. Hade planerat att åka kommunalt men det hade i slutändan blivit dyrare än att ta bilen!
Båten avgick 07.35 vilket är hiskeligt tidigt måste jag säga! Usch fy o blä för att gå upp tidigt på morgonen.
Men vi kom fram i tid och allt! 



Väl på båten så fanns det inte så mycket att göra. Vi fikade, shoppade och lyssnade på kareoke på finska. En donna sjöng flera låtar på rad. Alla låtarna lät likadant och hon ylade som en pipig hund. 
På tillbakavägen hände det lite mer som tur var.
Vi bytte båt på Åland. Det var supersmidigt, ut ur ena båten, går genom glaskorridoren in till nästa båt. Klart!!

På hemvägen spelade vi godisbingo. 
Köper man en drink i baren så får man en bingolott. 
Jag drack en alkoholfri drink som blinkade. 



Mums!
Syrran drack en alkoholdrink och blev på lyset. En billig fylla. Drinkarna är inte så dyra heller :P
Hon vann en toblerone på bingon! Supernöjd var hon!! =)

Vi var ute på däck lite då och då för att få frisk luft och kunna njuta av utsikten.



Det blåste en del, men hon låg varmt nerbäddad i vagnen. Tog bara upp henne en superkort stund för att kunna ta en bild!



Syrran vakar över sin systersotter!

Resan gick bra, det var en lämplig första resa för bebisen. Kan tänka mig att åka snart igen =) Motorerna på båten gungade vagnen perfekt så hon sov gott!

Kryssning

Yeeey, vi ska göra vår första resa jag och min dotter. Hennes pappa (min man) jobbar så han får inte följa med.
Syrran ska också med. =)
Systeryster som idag fyller 21 år undrade om vi kunde hitta på något på torsdag, som att gå på skansen eller barnvagnsbio eller liknande. Så jag föreslog en kryssning (tänkte att det har väl vi inte råd med) och gick in på vikinglines hemsida. Där hittade jag en gratiskryssning till åland tur och retur. Hurra!! =)
Så vi tre ska göra båten osäker... eller så...
Jag måste påminna mig själv om att packa skötväskan ordentligt med många blöjor samt extra ombyten till dottern ifall hon bajsar ner sig. 
Baah, borde hinna tvätta innan dess. Vill att hon ska ha vissa kläder som ligger i tvätten.
Måste ändå tvätta nästa storlek. Hon växer ju så att det knakar!! =)

Enda nackdelen med denna kryssning är att jag inte kan övningsköra med min man fram och tillbaka till hans jobb som jag hade lovat. Men han sa ju att det var okej om jag ville hitta på något med syrran. =)

Mohahaha, ska ta massor av kort på kryssningen som jag ska lägga ut här. Så nu ber vi till vädergudarna om vackert väder på torsdag!! Ingen kliver på spindlar så att det regnar osv... Eller jo, regn är okej, men det får inte gärna blåsa =)

Nu har jag verkligen något att se fram emot =)

Äkta hemmafru

Ojojoj vad jag har varit aktiv de senaste två dagarna =)
Eller kanske tre senaste dagarna.

I onsdags bakade jag en sockerkaka, eftersom att jag tänkte göra en tårta på torsdagen.
På kvällen på onsdagen bakade jag mina muffins som jag skrev om tidigare.

På torsdagen så skulle jag få besök av mina kollegor. Så på dagen städade jag vardagsrummet, satte upp hyllorna i alla bokhyllor, flyttade in en hylla från köket till sovrummet, dammsög hela lägenheten, tvättade en laddning tvätt och hängde upp den samt vek undan två IKEA-påsar fyllda med tvätt.
Sen hann jag baka en tårta samt duscha innan kollegorna kom. Plus amma och blöjbyten....

Idag fredag har jag varit lite lugnare men började dagen med att övningsköra med min man till hans jobb. Sen hem och sova lite. Har kört två maskiner tvätt och hängt den ena (den andra körs än). 
Min man ringde hem sa att han och en vän var på g hit så jag satte på kaffebryggaren så att de skulle ha när de kom hem. Nu på kvällen har vi varit och handlat alla tre (jag mannen och dottern).

Hurtigt som en äkta hemmafru.
Nu står mannen och lagar mat, någon nytta ska han väl göra ;)

Muffins

Jag har bakat muffins tre gånger i mitt liv.
Första gången hade man kunnat ha ihjäl någon med dem om man kastade dem på någon. De blev stenhårda. Jag vet inte alls vad jag gjorde för fel.
Andra gången fuskade jag och använde shake'n'bake. Ni vet sån där färdigmix som man bara tillsatte vatten eller vad det nu var. Det var superpopulärt ett tag.

Idag tredje gången. Så jag läste receptet supernoga två gånger innan och hade det så klart framme när jag bakade. Tror ni inte att jag gjorde lite fel ändå. 
Hur som haver blev de nästan godkända. De smakade inte pyton och var lagom geggiga i mitten. Vill inte ha riktiga torrbollar till muffins. 
Hällde i lite extra choklad i smeten som smälte i muffinsen =)




Enligt min sötis så blev de klart godkända. Han var så nöjd och gick och småflinade för sig själv. =)

pyssel

Ojje vad länge sen jag skrev.
I helgen var vi hos mina föräldrar. Efter det behövdes det verkligen pustas ut. Min lilla bebis var så nyfiken och tittade sig runt där vi var och vägrade sova. Så igår och idag har vi vilat ut ordentligt. 
Nu kan vi nog återgå till våra vanliga vanor.

Idag och igår har jag och sötisen kämpat på med ibjudningskorten till dopet som vi ska ha för vår dotter.
Tur att det finns hemsidor som visar exempel på hur man skriver inbjudningskort. Jag är nämligen urusel på sånt. Även när vi gifte oss gick jag ut på hemsidor för att hitta hur man ska skriva.
Huvudsaken är väl att tid och datum samt plats är med på inbjudan.
Igår satt vi och knåpade på texten som sen blev enkel men ändå fick fram budskapet.
Vi (läs min man) kämpade med att få till rätt format i dokumentet så att allt blev som vi ville (läs som jag ville). Hade vi haft word så hade jag kunnat fixa själv. Men nu har vi ett program som heter pages och jag har ingen som hellst aning om hur det programmet fungerar :S
Men till slut blev det bra =)

Idag har jag köpt kuvert, skrivit adresser på dem och lagt ner inbjudningarna. Nästan alla är klara. Bara några få adresser saknas. Ska bli skönt att få det ivägskickat. Vill ha hela kalaset överstökat så att vi kan bara slappna av och njuta av sommaren. Skit i våren, längta efter sommaren!!
Imorgon ska jag och bebis gå och posta inbjudningarna. =)

Vårpromenad

det har blivit många promenader på sista tiden. visserligen är jag och bebis ute och går nästan varje dag men de senaste promenaderna har vi fått sällskap av min man =)



ute i söndags =)



Det är så fint med alla vitsippor överallt =) de ger en riktig vårkänsla =)



blåsippan ute i backarna står, niger och säger, nu är det vår....

härligt väder har vi haft. men jag har hört rykten om snö till helgen =)
får se hur det blir med det =)

RSS 2.0