Ekonomiskt

Okej, jag ska vara helt ärlig. Denna månad har vi tajt med stålar. Detta på grund av att maken hade semester och tog då ut två veckor föräldraledigt. Föräldrapengen kom för någon månad sen och lönen denna månad. Men vi klarar oss. 
För första gången ber min man mig att verkligen kolla vad saker och ting kommer att kosta. Det låter kanske som att vi inte gör det annars men det är klart att vi gör. Men nu är det på ett helt annat sätt. Inga onödiga utsvävningar! Så jag längtar redan till nästa månad!

Vi håller ju på att fixa och dona med de där tackkorten. Det är banne mig inte lätt. Man borde anställa någon som gör skiten åt en. Det är så mycket som ska tänkas på. Men nu har jag ta mig tusan gått igenom allt.
Jag har frågat min mamma om lite tips och råd vad jag ska tänka på. 
Jag har gått igenom alla korten vi fått både vid bröllop och dop för att se så att ingen glöms bort. (men jag lovar att jag säkert har missat någon ändå). 
Så nu har jag antecknat hur många kort som ska beställas av varje sort. Samt hur många frimärken som kommer behövas. Plus vad hela kalaset kommer att kosta! Duktig fru som kämpade järnet för att få G i matte :P Om jag nu har missat någon så kommer jag sitta i ett hörn och gråta blod. Därför håller jag tummarna för att det går bra =)




En stor fördel med att ha gått igenom alla korten var att jag fann lite pengar i kuverten =) Så nu kan vi ju köpa en åkpåse till lillan och inte vara oroliga att hon ska förfrysa i vinter =) Hurra hurra!
Ska bara kolla med maken att det är okej så att han inte har andra planer med hennes pengar. 
Jag vet att vi borde sätta in pengarna på hennes konto, men det känns som om hennes välbefinnande för tillfället är viktigare än att hon har lite extra stålar i framtiden. Eller?


Besviken

Uff vad arg jag blev när jag kom till Friskis. Jag var helt inställd på att köra fuego. Men när jag kommer dit är det DANS istället. Ledaren för fuegon hade skadat sig under dagen och kunde inte vara där. 
Jag mindes att förra gången jag gick på dans så var det väl sådär kul. Mer spex än träning.
Fast idag skulle det vara en annan ledare så det kanske skulle vara bättre tänkte jag. 
Men det är mer fokus på spex och ansiktsuttryck och viftande med armar och fingrar än annat. Så jag tröttnade och gick hem efter mindre än halva passet. 
Nu vet jag att jag inte ens behöver tänka tanken på att gå på ett danspass längre. Fy vad trist egentligen. Jag ville verkligen gilla dansen. Men det ger liksom inte så mycket träning som jag önskar.

Nä fullt ös på aerobicsen imorgon istället! =)

Yeeeees

Nu kom resten av bilderna!!

Fujidirekt.se är ju bäst!!


Jaaaaa

Posten kom :) det låg ett grönt paket där!! Några av mina bilder har kommit!!! Hurra hurra hurra :)


Den sista akten

Läste i förrigår ut boken den sista akten skriven av Mari jungstedt. Både maken och jag har ju läst alla de andra böckerna i hennes serie.

Alla Maris böcker har samma huvudkaraktärer så man får följa dem jämt. Men på något sätt kändes det som om detta skulle vara den sista boken om dessa personer. Jag hoppas så klart att jag har fel men man vet aldrig.

Bokens händelser utspelar sig på Gotland som vanligt och med lite inslag av Stockholm då och då. En känd tv-reporter mördas och jakten på hennes mördare är mer komplicerad än vad de hade räknat med.

Jag hade svårt att lägga ifrån mig boken. Låg och sträckläste tills den var slut. Vill så gärna att det ska komma minst en fortsättning till :)


Cervera

När vi gifte oss fick vi presentkort på cervera av svärfar med fru. Vi pratade i somras om att vi skulle dit och shoppa. Men det blev inte av. Men idag tog vi oss dit. Vi skulle egentligen bara köpa ett kit till lillan men vi fick med oss lite till :)

Det vi köpte var bebis-kitet med mumin på till lillan. En djup tallrik med sugkopp en platt tallrik med antiglidring och en pipmugg. Perfekt för henne :)

Sen plockade vi på oss en alligator. Ni vet en sån där som hackar löken åt en på en sekund :)
Vår gamla gick sönder för något halvår sen.

Det sista vi plockade på oss var ett trepack med glas(plast?) skålar med tillhörande underlägg. Kan vara kul att ha som serveringsskålar istället för plastbyttor från Ikea. Detta känns mer vuxet på något vis :)


Sover

Fast hon var jättetrött så skulle hon prompt inte sova. Men nu så sussar hon gott :)


Bråk

Idag fick jag bevittna ett bråk. Ett så fjompigt sådant att jag nästan skämdes.
Vi hade just kommit ut från byggnaden där öppna förskolan och bvc och sånt ligger. Utanför ligger en liten parkering som allltid är full. 

På parkeringen stod ett äldre par vid sin bil. Någon parkeringsvakt eller liknande hade just kommit till parkeringen  och en gubbe stod vid sin bil.
Gubben som stod vid sin bil hade parkerat på en handikappsparkering utan tillstånd. Han hade därmed tagit upp en plats som tydligen behövdes för andra. De äldre paret var riktigt arga för att han hade parkerat på en plats som han inte fick. De frågade väldigt ilsket hur han hade tänk när han ställde sig där. Gubben bara skakade på huvudet och satte sig i sin bil. Men de äldre paret fortsatte att tjafsa. Parkeringsvakten kunde inget göra eftersom att gubben skulle åka iväg.
SUCK! Så fjompigt!!

Jag vet att det är dumt att folk ställer sig på parkeringsplatser som de inte bör. Men man behöver inte bråka om saken-. Det räcker väl att säga till lite bestämt att här kan du inte stå bara så att du vet. Varför ställa till med en scen och ringa en parkeringsvakt och så? Löjligt.


Lapp

Ska sätta upp en lapp på dörren så att maken har något kul att läsa imorgon bitti :)


Beställt

Hurra hurra för mig som vaknat ur min bebisdvala. Jag har äntligen beställt fotografier från dopet och bröllopet. Ska bli så skojs att få se hur de blir. 
Vissa bilder har jag extra höga förhoppningar på. Vill kunna beställa en canvastavla med vårat bröllopsfoto på. Det vore fint. En del bilder valde jag att få extra stora så att jag kan rama in eller så. =)


Inte en dag för tidigt liksom :P
Jag har valt vilken bild vi ska ha som tack för dopet men vill se hur den blir vid utskrift innan jag beställer mängder av den. Bröllopsbilden är dock svårare. Så många bilder att välja mellan så jag blir tokig =)
Blir till att sätta sig ner med maken sen när de kommer så att vi kan välja tillsammans. =)




Idag har jag och lillan gjort ingenting. Jag lagade ju mat så klart men det gills inte. Tänkte ta en långpromenad men jag blåste nästan bort bara av att titta ut genom fönstret. Det nästan stormade. När blåsten hade lagt sig lite så började regnet. Därför kände jag att NEJ vi stannar inne idag.

Anledningen till att jag inte tränat idag känns ju så himla töntig. Jag fick igår efter träningen väldigt ont i mitt knä. Hade även ont när jag gick och lade mig för kvällen. Sen tänkte inte jag mer på det. Tills då jag åt frukost. När jag hade rest mig från sängen för att gå mot köket så stretade det emot. Jag ville liksom inte resa mig för att jag kände hur ont det skulle göra och hur ont det redan gjorde. Bah!!
Skickade sms till svärmor om att hon inte behövde vara barnvakt och till maken så att han inte stressade hem i onödan. (eller mer för att han skulle vara förberedd på att någon skulle vara hemma).
Jag har smort knät med aloevera heat lotion. DDet hjälpte lite. Brände lite på knät, precis som det ska. Får se till att smörja innan jag går och sover med =)




Nu tänkte jag bjuda på någon bild här. Ska se om jag finner någon fin =)


Lillan sov igenom hela dopfikat som tur var =) Hon var så trött redan under dopcermonin men då var hon för nyfiken för att stänga sina små blå ögon.



Min fina brudbukett som nu hänger torkad i vardagsrumsfönstret, något sönderpillad av lillan. =)

Lasagne

Middag idag blev lasagne. Jag kämpade halva kvällen med den :P
Nej inte direkt men nästan. Lillan var i köket som en mental hjälpreda.
Jag tycker att lasagnen blev god :)


Blodpudding

Lunchen idag består av blodpudding med lingonsylt och grädde (flytande). Mums!! Till maten dricks apelsinjuice :)

Tyvärr var det sista biten på blodpuddingen så det blev inte lika tunna bitar som jag är vad vid. Men det ska gå bra ändå :)


Hoppas

Jag hoppas att lillan orkar vara vaken ett tag till så att hon sover ordentligt i natt.

Jag hoppas att maken hinner hem innan hon somnar så att de får säga hej till vara dra.

Jag hoppas att lillan tänker sova länge imorgon så jag får lite sovmorgon jag med.


Svimma?

Idag var det step som gällde som träning. Lillan var hos farmor och farfar och gammelmormor medan jag skuttade runt på friskis. 
Tjejen som jag tränar med på söndagarna blev helt plötsligt svimfärdig under passet. Hon sa inget utan bara gick ut, men jag hann se att hon vart alldeles blek i ansiktet. Men hon kom tillbaka och körde klart passet =) 

En tjej som stod snett framför mig var en riktig primadonna. Hon hade stora röda naglar. Håret fint uppsatt i en tofs, nya träningskläder + skor samt en jävla massa perfym! Jag blev tokig på stanken av perfym, fick ju knappt någon luft. Den tjejen var så löjlig att titta på, hon såg så mesig ut när hon körde sina steg. Det syntes lång väg att hon inte tog i som man ska. Händerna hade hon raka (istället för knutna nävar som alla andra) så att hon inte skulle skada naglarna. Hon var nog den enda som inte var svettig i slutet av passet. HAHA!
Vad är det då för vits att gå på passet?

Jag bryr mig inte alls hur jag ser ut på träningen. Har tajta träningsbyxor och en baggy t-shirt för det mesta. Inget smink och ingen perfym. Deoderantar mig lite innan träningen för att jag vet att jag kommer svettas kopiöst. Men thats it!

Efter passet var jag vrålhungrig. Så fort till svärmor för att hämta lillan och sen hem för att äta rester =)

Sju

Idag blir lillan sju månader!!! Helt otroligt vad fort tiden går. Kan vi pausa lite så jag hänger med bättre?
Tiden bara springer fram, nästan så att det stressar på lite.

Lillan sover just nu. Den här dumma omställningen med vinter och sommartid kom inte direkt lägligt.
Får väl se hur pigg hon är ikväll :)

Min lilla skrutta. Hon bara växer o blir stor :)


vintertid

Sova en timme länge? MY ASS!
Lillan vaknade kl 06.53!
Det är absolut inte en timme längre det är två timmar kortare.

Så idag är vi uppe samtidigt som solen. Har tittat på soluppgången och konstaterat att solen bara är i vägen just nu. Hela hallen lyser upp som om det brann i det.

Nu ska jag se om lillan vill äta lite innan vi går och myser i sängen igen (i förhoppning att hon somnar om).

Önskar

Okej syrran. Här kommer tre saker som jag önskar mig.



Boken Eld. Det är fortsättningen på en bok som jag nyss läst ut (cirkeln). Det kommer komma en tredje bok nästa år också men den kan jag ju inte önska mig nu =)



Boken Modershjärtat är också den en fortsättning på böcker som jag läst tidigare. Jag tror att det är den femte boken om Cecilia Lund, barnmorskan och fembarnsmamman. Denna bok är jag så sugen på att läsa!!  =)






Sist men inte minst önskar vi (maken och jag) oss biobesök PLUS barnvakt. Sånt är verkligen uppskattat =) 

Mer vet jag inte just nu. Bröstförstoring för 34 000 kr kanske :P hahahha nejdå. Bara skojar =)
Får väl uppdatera önskelistan sen =)

Gratäng

Gjorde en gratäng till middag. Den innehöll lax, räkor, potatis och morotsmos och dill så klart :) älskar dill!


Lördag

Jag har lite svårt att förstå att det faktiskt är lördag idag. Känns nästan som om det är mitt i veckan fortfarande.

Lillans farmor och farfar var över. De lämnade av gåstolen och hade med sig en cykelpump. Den fungerade inte på däcket på barnvagnen. Luften åkte ut på sidorna istället för in i däcket. Men de tog med sig däcket för att åka till barnbutiken för att se om de kunde hjälpa till där eller ej. 
 När de kom tillbaka var det luft i däcket igen =) De hade använt en cykelpump på en av mackarna här i området. (en mack som jag hade glömt bort). Så skönt att det är fixat igen =) Tack för hjälpen! =)

Jag lagade middag till mig sjäv. Det vart så himla gott!! Ni ska få sen sen bilderna och så. MUMS!!

Nu på kvällen är det dags för lillan att sova. Äntligen. Hon sov inte så länge som hon brukar på sin eftermiddagslur så hon har varit ganska kinkig idag. Så därför säger jag äntligen! 
Hon har fått ny blöja, pyamas och nattgröten. Nu väntar jag på att hon ska stupa.
Hon visade förut att hon var trött så jag tog upp henne för att amma. Hon brukar somna när jag ammar henne sista gången på kvällen. Men nu var det som om hon fick extra energi istället. Så hon ligger och rullar runt brevid mig i soffan och leker med det hon hittar (skärpet till pappas morgonrock som på något vänster ligger i soffan). Får se hur länge hon ska kämpa emot tröttheten =)
Nu är det ju lugnt för att hon är lugn, inget pip och gnäll. Men snart kommer pipet och gnället. Då vet jag. DÅ är det dags =)

Inhandling

Igår var jag ju till Ikea med lillan :) vi skulle egentligen bara köpa värmeljus. Men så kom jag på. I år är första gången vi firar jul som en riktig familj :) jag vill ha gran i hemmet som blir ordentligt pyntat. Så jag köpte två paket med julgranspynt. Kors i taket!!


Gåstol

Lillan fick en gåstol av sin farmor idag. Den piper och låter och har sig. Mycket populärt. Lillan gillade den verkligen :) fanns ju massor att pilla på.


Wedding Daze

Åh som jag har letat efter denna film. Och helt plötsligt fanns den bland makens datorprogram. Han är medlem på någon sida där man kan titta på serier och filmer. Dvs det laddas inte ner eller så. Vet inte vad sidan heter men den är smidig och enkel.

Filmen Wedding Daze börjar med att Anderson ska fria till sin tjej. Hon får en hjärtattack och dör innan hon hinner svara. Ett år senare frågar han en annan tjej på måfå om hon vill gifta sig med honom. Dessa två hade aldrig träffats innan utan det var hans allra första ord till henne. Och hon svarar JA!

Detta är en knasig film (som många filmer jag väljer att se) men ändå var den riktigt rolig. Jag skrattade många gånger åt de knasiga figurerna och karaktärerna. Helknasiga var dem men mycket roande.





Tror ni på kärlek vid första ögonkastet?
Kan man gifta sig med en främling?

Cirkeln

Äntligen har jag fått ro i kroppen att börja läsa böcker igen. Det är så avslappnande och spännande och roande på samma gång. 
Jag har kommit på när jag ska läsa och vart =)

När lillan ska sova middag har jag lagt mig brevid henne för att bara finnas där. Jag har läst boken som ett tecken till henne att nu busar vi inte utan sover/vilar. Till slut somnar hon ju =) Idag tog det tid dock. Så det slutade med att jag läste en av hennes böcker för henne för att få henne att komma till ro. 
Men sen sov hon lääääng och väl. 

Boken fick jag av min svåger i födelsedagspresent. Sen dess har den legat på mitt nattduksbord. Till i onsdags då jag började läsa och kunde inte sluta.

Boken var verkligen sjukt beroendeframkallande. Jag kunde inte lägga ifrån mig den. 
Den handlar om sex individer som blir sammanlänkade med varandra mot deras vilja. En övre makt har bestämt att de är Utvalda. De är häxor. Tillsammans ska de besegra det onda.

Vissa stycken i boken var riktigt obehagligt att läsa. Jag klarade verkligen inte av att läsa boken sent på kvällen när det var bara jag vaken. Men helheten var jättebra. Och det bästa är att det finns uppföljare. I första boken går personerna i ettan på gymnasiet i andra boken går de i tvåan på gymnasiet och i den trejde och sista boken är deras sista år på gymnasiet.

Ska bli kul att läsa de andra böckerna med =)


miljonär?

Jag ska bli miljonär. Eller så. Köpte en lott, sån där som de drar på tv på lördagskvällarna. Så jag tänkte bli miljonär. Har aldrig spelat på lotto eller så förut. Lite spännande är det ändå =) Håll tummarna för att vi vinner (även om chanserna till det är ganska låga).

Var och handlade med maken och lillan. Lite mat skulle vi fylla på med samt grejer till Lillan. Det går åt blöjor och annat hela tiden. 
Jag bytte in min gamla triss från senast vi var och handlade och fick nu två nya =) Hurra för det =)

Får se om jag lägger upp bilder på dagens ikea shopping här på bloggen i morgon. Hoppas att jag minns att jag ska göra det bara =)

Tröttmössa

Min lilla skrutta är helt utslagen efter vårt besök på Ikea. Kan visa sen vad jag köpte där. En del av er kommer att tro att jag har slagit mig.

Lillan ska nog sova ett litet tag till. Hon håller på att vakna men är inte sugen på att vara vaken än om man säger så :)


Punka

Igår var ingen bra dag för mig tycker jag.

På morgonen hade jag glömt att det skulle vara strömavbrott. Så jag förberedde mig för att behöva kånka ner barnvagnen för trapporna. Men som tur var fungerade hissen som vanligt.

Jag fick skrapa rutorna för första gången denna höst/vinter. Det gör inget alls. Är bara kul att vintern snart är här =)
Men på vägen till bilen upptäckte jag att vagnen var lite konstig att köra men tänkte inte mer på det.

Innan vi gick till bilen kunde jag inte hitta min plånbok. Jag letade där jag visste vart den skulle ligga (träningsväskan) men så kom jag på tt jag köpte ju en ny parkeringsbiljett så plånkan ligger nog kvar i bilen. Så klart att den låg kvar i bilen. Tur att ingen krossat rutan för att komma åt den.

När jag ska åka in till sthlm ser jag varför vagnen känns konstig att köra. Det är punka på ena däcket! Jäkla skit! Jag har ingen pump!!

Väl hemma ska jag fixa lunch. Värmer på köttfärsås från dagen innan. När jag ska ha på ost så flyger det ost över hela köksgolvet för att en viss person inte hade satt på en klämma.

Det kändes som om det inte riktgit var min dag igår. Ville bara att dagen skulle ta slut.
Detta blev ett gnälligt inlägg men jag kände att det var skönt att bli av med skiten och bara låta det ligga här på bloggen istället.
Hoppas att det blir en bättre dag idag och en bra helg =)

Överallt...

... Och ingenstans :)

Lillan är verkligen aldrig stilla. Hon tar gärna sikte på sladdarna som ligger på holvet eller elementet. Båda är lika roliga att pilla på :)


Aristocats

Lillan älskar musiklektionen i aristocats. Så ibland får hon titta på den (är ca 1.30 min lång). Det lugnar henne om hon är ledsen och glädjer alltid!

Idag är lillan lite gnällig så jag visade henne klippet via youtube två gånger. Sen var det frid och fröjd igen.




[Marie:]
Do mi so do
Do so mi do
Om man något bättre resultat vill nå
Ska man spela skala och arpeggio
Musiken ska klinga ifrån bröst och ifrån nos
När man sjunger skalor och arpeggios

[Toulouse:]
Om man övar riktigt mycket varje dag
Plötsligt känns en framgång riktigt bra, bra, bra
Do mi so mi
Do mi so mi
Fa la so, det går
När man övar skala och arpeggios

[Marie:]
Do mi so do...

(Toulouse på piano)

[Marie och Duchess:]
Do mi so do
Do so mi do
Do mi so do
Do so mi do
Fast man tycker först det inte nånting blir
Kunskapen ska växa som ett träd i blom

[Marie, Duchess, Toulouse & Berlióz]
Är du klok så gör du det som du nu vill förstås
Övar dina skalor och arpeggio


missat samtal

Natten har inte varit den bästa. Jag vaknade av att lillan skrek helt hysteriskt. Inte att hon grät, bara skrek. Så jag tog upp henne, tröstade och lade i vår säng. Tji fick jag för att jag tänkte att jag och maken skulle få sova ensamma hela natten.

Jag vet inte vad klockan var när jag tog upp henne ur hennes säng. Vi båda somnade om ganska fort. Men innan kl 05 vaknade hon igen. Hon låg och sparkade på mig och låg och pillade på pappa. Hon försökte vända på sig 1000 gånger om men fick inte riktigt plats för det. Plus att hon låg och skrattade för sig själv och var allmänt glad. Bara att kliva upp alltså!

När jag kollade klockan (då lillan höll på som mest) såg jag att jag hade ett missat samtal. Klockan 01.16 hade det ringt. Vem ringer så sent? Varför? Och varför inte lämna meddelande så att jag kan ringa upp eller iaf få reda på vem det är!? Blir ju sjukt nyfiken.

Nu sitter/ligger vi i soffan. Makens alarm har börjat ringa och jag ska gå och peta på honom snart om han inte stänger av skiten.
Lillan leker med sina nya gosedjur samt en colaflaska (så klart) =)

Leksaker


Den senaste veckan har lillan fått mycket gosedjur :) tre stycken för att vara niga. Två från familjen F och ett från mamma o pappa.
Den hon gick först var en orange krabba. Den är rolig att pilla på.
Den andra är en kanin med låååånga öron. Kaninen har en tunika på sig och är riktigt gosig.

Tack för dem :)

Den sista köpte jag idag, helt onödigt egentligen med tanke på de andra två nya leksakerna. Men jag har länge tänkt att den ska få flytta in till oss så idag köpte jag den. Det är en diinglis, en elefant. Själva gosedjuret då :)


Vantar

Igår på den långa hundpromenaden fick lillan ha vantar på sig för första gången :)
Jag trodde att hon skulle slita av sig dem. Men hon fann sig i situationen och lät dem sitta på. Fast hon smakade på dem en hel del :)


ojdå

Jag lägger äggen i kastrullen, fyller på med vatten och ställer dem på spisen. Sen sätter jag på plattan och går sen till vardagsrummet för att fördriva tiden medan det ska koka upp. Jag sitter och surfar runt lite och hör helt plötsligt något ljud som jag för allt i världen inte förstår vart det kommer ifrån. Men jag tittar mot köket och tänker att det kanske är vatten i avloppet som gurglar eller så, fast ljudet bara ökar i styrka inte upphör som det gör vid gurglandet. Jag blir nästan rädd. Men så kommer jag på ÄGGEN!! Kastar mig ur soffan och stormar ut i köket för att vrida ner plattan.
Förstår inte hur jag helt och hållet kunde glömma äggen. Suck!!

Kvällen och eftermiddagen har varit lugn. Hunden har sovit massor. Han är nog trött efter en helg på landet och saknar nog matte och husse. 
Maken tog de två sista promenaderna och jag matade lillan samt fixade och donade med annat som behövde fixas. 
Middagen blev enkel med makaroner o köttbullar. Jag stavmixade lite till lillan med och det gillades starkt =) Hon satt och kladdade med maten och var allmänt nöjd.

Nu sover lillan. Maken med. Hunden har ett tuggben som han kämpar med. 
Imorgon ska han hem lilla Dex. Då har jag ingen som sover under rumpan på mig. Eller som värmer mina fötter =/ Fast det ska bli skönt att slippa ta allergitabletterna =)

Mobilen började klinga. Först tänkte jag "vem tusan ringer så här sent?" men så kom jag på ÄGGEN!!!
Att det ska vara så jäkla svårt att komma ihåg dem!!
Senil eller vad?

Knäppis

Vår lilla dotter är lite knasig och knäpp. JAg vet inte om jag skrev om hennes besatthet om colaflaskorna förut. Nalle eller snuttis är uteslutet. Hon kramar hellre på en flaska. Hon ligger och river på flaskorna och slår sig i huvudet med den. Det ser lite knasigt ut :) men så länge hon är nöjd så får hon hållas :)


Solsken

Idag på morgonen när vi tog den första promenaden sken solen varmt och skönt. Vi gick bara en kort runda så Dex kunde göra sina behov och sen gå hem igen.

Nästa gång vi var ute tog vi en betydligt längre runda. Vi tog strandpromenaden. Den gick långsammare än vanligt. Inte för att han går långsamt, nej, det beror på att han ska kissa var 100 meter och däremellan stanna och nosa på saker eller bara slicka på löven? Knasvovve! :)
Fram kom vi till slut ändå. Vi stannade en stund i hundrastgården så att han kunde springa löst en stund :)

Blev lite frisk luft för oss iaf :)


Hemåt

Vi valde att åka hem tillsammans till slut. Eller mest jag. Det kändes helt plötsligt jobbigt att vara där
Ute själv. Speciellt i och med att toaletten är icke existerande. Man får helt enkelt gå ut till gäststugan där det har byggts utrymme för en separett. Det fanns alltså där från första början.

Det känns lite fjompigt att åka hem nu nät jag egentligen skulle stannat tills på tisdag. Men men, det ska bli skönt att få sova i egen säng :)
Plus att vi nu kan duscha Dex som stinker skit eftersom att han rullat sig i just skit!

Bild på vägen :)


Landet

Är på landet med lillan och maken och dexter. Det har varit lugnt o skönt. Men tyvärr åker maken hem idag medan jag ska stanna kvar tills på tisdag.


Snart så...

Snart ska vi väl vara på väg.
Ringde maken och kollade om jag skulle packa med något till honom. Han svarar sina arbetsbyxor med reflexer på. Så jag letar och letar men hittar dem inte. Sen visar det sid att han hade dem på jobbet redan. (inte på sig men i sitt skåp). Vilken koll han har :P

det där med att duscha utan lillan gick ju inte. Så fort jag gick ut ur rummet så vrålade hon och tårarna sprutade. Så hon fick duscha med mig. Först fick hon vänta medan jag schamponerade och sådär (hon satt i sin badbalja) och sen plockade jag upp henne och tog med henne in i duschen. Hon tjöt av glädje när duschstrålarna kittlade henne på ryggen =) Första gången hon skrattar i duschen =)

Sen har jag kutat runt som en hattifnatt för att få med mig allt till landet. Vill inte gärna glömma något när vi ska vara borta i flera dagar. Men viktigaste för mig är MEDICIN så att jag kan andas =)

Nu ska jag plocka ner lite leksaker till lillan så att jag inte glömmer dem samt äta lunch innan jag storknar. =)

Fredag

Jag ska hinna med massor idag är det tänkt. Ska packa inför helgen. Tur att jag skrev en lista igår :)

Nu väntar jag på att lillan ska somna eller iaf lugna sig så jag kan skutta in i duschen. Vore skönt att få bli ren innan helgen.

Tog en långsam promenad med Skrållan. Försöker undvika grus så att hon inte får ont i tassarna. Vi mötte hennes ärkerival på rundan. Men det gick som smort!


Planering

Imorgon åker vi till Västerås. Jag ska vara hundvakt och maken ska vara funktionär på två tävlingar. Vi ska vara på landet så hunden får springa fritt :) han kommer att bli så lerig och blöt! Men det är det verkligen värt :)

Jag dum som jag är planerar att åka på fredagen (imorgon) fastän jag egentligen skulle börja vara hundvakt på lördag. Jag höll på att glömma att säga till ägarna att vi ska åka tidigare än planerat. Suck! Jag tänker så smart och bra ibland men glömmer att dela med mig av mina tankar :/
Men som tur är gick det bra ändå att åka tidigare :)

Nu är det många som ska med i vår lilla bil så jag har skrivit en fin packningslista till oss. Kom just på några saker till som ska skrivas upp :)


Avent

Lillan sover middag. Jag har under den senaste veckan kört med att lägga dit babymonitorn för att höra när hon vaknar. Det funkar utmärkt :) hon vaknar till och blir nyfiken på den där grejen som står i sängen och börjar pilla på den. Då sprakar det i min monitor :) on hon skriker så hörs det också förstås. Men hon är mer pillig på den än annat :)

Ni ska få se hur "hennes" del ser ut sen. Men min ser ut så här :)


Ojdå

Jag tänkte bara gå runt kvarteret för att lyfta oss eftersom vi stannade inne hela dagen igår.

Jag tänkte, det här går superbra :) och det gick superbra tills jag hade 500 meter kvar hem. Då kände jag av magen och fick skynda långsamt hem.


Godkännande

hurra hurra.
Igår kom ett godkännande från försäkringen på mobilen.
För att få lämna in telefonen var jag tvungen att motivera varför jag skulle få den lagad och så där. Men det där dumma försäkringsbolaget är ju lite knäppt. Jag skrev mitt namn. Mitt nuvarande namn och fyllde i alla resterande uppgifter och tänkte inte mer på det.
Men sen fick jag ett mail av försäkringsbolaget som mer eller mindre undrade vem jag var. Bara för att mitt gamla efternamn stod på pappret. Inte vara smarta och kolla om personnumret stämmer överens.
Knäppskallar! Men jag mailade tillbaka och skrev som det var (att jag gift mig och därför bytt efternamn).

Så någon gång efter helgen så tänkte jag lämna in telefonen för lagning. Hoppas verkligen att det inte dröjer 100 år innan jag får tillbaka den.

Bekymmer

Lillan har ett litet problem. Hon når inte nappen hon vill ha. Sen när hon får den kommer nästa problem. Armen når inte munnen eftersom att den är på fel sida av bygeln till gymmet. Frustrationen är enorm ;)


jaha

jag kom inte iväg som jag skulle tidigare. Så nu funderar jag på hur jag ska göra med träningen. Jag vill åka. Men jag kanske inte ska ta step, för då tar jag i så mycket. Kanske är bättre om jag går på fuegon istället. Där kan man ta det lite lugnare. Lika skojs är de båda två =)

Usch jag gillar inte att må så här. Maken anser att jag borde ringa vårdcentralen. Men jag vet inte. Det känns som om de inte kan göra något. De kommer bara säga att jag ska ta det lugnt och dricka mycket vatten. Eller hur?
Får väl se. Ska googla lite och kolla vad som står där. Men jag tror att det bara är att vänta ut.

Låg och sov en stund med lillan. Det behövdes. Det var bara amysigt att få ligga och snusa henne i nacken =)

Magen

Okej så här är det. Är man lite känslig för för mycket information så kan man skippa att läsa detta.

Jag har under ett par dagar/någon vecka haft problem med magen. Jag får springa på toaletten mååånga gånger. Det är inte alls kul. Detta resulterar i vätskebrist som i sin tur resulterar i huvudvärk.
Vissa dagar är så klart bättre än andra. Men just idag när jag hade något som jag skulle göra så blir jag arg på magen som väljer att strula. Jag har ju bättre för mig än att sitta på toa dagarna i ända. Jag blir så låst av detta. Törs knappt gå ut för jag är rädd att jag inte ska kunna hålla mig.
Men men, det går över som allt annat.

Hoppas att det är lugnare till kvällen så att jag kan träna.


Haltar

Stackars Skrållan som har problem med sina tassar. Ibland när vi går på grus så haltar hon som om det gör superont. Så idag tog vi ingen strandpromenad utan gick enbart på asfalt :) blev en bit ändå tack o lov :)


Pizza?

Igår provade vi på att göra hemmagjorda pizzor med santa Marias produkter. Jag fick ju själva bottnarna på mässan i en goodiebag.

Det vart mycket gott och inte alls så fett som en riktigt pizza. Om man tar smalost så blir det ännu mindre fett. Men det är att rekommendera för dem som tänker på vad de äter men som är sugen på en pizza :)


varannan

De senaste dagarna har det varit varannan natt som har strulat lite här hemma. Lillan har oftast sovit ordentligt på nätterna så jag vet inte riktigt vart detta kommer ifrån. helt plötsligt vill hon ha mat klockan 2 eller 3 på natten igen. Precis som när hon var spädis.

Inatt var det lugnt. Hon sov hela långa natten. Underbart.
Natten innan dess var det upp och amma kl 2 och sen sova i vår säng. När hon låg i sin säng så vrålade hon bara. 

Närhetsbehov?

Nä. nu är en macka intagen så jag ska skutta tillbaka till sängen =)

Skrållan

Okej jag har lääääänge skrivit att jag ska visa vem hunden jag promenerar med är.

Det är en tik. Hon heter Skrållan och är 5 år gammal. 
Skrållan är en riktig busfia. hon gillar att leka dragkamp med kopplet och leka med pinnar och springa fritt är också skoj.



Hon lyssnar för det mesta (till 95%) men är lite dragig.



Det är ingen liten vovve =) 



 

Mysigt

Har tagit en riktig långpromenad med maken, lillan och hunden. Vi gick längs fina strandpromenaden och sen en bit i spåret. Så härligt. Vattnet var alldeles spegelblank och det var mysigt väder. Vi lät hunden springa fritt mellan oss när vi var helt ensamma. Det gillade hon :)


Mer mässa

Lägger upp en bild på det sista jag hadefått med mig hem från mässan. Känner mig nöjd över dagen. Har hunnit med mycket :)
Mässa
Pajbakning
Träning
Matlagning
Och så klart ta hand om lillan

Dagen har gått fort och nu ä jag dundertrött.


Mässan

Wohoo jag kom upp i tid för att komma iväg i tid till underBara barn mässan =)
Hämtade upp F innan kl 9 och sen rullade vi mot Älvsjö. Vi var framme 09.15! Hahaha jag hade räknat med noll trafik men hade ändå tänkt att vi skulle ha tiden på vår sida. 
Planen var att vara bland de första 500 som gick in och därmed få en gratis goodiebag! Det fick vi =) Hurra =) 
Plus att vi båda hade skrivit upp oss på Loppi.se för att få en varsin påse därifrån med =)



Det var massor med grejor i påsarna. En del som bara var att kasta (typ reklam) men en del som faktiskt var användbart =)



Här är innehållet från Loppi påsen. Jag hade hört mycket gott om den påsen så jag hade höga förväntningar. Men aja. Bättre detta än inget. =) Brödet går ju att äta upp. Russinen med för den delen =) och tvättmedel går ju alltid åt =) Så allt går att använda =)



Detta var då innehållet i den orange påsen som vi fick vid entren =) Strumpor och en t-shirt, något ätbart till lillan, hudkräm, balsam, ett bananfodral och ett mobilfodral (den som ser ut som en foppatoffla) plus ett supersött litet mjukisdjur som lillan började tugga på omedelbart =)


Vo gick runt och tittade i alla montrar och hittade lite skojs. Men nästa gång så ska jag ha lite pengar med mig så att jag har råd att köpa något. Typ som de roliga mössorna som fanns eller någon napp eller flaska till lillan. 
Libero hade en blöjstation där man kunde byta blöja och få en ny blöja om man behövde byta på sin bebis. Jag gick givetvis dit för att byta blöja =)
Plus att de delade ut massor av oljor och annat. 



Bra att ha extra hudkräm =) Amningskupor går alltid åt.

Jag har en påse till med grejor. Men den blev kvar i bilen så uppföljning sker. =)
 

Busig

Lillan är superbusig nu på kvällskvisten. Jag som hade hoppats på att hon skulle somna i någorlunda bra tid så att jag kunde duscha och sånt där. Skulle behöva tvätta håret! Men men får väl gå med flottigt hår imorgon. Detta är nog enda nackdelen med att vara ensam med lillan. Det finns inte något utrymme för egentid om hon inte sover. Inte för att detta är något superviktigt just nu men tänk om man vore ensamstående på heltid. Enda gången du kan duscha är när hon sover/ligger eller sitter fast någonstans typ i babysitter eller liknande.

Hon har somnat två gånger nu på kvällen. Men så fort jag lägger ner henne så vaknar hon igen. Så därför ligger hon just nu och leker med sina fötter i soffan. Alla lampor är släckta men vi har tända ljus i bakgrunden =)
Enda gången på dagen då hon varit riktigt mysig och charmig (som hon egentligen är alla andra dagar) det är nu och nu borde hon sova. Min lilla buse =)
Nya leksaken utöver colaflaskorna är pappas kudde. En kudde som jag sydde till honom i julklapp eller alla hjärtans dag present. 

Får se när hon tänker somna samt om hon tänker vakna lika ofta i natt eller inte. Hoppas hoppas hoppas på det bästa =)

Rester

Dagens måltider har enbart bestått av rester. I torsdags gjorde vi köttfärssås och makaroner här hemma. Det åt jag till lunch både igår och idag. Igår kväll åt vi fläskfilé med potatis och tzatziki :) det åt jag nu till middag. Eller ja, inte potatis för jag åt med riset som blev över igår.

Det var ganska skönt att slippa stå och laga maten nu när lillan är så gnällig. Bara värma på och stoppa i sig :)


World Cup

Denna helg är det world cup i simning på eriksdalsbadet i sthlm. Jag brukar gå och titta på det. Det är liksom som en tradition. Men i år blev det inte av. Visserligen finns det en dag imorgon med men då ska jag på mässa =)

Maken är på world cup. Inte som publik och heller inte som tekniknisse. Nä han är tidtagare/vändningskontrollant. Så skojs! Idag har jag sett honom på tv:n. Han var på bana 2 =) Får se vilken bana han har imorgon. Hoppas att han är på startsidan iaf =)
Maken sover på hotell. Det som ligger precis brevid badet. Minns inte riktigt vad det heter. Simmarna bor på det hotellet med. Vet inte om det var förra året eller förrförra som vi var där och jag fick syn på Roland Schoeman =) YEAH!!!




Wiie =) Lyckan var total =) Samma år såg jag vääääldigt många snygga/roliga/bra/inspirerande simmare =)
Ingen Sarah Sjöström i år dock. Hon har nyligen varit sjuk så hon avstår.
Men många andra bra simmare. Så kul att följa =)

Natten

Denna natt har varit lååååång. Morgonen har oxå varit ganska lång. Lillan har inte alls varit på humör.
I natt skrek hon massor. Hon grät helt förtvivlat flera gånger. Första gångerna gick det bra med att bara få nappen. Men kl 3 då skrek hon nästan lungorna ur sig. Hon ville äta men det går inte när hon gråter för snoret täpper till näsan. SÅ jag satte igång en låt på youtube som hon fick titta på några gånger. Efter tredje gången (1,30 minuter x 3) så var hon lugn nog för att äta. Så hon åt tills hon var nöjd. sen tillbaka till sängen. Hon somnade om jättefort. Men vaknade ändå varannan timme eller så och grät. Men när nappen var tillbaka i munnen så blev det bättre. På morgonen var hon glad när hon vaknade. Fast det syntes mycket tydligt att hon var trött fortfarande. 

Hon har gråtit av allt hittills. Av att ligga själv i gymet. Av att vara i famnen. Av att sitte upp och titta på skärmen. Av ren trötthet!
Så det har väl varit lite kämpigt. Speciellt när jag varit på toa. För då fick hon inte följa med och då vrålade hon massor. 
Jag tror jag vet vad det beror på. Jag hoppas att det går över snart.
Min lilla skrutta. 
Nu sover hon i vår säng. Jag som hade gjort gröt till henne :P Men hellre att hon sover så att hon är piggare och gladare sen. =)

Lögn

Jag ljög tidigare när jag sa att jag bara skulle slappa i soffan. Kunde inte låta disken från middagen vara. Därför ställde jag mig och diskade samt satte igång diskmaskinen. Det sista ångrar jag lite för den tar ju nästan tusen år på sig att bli klar.
Men nu känns det hundra gånger bättre när jag vet att disken är klar och jag slipper ta itu med det imorgon :)


Buttericks

Hittade massor av roliga grejor på bittericks idag. Köpte dock inget. Hittade en outfit som jag ska satsa på till lillan sen :)


Besök

Idag hade vi besök här hemma. Först kom mamma och pappa och lillasyster. Sen åkte vi tillsammans till stan för att möta upp mammas kusin med fru. 
Vi gjorde åhlens osäkert och shoppade lite. Jag köpte den pyamas med döskallar på som jag hade siktat in mig på tidigare =) 
Efter det åkte vi hem till oss. Pappa och mamma lagade mat och pappa klagade på att min ugn är seg. :P Han är bara ovan vid den. 
Lillan busade på som vanligt och vägrade sova middag. Idag har hon inte alls sovit mycket. SÅ jag hoppas verkligen att hon sover hela natten utan att vakna för att leta efter nappen.
Bara för att jag önskade att hon skulle sova så hörde jag hur hon gnydde :P =)

Nu ska jag bara njuta av kvällen =)

Sopa!

Det är verkligen inte min vecka!
Jag var på toa, hade med mig mobilen som vanligt. Och så drattar den i backen. KRASH säger det och det är numera världens spricka i mobilen. Hela skärmen är förstörd. SUCK!
Som tur är har jag försäkrat mobilen eftersom att jag vet att jag är klumpig.
Men det här är ju värdelöst. Hur sopig får man vara?
Vad mer kan gå fel denna vecka?
usch fy och blä. Nu vill jag ha måndag och ny vecka på en gång.

I köket

Lägger upp bild på dagens lunch = fattiga riddare. Sen om det funkar så kommer det lite fler bilder på min lilla kökshjälpreda.


Röjer

Hej och hå som det kan gå.
Imorgon får vi eventuellt besök från utlandet. Därför har jag försökt att röja lite i lägenheten. Det är massor kvar att göra men lite har jag ändå hunnit med.
Lillan är lite extra uppmärksamhetskrävande idag. Om jag går ut ur rummet blir det världens liv. Så att gå på toa har varit stressande. Det är inte lätt att försöka pinka när en bebis vrålar helt hysteriskt. Innan hon somnade hade jag hunnit plocka ur sopor och disk ur vardagsrummet iaf. Det resulterade i två soppåsar. Sen skuttade jag snabbt in på toa och städade toaletten lite snabbt. Fuskstädade alltså. Därifrån fick jag med mig en soppåse. 

När lillan somnade kunde jag sätta lite mer fart och göra lite av allt möjligt. Tvättmaskinen sattes igång. Jag rensade ur köket. Allt papper är sorterat ner i en påse som ska till återvinningen. Alla kartonger likaså. Sen rensades kylskåpet. Gamla rester kastades och gamla matlådor tömdes och skickades in i diskmaskinen. 

När jag väl var klar med sopplocket så hade jag fått ihop nio! soppåsar med skrot. Bara skit som skulle kastas. Eftersom att lillan låg i sin säng och sov så kunde jag skutta ut lite snabbt till sopnedkasten (ligger 25 meter utanför vår port). Så skönt att bli av med det! Nu är det bara påsarna med kartonger och tidningar/reklam som ska kastas. Men dit måste jag ta mig med bil. Får vänta tills maken kommer hem så att jag kan lasta in påsarna i bilen.

Jag lagade lunch och åt lunch så klart. Sen diskade jag långpannan från misslyckandet av köttfärslimpan samt stekpannan jag använde när jag lagade mat.
Tvättmaskinen hann nästan klart till det att lillan vaknade. Men jag hann vika tvätten som redan hängde på tvättstället samt lägga in dem där de hörde hemma. När lillan vaknade lade jag henne på vår säng medan jag parade ihop strumpor och la in underkläderna i lådorna. Sen tittade hon på medan jag hängde upp den nytvättade tvätten. 

Nu ligger hon i babygymmet och testar sina röstresurser till max =) Ska försöka våga mig på att gå på toa. Hoppas på att hon inte får vredesutbrott :P

Igår

Igår efter sjukhuset och efter lunchen var vi på promenad. Vi fick sällskap av min vän C och hennes hund. Blev en kort runda men ack så skönt :)


Usch

Nu ska jag vara helt ärlig. Ska det kommenteras så snälla skriv inget negativt jag har redan dåligt samvete för 10 år framöver.
Idag rullade lillan ur soffan. Hon drattade ner på golvet och började vråla och gråta helt hysteriskt. Konstigt, nej?! Jag började också gråta av ren panik. Jag ringde först till maken. Han sa att han kunde komma hem. Sen ringde jag till BVC där ingen svarade. Lite dumt att de inte har någon akuttelefon eller så. Jag ville ju ha svar på en gång hur jag skulle göra, inte lämna mitt nummer och bli uppringd efter ett par timmar. 
Så jag ringde sjukvårdsupplysningen för råd. Hon sa att vi skulle åka till Astrid Lindgrens Barnsjukhus i solna. Sagt och gjort. Vi packade in oss i bilen. Maken körde eftersom att han hittar. 
Att få en parkering i det där lilla parkeringshuset var näst intill omöjligt. Till slut kom det två damer som stod och gaggade i parkeringshuset så jag frågade om de skulle åka och om vi kunde ta deras parkering. Snälla som de var skuttade de in i sin bil och åkte. TACK!

När vi kom fram till barnakuten fick vi vänta en kort stund innan det blev vår tur. (Nummerlappar och sen direkt till sköterska). Sjuksköterskan frågade samma frågor som hon i telefonen på sjukvårdsupplysningen.
Hur högt var fallet? MINDRE ÄN EN METER
Skrek hon på en gång efter att hon ramlat? JA
Har hon kräkts? NEJ
Har hon varit medvetslös? NEJ
Är hon som vanligt? JA
Har hon ätit sen fallet? NEJ (jag visste inte om hon fick äta)
Och någon mer fråga som jag har lyckats förtränga.
Sen kollades blodtryck och syresättning på lillan och det såg bra ut.
Vi fick vänta i väntsalen så jag tänkte passa på att amma (vi fick klartecken att ge mat) men hon ville inte äta. Vi hann sätta oss och precis när maken skulle gå till kiosken för att köpa ät och drickbart kom läkaren. Det gick fort!
Han sa att vi inte behövde sitta där och uggla när hon verkade så pigg. Han kände på huvudet och tittade lite på bulan hon fått och så. Sen gav han oss några saker att hålla utkik efter bara ifall att. Men han trodde att hon skulle klara sig galant.

Läkaren hade helt rätt. Hon har varit pigg och glad sen vi kom hem. Hon sov gott i några timmar och det gjorde vi med. Hela dagen har varit evighetslång känns det som.
Jag är så glad att min make kan vara så lugn i såna situationer när jag är halvt om halvt hysterisk. Jag är ännu gladare att han kom hem och tog hand om oss (mest mig).
Fast gladast är jag över att det inte blev värre än en bula i pannan. 

Nu vet jag att jag ALDRIG mer ska lämna henne i soffan, inte ens för 5 sekunder. Ska jag göra annat så ska jag lägga henne på golvet i gymmet eller i hennes egna säng.
Får se när skuldkänslorna upphör. Just nu så känner jag mig ganska purken men det kanske känns bättre efter lite sömn.

Snabbis

LÄgger in ett kort inlägg här på kvällskvisten, eller halvt om halvt mitt i natten.
Idag åkte vi till svärfar lite hastigt och lustigt. Tur att maken körde. jag hade knappast vågat köra i de där kringelkrokvägarna när det är så där mörkt. Ett djur såg vi fast vi vet inte vad för djur. Något litet som en räv eller katt eller annat kolijox.
Svärfar hade skickat sms till maken och skrivit att det var farfars dag eller så (typ som fars dag eller så). Han hade hört det någonstans. Så därför åkte vi dit. Vi fikade och pratade och de busade med lillan.
Sen hem igen på kringelkrokvägarna. =)

Kan ju tillägga att natten till idag tisdag 9/10 sov lillan hela natten utan ett endaste pip om nappen. Plus att hon sov ända till klockan 10!!!! SOVMORGON! (kanske jag skrev om tidigare, minns inte).
Nu ikväll hoppades jag att hon skulle somna lätt och smidigt med sin pappa som hon gjorde igår. Men icke, hon låg bara där och skrattade och trodde att det var busdags. Klockan kvart över tolv somnade hon i min famn. Så jag hoppas på sovmorgon imorgon med. Men det lär ju inte hända.
Nu sängen för min del med =)

morr

Dagen som började helt strålande med en redig sovmorgon till kl 10! Sen när jag ammade tänkte jag spela wordfeud samtidigt. Men det gick inte. Hepp, så jag gick in på facebook på mobilen. Det gick inte heller. När jag ammat klart provade jag att gå ut på nätet på datorn. Men tji fick jag. Inget funderade. suck.
Att inte kunna spela eller kunna gå ut på facebook är helt okej. Men jag hade ett recept på mailen som jag inte kom åt. Så jag fick tänka om helt och hållet när det gällde middag. DUMMA INTERNET!

Stuttade iväg till öppna förskolan med lillan. I strålande solsken =)
När vi gick därifrån regnade det och kändes som om det var 10 grader kallare. 
dumma väder!
Nä, egentligen bryr jag mig inte om vädret, är bara irriterad på att internet inte ville fungera som det skulle. men nu funkar det ju =)

Masken My

Köpte en ny bok till lillan. Jag tyckte att den verkade passande i och med hennes nya passion för att åla sig runt :) inte framåt utan bara runt.

Har läst den för henne. Vet inte om det var så roligt att lyssna. Hon vill mest äta upp boken :)


Handlat

Måndag idag, känns som torsdag.
Jag har inga hundpromenader denna vecka =( Hoppas på nästa vecka igen.
Jag och lillan var till affären för att handla lite mat. Fylla på sånt som behövde fyllas på. 
Det blev lite mer än planerat men så blir det oftast. Blöjor var vi i stort behov av iaf. Vi hade tre kvar igår när vi kom hem från västerås plus några i skötväskan. Så blöjor var prio ett.
Köpte grejer för att laga köttfärslimpa som vi tänkte ha till middag. Men det tar jag längre ner i inlägget.

Jag åkte på aerobics idag. Innan lämnade jag en sovande lillskrutta hos sin farmor. Träningen gick bra. Så skönt att få hålla igång. Lillan skrek som en stucken gris när jag kom för att hämta henne. På tok för trött för sitt eget bästa. Hon hade ju så klart vaknat så fort hon kommit innanför dörren hos sin farmor och sen varit vaken resten av tiden. Inte bra. Men men, nu vet hon förhoppningsvis det med. Hon slocknade i bilen ganska omgående. Väl hemma sov hon i sin mamma o pappas säng.

Maken lagade maten. Ett recept som jag hade hittat på nätet. Tänkte att det verkade enkelt och gott. Det var en ren katastrof. Maten skulle vara i ugnen i en timme i 175 grader. Potatisen och morötterna skulle ligga på samma plåt som köttfärslimpan och allt skulle stekas tillsammans. Efter en timme var potatisen fortfarande stenhård även morötterna. SUCK! Vi kastade in maten ett tag till utan någon förbättring. Så då valde vi att äta köttfärslimpan med sås utan potatis och morötter. Köttfärslimpan smakade urk. Vilket värdelöst recept jag hittade. Inget klaffade. Nä nästa gång (om vi vågar oss på en andra gång) så kör vi på receptet ur rutiga kokboken. Det slutade med att vår middag intogs efter 21 och det blev ärtsoppa (på burk). Härligt.

Nu sussar maken och förhoppningsvis lillan med. Ska gå och förflytta henne från vår säng till hennes. Om hon sover så är det första gången maken lyckas nattsöva henne =) Hurra! =)

Höstväder

Igår kväll när jag skulle sova tänkte jag för mig själv att jag och lillan skulle ta en längre promenad i det härliga höstvädret. Solen sken idag med så vi skuttade ut på långpromenad med lillans mormor :) härligt värre :)



Störtkruka

Shit vad hon korvar runt sig. Hon har bonkat in i mamma och pappas tv möbel två gånger. Första gången resulterade i tårar för då slog hon i näsan i kanten. Andra gången bonkade hon in med pannan i dörren som hon försökte öppna.
Tror ni att hon lärt sig något? Nix pix i lingonskogen. Hon är på det där skåpet igen och försöker öppna det. Hon kommer ju att behöva störtskruka om det ska fortsätta så här. Haha!


Tupplur

Jag och lillan tog en tupplur efter promenaden. Det var meningen att jag bara skulle ligga där tills hon somnat men jag råkade somna jag med. Inte alls vad jag hade planerat. Men ack så skönt det var att få sova lite extra. Idag har blivit en riktig sovadag. Först fick jag sovmorgon eftersom att lillan sov från 21 till 9!!! Nytt rekord! :) och sen den där tuppluren :) så nu är jag lagom utvilad :)

Har just hängt tvätt, nu ska jag bara packa väskan inför helgens bravader :)


Missnöjd

Veckan som varit har bara sprungit förbi. Minns knappt vad jag har gjort. Vet dock att jag inte tränade i onsdags. Detta eftersom att lillans gudmor var på besök. Vi gick visserligen en långpromenad men det ger ju inte samma effekt som step up passet.
Igår tränade jag aerobics och det gjorde jag även i måndags. Jag har tagit långa promenader i veckan men ändå så gick jag inte ner som vanligt.

Sen utmaningen började så har jag snittat ett kilo i veckan. Det har varit lagom för mig och det har känts som om det går bra. Men denna vecka gick jag "bara" ner 0,4 kilo. Det går ju ner vilket är huvudsaken men det kändes som en smäll i nyllet. Därför är jag missnöjd. Men jag tänkte bara vara missnöjd i ett tag och sen kämpa på extra hårt näsa vecka.

Idag blev det promenad med lillan utan hund. Lillan fick för första gången åka vagn i sittdelen istället för liggdelen. Hon blev så glad och tittade sig omkring som en nyfiken liten buse. Efter en kvarts promenerande somnade hon och sov nästan hela vägen hem.
Vet inte hur jag ska göra med sitt och liggdelen för hennes skull. Hon vill ju sitta och liggdelen är nästan för liten ändå. Fast jag har inte fått ihop det i huvudet hur jag ska bädda i vagnen och sånt när hon ska sitta. Det blir lite svårt faktiskt. Men det löser sig :)


Plåster

Bild på lillans omplåstrade finger och hennes underarm där de gjorde pricktestet.


pricktest

Var ju till läkaren idag med lillan. Vi skulle vara där kl 14 så jag la i pengar för en timme. Det räckte inte kan jag lova. Vi spenderade en och en halv timme på sjukhuset. Suck trodde att jag skulle få parkeringsböter eller så. Men jag hade lite tur så jag klarade mig.
Inne på barnavdelningen på sjukhuset var det vaaaarmt. Kändes som om jag skulle smälta bort. Lillan gillar inte heller riktigt när det blir så där varmt. Vi fick först prata med läkaren. Hon frågade om exakt det som vi hade svarat på i en enkät som de hade skickat hem och som skulle med till läkarbesöket. Kändes väl lite sådär att göra "arbetet" två gånger om. Men det är väl bra att hon var grundlig. Jag gillade verkligen den där läkaren. Hon gick igenom allt och var supertrevlig och förstående. 
Hon googlade!! på ggröten som lillan fått utslag av för att se vad det kan vara. 
Sen fick vi gå över till en sjuksköterska för att göra pricktest för att se om hon var allergisk. De testade mot komjölk och vete. 
Efter väntetiden på pricktestet såg de att det inte fanns någon reaktion på det som de testade. Fast hon är överkänslig mot något för där de hade antihistaminet (eller vad det nu hette, kanske vara histamin) där vart det ett rejält utslag.
Eftersom att pricktestet inte gav utslag så fick lillan ge blodprov med. Hon gillade inte att ge blod. men inte för att det gjorde ont att bli stucken utan för att sjuksköterskan höll fast hennes hand så att hon inte kunde leka.
När det var klart med blodprovet så slutade det inte att rinna blod. Så vi fick sitta där och hålla i fingret med tryck = ingen glad bebis. 
Men men, nu är det klart. Lillan sover för oss båda =)

Bakslag

Inatt för första natten på länge vaknade lillan vid 3 och var helt otröstlig. Inget dög och hon kunde inte somna om. Så jag satte mig i vardagsrummet för att amma. Det funkade iaf.
Lite udda att hon ville äta så där mitt i natten igen. Jag vet att sånna "bakslag" är vanliga men vi är rätt så bortskämda med en bebis som sover hela nätter. Jag vart något förvirrad och trodde att klockan var sex eller närmare sju. Detta fastän mannen var hemma. Inget gick ihop i huvudet. Men men, nu hoppas vi på en bättre natt till ikväll.


frågor

-Kan man heta Bo om man är hemlös?
-Är det rakvatten i vattenpass?
-Om man åker fast för fortkörning, kan man kalla det gasolycka?
-I Sverige bor det svenskar, i Danmark bor det danskar. Vad bor det i Peru då? Peruker?
-Kallar samekvinnor sin dildo för fusklappen?
-Om ett par älskar ute i naturen, är de uteliggare då?
-Kan man kalla fäder som är hemma med barnen, lagar mat och städar för hushållspapper?

Långis

Vi fick storfrämmande idag i form av lillans gudmor. Vi började dagen med en långpromenad med hunden. Sen hem för att äta lite mat, jag gjorde omelett.
Efter maten åkte vi till Ica maxi (på vägen dit plockade vi upp min make) för påfyllning av kylskåpet.
Väl hemma var det dags att fixa middag.

Det märks verkligen hur mycket lillan gillar sin gudmor. Hon bara sitter och stirrar med ett glatt flin på sin gudmor. Haha! Ser så skojs ut :)


Kryp

Idag på hundpromenaden hittade vi massor med äckliga kryp. Två ludna maskar eller larver i två olika färger. Och en larv som var röd och superäcklig. Sist men inte minst satt det en enorm spindel på grannens dörr. Hua!!!


Tisdag hela dagen

Noll koll på dagarna. speciellt nu när jag inte har babymassagen längre.
Idag har vi inte gjort mycket. Lillan tog sovmorgon. Jag med =) Dunderskönt.
Jag kände mig riktigt pigg när vi väl gick upp. 

Var till öppna förskolan och sjöng. Och självklart var lillan den spralligaste bebisen under sångstunden. Hon skriker av skratt när vi skuttar runt. Allt det andra skiter hon i men skuttandet det är superskojs. Det är bra att hon har roligt iaf, mitt hjärta =)

Sen tog vi en kort promenad hem så att hon kunde somna lite. Hon sov så gott. Tills vi kom hem. Så fort vi är inne så vaknar hon. Står vagnen stilla ute så sover hon vidare men inne då blir hon klarvaken.
Fast idag var hon lite trött så hon somnade snabbt om efter en kort amningspaus.

Nu på kvällen var vi över till en vän för att hjälpa henne lite med en skoluppgift. Men det känns som om vi stjälpte mer än hjälpte. =) Det var skönt att komma iväg lite fastän det var så nära =)

Nu ska jag titta på two broke girls. Den serien är superskojs.

Mms

Fick ett roligt mms alldeles nyss av en vän :) kunde inte sluta le :P


Mjölksyra

Nu börjar det kännas i kroppen att jag har tränat lite.
Först och främst till det positiva (typ jackan stramar inte när den är stängd utan sitter riktigt bra) och jag orkar mer av det mesta. Orkar busa mer och hoppa omkring osv. 
Men ibland är ledarna på friskis lite kära i höger samt dåliga på att stretcha vissa muskler
Jag ska förklara.
Kära i höger menas att man tar många olika stegkombinationer åt höger men inte gärna åt vänster. Detta resulterar ju i ojämn träning. Halva kroppen får mer träning än andra halvan.
Någon annan som har tänkt på det?

Sen det där med stretchningen. För det första så står det på hemsidan att ledarna ska berätta vad det är som ska stretchas när vi håller på. Det mesta hänger jag med på. Men en övning då man ska titta på sin hand bakom ryggen, den fattar jag inte. Det händer liksom inget i mina muskler. Det är inte heller skönt eller avslappnande. Men nästa gång måste jag fråga vad den övningen är till för. Jag dör av nyfikenhet.
De är jäkligt noga med att man ska stretcha höftböjaren av någon knasig anledning. Ibland är det skönt att göra det men efter vissa pass behövs det inte (tycker jag).

Fast det jag hakar upp mig på mest är när man har varit på step up och sen ska stretcha så hoppar de över sätesmuskeln (röven). Är inte trappträning den ultimata rumpträningen? Jag har för mig det iaf. Då behöver man ju stretcha rumpan.
Jag brukar sätta mig på golvet och stretcha rumpan i ren protest för att den inte har gåtts igenom. Jag struntar i att nästa pass deltagare stormar in. Vi har ju några minuter på oss att ta oss därifrån.
Men det stör mig så in i norden att de glömmer/struntar i sätesmuskeln. 
Tänk alla tanter som litar på att alla muskelgrupper har blivit strechade. 
Nej nu lämnar jag det där... 
Nästa gång tänker jag faktiskt fråga om hon utesluter den muskeln med flit eller om det är ren glömska.

Idag hade jag myyyyyycket mjölksyra i just sätesmuskeln. Förmodligen för att den inte stretchades så bra igår. Men passet var skojs och jag hängde med förvånandsvärt bra tycker jag =)
Så skojs så. 



Jag vet inte om jag skrev om en tjej som hela tiden störde mig på passet förra veckan.
Hon stod några meter framför mig i början av passet men hoppade runt supernära mig hela tiden. Jag flyttade på mig flera gånger för att hon inte skulle hoppa in i mig osv men ändå så var hon där och skuttade. Jag fick nästan raseriutbrott. Hon var värre än en envis mygga.
Idag var hon där igen. Men idag tog jag strategiskt plats framför en pelare så att jag inte skulle ha henne i närheten. YEY! Så idag fick jag skutta runt utan att någon hoppitossa var i vägen. YEAH!

Heffaklumpen

Var till BVC med lillan idag för att göra sex månaders kontrollen. Hon vägdes (7736 gram) och mättes (68,8 cm). De kollade ögonen och höfter och lite simultanförmåga :) haha
Först fick hon en grön träkloss och sen försökte de ge en träfärgad kloss. Men hon var så nöjd med sin gröna kloss och ville inte ta emot mer klossar :)
Min tokfia :)
Sen frågade läkaren om hon pratar (eftersom att hon var tyst hela tiden) och just då började hon babbla utav bara tusan. Så han fick snabbt svar på sin fråga :)


Aprilväder

Idag var det dags för en hundpromenad igen.
När jag för mig i ordning är det uppehåll och jag tänker hurra, vi hinner ut innan regnet. Så jag packar in lillan i hennes overall och lägger henne i vagnen. Precis när vi ska gå ut tar jag mig en sista flukt ut genom fönstret. Vad ser jag då? Jo det regnar. Så på med regnställ på vagnen och mig. Men så fort vi kliver ut genom porten så slutar det regna. Suck puck!

Aja vi var välklädda och redo för allt inför promenaden.


RSS 2.0