Påskdagen

Antar jag att det är iaf. Har noll koll idag känns det som.

Jag var till Friskis för att träna zumba. Det var superskojs!! Men ledaren var ganska värdelös tyvärr.

Kvällen har bestått av Bingolotto! Jag vann inget som vanligt. :(
Bättre lycka nästa gång :) typ i jul eller så :)

Har börjat lösa korsord på mobilen. Går väl sådär men det är bra tidsfördriv :)


Påsk

Påsklunch hos päronen = god mat, en del kortspelande, en del godis och mycket snack!

Helt färdig nu :)


Kalas

Idag har vi haft ettårskalas. Det var varmt, mycket folk, glatt humör och roligt.
Alla kom samtidigt typ. Öppet hus vart det inte så mycket av. Lillan var strålande glad hela tiden :) hon fick massor av fina presenter. Många böcker och lite kläder och en tripp trapp stol och ett bollhav. Tyvärr råkade jag paja hennes bollhavstält. Så det är helt skevt. Jag måste fixa det på något sätt. En blondinen eller två kanske löser problemet.

Nät sista gästen hade gått tvärslocknade lillan och jag passade på att bygga ihop stolen. Maken ville inte. Men när jag hade börjat bygga kunde han inte hålla fingrarna borta ;) lättlurad :)


Snaggad

På listan som jag skrev häromdagen fanns en punkt som sa att jag skulle klippa håret på maken.
Nu är det gjort (eller ja för ett par timmar Dn). Lillan tittade lite misstänksamt på honom efter hårklippningen men insåg att det var pappa ändå trots att han saknade lite hår :)


Banoffeepaj

Bakade en paj idag. Jag har velat prova denna länge nu :)
Så värt det!
Pajen var förbennat god. Väldigt mättande och supersöt men så god!!

Recept kommer senare någon gång.


Födelsedag

Idag fyller min lilla skrutta ett år!! Förstår inte vart tiden har tagit vägen?!
Vad gjorde vi innan dig lilla hjärtat? Mamma och pappa älskar dig!!!


Lista

Igår kväll innan jag somnade skrev jag en önskelista. På den listan står det sånt jag önskar att vi hinner göra innan kalaset på fredag. Det är allt ifrån städa till tvätta och borra och klippa maken.

Idag har vi betat av sex punkter av 22. Får se hur många av dem vi gör :) förhoppningsvis alla.
Men vi har gjort annat utöver listan med. Öppnade en flyttkartong och fann massa grejor från makens student. Alla hans presenter låg där :)
Det var många olika glas. Lite knivar, fickplunta och annat kolijox.

När vi fann knivarna kom vi på att vi borde ha en sån där magnetremsa i köket att sätta upp dem på. Plus två tavellister skulle vi ha. Och jag ville ha fler ramar :)

Vi har borrat mer än planerat. Vi är så nöjda. Det har varit en väldigt bra dag. Imorgon fortsätter vi att beta av punkter på listan.


Hinner inte med

Okej. Så här är det. Jag hinner inte riktigt med just nu. Ska försöka sätta mig vid datorn eller med mobilen ikväll och skriva lite om vad som händer och fötter. :)


Gaaaaah

Denna vecka går redan för fort!!!!
Jag hinner knappt med.

Idag har vi städat (vi = jag och lillan som stökar ner det jag städar upp). Jag har kört två maskiner disk. två maskiner tvätt. Dammsugit i köket två gånger (skulle behövas en tredje gång). Dammsugit i hallen och vardagsrummet. 
Spikat upp en tavla. Städat köket så att det är riktigt fint hemma. Maken var imponerad. 

Vi fick besök av min storebror idag. Han skulle till Norge lite senare så han droppade in på middag (våfflor) och lämnade en present till lillan. En present som jag absolut inte gillade men han ville bara jävlas. Så nu vet jag inte hur jag ska göra med grejorna. SucK!!

Imorgon ska jag och lillan på begravning. Min gammelfasters man har gått bort och ska få den sista vilan. Kommer nog att bli jobbigt imorgon. På kvällen ska vi hämta storebror på arlanda och köra honom till något ställe. Minns inte vart. Plus att vi ska försöka hinna se en film. Samma film som vi såg förra året den 26 mars. Det vore grymt om vi såg den =)

På onsdag och torsdag är maken ledig! HALLELUJA!!! Då ska vi fixa och dona allt som ska fixas innan kalaset. Kommer att bli kämpigt men det skiter jag i. Nu ska skiten fixas. 
Det ska borras lite. Säkert 10 hål allt som allt. Men jag gissar på att det kommer att borras typ 6 hål. 
4 hål är viktiga och ett är obligatoriskt eller hur man ska säga och det sista hålet är en bonus :P

Någon dag ska vi handla mat och tillbehör till fredagens barnkalas. och hinna städa klart de rum som inte har blivit städade (sovrummen och toaletten). Vi ska springa till förrådet ett par gånger och lämna ner lite dit. Det känns härligt att allt blir gjort. Nu ska vi hålla oss friska och fixa det vi inte hann fixa i början på januari när vi var sjuka. Heja oss!

Rensar

Idag får vi sällskap av min storebror. Så jag känner att jag borde städa lite inför det. Vi ska äta middag tillsammans innan han ska flyga till Norge.
Jag har hunnit rensa lite i köket, lite i vardagsrummet och lite i det rosa rummet. Jag hoppas att lillan vill samarbeta så att vi får allting gjort innan han är här.

Ska springa några rundor ner till källaren tänkte jag :) plus ut med en del sopor!


Gårdagen

Igår kväll var jag på 50 års galej! Min vän S och hennes vän M fyllde 25 år och hade gemensamt kalas!
Temat var mask hatt och mustasch! Superkul!

Maten var så god och sällskapet så trevligt! Var så kul att få träffa vänner och bekanta :)


Påskris

Idag har jag varit ute och nallat kvistar i skogen till vårt påskris :)

Förra året nallade vi kvistar men kom inte längre än så. Vi var för trötta av lillans ankomst och prioriterade henne över pyntandet :)
Men nu så :)

Nu har jag pyntat riset.
Passade på medan lillan sov i vagnen :)


Pysslar

Jag sysslar och pysslar lite inför nästa vecka :)


Onsdag

Idag har vi inte gjort många knop här hemma.
Men ändå har vi hunnit göra det vi skulle.

Var och hämtade maken och åkte sen till affären för att handla. De har många bra erbjudanden just nu. Och bara för att jag skrev att de alltid har bättre rabatter och erbjudanden på pampers så var det bättre erbjudande på libero idag. Suck! Men men, köpte pampers som vanligt ändå.

Vi införskaffade oss en häftapparat. Nu kan jag fixa och dona lite granna =) 

Väl hemma var det bara att plocka upp varorna, gå ut med soporna (hela 8 påsar!!) och börja med middagen.
Jag var så sjukt sugen på pasta och köttfärsås så det fick det bli. Tinade färs hela dagen nästan.   
Maken fick laga middag =) Han gillar att göra köttfärsås. Det är enkelt men man kan experimentera mycket med rätten. Fast idag blev det inte så mycket experimenterande då lillan oxå skulle ha mat. 
Det blev mycket mat över vilket räckte till åtta matlådor till lillan och en matlåda till mig.
Perfekt att frysa in och ta fram vid behov. =)

Efter maten fick lillan bada. Hon hade köttfärssås överallt!! Hon var mer orange än hudfärgad. Såg ut som ranelid i hudtonen ;P haha!
Det vart en kort badstund. Lillan gav sken av sig för att hon skulle bajsa. Flera gånger tog jag upp henne och satte henne på pottan. Hon klämde och klämde men det hände inget. Efter tredje eller fjärde gången gav jag upp och tog upp henne för att byta om till pyjamas. 
Hon lyckades poopa till slut men det tog lååååång tid =)

Lillan pratar massor nu.
Hon säger mamma, pappa, där, titta, och massa joller. Hon pratar väääääldigt mycket =)


Masken

Har ju gjort egen mask till partyt som är i helgen.
Den är sådär men får duga! Man tager vad man haver :)


300

300 poäng från pampers till mig!


Pampers

Jävla skit bloggsfanskap. Tre gånger har jag skrivit samma meningar och tre gånger har de försvunnit. Blir tokig!!!

Försöker igen då...

Har nyss suttit och plickat in en del koder på pampersklubbens hemsida. Varje blöjpaket är 100 poäng (iaf de stora paketen). Med jämna mellanrum skickar pampers hem rabatter på deras blöjor. Den senaste gången fick man med 300 extra poäng =) Alltid välkommet. 
Vi har lyckats knåpa ihop 1700 poäng. Då har jag inte plickat in ALLA koderna sen hon föddes. Bara en del. På senaste tiden har jag blivit mycket mer noggrann med det där.
När vi har fått ihop 3000 poäng kan jag skicka efter en eltandborste till lillan =) Då är jag nöjd =)

Vi ville köra på libero till lillan. Men när hon bytte från strl 1 till 2 var liberoblöjorna inge bra för henne. De läckte eftersom att de inte passade hennes passform. Så vi bytte till pampers och har stannat kvar i pampersträsket. 
Det passar oss bra då affären vi handlar på har bättre erbjudanden på pampers än på libero =)

Så nu vet ni det. =)
Lillan har strl 4 i blöjorna nu för tiden. De sitter bra på henne och de håller tätt hela nätterna vilket är viktigast =)

Årstider.

Så sant :)
En del klagar jämt!


Smörgåstårta

Detta är vad jag har pillat med nu på morgonen.

Hur tusan ska vi orka äta upp den?


Hejsan

Hejsan svejsan.
Här kommer ett inlägg. PUNKT!




Nej så barsk ska jag inte vara. Denna helg har varit tråååååååkig. 
Maken har jobbat hela helgen. =( Jag har gjort INGET! Det har varit skönt men ändå inte. Lillan har busat järnet. Hon har pillat på ALLT som hon inte får pilla på. Bara för att liksom. Så fort jag har rest mig för att gå mot henne för att ta bort henne har hon krypit iväg i all världens fart. Så man kan säga att vi har lekt katt och råtta. I veckan tänkte jag gå till öf så att hon får busa med andra barn. 
Fast hon är ganska "på". Hur vet man när man ska säga ifrån? Jag vill att hon ska få leka med de andra. Men inte pilla i ögonen. Allt annat är okej. Hon är så väldans ivrig att pilla och dra och slå och smaka på allt och alla. Det brukar gå bra men ja. Vill att hon ska få leka fritt. 

Idag har vi varit till svärmor för att äta middag. Hela släkten var där :P Till och med lillans farbror. Han bor i Umeå annars och har inte träffat lillan sen i julas. Innan dess var det i somras. Det var mest därför vi var där på middag. Så att alla skulle ses och träffas. Det är kul att svärmor är så bestämd på den punkten =)

Vad händer i veckan då?
Inte så mycket. Ska till Västerås i helgen. Ska på ferre!! ;) Syrran ska vara fyllechaffis till mig. Oh så onykter jag ska bli. Eller inte. Ska köra hem igen dagen efter så inte alls mycket alkohol blir det för mig.
Vi måste borra lite. Frågan är om jag ska våga mig på borren eller om jag ska låta maken sköta det där. jag vill men ändå vill inte. Är faktiskt lite läskigt att borra. plus att det låter massor. Bättre att han borrar så jag kan hålla för öronen.

Nä sova kanske?!

Skor

Köpte pjux till lillan. Svarta. Hon fick välja själv vilka hon ville ha. Fanns vita med men hon valde svart. Inte mig emot :)

Lillan grät en aning när jag tog på henne skorna. Hon ville inte alls ha dem på fötterna. Knasunge!


Går

Japp. Nu går hon. Lillan alltså. Hon tar några få steg åt gången.. Det är ganska vingligt men hon går :)


:(

Det som skulle ske igår hände inte. Men håll ut. Snart får ni veta vad det var allt handlade om.

------------------------------------------------------------------------------------------

Idag är vi hemma och har sjukstuga. Maken blev dålig i helgen och är hemma än. Men imorgon ska han till jobbet igen.

Jag ska på "kalas" den 23 mars! Temat är hatt, mask, mustasch :)
Så jag har börjat titta på hur jag ska göra inför den festen.


Imorgon

Imorgon händer det :) hurra hurra! Ni får se sen!

Tills dess får ni nöja er med en bild på lillan.


Yohio

Helt rätt röstat av Sverige. Men övriga Europa hade helt fel.

Yohio borde ha vunnit. Fattar inte vad som hände riktigt =(


Robin som vann kommer att försvinna i mängden bland de övriga artisterna i europafinalen tyvärr. =(



Yohio var helt enkelt bäst!

Solskenspromenad

Hade inget bättre för mig så jag drog ut på promenad i solen :)
Tänkte att jag skulle gå till Ikea tur och retur. Vilket jag oxå gjorde. Lillan somnade på ditvägen men vaknade när vi mötte upp hennes farmor i Jakobsberg. På vägen tillbaka somnade hon igen.
Vi var in till Ikea och köpte det jag hade planerat att köpa.

På vägen hem dog min telefon. Så tyvärr stämmer inte längden på promenaden men tiden stämmer gott och väl :)

Gick sammanlagt 1.5 mil!!! Hurra :)


morgonbestyr

Hurra vilken morgon. Eller inte. 
Maken skulle till simhallen. Jag skulle köra dit eftersom att det inte gick någon buss dit den tiden på morgonen. 
Vi måste åka hemifrån senas 07.30.
Han kliver upp 06.15 eller så. Galning. Då frågar han mig när jag vill kliva upp?!
ALDRIG får jag lust att säga. Jag hade ställt alarm och han vet att jag vill sova så länge som möjligt. Men eftersom att han frågade så sa jag tio minuter till bara. Jag trodde att vi skulle åka tidigare. 
NEJ. han gick till köket. gjorde mackor. gick sen till vardagsrummet för att äta dem där. Då säger han att vi ska åka om ca 30 minuter. Jag hade kunnat sovit i 30 minuter till!!! MORR!
Lillan var vaken så hon fick välling. Sen fick han ta henne så att jag fick sova en kort stund till. Blev lagom putt över att han stressade mig på morgonen. 
Jag går upp om jag behöver det är inte det. Men jag vill inte gå upp, sitta och vänta och sen åka iväg. 

Egentligen hade jag tänkt att bada med lillan på badet. Men när det blev så där på morgonen så kände jag bara nej, jag vägrar. Kommer somna i bilen på vägen hem bara i så fall.

Väl hemma sov lillan i bilbarnstolen. Så jag lyfte över henne till sängen, drog ner blixtlåset på overallen och lade mig för att sova brevid henne. Vi sov så i nästen en timma. UNDERBART!!




Okej. Jag låter väldigt grinig och aggressiv i mitt inlägg.
Men jag har precis börjat äta pollentabletter. Då blir jag extra dåsig. och jag som många andra har inte det bästa morgonhumöret. 
Jag kommer att vara extra grinig nu i några dagar innan kroppen har vant sig vid pillrena. Så bråka inte med mig!

Köttfärssås

Vilken inspirerande middag. Spagetti och köttfärssås :)
Maken har hög feber och gör inte många knyck alls. Just nu vilar han lite för att orka vara vaken lite till ikväll. Lillan hänger på mig i förhoppning om att få leka med min mobil.

Middagen var god tycker jag. Hade inga kryddor eller salt i maten = barnvänligt. Lillan smaskade på ordentligt. Hon gillar verkligen att äta själv. Ännu roligare är det om vi äter samtidigt.

Det blev en del mat över. Lillan fick 4 matlådor och jag en. Perfekt att frysa in :)



polisanmälan

Ojoj så länge sen jag bloggade nu. Bäst jag lägger upp ett inlägg så att det finns något att läsa.

Jag har varit i västerås. jag och lillan då. Maken fick stanna hemma och jobba :P

På väg till västerås hamnade jag i en bilkö. Såg att i bilen framför fanns det barn som inte var fastspända. Så jag ringde polisen för att anmäla detta. Kändes bra. Tänk om det händer något. Tvärbromsar de så orkar de nog inte hålla i barnet. Polisen var också nöjda med anmälan. Heja mig!

Vi åkte upp i tisdags. Igår var vi på barnvagnsbio. Såg Du gör mig galen. Den var bra. Men vilket liv det var. Måååååånga bebisar som triggar varandra att skrika blir livat. Men mot slutet sov de flesta ändå. 
Efter bion åt syrran och jag sushi. Jag har tyvärr blivit sushi-frälst. Det är så gott!!

Jag var över till mormor och morfar en stund på kvällen. Väldigt kort stund. Gick fram och tillbaka. Lillan sov hela tiden. 

Idag har jag varit på rekryteringsmässa med syrran. Det var vi och en halv miljon människor till där inne. trångt. varmt. panikartat. alla skulle fram superfort och hellt på en gång.

Vi strosade runt där i en timma och frågade lite frågor och annat kolijox. Sen åkte vi för att köra mamma och sen lunchade vi. 
Efter lunchen drog jag och lillan hem =)

Hann vara hemma i ca 35 minuter innan vi åkte igen. Hämtade upp en sjuk karl och åkte för att handla. Vi var i stort behov av att fylla på i kylskåpet.
Maken är sjuk. Han har till och med sjukanmält sig till jobbet. 

Nu vet ni allt. =)
Dags att sova! Nattinatt


Våren

Jag tror att våren är på ingång. Det var sp himla varmt ute idag på promenaden. Nu är det bara en hund igen. C gav tillbaka den lilla hunden. Tack vare det gick promenaden nästan en halvtimme snabbare.


Möblering

Jag har varit jäkligt effektiv idag måste jag få säga.
Vaknade vid 9. Gick upp, åt frukost och sen målade jag andra lagret i hallen.

Medan färgen torkade gick jag ut med sopor, plockade upp och dammsög i vardagsrummet. Dammsög köket och hallen. Sen fick jag för mig att storstäda sovrummet. Jag hann bara halvvägs. Sen kom svärmor med lillan. 
Men svärmor sa att hon kunde stanna kvar ett tag medan jag fixade klart. 
Jag hittade massor av strumpor (inte mina) och kallsonger under sängen. Inte undra på att maken gnäller om att han saknar underkläder. Jag har rensat bort det vi inte använder och kastat ca 3 påsar med skrot från sovrummet. Plus en hel del annat som kastades. 

Utöver det har jag burit ner en del kartonger till källaren. Väl märkta med en superbra penna som jag köpte förra året då vi skulle flytta men tydligen glömde använda. Har även burit ner julkartongen samt lillans babyleksaker som gymmet och hoppgungan. Ska tömma lite kartonger som står i vårat förråd. Det som vi inte tänker spara kan man väl kasta?
Det är väl en halv miljard skolarbeten och annat skit som ligger där. 
Egentligen vill jag ha ytterligare en bokhylla till vardagsrummet så att vi kan fylla upp med det som finns i kartonerna fast jag vet inte hur sugen min make är på den iden :P

Får se hur det blir. 
Lillan sover. I fel riktning då jag har vänt på sängen. Haha. Men det borde gå bra.
Jag har kört en maskin med tvätt samt hunnit måla dit det som gick sönder när jag tog bort tejpen. Får se imorgon om jag behöver fylla på lite till eller om det räcker med det som jag smackade dit.

Borde fylla maskinen med tvätt inför imorgon så att det bara är att köra igång sen. Men jag borde kanske bara sitta och njuta av dagens aktiviteter i väntan på att maken ska komma hem. 


Hallen

Okej min hemlis då.

Vi har börjat fixa i hallen.
Vi var till rusta för att köpa färg och tillbehör.
Jag har spacklat och slipat i två omgångar. Plus målat två lager.
Färgen heter våräpple och är grön. Typ mintgrön.

Vi ska till Ikea för att köpa hatthylla och skohylla. Hallen ska vara klar innan nästa helg är över.


Skämt

Garvade lite när jag såg denna:


Smile

Jag på pendeln på väg hem :)


Inflyttningsfest

Har varit i Solna och ätit samt druckit gott. Vi tittade på melodifestivalen och hejade på dem som inte gick vidare :/

Lillan sover hos sin farmor. Än så länge har det gått bra :) som vanligt längtar jag efter henne när det är läggdags :( min skutt!
Men det ska bli lite skönt att få fixa klart hemma medan hon är borta.


Ord


Kvällen

Vi hade planer på att gå till vapiano. Vår favoritrestaurang. Men det var en och en halvtimmes kö för att få ett bord. Så vi gick vidare till jensens böfhus. Där var det kö ända ut på gatan. Då valde vi olearys.
Mumsig mat. Fick sitta i en lugnare vrå. Det var skönt!

Maten var god. Jag åt pasta med rökt lax och räkor. Maken tog någon burgare. Till maten drack vi öl och xider.

Efterrätt blev friterad glass med kolasås.


Bröllopsdag

Vi är på väg till Stockholm central för att gå till restaurangen. Lillan är hemma med sin moster.


RSS 2.0