Flätor

Flätade håret på lillan. Inte det lättaste på denna jord vill jag lova. Hennes hår var precis så att jag klarade av att göra flätor i. Ska bli kul att lära maken hur man gör. Jag tror han kommer vara superduktig på det!!


Små flätor❤️ 

Var tvungen att blöta håret och kamma för att lyckas. 


En sån nöjd liten brutta. Lillan var överlycklig över sina pippiflätor som hon kallade dem. Jag är också nöjd! Mest för att jag lyckades men även för att hon blev så glad av att få flätorna :)

Lillan och jag var ute i parken en kort sväng på kvällen. Vi såg en ekorre.



Och lillan körde bil :)



Ja så gungade hon också (så klart). 
Jag är imponerad över att hon låtit flätorna sitta hela dagen! Hon börjar verkligen bli stor ❤️ 

Tavlan

Jag skrev ju om en tavla förut. Köpte en stor tavla på Ikea. 

En dag när jag kom hem från något, tror det var när jag hämtat hem Dexter så öppnade jag ytterdörren men kände inte igen mig när jag tittade in i lägenheten. Maken hade flyttat på hyllan så det var öppet och luftigare i hallen. Jag trodde först jag gått fel men när han kom skuttandes så förstod jag att jag kommit rätt (förvirringen var total trots att jag låst upp dörren med hemmanyckeln). 

Väggen där hyllan stått såg helt plötsligt väldigt kal ut.


Såg lite för tomt ut och det kändes som att något saknades. Därför köpte jag den stora ramen.


Längre än bredden på vårt soffbord :)


Satte fast två teckningar som lillan målat på förskolan och sen klistrade jag fast massor av bilder på oss.


Nu sitter tavlan så fint på väggen och det känns inte lika tomt där längre.

Så nöjd så :)

Maken 27 år

Hurra hurra hurra för maken som fyller år idag.

Jag och lillan vaknade kl 05.00 och sjöng samt gav honom presenterna.


Jag hade pysslat på kvällen som en galning. Tur att han somnar tidigare än mig så jag får tid på mig att göra hemlisar :P

 
Jag hittade inte tejprullen. Fick ett mindre raseriutbrott på mig själv för att jag inte kunde placera föremålet i tanken när jag ändå visste på ett hum vart det låg. SUCK! Fick ta plåster som tejp och det gick ju minst lika bra.
Tror ni inte att jag hittade tejpjäveln när jag städade senare. Låg i köket som jag trodde och anade.
Men men, det är strunt samma. Maken log lite åt plåsterna och det är bara jag som störde mig på det ändå :P Lillan tyckte att det var helknasigt att det var plåster på ett paket.

Under dagen innan kalaset hann jag och lillan baka makens favoritkaka samt gå på bio. Vi åkte bussar ända till Kista galleria och såg där Alfons och Milla =)


Det var tre barn och tre vuxna inne i biografen. Alldeles lagom för lillans första biobesök <3

Filmen var bra. Men egentligen lite bortkastade pengar då alla de där avsnitten går att se via youtube. Fast för 40 kr var det helt värt det ändå, det är ju hela upplevelsen i sig att gå på bio.
När lamporna släcktes blev lillan lite rädd och höll i mig hela tiden. Ljudet var aningens för högt även för min del men annars var det urmysigt. Lillan var så himla nöjd hela tiden och flinade med hela ansiktet. 

Efter bion slocknade lillan och var helt utslagen. Gissa vem som snarkade så att hela bussen hörde på vägen hem?



Det var inte jag som snarkade iaf :P

Väl hemma var det bara att baka klart och sedan städa. Hittade paddan som egentligen inte varit borta men som varit urladdad ett tag. Lillan var lycklig över att få kunna titta på vad hon vill ett tag.

 
En lyckad dag. Maken var nöjd med presenterna, maten och kakan. Lillan var i extas över allt folk som kom på besök. Nu sover mina hjärtan och jag ska snart göra detsamma.



Cykelvasan

Energin från igår är som bortblåst idag. Men jag lovade att skriva om cykelvasan så det ska jag göra.

På måndagen innan loppet lämnade jag in min cykel på lagning.


Det var ett väldigt platt däck och jag hade bara två fungerande växlar.

På tisdagen hämtade jag hem cykeln och på onsdagen fick den åka lastbil till Västerås. 


Den hade då ett nytt fint däck och hela tre fungerande växlar :)

Själva tävlingsdagen var fredagen den 15 augusti.  
Vi åkte från systeryster och kaptenen kl 04.30!! Sinnessjukt tidigt. 
Kaptenen och makan var vakna och turades om att köra, jag och syster satt i bak och sov. Vi behövde ju ladda inför själva loppet. 

Vi var framme vid startområdet i Oxberg strax innan åtta. Karlarna tog av cyklarna från bilen medan jag och syrran hämtade ut våra nummerlappar,


Vi satte på lappar på ryggen, klistrade på en på cykeln samt satte fast en på korgarna.



Starttiden var 09.30. 
Innan vi cyklade in i startfållan tog vi en "före-bild".


Kan ni gissa vem som var mest taggad? Syrran försökte flera gånger dra sig ur. Men hon cyklade ändå (och var snabbare än mig).


Startfållorna. 99% av alla cyklister hade superfräsiga mountainbikes och snygga outfits. Våra cyklar passade inte riktigt in egentligen men det sket jag i. 


Här har starten gått :) 


Ser ni alla fräsiga cyklar runt om mig?!


Första kontrollen var i Hökberg. En mördarlång uppförsbacke i blött gräs = inte möjligt att cykla i med min cykel. Jag fick leda cykeln upp för backen. 


Syrran var hela tre minuter före mig. 


Här kom jag. Hade ramlat strax innan kontrollen. En tjej stannade mitt i en uppförsbacke och jag som kom med fart bakom fick tvärnita och ramlade då jag inte hann få ner fötterna i backen. 


Är är upploppssträckan i Mora :)


Syster kom först :)


Sen kom jag :)


Sånt jäkla kul lopp!! Jag satt och flina som en idiot hela vägen trots att jag ramlade. 

Precis då det var en kilometer kvar ramlade en gubbe och en annan gubbe körde in i honom så att båda föll. Jag fick tvärnita men ramlade inte. Hjälpte dem att trassla ut cyklarna och den ena cyklade iväg men den andra behövde hjälp att komma upp så publik fick komma fram och hjälpa till. Han kom iväg sen ändå hoppas jag. Han hade ändå sällskap så jag kunde cykla vidare med gott samvete.

Loppet var superkul!! Jag längtar till nästa år då jag ska cykla igen. Ska bli kul! Hojta till om ni vill hänga på :)


Nöjda efter loppet.

Jag blev förresten intervjuad vid målgången av en pissenisse. Han var imponerad av mitt val av cykel till det loppet. Haha!
Tre mil kan alla cykla :)

Vilket ryck

Cykelvasan kommer imorgon. Vill skriva om dagen först.

Idag har jag varit duktig tycker jag. Efter lillan blivit lämnad till förskolan for jag iväg med kartonger till en sopstation. Passade på att städa ur bilen ordentligt också. Efter det åkte jag till närmande mack för att låna deras bildammsugare. Hela tio kronor kostade det att få en polett. När poletten trillat ner hade jag åtta minuter på mig att dammsuga. Kan ju säga att det gick i ett rasande tempo. Och bilen är nu skinande ren. Gud nåde den jävel som skitar ner nu! 

När jag dammsög fick jag ett samtal från en dam som ville köpa vår cd-hylla. Så jag for hem när bilen var färdigstädad. I väntan på köparen skruvade jag ner lillans spjälsäng.


Inte så svårt. Men det tar emot emotionellt, måste hon växa så fort?


Makens elektroniska skruvdragare och jag är riktigt tjenis. 
Det gick ganska snabbt att fixa ner sängen. Dammsög golvet där sängen stått och där den nya ska stå. Passade även på att dammsuga av hyllan som skulle säljas. 


Jag bar in lillans nya säng. Trehundra år senare än tänkt men skitsamma, bättre sent än aldrig. Målade i det som skrapats bort då sängen skjutits ihop och sen gick ner till gatan med hyllan. 

När hyllan var såld åkte jag först till Ikea. Åt lunch och sen shoppade järnet. Skulle ha tre saker men kom därifrån med 15! 
Det som köptes var:
Matlådor (3 st)
Boxar till lillans kritor
En förvaringslåda till lillans lilla hylla
En ram (ni får se sen varför)
dra-på-lakan (2 st)
Vattentätt madrasskydd
En påse
Matskålar (4 st)
Madrass till nya sängen

Bah! Tur att jag hade ett presentkort.

Efter Ikea åkte jag till Ica maxi. Pantade alla burkar och flaskor och sen handlade det som behövdes här hemma. Blev inte så farligt dyrt efter panten och en bonuscheck :)

Ilade hem och kastade in varorna i kyl och frys samt öppnade upp förpackningen på madrassen så att den skulle få vädras lite. Jag vet att den ska ligga i 72 timmar men det får vara denna gång. 
Skuttade iväg till förskolan och hämtade lillan. Vi fick sällis av några grannar som också har barn på förskolan. Kul att gagga lite med en annan mamma. 

När glassbilen kom lyckades jag få med lillan från lekplatsen vi gått till och vi tittade på glassarna och köpte faktiskt ett paket glass bara för att. Maken blev iaf glatt överraskad :)

Väl hemma sen fick lillan se sin nya säng. Vi hämtade madrassen från vårt rum och bäddade sängen.


Gissa om hon är nöjd!?
Jag ska bara få ändan ur och måla de sista figurerna. Sen är jag nöjd.

Sen var det bara vanliga sysslor kvar, hänga tvätt, vika tvätt, laga mat och köra diskmaskinen. 

Vi körde tillbaka svärmors bil (buhuuu) vilken var trist då det var en skön bil att köra. Men det är klart hon ska ha sin bil tillbaka :) tack så hemskt mycket för lånet ❤️❤️❤️

Nu sover lillan, maken tittar på tv och jag sitter här och skriver. Snart läggdags, känner mig lite mör. 

Cyklat

I fredags ville lillan cykla själv till förskolan. Sagt och gjort, vi satte på hjälm, tog Dexter i kopplet och påbörjade en långsam färd mot förskolan. Jag visste att det skulle ta lång tid och vi började tidigt. Det är dock tur att man inte behöver vara där prick nio. 



Hon cyklade så fint hela vägen till förskolan och hela vägen hem sen på eftermiddagen. Det gick mycket snabbare att cykla hem, då hade vi sällis av hennes lekkamrater och deras mamma. 

Imorgon ville hon cykla igen. Får se hur pigg hon är på det då. 

Tänkte väl fortsätta temat cykel ett inlägg till sen. Ska väl skriva lite om cykelvasan är det tänkt :)

Hundvakt

Vi är för tillfället hundvakt åt en liten Jack Russel terrier som heter Dexter. Han är en riktig energiknippe som älskar att busa och busar gärna med lillan. 


Jag hämtade honom i måndags och vi har haft fullt röj sedan dess. Lillan är i extas, så himla lycklig över vår lilla gäst. Hon kryper runt efter honom, kastar boll och pipis, helt orädd för tänderna. 

Han sover med oss i sängen, oftast precis under min rumpa vilket gör att jag knappt vågar röra mig :P när lillan kommer på natten får hon några pussar av honom innan de båda somnar om. 
På morgonen blir det pussattacker och hon kiknar av skratt. 

Kan gissa att det blir tufft att lämna tillbaka hunden sen. Hon är ju så förtjust i honom.

Det blir ju en del promenader då han måste ut och göra sina behov.


Igår var vi till hundbadet. Vattnet var spännande men det var tydligen läskigt med vågorna, haha.


Alla är ute och går. Maken håller i kopplet och lillan med.


Idag var vi ute med grannen C, sonen L och deras hund Skrållan. 
Hundarna kom bra överens trots storleksskillnaden. 


De sprang och busade och lekte.


Lillan satt och skrattade hysteriskt åt deras busiga lekar.


Härlig kvällspromenad som började med hällregn men slutade med solsken.

Dexter har en hundbur här för att känna igen något. Den brukar lillan krypa in i oavsett om hunden redan är där inne eller ej.


Jag tror på allvar att hon varit hund i sitt tidigare liv. :)



Kolmården

Oj vad kul vi hade på Kolmården i söndags. Helt underbart! Alldeles lagom väder och inte så väldans mycket folk.


Lillan passade på att sova en stund innan vi kom fram. det tog dock en stund innan hon somnade då hon var lite uppe i varv.


Lillan ska klättra på allt... I för stora skor 😝 
För dem som inte vet så var detta våra föräldrars julklapp. De fick en lista med 100 olika alternativ på grejer att göra. Sen fick de dra ett X antal nummerlappar och sen titta på vilka nummer de fått för att se vilken aktivitet som fanns vid det numret. Av de alternativen de fick välja mellan var Kolmården den som blev presenten till slut. Rörigt?? Någon som vill se hela listan??


Elefanterna var spännande.


Lilla elefantungen var supersöt.


Mycket springande mellan de olika djurhagarna blev det. 


Vi tittade på aporna som var roliga att se på. De lekte och stojade men inte så fasansfullt mycket.


Vi åkte linbanan. Hur häftigt som helst att åka över alla djuren.


Pappa ville hoppa som en galning och gunga så att vi svajade. Men han höll sig i skinnet.


Mamma var mest påbyltad med kläder denna molniga dag. Vi förväntade oss regn men klarade oss bra :)


När alla andra tittade på en fågelshow hittade jag och lillan en bilbana där barnen fick köra själva. Det var egentligen från 3 år men det sket jag i. Hon älskade att köra bil så vi åkte två gånger.


Det fanns en del karuseller på Kolmården som ingick i entrepriset. Vi åkte alla som lillan fick åka, inklusive en bergochdalbana :) Tekopparna snurrade förfärligt mycket enligt mig men lillan gillade dem och åkte väldans många gånger.


Sista åket i Tekopparna blev med moster och kaptenen. Då snurrade de så mycket att alla tre gick vingligt efteråt.


Vi hälsade på i bamselandet och ser fram emot nästa år då det öppnas en ny bamsevärld. 

En mycket bra dag. Vi kom dit ca 10.15 och var där till 16.30. En lång dag som gjorde att vi var riktigt möra i kroppen efteråt. Gissa om lillan somnade som en stock sen på kvällen.

Tragiskt

Jag lovar att skriva om den härliga dagen på Kolmården så snart jag kan. Måste först ta itu med det mindre roliga.

Du är saknad

Återkommer senare med mer info.


Håll till godo med denna härliga apa.

Studiebesök

Jag hälsar på maken på hans typ extraknäck. Han hjälper till att ta emot båtar, fångar upp linor och fäster tamparna på de där stora fästena som sitter i marken. 


Just nu väntar vi på kvällens sista båt. Har kommit tre på raken och jag har varit med alla tre gångerna. Jag har vinkat till alla besättningsmän och de har vinkat tillbaka :)

Får se hur lång tid sista båten tar.

Imorgon ska vi upp i ottan igen. Denna gång för att fara mot Kolmården :) ska bli kul :)

Skansen 2014

I söndags hade jag och lillan en underbar dag. Vi var på Skansen med lillans farmor och bonus-farfar. 
Kvällen innan hade vi förberett oss genom att göra pastasallad, skära upp melon samt fylla vattenflaskor som fick ligga i kylen under natten. 

Lillan var lite övertaggad inför besöket på Skansen. Hon vaknade 06.30 och tyckte att jag hade sovit färdigt och att vi skulle åka till Skansen redan då. Men jag lyckades ligga kvar till 07.45 med hjälp av Mumin i mobilen. 

Vi tog bilen till farmor och farfar och sedan åkte tåg från jakan in till stan. Därifrån spårvagn resten av vägen. Vi var framme runt 10.30 och det var alldeles lagom mycket folk. 

Vi tittade på en del djur. Mest tid spenderades inne på mini-Skansen. 


Enormt ägg som barn kan kliva in i.


En stor skogsmus. Vi tittade på ormar, ödlor, grodor, fiskar, höns, kaniner, marsvin och råttor och andra små djur där inne.


Tittade på vandrande pinne.


Kollar på fiskar.


I en grotta med farmor för att titta på råttor.


Tittade på grisar så klart. Observera lillans gröna armband. Där stod hennes namn och mitt med samt mitt telefonnummer. Gissa om hon var stolt över det där armbandet.


Vi tittade en stund på sälarna som låg och solade i den härliga värmen.


Björnen var spännande. Vi passade på att sjunga björnen sover en gång innan vi strosade vidare. 


Efter björnen tog vi lunch. Pastasallad för min och lillans del. Mums!! 
Lillan somnade som en stock efter lunchen. Inte så konstigt med tanke på hur tidigt hon vaknade.


En av höjdpunkterna på Skansen. 


Lillan var jordens lyckligaste unge under ridturen. Inte alls lika lycklig när hon insåg att ridturen var över. Hon tröstades dock med att hon skulle få köra bilar och sedan åka karusell.


Här är en av de två karusellerna hon åkte. Den andra var slänggungan. Dunderkul. 


Tog båten över till Slussen. Gick genom gamla stan och åt glass vid muren. 


Åkte pendel hem till farmor och farfar där hon fick bada badkar.


En mycket lyckad dag. 
Vi gick allt som allt 1,2 mil. Lillan somnade gott på kvällen sen.

Tusen tack för den härliga dagen!! ❤️

Rolig unge

Min dotter är lite rolig ibland. Hon ska gärna hälsa på varenda kotte vi möter då vi är ute och spatserar. Inte mig emot, det är bara kul att se hur många som hälsar tillbaka och se deras reaktioner. Hon säger oftast bara hej och vinkar lite glatt. 
Igår mötte vi två killar i 20 års åldern på vägen hem från förskolan. Precis innan hade lillan sagt hej hej till en tjej som gick förbi så killarna förberedde sig på ett hej de med. När vi närmar oss kläcker ungen ur sig "tjena tjena mittbena". Jag vet inte vem som garvade mest, jag eller de där killarna!? Hysteriskt kul tycker jag :)


Vi gick ut och ritade lite på marken efter middagen igår. Lillan fortsatte att hälsa på alla som gick förbi så klart :)
Skönt med ungar som ser det så självklart att man ska vinka och hälsa till alla :)

RSS 2.0