Bilprovningen

Roligare morgon kan man väl ha?!
Klockan ringde 06.00 och jag skuttade upp. Lillan med, hon låg bredvid mig och tittade på Mumin.

Vi åkte hemifrån 06.30 för att hänga på låset till bilprovningens drop-in. Drop-in började 07 och vi var framme 06.50. Där och då fick vi en preliminär väntetid på tre timmar och en kvart. 
Men strax innan åtta fick jag sms om att det var min tur om en kort stund. Det är nu snart 45 minuter sen.
Jag tror snubbarna på bilprovningen just hade kafferast. Det hände inget allt på ett bra tag men nu har de börjat ta in bilar igen. Inte min bil dock...
Får väl vänta ett tag till.


Att det ska vara så tråkigt att besikta bilen?! Roligare kan man ju ha!!!



Bokrean

Årets bokrea har på tok för många böcker som jag vill köpa åt lillan.
Idag har vi köpt fyra böcker! En på akademibokhandeln och tre på Ica maxi.


Mamma Mu läser lillan och maken just nu. Denna köpte vi på akademibokhandeln. Egentligen var jag ute efter en annan bok men den fanns inte där. 


Stora muminboken! 69 kr på Ica maxi!


Mumintrollet hittar en vän 49 kr på Ica. Detta var den boken jag letade efter förut.


Denna valde maken till lillan. De har just gått över till att läsa den :)

Fyra nya böcker att läsa till förbannelse :) underbart :)

Aj löv bokrean!

Krossat glas

Igår jobbade jag mellan 12 och 22. Ett långt pass men jag hade ett skönt schema och en av kunderna på dagen var inte hemma vilket resulterade i att jag fick göra pappersarbete på kontoret. På kvällen var det väldigt lugnt till en början men slutade ganska hektiskt. Men det var riktigt kul att jobba igår :)




När jag kom hem var jag riktigt trött och somnade vid midnatt. Lillan kom in till oss vid 04. Hiskeligt tidigt. Hon fick en hostattack som inte ville släppa. Så hon och jag gick upp och drack vatten och tittade på mamma mu och läste en bok som jag har köpt på årets bokrea.


Efter knappt fyra timmars sömn var jag stentrött. Tålamodet och energin var nere på noll, nästan minus. Så jag tog lillan i handen och gick till sängen. Efter en del jockel och mockel somnade hon om! Halleljuja!!!
Jag vaknade av ett krasch. Eller klirr eller hur man ska förklara ljudet. Ett glas som gått sönder lät det som. Så jag kastade mig upp ur sängen (lillan låg inte kvar) och ropade efter lillan. Hon vart superledsen av rädsla när glaset gick i tusen bitar. Men hon lugnade sig väldigt snabbt. Jag satte henne i köksstolen och dammsög och plockade bitar.


Ett av glasen som maken fått i studentpresent var det som hade pajat. Ajaj, men det är sånt som händer. Bara tur att hon inte gjorde sig illa!

Nya konstverk

På lillans förskola pysslas det en hel del. På alla hjärtans dag var hon inte där men ändå har hon fått göra det som alla andra barn fått göra. 


Så fint så!!

Det hängde fler grejor vid hennes hylla. 


Ett hjärta med glitter och kolijox på. Fint!

Utöver dessa två konstverk så satt det en lapp om sommarens aktiviteter. Eller ja hur vi vill ha med förskolan under sommaren. Fy tusan vad svårt! 
På jobbet ska vi också fylla i ansökan om semester. Jag vill typ inte. Typ!

Vi måste sammanstråla (familjen och familjen, haha) för att bestämma datum för er julklapp. Maken och jag måste bestämma när vi vill ha vår ledighet. Ska det bli släktträff i Finland måste det också planeras in. Ska mina päron ha lillan som förra året så måste det också in i beräkningen. Baaah!!! Mycket jobb för att få semester...
Förra året hade jag två veckor semester. Alldeles lagom för mig då. Men i år kan det vara bra med någon vecka till :)

Kalas

Ojoj vilken lång men härlig dag det har varit. Jag och lillan har varit på tvåårs kalas. Dunderkul.
Supergod mat och trevliga människor.
Enda nackdelen var hello Kitty temat. Blä. Men men :) alla får göra som de själva vill med sina barn :)


Jag är helt färdig. Lillan är helt utslagen. Vi lär nog sova gott i natt ❤️

Spännande match




Jag och maken tittade på matchen hemma (Sverige mot Finland i semifinalen). Då skriver syrran så här!


Hahaha


Hahah ja det fungerade!!! 

Sverige är i OS final!! Nu kör vi mot guldet!!



Hej

Lillan tittar på Pippi Långstrump på rymmen. Spännande värre det. 
Jag ringde och friskanmälde henne till förskolan och till mitt jobb. Imorgon ska jag jobba igen :)

Igår orkade jag inte lägga upp något här på bloggen trots att jag var ute ett tag med lillan.


Lillan grävde i sanden.


Hon plaskade en hel del i vattenpölarna :)



Och klättrade på bänkarna. 
Underbart väder hade vi. En timma var vi ute tror jag.



Se så fina tulpanerna är som jag och lillan gav till maken.


Igår hade lillan och hennes pappa myspys i sängen. Spelade pippispelet som är nya favoriten.


Vi avslutade gårdagen med att räkna och skriva siffror.

Idag då.
Jag har varit extremt trött vilket delvis har varit självförvållat då jag var vaken på tok för länge igår. 

Vi har varit ute en kortis ändå.


Jag och lillan var ute med soporna och tog en sväng förbi lekparken bara för att kolla läget.



Lillan och jag har planterat om en blomma.


Jag lagade en delikat middag.


Så mört och gott!


Hittade ett recept på nätet som jag ville prova och det var så himla gott!!


Vår kväll avslutades med en sovvägrande lillskrutta. Hon gjorde allt för att slippa sova. 
Nu sover hon dock!
I början av inlägget skrev jag om att vi tittade på Pippi. Den filmen har gått varm idag. Jag började skriva inlägget vid 15 idag men inte fått någon ro alls idag :) 
Bättre sent än aldrig :)

Snart frisk

Äntligen går det åt rätt håll, peppar peppar. (Bara för att jag skrev den meningen fick lillan en ordentlig hostattack).
Maken har ju varit iväg på simtävling hela helgen så vi har haft egentid jag och lillan. Hur mysigt som helst även om jag har försökt att ducka för att få alla hostningar i nyllet.


Myspys med lillan. När jag skulle laga mat satt hon i sin köksstol. Jag fixade och donade med maten och pratade lite med henne. Helt plötsligt var hon väldans tyst så jag vände mig om och kollade, då hade hon somnat i stolen. Lilla pluttan ❤️ Så jag bar in henne till hennes säng och så fick hon sova en stund. Tyvärr avbröts hennes sömn av en hostattack men det gjorde henne bara mer myspysig sen.


Lillan har tjatat om att få måla naglarna. Hon hittade mitt nagellack på bordet och jag visade vad det var genom att måla mina naglar. Då ville hon också ha. Hon sprang runt med den där flaskan och viftade och duttade mot naglarna och sa måla måla. Jaja, jag målade. Efteråt kändes det som om jag hade gjort något dumt men hon är så nöjd attt jag inte kan vara ledsen över det där längre. Det kändes bara så stort. Jag är nöjd över att hon nöjde sig med tånaglarna iaf och inte ville ha mer än så. 


Lillan var lite tröttare än vad hon ville erkänna idag. Hämtade kudden och kramade den hårt. Hon låg och myste på golvet och precis när jag trodde att hon hade somnat skuttade hon upp och sprang runt.
När hon väl skulle sova sen hann jag bara lägga ner henne på huvudkudden och sen var hon i drömmarnas land. Underbart!!


Eftersom att Nattningen gick så bra firade jag med ett glas vin. Det blev över från igår och än finns det en liten skvätt kvar. Får se när den skvätten tar slut.

Knasungen

Halv sju imorse vaknade jag av att lillan stod vid sängen och hostade. Tog upp henne för att sova vidare men hon hade en härligt seg hostattack som inte gick över. Efter blöjbyte och hostmedicin var hon pigg igen. Busloppan!
Hon levde rövare ett tag men gnuggade ögonen rätt så mycket så jag bullade upp kudden och täcket i sängen och satte igång youtube och bamse till henne. Det gav mig några minuter extra i sängen :) 
Vid frukosten ville hon bara äta ägg. Inget annat, tills jag var inne på de sista tuggorna på min macka, då skulle hon ha den istället. Klart att hon fick det.

Vi åkte iväg i bilen och jag fick bevittna dårarnas paradis. Vid en korsning stod jag längst fram i kön. Bakom mig hade jag en bil när det blev grönt körde vi. Då kom det en Volvo och tränger sig in mellan Oss (helt okej då det var två filer som skulle gå ihop till en). Bilen som hade legat bakom mig blinkade med helljusen till Volvon för att visa irritationen. Snubbarna i Volvon visade upp det allra heligaste fingret och kastade sig sen på bromsen. En av dem kliver ur Volvon och går fram till den andra bilen som jag antar blev tvungen att tvärnita. Fett läskigt! Jäkla idioter med sånt hemskt temperament och beteende. Sånt är inte okej!

Vi kom iaf fram dit vi skulle och hem igen utan större bekymmer.
Jag var in till systemet och köpte lite gott. 


Skål!

Lillan är ju bara för härlig just nu. Hon har börjat förstå att vredesutbrott inte leder någonstans. Börjat att förstå! Hon griper tag men lossnar på greppet fort när jag säger att det gör ont.
Det går att kommunicera med henne på en helt ny nivå. 
Hon härmar nästan allt jag säger. Ganska ofta kläcker hon ur sig treordsmeningar och ordförrådet har utökats radikalt.

Ikväll när hon skulle nattas ville hon ligga i sängen. Visst, nemas problemas tänkte jag. Men hon låg bara och viftade med armarna och viskade sånger och ramsor. Så jag gick därifrån. 
Då kommer gullungen i henne fram. Hon lägger sig på mig, tar händerna runt ansiktet på mig och pussas snällt och fint. Så säger hon mamma pussa mig. Lillan pussar mamma. Gullungen!

Jag tittade på melodifestivalen. Bara för att ha något att titta på. 

Lillan lekte rövare strax innan hon skulle sova.

Hon levde rövare under melodifestivalen med. När jag satt och garvade åt den nya osgrenen snöängelsbattle stod lillan och tokgarvade hon med. Knasungen!!
Men sen sa hon bara "sova sängen", tog sitt pick och pack och lade sig i sin säng. Två minuter senare sov hon. 
Ganska smärtfritt ändå :)

 

Alla hjärtans dag

Hej på er.
Jag hoppas att jag får skriva detta inlägg utan avbrott. Min skruttunge är sjuk. Natten mellan onsdag och torsdag hade hon 39,6 graders feber. hon hostade massor, jag bara väntade på en kräka eller så. Hon var så gnällig och det slutade med att jag sov på golvet i hennes sovrum. Jag vaknade av att maken var inne och väckte mig. 
Natten till idag var lite bättre. Hon somnade i bra tid men vaknade vid 9 igen och vrålade konstant i en timme. Sen tvärslocknade hon, inte alls så konstigt egentligen. Både hon och jag ligger efter på sömnkontot.
Jag fick gå in till henne ca fyra, fem gånger inatt med. Helt borta var jag vid ett av tillfällena. Jag tror jag fortfarande sov när jag började gå, sjukt läskigt att inte känna igen det egna hemmet.

Iaf.
Vi hållet tummarna för en bättre natt nu.

Idag är det hjärtedagen. Jag fick fina blommor igår då maken är på simtävling hela helgen och ska rigga idag. 


Fina blommor 


De var i en rolig förpackning tycker jag :)


Funderar på om jag ska lyfta upp dem ur påsen så att det går att vattna dem utan att göra en sörja av påsen ;)

Maken hade köpt semlor


Det var gott men usch så mättande det är!


Lillan och jag köpte tulpaner till maken. Lillan fick välja och var så nöjd så. 


Snälla svärmor kom över med presenter till oss. Lillan fick denna plåtväska.


Jag och maken fick gelehjärtan.


Lillan fick även ett par byxor.
Hon har lärt sig att säga farmor idag. Det är nog tack vare Bamsefilmerna :)

Tusen tack för blommor och presenter ❤️

Hoppas att alla fått en trevlig alla hjärtans dag ❤️

...

Jag har ingen ork till att blogga just nu. Jag återhämtar mig från helgens bravader =) Det har varit kul att åka iväg en sväng och träffa storebror med sambo och så klart resten av familjen.
Jag återkommer väl när energin är tillbaka.

Sundsvall

Nu sitter jag i storebrorsans soffa i Sundsvall. Resan hit gick bra. Lillasyster körde på med sin skönsång alldeles för länge. 
Efter lunchen i Söderhamn somnade lillasyster som en stock.


Hon till och med snarkade!!!

Lillebror tog kort och spelade spel




Till slut fick jag med honom på bild.


Jag hade dunderkul åt syrrans skönsång, speciellt när hon kom in på vissa spice girls låtar. 


Maken var duktig och körde hela vägen.


Det var väldigt dimmigt på sina håll.


Festen är i full gång på lokalen. Lillan sover och syrran håller mig sällskap i radhuset. En av hundarna här i huset har fattat tycke för henne. Det är extra kul då hon är väldigt hundrädd. Men det går ju suveränt bra!



Full aktivitet

Jag och lillan mötte upp vänner för att åka till buslandet stor och liten på barkarby.
Vi kom dit 11 och åkte strax efter 14. Gissa om ungarna var utslagna.


Det klättrades en hel del och vi åkte mängder med kana!


Fullt ös!!


Studsade studsmatta!


Kramkalas


Pusskalas.


Lillan "cyklade".


Efter buslandet gick vi till Ikea och jag fick syn på världens snyggaste vägg! Den lila färgen är grymt snygg!!


Kidsen körde race i gångarna på lagret på Ikea. Gissa om de kommer sova gott ikväll sa vi mammor.


De åkte en del vagn oxå. Det var en riktig hit. :)

Fett kul dag. Jag lär ju somna ovaggat ikväll. 

Super Bowl

Jag hade tänkt att titta från början på matchen men somnade i sängen. Sen när jag vankade till var jag pigg och nu sitter jag här och tittar.
För tillfället är det halvlek och det är massor av reklam. Hatar reklam.

Alldeles nyss var det uppträdande av Bruno Mars. Jag trodde han bara gjorde jobbiga ballader som aldrig tog slut, men jäklar i min låda vilken fart det var på honom på scenen idag. Låtarna var riktigt bra. Ska försöka hitta dem på spotify sen.



Han ser lite grann ut som MJ och karl kan ju dansa!


Han var bra =) Fullt ös medvetslös. När han kom in på scenen var han inte alls lika svettig som han var efter några få låtar. Men inte alls konstigt med tanke på att han hinner med ett helt aerobicspass på de där låtarna!

På slutet av uppträdandet dyker det upp några välbekanta ansikten (iaf bekanta för mig) och jag nästan tjuter av glädje. Lillan sover och maken med så jag höll tjutet inne.
Red Hot Chili Peppers kom uthoppandes och började sjunga och hoppa som galningar. Helt underbart!!


Men jag fattar inte varför han har skaffat den där hemska mustaschen. Utan mustaschen är han ju riktigt snygg, nu ser han ut som, som, som.... 40 års kris! 

Nä nu kör de igen så dags att titta lite =)
 
 
 

Gardiner till lillan

Ni vet det där hemliga jag köpte på Hemtex? Det var ingen stor grej egentligen men jag kände att om det skulle bli fel eller om det inte skulle fungera så skulle jag känna mig så dum. Jag köpte väggfästen till gardinstänger.
De förra som satt i lillans rum var så trånga att de inte gick att använda.

Så igår natt efter helvetesresan hem bytte jag väggfästen. Äntligen fanns möjligheten att sätta upp gardiner i lillans rum.

Idag på morgonen har jag sytt gardiner av ett tyg som jag köpte på förra årets mellandagsrea eller om det var sommarrean. 
Jag startade disk och tvättmaskin och satte mig för att sy. Jag hann bli klar med gardinerna innan någon av maskinerna blivit färdiga. 

När kläderna var hängda satte jag igång torktumlaren. När den kördes satte jag på gardinerna, gick ut med soporna och samlat ihop alla kartonger som jag ska kasta snart.


Så snyggt det blev!!!


Är någon ens förvånad över dödskallarna?

Nä. Nu har torktumlaren kört klart och jag ska dra mig till Västerås. Ska få pussa på lillan!! ❤️❤️❤️



Examensfest

Jag har varit på party party ikväll. Min vän F har tagit examen. Hon har pluggat i 3,5 år till lärare och är nu förskolelärare. Så kul!!! Klart att sånt ska firas. Hon hade anordnat examensfest ikväll. Först åt vi god mat och sen fikade. Så gott!! 


Jag var helt redo för party.


Systemetkassen i handen på vägen dit. Jag kände mig som världens fjortis men mängden på innehållet var vuxet avvägt. Jag hade alldeles lagom mycket dricka med mig. 

Det har varit en trevlig kväll men jag saknade min man. Det var det iofs fler som gjorde ;)

Hemmafynda

Ojoj vad glad man kan bli av att städa hemma. Eller så. Jag är på röjarhumör och vill gärna kasta ALLT! Men då blir väl maken tokig om han kommer hem till ett tomt hem, haha. Nä han kAnske skulle bli överlycklig, vem vet?!

Igår började jag röja lite i hallen. Städade ur den där hyllan som står där. Den där hyllan är verkligen bara en avlastningshylla. Får vi post som vi öppnar och läser hamnar den i hyllan. Väskor ligger i hyllan, minst 5 st. Lillan har en låda för sina ytterkläder som mössor och vantar och sånt. Uppepå låg det massor av skrot plus en del pengar. Alla pengarna ligger nu i lillans spargris.

När hyllan i hallen var klar började jag på förrådet som ligger vid lillans rum.
Suck! Jag gick igenom tre kartonger. I en av dem hittade jag massor av oanvända presentkort. Ett av presentkorten är ifrån min student men som tur är har den ett utgångsdatum 2016. Två presentkort på media markt, ett på Hemtex, ett på elon (det från studenten) och ett på leklust (leksaksbutiken).
Hurra tänkte jag först men en millisekund senare tänkte jag faaaaaan, de är ju apgamla och går säkert inte att använda. Men jag ville ändå testa, chansen att de fortfarande var användbara fanns ju. Så jag for till media markt och testade och vet ni, de var fortfarande användbara!!!! Hurra!

Jag passade därmed på att köpa sånt som vi pratat om att vi ska införskaffa oss, det vill säga en cd-spelare. Hur omodernt är inte det då? Men lillan har skivor som vi vill kunna lyssna på med henne och vi själva vill kunna lyssna på musik också.


Titta vilken tjusig liten sak jag köpte. Den testas just nu och ljudet är perfa för mina behov. 


Valde den svarta så klart :)
Den har USB uttag och man kan koppla in mobilen med den så att man kan lyssna via spotify. Men det lämnar jag åt maken, jag är nöjd bara jag kan stoppa i en skiva och börja lyssna. 
Hoppas att han blir nöjd när han ser den :)

Efter mediamarkt åkte jag till Hemtex för att se om presentkortet var användbart men det var det tyvärr inte. Jag köpte ändå en grej som jag kanske nämner sen om det är rätt sort och om jag lyckas med den.

Sist åkte jag till Ikea för att köpa en vas. Egentligen hade jag tänkt att köpa en "flingburk" också men det glömde jag helt. Kanske jag hinner med det imorgon innan jag åker tillbaka till Västerås. 


Nu har jag en fin vas att sätta blommor i så det är fritt fram för maken att köpa rosor eller tulpaner till mig ;)

Ibland ska man ha tur och det hade jag med några av presentkorten iaf.
Igår tänkte jag att det skulle bli jobbigt att åka buss till barkarby för att kolla presentkorten men ville åka ändå. Idag på morgonen kom jag på att jag har ju för tusan bilen hemma så det är bara att kasta sig in i den och åka! Vilken lyx!!


RSS 2.0