Egentid med lillan

Denna helg är det bara jag och lillan. Maken är på simtävling i Västerås så hon och jag lever loppan :)

Vi var ute på "röj" igår. Var till kista med lillasyster, mamma och pappa. Det shoppades en del och vi åt middag. 
Det märkets väldigt tydligt att lillan är van med sina nya rutiner och vart vääääääääldigt trött på slutet. Hon somnade gott i bilen sen. 

Idag har det snöat hela långa dagen. Hurra hurra. 
Tanken var att vi skulle åka till leksaksaffären för att köpa en present till namngivelsekalaset som är imorgon. Men än har vi inte lyckats komma iväg. 

Vi åt sen frukost (lillan fick en yoghurt vid 8) vid 10 och sen klädde vi oss för pulkabacken. 


Här är vår alldeles lagom stora backe.


Det är inte så lätt alla gånger att sätta sig korrekt i pulkan.


Tre gånger per backe skulle vi prompt åka. Lillan höll koll. Sen skulle vi gå hem igen.


Eller springa hem kanske var rätt ord.


Vi bygde en liten snögubbe. Hittade några bitar av grannhusets fasad som vi kunde ha som ögon och en pinne till näsa. Vi kan se snögubben från fönstret till lillans stora glädje. 

Väl inne gjorde jag hallon och blåbärskräm. Vi åt lite mackor till lunch och kräm så klart. Sen tittade vi på filmen Rio som lillan hade fått av tomtenallen.

Nu ligger hon på golvet och leker med duplo.  
Niiinoooniiiinooooniiiiinoooo ropar hon när hon rullar tåget över golvet. :)

Långsiktigt mål

Äntligen, verkligen äntligen har ninja warrior kommit till Sverige.
Jag har följt väldigt många säsonger av ninja warrior USA. Det verkar urkul att göra banan men hur tufft som helst. 


Jag vill göra banan och självklart klara den. 
Mitt mål är att göra banan sommaren 2017. Vad tror ni? Är det helt omöjligt? 

Sista hindret i första banan är nog svårast, den där väggen kan sätta stopp för mycket men jag vill verkligen prova. 

Gaaah, klämma ut ungen och sen börja färden mot ninja warrior!! 

Vecka 18

Jag sa till min man häromdagen att det inte är så långt kvar till halvvägs. Tiden har gått så fort samtidigt som jag tycker att den sniglar sig fram. 
 

Idag går jag in i vecka 18. Det innebär den femte månaden om man gillar att räkna månader.
 

Enligt min app är knodden ca 14 cm lång men enligt 1177,se är knodden ca 20 cm lång. Så någonstans däremellan antar jag att den ligger på. 
 

Jag mår bättre tror jag. Jag har känt mig illamående igen de senaste dagarna, precis efter middagen och hela kvällen. Just så som det var i början av graviditeten. Jag har inte tagit någon medicin nu mot det för det är hanterbart än så länge. Jag hoppas att det går över snart så jag kan mår bra igen.
 
Jag sover gott, har min gravidkudde i sängen och kramar gott på den. Bli ganska trångt, speciellt när lillan kommer in och ska sova mellan oss. 
 
Knodden sparkar lite, jag känner en spark här och var men mest känner jag när hen snurrar runt och vänder på sig. Ska bli kul när man känner sparkarna mer konkret och definitivt :) 

Vill inte veta!

Okej, här kommer ett lite gnälligt inlägg men jag ska försöka vara så snäll jag bara kan.

Vi (jag och maken) har tagit ett gemensamt beslut om att inte titta vad det ska bli för kön på bebisen. Vi vill inte veta förrän hen tittar ut. Verkligen VILL INTE. 
Ni får gärna spekulera och gissa och ha er, MEN, håll era gissningar/spekulationer för er själva. Tack!

Jag blir lite tvär och trött på det ständiga gissandes och så. Alla ni i vår närhet vet ju att vi inte vill kolla. Kan vi inte få njuta av ovetenskapen dessa månader som är kvar?

Självklart har vi tankar och gissningar om vad det kan vara men de håller vi för oss själva tills det är dags för ungen att ploppa ut (denna gång vill jag verkligen höra ett plopp).

Så, är detta ok?! Bra!!


Här är förresten klänningen som jag ska ha på syrrans bröllop. Ska försöka finna ett guldskärp att ha under bysten för att få lite mer styrsel. 

Januari 2015

Lite vad vi har sysslat med denna månad då, förutom att jobba, jobba och jobba. Ibland känns det som om jag inte gör annat än jobbar. 

Här är månadens påhitt i bilder :)


Lillan har gett mig och alla gosedjuren en spruta mot polio som totte får. Hon är min doktor.


Lillan hade en dålig dag i början av månaden. Hon sprang rakt in i vardagsrumsbordet och fick världens fläskläppar. Det värsta hade gått över till dagen därpå. 


Lillan har blivit vän med dockan Skrållan som hon fick i julklapp. 


Vi har åkt pulka.


Åkt matta. Den är urkul! 


Mycket pulka... Måste passa på när snön infunnit sig.


Lillan har fått för sig att hon ska bada innan hon duschar. Hon får ytterst lite vatten i baljan då hon ändå bara vill bada i ca 5 minuter. 


Jag firade tulpanens dag med att gå till tandläkaren och laga ett hål. Köpte sen tulpaner för att trösta mig själv. 


Tulpanarrangemang utanför en blomsterbutik.


Lillan fiskade fiskdamm på Erikslunds shoppingcenter.


Åkte till badhuset och "simmade". Hon vågade doppa huvudet själv och börjar få kläm på bröstsimsarmtagen.


Syrrans möhippa giv av stapeln :) 


Jag kämpar med ryggvärk nästan varje dag..


Lillan hittade ett superbra gömställe.


Hon har blivit vän med dammsugaren och skulle prompt dammsuga badrummet själv :)


Snöängel.


Jag <3 min filt :)

Det var ett axplock från månaden som har passerat. Visserligen är inte månaden slut än men nu har ni något att titta på i väntan på nästa inlägg :)

Uppdatering

Hej på er.
Jag kände att jag måste skriva något så ni inte tror att jag har gått och dött eller så. 
Knodden i magen växer och gör mig rund. Inte mig emot egentligen. 
Jag var till BM igår och kollade mina värden och vikt. Allt såg bra ut =)
Lillan har lugnat sig lite i trotsandet. Lite är ledordet *peppar, peppar*. Jag har så förbenat ont i ryggen precis som jag hade när jag väntade lillan. Men det är väldigt lång väntetid hos sjukgymnasten, första lediga tid är i slutet av mars så de ville inte ens ge mig en tid. Jag får gå dit på den öppna mottagningen och hoppas på att jag får en biljett så jag kan komma in.

Jobbet går bra. Tantan är lite krasslig, eller ja, hon är i sämre skick än vad hon var för en vecka sen. Det har resulterat i mycket mer arbete både fysiskt och psykiskt. Inte mig emot egentligen men det är en hel del byråkatri och regler och skit som jag ska hålla koll på. Mycket ringande har det blivit de senaste dagarna. 

Maken har kämpat på som en galning på jobbet denna vecka. Han jobbade över i måndags och har varit där extra tidigt på morgonen de övriga dagarna. De har haft något storbesök idag och det skulle vara fint städat och mycket skulle undan. Eftersom att de hade slitit så mycket i veckan hade de en väldigt lugn dag idag när besöket var där. Kanske kan vara skönt med en andningspaus i all stress =)

Nu har snön äntligen kommit på allvar. Lillan älskar att åka pulka till och från förskolan. Alla snöhatare får helt enkelt stå ut ett litet tag. =)

Hej då julen

För någon dag sen fick jag nog av julen. Jag släckte alla julbelysningar förutom balkongslingan så att de skulle svalna ordentligt innan de skulle packas ner.

Igår när vi väntade på maken tog lillan och jag lite tid till att fixa hemma. Vi började plocka ner alla julgranskulor. Spiran togs bort och sen resten av grejorna. 

När maken kom hem åt vi mat och sedan plockade jag vidare. Lika bra att fortsätta när man ändå hade börjat. Så alla ljusstakar och julstjärnor togs ner och packades ner i lådor. Alla tomtar är nu borta och julgranen är naken. Ska bara plocka isär den och lägga i en påse inför nästa jul :) 
Det känns skönt. Nu är det bara julgardinerna kvar att tas ner samt ljusslingan på balkongen. 
Heja heja!!

Såhär glad blir man när man får tummen ur...

Kniv

Vi fick något presentkort av jobbet. Noble Green card eller vad tusan det nu hette. Jag gick in på hemsidan för att se vad jag hade att välja mellan. Det fanns lite roliga saker men fastnade mest för knivarna.

Till slut valde jag Leif Mannerströms kniv :)


Lådan var rätt så stor och ganska fräsig. 


Kniven var rätt så stor fastän den ser så liten ut i förpackningen :)
Jag invigde den igår och den var riktgt bra. Skönt grepp och vass. Tack för den jobbet :)

Storasyster

Ojojoj vilket år detta kommer att bli. Först ska lillasyster gifta sig med kaptenen. Sen ska min bror få sällis. Sen fyller mamma jämnt (50 år). Och sen i juli (i början) ska lillan bli storasyster.


Hon är väldigt nyfiken på bebisen i magen och vill att jag ska ta ut den så att hon kan titta på den. Kan lova att jag är minst lika nyfiken på hur bebisen ska se ut men den får ligga kvar och gro lite till först. 

Vi fick plus på Stickan i oktober.Ett väldigt tydligt sådant så det var inga frågetecken där inte :) 

Vi har berättat för familjen och nyheten mottogs med glada miner. 

Nu är jag i vecka 15 (14+0). Vi var på kub den 2 januari och allt såg bra ut. Jag ville göra ett kub bara för att se att det verkligen var någon där inne och visst tusan var det en knodd där. Bara en knodd! 


Sköterskan skojade om att det kanske skulle kunna finnas två där inne men så var det inte :) maken andades ut av lättnad (både av att det var en knodd där samt att knodden var ensam).


Tiden rusar fram. 
Jag har mått mycket illa men bara på eftermiddagar och kvällar av någon konstig anledning. Har ätit lergigan mot illamåendet så att jag ska fungera normalt och kunna jobba som vanligt. Illamåendet börjar släppa och jag hoppas att det tänker upphöra helt nu. 

Om en månad är det dags att göra ultraljud och vi tänker INTE kolla kön så det är ingen ide att fråga vad det kan tänkas vara :)

Lucka 24

Här kommer en sen uppdatering på sista luckan i julkalendern. Jag var ju så arg på henne kvällen innan julafton att hon bara fick en liten grej.


Här var paketet.


Detta var innehållet. Ett gummiarmband med ninjaturtles. Hon älskar det :) 

Tanken var att hon skulle få en låda med duplo men den sparar jag tills det att hon fyller år.

RSS 2.0