Skrikigt

Vi lever allihopa. Lillen har varit på sitt sämsta humör hittills. Mycket skrik och gråt idag. Men så har vi gjort mycket i helgen/de senaste dagarna så det har varit många intryck att sortera. 

Lillan började dagen med att leka mästerfotograf. Hittade 50 bilder som inte var där igår.


Hon tog kort på mig och lillen i morse. Jag vet att det är hon för hon lyckades vända på kameran och ta en selfie. 


Det här kortet tog hon med. Riktigt bra kort ändå. Hela jag var med mitt i bilden och hon stod stilla så det är inte suddigt. Inte illa pinkat av en treåring :) 

Ungefär här började skrikracet. Lillen har varit väldigt kinkig hela dagen. Han sov länge (förmodligen för länge) mitt på dagen. Imorgon ska jag köra stenhårt med amning var tredje timma så han inte är så kinkig. 


Imorgon åker nog "skriklarvenbodyn" på. 
Tur att man kan roa sig med roliga strumpor när humöret är lite svajigt. 


Vi hade Badstund i badrummet idag. Lillan badade i baljan i 45 minuter. 
Lillen badade i handfatet i 5 minuter. Sen kissade och bajsade han ner sig direkt efteråt och skrek samtidigt som om han fick betalt för det. 


Jag har försökt att lägga lillen flera gånger. Nu sover han liggandes på mage på mitt bröst. Ska göra ett till försök att lägga honom. Håller tummarna för det bästa!

Imorgon är det ny dag med nya förutsättningar. Håller tummarna för mindre skrik! Puss på er :)

Nappar

Oj vad vi kommer att ångra oss sen men det gör inget. Idag introducerade vi nappen för lillen. 
Efter några dagar i Västerås och ett väldans snuttande på bröstet så insåg jag att napp verkligen var något för lillen. 
Han snuttar så att det kommer mjölk sen spottar han ut för han inte är hungrig utan bara vill ha något att snutta på. Lite kladdigt har det varit (läs väldigt kladdigt). 

Ikväll när vi kom hem satte maken igång och koka nappar. Han trodde först att vi inte hade någon men vi har hela åtta nappar till lillen. 


Efter lite trixande fick han in tekniken. Nu sitter nappen fast i munnen på honom och han kan snutta på som han vill :) 
Får hoppas att det blir bra så här :)

Familjen ❤️



Lillan är stor tjej nu vettu. Ska klä på sig själv. 


Började bra med strumporna på händerna. 
Nädå, efter en kort stunds busande och flamsande satte hon på sig alla kläder på korrekt ställe och utan bekymmer. Blöjlös dessutom!


Lillen har varit snäll idag fastän vi har farit och slängt som dårar. 
Han sov mest hela tiden. 
Vi var till djäkneberget på kvällen och tittade när mina päron svängde sina lurviga. En skön kväll att vara ute :)


Maken ser så skönt avslappnad ut :) att vara ledig gör honom gott även om det kliar i kroppen på honom ibland. 

Tänk att vi är en familj på fyra nu. Helt sjukt egentligen. Mina fina familjemedlemmar <3 



Projekt blöjfri

Som vi har tjatat och gnatat på lillan om att sluta med blöja.
Förra sommaren var hon jätteduktig och var utan blöja mest hela tiden. Hon även sov utan blöja.
Varje gång hon kissade på toaletten eller pottan fick hon en peng att lägga i spargrisen. Den där grisen fylldes på i rasande takt och hon fick större slantar om hon klarade av att vara blöjfri även på förskolan (utan olyckor). Det gick jättebra. Men sen helt plötsligt ville hon inte längre och jag gav upp tyvärr. I vintras lovade hon att hon skulle sluta när bebisen kommit till världen. 
Vi börjad tjata och prata om blöjans frånvaro i början av sommaren. Hon vill inte vara utan men hon vill heller inte byta blöja när den är full med kiss. Knäppunge! 

Idag gick det riktiga startskottet mot en blöjfri unge. Hon har kissat på toaletten flera gånger och även i trosan några gånger. 
Hon är så stolt när hon kommer ut från toaletten och har lyckats kissa själv. 
Ska bli spännande att se hur morgondagen blir. Ska tvätta upp hennes trosor från idag så hon har ifall att något händer under dagen. 


Denna stolta tjej var katt idag :)



Västerås

Sitter hemma hos mina päron här i Västerås. Lillen sover och lillan med. Maken är i hamnen och släpper en båt. Jag sitter bara och väntar på att lillen ska vakna och vilja ha mat. Förhoppningsvis vill han det ganska snart så jag kan gå och sova snart.


Liggdelen får agera säng i natt. I liggdelen ligger även babynestet. Så han ligger väldigt skönt nerbäddad :) 

På morgonen idag åt vi frukost på donken för att lyxa till det lite. 
Jag behövde amma (i vanlig ordning typ) och satte mig med sjalen på och satte igång.


Lillen väl dold där under och bröstet lika så. Vill egentligen sitta helt fritt men med tanke på hur vissa kan reagera på världens mest normala grej så är det lika bra att göra så här. 
Hur har ni gjort? 

När lillan var liten drog jag inte alltid över mig något. En gång var jag i kista galleria och åt mat och då behövde lillan få mat. Tänkte inte mer på det utan drog upp henne och ammade. Men mitt i amningen ser jag hur en kille sitter och råstirrar. Drog på mig en filt för att dölja lite men han stirrade lik förbannat ändå. Lite halvt obehagligt, eller ja, väldigt irriterande. Han satt tyvärr för långt ifrån för att jag skulle kunna säga till honom eller ifrågasätta varför han stirrade. Men han kanske inte visste att bebisar kunde få mat på det sättet, haha! 

Imorgon väntar förhoppningsvis en liten sovmorgon. Sen landet tror jag. 
Ha det gott! 

Sovardag

Idag (igår om man ska vara noga) var det en sovardag för mig och lillen. 

Lillan var till Skansen med sin farmor. De åkte strax efter nio på förmiddagen och kom hem närmare sex på kvällen (tror jag). Eller kanske klockan fem. Länge var de borta iaf. 

När lillan hade åkt på morgonen gick jag in och ammade lite och sedan lade mig i sängen för att sova. Har fått höra i några dagar nu att jag ser trött och sliten ut?! 


Kanske ser lite trött ut? Vad vet jag. Jag ser väl alltid ut så här? Eller? 
Skit samma! Jag kände mig pigg efter min lååååånga sovstund. 
Maken hann bli redigt rastlös medan jag sov, han duschade och plockade och spelade och sen åkte han och handlade. Han väckte mig för att kolla vad han skulle köpa och sen for han mot affären. 
Väl hemma igen var jag ordentligt vaken och satt och ammade. 
Sen tog vi oss en kortare promenad.


Satt på parkbänken efteråt och pustade. 
Det var riktigt varmt ute när vi promenerade. Solen värmde ordentligt men det blåste lite halvkyligt. Vi gick i mitt långsamma tempo och var ute och gick i lite drygt en timma. Då gjorde vi stop på mataffären och vid ankdammen. Sen stod vi ute tills svärmor kom med lillan. 

Jag har sovit ikapp mig tror jag. Men längtar ändå till nästa sovardag. 
Nu ska lillen få blöja och mat innan det är dags att sova för natten.  

Utedag

Vi har varit ute så mycket det går idag. Måste väl passa på när det är någorlunda väder ute tänkte vi på förmiddagen idag. 

Vi gick till lekparken på vår gata. Solen sken och det såg ut att bli en fin dag. Men så öppnade himlen portarna och regnet var ett faktum. 
Lillan lekte med tvillingarna.


De fikade på resterna från gårdagens kladdkaka och Festis. Vi föräldrar segade vid parkbänken och ryckte mest in vid tjafs. 
De är ju aningens knasiga de där tjejerna. De tjatar om att få träffas men när de väl gör det är det bråk och tjafs om allt och inget. Men de har så kul tillsammans ändå så det gör inget att de tjafsar :) 


Lillen var med så klart. Han sov som en stock.

Sen in och äta lite. Hängde tvätt och annat när vi var inne. Lillen behövde mat och ny blöja.
Efter maten gick vi ut igen. Denna gång en annan lekpark. Måste ju ha lite omväxling. 
I den lekparken fanns en lekstuga med spis och bord och stolar. Tjejerna hade superkul där :)


Lillen var inte lika nöjd utan han ville amma hela tiden så då fick han väl det då :) täcka-bröstet-sjalen var med och gjorde sitt jobb. Inte för att JAG bryr mig om vem som ser när jag ammar eller vem som ser mitt bröst. Men en del har ju enorma bekymmer med sånt så det är lika bra att skyla sig lite. 

Var ute till 20.00 idag. Hoppas att lillan sover gott under natten nu :)

Slappodag

Hurra för den här dagen! 
Natten till idag gick jättebra. Vi var uppe tre gånger och ammade. Sen somnade vi i sängen tillsammans. 
Lillan kom intassandes vid 9 tiden och lade sig hos mig och lillen. Vi sov alla tre väääääldigt länge. Tror klockan var närmare 11 när vi kom upp ur sängen. 


Väldigt mysigt att ha dem båda vid mig.

Hur som haver. Vi gick upp och åt frukost och det ammades en del och sen hade lillen sin långa sovstund och då passade jag på att sova lite med. 
En riktig slappo och sovardag. 
Det var precis vad jag behövde för att komma ikapp sömnmässigt och även kroppen verkar må mycket bättre nu. 

Var ute en kort sväng med hela familjen. Lillan ville hoppa i vattenpölar och lillen drog timmerstockar i vagnen. Vi gick till lekparken och gungade lite. Lagom aktivitet efter denna slappodag.

Aj

Den här förlossningen, precis som den förra, knäckte jag svanskotan. 
Denna gång hörde jag knaket. 

Jag låg och krystade, eller iaf hade krystvärkar och i slutet av en värk hörde jag knaket och jag kände det med. Gick inte att missa vad det var (för mig alltså). 
Så jag sa till maken "nu knakade det till". Syftade då på svanskotan. 
Svaret blev "det gör inget". 
Förstå hur förbannad jag vart där och då i några sekunder. Jag tänkte "vad fan säger du så för, jag kommer ju att ha skitont i flera veckor". Men så kom vettet ikapp mig och jag förstod att han inte visste att jag menade svanskotan. 
Anledningen till att han svarade som hn gjorde var att jag hade pressat lustgasmasken och händerna hårt som tusan i hans hand och då råkat göra så att det knakade i handen på honom. 
Oooops.... 
Det får han tåla, Hahaha! 

Vi har haft ganska kul åt det där så här i efterhand även om svanskotan gör det lite jobbigt för mig.

Idag var jag dum och bar på lillan en aning för länge vilket har gjort attt smärtan återkommit och dessutom blivit några turer värre. 
Jag hoppas att det lägger sig under natten Så jag är lite piggare imorgon. 

Mjölkstockningen gav med sig. Lilleman
AmmaDe väldigt mycket under natten och jag hade vetekudden varm nästan hela kvällen och natten. Skönt att vara i fas med det iaf :) allt är relativt sägs det ju! 




Mjölkstockning?

Jag tror det börjar vanka mjölkstockning ändå. 
Jag gör allt i min makt för att undvika det men det bådar inte så gott just nu. 

Lilleman kämpar på med ätandet. Vi var inne på återkoll på bb idag. Han hade gått upp 5 gram sen vi lämnade patienthotellet i torsdags. Det var de väldigt nöjda med. 
Sen gjordes hörseltestet och allt såg fint ut. 

Nu är jag gräsänka igen. Maken tog med lillan på traktorsrally.
Jag och lilleman stannar hemma och kämpar mot eventuell stockning. 
Vill vill vill inte få onödig feber och skit. 


Heja oss! 

Lördag

Det är svårt att hålla isär dagarna just nu. Men att det är lördag vet jag :) lillan ville ha lördagsgodis och det kunde hon väl få (om hon kunde sköta sig). Först ville hon inte alls lyssna och bara bråkade. Hon tycker att hon ska få göra exakt som hon själv vill nu när hon är storasyster :) det tycker inte jag. 
Men efter mycket tjafs och annat kom vi ut en sväng. Vi gick till lekparken vid 17. Lillan lekte med sina kompisar och sen gick vi till affären för att köpa snask. 

Eftersom att vi varit ute länge behövde lilleman ammas. Vi satt på en parkbänk och gjorde våra bestyr. Jag hade en sjal över mig eftersom att det finns såna tvära pissenissar som anser att amning är stötande. 
Lillan och jag pratade på om allt och inget. Skönt att få prata lite även om hon gärna skuttar runt samtidigt. 

Till centrum kom vi till slut. Lillan fick ett myggbett längs vägen precis vid ögonbrynet så hon såg alldeles sned ut i ansiktet. 
Vi köpte gottigott på Ica och sen stannade vi för en till andningspaus. Han ska hålla på och fjösa han den där lilla! 
Mjölken rann till idag. Har nu två meloner att bära runt på. Jäklar i min låda vad knöligt och hårt det är. 


Sitter med värmd vetekudde över brösten för att värma upp dem inför den kommande amningen. Förhoppningsvis släpper vissa knölar då och sen har jag pumpat lite nu. Vill absolut inte riskera någon mjölkstockning eller så. 

Maken är borta på äventyr så jag fick chans att prova att vara ensam med båda barnen. Det gick bra till slut. Lilleman somnade efter en amning och lillan somnade 15 minuter senare efter att vi läst om motsatser :) 
Så inget är omöjligt :)

Premiärtur

Vi plockade ihop vårt pick och pack och drog ut till lekparken en sväng. 
Dels ville vi inviga barnvagnen och dels behövde lillan "rastas". Hon ville leka med sina kompisar. Så vi mötte upp tvillingarna och deras föräldrar i en lekpark och så fick barnen leka.


Lillen låg bra i sin vagn. Han låg nerbäddad i babynestet och hade det gott. 
Det är en riktigt bra grej det där med babynest! Han har ju legat så trångt i magen och vill gärna göra det nu med och då är nestet perfekt :) 

Utomhusvistelsen gick superbra. Vi var ute en superkortis senare på kvällen också. Den gången för att vinka dagens besök hej då :) 
Lillasyster, lillebror och svägerskan kom på besök för att inspektera den lille. 
Vi fikade och hade det trevligt tills de åkte :) tack för besöket :)

Syskon

Efter en lång natt med ganska lite sömn då lilleman låg och ammade nästan hela natten valde vi att åka hem. Vi fick godkänt av barnläkaren och av barnmorskan. 
Så skönt att känna att vi fixar detta. 

Maken var förundrad över hur avslappnad han ändå kände sig när vi åkte hem från bb. Förra gången var han på helspänn på resan hem. 

Lillan som hade varit hos mormor och morfar kom hem idag med. Lika bra att låta syskonen få träffas på en gång :) 


Hon kom in och letade efter sin bebis. Det vart många pussar och mycket kel. 
Självklart har hon fått hålla lillebror och det gick mycket bra. 


Lillan blev helt förstörd först när hon fick höra att det var en lillebror som kommit. Men nu har hon vant sig vid tanken och är nästan okej med det :) ska bli kul att se dem busa sen i framtiden :) 

Lillan är fram till lillebror och tittar ofta. Hon sticker gärna ner handen och klämmer och känner lite. När han gråter säger hon "såja, storasyster är här". I alla fall om han gråter lite, haha. Om han gråter mycket får hon "ont i öronen". 

Nu första natten med dem båda tillsammans. Det kommer att gå kanoners! 

Nu är han här!

I natt gick vattnet. Sen rasslade det på och nu är han här vår lilla knodd. 
Det blev en liten lillebror! 


Stolta tvåbarnsföräldrar. 

Återkommer en annan dag om mer! Ville bara att ni skulle få veta att han äntligen har anlänt. 

Kram på er ❤️

Vecka 42

Jaha, tisdag innebär ny vecka. Fram till nästa tisdag hAr jag på mig att få ut knodden. 


Har nu alltså gått åtta dagar över tiden. Åtta!!! 
Det är tungt. Det är smärtsamt. Men men, det går över. Kommer att glömma det så fort knodden är ute.


Helt sjukt att vara inne i den tionde graviditetsmånaden.




Idag hade vi remiss till Danderyds ultragyn. Skulle på överburenhetskontroll. 
Googlade lite på vad det skulle innebära. 
Enligt ds hemsida skulle de ta blodtryck och ctg och ultraljud och annat. 
Vi gjorde ett ultraljud och inget mer.

Knodden var fixerad fortfarande. Den var inte för liten eller för stor. Hade lagom mängd fostervatten. Därför fick vi åka hem igen. Ringde min bm på vägen hem. Skulle bli uppringd igen efter 16. 


Låg i sängen och väntade lääääänge på att de skulle ringa upp igen. Länge menas ca 10 minuter. 
Den bm som ringde sa bara att allt såg bra ut på kontrollen idag och att jag ska ringa till förlossningen på tisdag den 21 juli klockan 07:30 för att kolla om jag kan komma in för igångsättning. Suck.
Började nästan gråta när hon sa det. Men men. Bara hålla tummarna att det sätter igång innan dess men just nu tvivlar jag starkt på det. 



Hembesök

Efter förskolan var vi till tvillingarnas nya lekpark. Eller ja, rättare sagt, deras bostadsområdes nybyggda lekpark. 


Nya gungor och mjuk mark att stå på.


Medan vi väntade på tvillingarna kom det fram en kelsjuk katt. Så klart skulle den stryka sig mot mina ben bara för att jag inte ville ha den i närheten. 


Fötterna vilade från stödstrumporna men jag ser och känner att de hade behövt vara på ändå.


Sen kom tjejerna. De lekte så fint så. Vi fikade lite i parken. De fick varsin Festis och en kaka. 

Efter lite bollspel och spring bestämde vi oss för att gå hem till oss. Lillan var i extas. Bästisarna från förskolan skulle följa med hem (och deras mamma så klart). 

Tjejerna levde rövare i lillans rum. De var rörande överrens.
Jag gjorde i ordning en sats smet/deg eller vad man säger när det handlar om chokladbollar. 
Tjejerna bakade, spelade spel och pärlade. Utöver det hann de med att leka massor i lillans sovrum. Man såg inte golvet för det låg så mycket saker överallt. 


Det åts middag, makaroner och köttbullar. Och till efterrätt fick de en varsin glass. Alls tjejerna delade med sig av sina glassar till varandra. Mycket baskilusker delades ut. 

Innan tvillingarna gick hem ordnade jag så att de fick en varsin påse med chokladbollar med sig hem. Jag ville inte gärna smaka på bollarna då det slickades rätt frenetiskt på händer och fingrar mellan alla bollar som rullades. Tjejernas mamma ville heller inte riktigt smaka, haha. 

Kul hade de iaf. De hjälptes åt att städa det värsta. Sen plockade vi undan det sista innan läggning. Kan säga att lillan somnade ovaggat. Hon bråkade inte ens om tandborstningen utan gjorde sitt och valde bok att läsa. Hon somnade efter några få sidors läsning. Skruttan <3


Bf +7

Hej och hå. 
Sju dagar över tiden. Sju. S J U. 
Sjuuuuuuuuuuu! 


Sju!
Imorgon kl 11 ska vi på drop-in på Danderyd för överburenhetskontroll. 
Maken är ledig hela dagen då för att vara med. Jag antar att de ska kolla hur kroppen förbereder sig och att de gör ett TUL (tillväxtultraljud). 
Jag både fasar och längtar. 

Ska se till att maken tar något kort på mig imorgon så jag har en bra gravidbild.

Packade bb-väskan idag för att ha med till ds. Jag tvivlar på att det sätts igång imorgon men maken sa att det förmodligen är lika bra att ha den packad ifall att. Undrar om han tänker plocka med barnstolen då också? 
Han kan ju åka hem och hämta den om det skulle behövas. Nu kör han ju på eget körkort :) 



Bf +6

God kväll på er.
Hur står det till?

Här står allt stilla typ. Eller så.
Som jag skrev mitt i natten har jag inga direkta känningar som kan leda till någon förlossning eller så. 

Idag började dagen med sovmorgon (tack kära make). 
Sen frukost och en massa prat från lillan som tjattrade på om det ena och det andra och det fjärde. Lite FaceTime med mamma och sen åkte vi till jordgubbssjälvplocken i rotebro. 
Jag tänker väl att mycket hukande borde hjälpa att få igång något. Tyngdlagen borde göra sitt. Såg på instagram att andra blivande julimammor tänkt samma sak. 
Vi plockade en hel del och sen åkte vi till Ica maxi för att köpa det vi glömde igår när vi var där. Lillan var riktigt duktig och hjälpte till att påminna om vad vi skulle handla. Maken gick och funderade högt vad vi hade glömt. Ägg ägg ägg tjoar lillan glatt! Tack och lov för hennes minne ibland :) 


Nu är jag verkligen i min tionde graviditetsmånad. Heja heja. 
Vad mer har vi gjort idag då? 

Jo vi fick besök. Så jag ställde mig att skrubba spisen, handfatet och toaletten.  Köksbordet blev röjt (äntligen). Och maken drog ett varv med dammsugaren. Men jag har lite svårt med att han städar ibland eftersom att det ofta känns som om jag får städa upp efter hans städande. Dammsugningen skötte han helt okej men när han flyttar undan saker får jag alltid flytta undan dem till annat ställe sen. Det får ni inte säga till honom att jag har skrivit, haha! Det är bättre att han gör lite än inget! 

Men så kom besöket. Vi skulle fika tillsammans. Det blev pannkakor som jag gräddade. Gjorde fusksylt innan. En med hallon och en med jordgubbar. Hade även blåbärssylt och salmbärssylt att bjuda på. En riktig pannkaksfest blev det. 
Därefter städning med nerplockning i diskmaskinen. Så jag har faktiskt hållit igång idag, hela dagen typ. 
Känns det något då? Nä! 
Knodden sparkar på som en galning och det känns som om revbenen förflyttat sig lite av alla sparkarna. 
Trött är jag iaf. Men väldigt nöjd med att det är lite mer städat här hemma nu. 

Inga känningar

Nä, det går långsamt framåt här. Har inga känningar på att bebis skulle vilja komma ut. 
Med det menas inte att det är lugnt i magen. Det kommer sammandragningar om vartannat och det är tryck neråt men inte något som är regelbundet eller som är minsta lilla alarmerande. 

Jag har provat det mesta förutom ananasen. Det törs jag inte för det kliade så hemskt på tungan sist jag åt ananas så jag vill inte prova mer.

När jag och lillan var ute i sandlådan kröp jag omkring på alla fyra och grävde med henne samt gjorde sandkakor. Mina päron tyckte att jag skulle skrubba golvet för hand. Borde vara ungefär samma effekt, stå på alla fyra och kämpa. Det gjorde förbannat ont i knäna att krypa runt och leka i sandlådan. Hade med största sannorlikhet gjort lika ont att krypa runt på golvet i köket. 

På tisdag ska vi på överburenhetskontrollen. När vi fick den tiden av vår bm sa jag att jag förmodligen kommer att gråta blod över att ens behöva gå dit. Suck. Får väl se hur det kommer att gå den dagen. Är det ens värt att packa bb-väskan? Allt som ska med till BB ligger i knoddens säng just nu. Alla mina kläder och knoddens kläder vill säga. Maken får packa själv :P

Jag har tänkt mycket på den här längtan att få igång förlossningen. För jag vet att det kommer att göra ont. Jag vet att det kommer att ta tid. och jag vet att jag kommer att ångra att jag vill ha igång skiten så fort det är igång. Är det lite sadistiskt på något vis att vilja att förlossningen ska starta? Eller är det bara så naturligt att man bortser från allt det där onda? Förstår ni hur jag tänker? Man vill så gärna men ändå inte. 
Nä ni.
Ska försöka komma på något att hitta på till dagen som kommer. Något som är påfrestande för kroppen så att knodden kanske vill komma ut.  Kanske är ledordet! 

Bf +5

Här är min dag i bilder.


Först och främst är det fem dagar sen bf. Vem som är otåligast just nu vet jag inte. Det frågas från höger och vänster om bebis är på gång. Kan förstå det, men det är faktiskt väldigt tråkigt att behöva skriva nej hela tiden. Men men, en vacker dag får jag skriva/svara ja. 



Lillan har läst för mig. Två böcker läste hon. Jag har läst några för henne med.



Vi var ute och grävde i sanden ett tag. Byggde ett sandslott med en tunnel. Bakade sandkakor och satte "ljus" i dem och sjöng "ja må hon leva" för en snigel.  



Var till badet som jag skrev om innan. Sen passade jag på att skörda lite bland ärtorna på balkongen. De smakade mums! 

Vi har så klart ätit någonstans här emellan alla aktiviteter och hunnit fara till Ica maxi en sväng. Lördagsgodis och toalettpapper stod på inköpslistan.

Nu tar vi kväll.
 

Stranden

Av någon väldigt knasig anledning åkte vi till slut till stranden idag. 

När vi kom dit regnade det. Vi ställde oss under ett träd en stund och sen placerade vi oss på stranden rätt så nära vattnet. 
Lillan bytte om och började plaska lite. 


Det var ganska folktomt på stranden. 

Jag satt på min fina tron. 


Bilden är tagen från en annan gång vi var till stranden men tronen är ju densamma trots det :)
Hela 90 kr kostade en sån där campingstol. Helt underbart att inte behöva sitta på marken. 

Men idag då. Det kom några strålar sol på oss när vi var på stranden. Men några minuter efter att solen tittat fram kom världens skur igen. Så då gav vi upp. 

Lillan ville dock bada mer och det fick hon hemma. 


Drog fram hennes "badkar" som hon säger. 
Hon badade dock bara en kortis för hon behöver bajsa. Nu kör hon bajsdansen för fulla muggar.

Cdon.com

Fick presentkort på cdon.com av svärfar med fru. Passade mig perfekt så jag kunde beställa precis vad jag själv ville ha.


Lade in en beställning kl 00.07 den 9 juli. Idag kom paketet fram till mig. Snabb leverans :) sånt är alltid uppskattat. 


Här är innehållet. 
Cirkeln ville jag se på bio förut men det var ju mitt i lillans sjukdomsperiod. Just under den perioden gick det mycket bra på bio verkar det som. 
Sen har viasat visat reklam på tv om hundraåringen och det var ett bra tag sen vi såg den så den beställde jag med. Hundraåringen fick jag för 19 kr. Helt okej tycker jag :) 
Efter presentkort betalade jag hela 27 kr. Helt okej tycker jag :) 

Nu ska vi ha en filmkväll. Börjar med hundraåringen eftersom att maken är sjukligt trött efter sin arbetsvecka. Jag törs inte titta på cirkeln själv. 

Bf +3

Tre dagar över tiden idag. Inte så kul alla gånger. 


Lillan fick ledigt från förskolan idag för en mysdag med sin mamma. Vi började dagen med att åka med maken till jobbet så att vi kunde ha bilen sen. 
Vi åkte till jordgubbsplocken och plockade lite jordgubbar. Med betoning på lite. 
Mötte upp tvillingarna där samt deras föräldrar. Självklart kom världens skur precis när vi plockade jordgubbar för fulla muggar. Lillan kunde inte bry sig mindre, hon hade så kul med sina vänner ändå. 


Den tidiga morgonen tog ut sin rätt. Lillan slocknade på soffan en stund. Nu ska jag vara en bråkig mamma och försöka väcka henne :) 

Får se om dagens jordgubbsplockande gav något sorts resultat :) 

Hematom

Hematom = blåmärke
Lärde mig ett nytt ord igår. Har säkert hört det förut men nu verkligen fastnade det.

Igår kväll när lillan hade duschat skulle vi ut från badrummet. På något sätt lyckades hon tyvärr smälla i örat i dörren. 
Det blev en del tårar så klart. Men efter att jag hade blåst lite på örat var det bra. Eller ja, tills jag gjorde något dumt.
Skulle skoja med henne och säga att vi måste se om örat fungerar/sitter kvar och om hon kunde höra något. Så jag borstade bort håret som låg runt örat och fick syn på en stor blå bubbla på örat. Jag fick en liten chock och utbrast OJ, och ropade dit maken som också fick titta. Det var inte så smart av mig att säga oj. Lillan började gråta igen. 
Maken googlade lite och sa sen att vi kanske borde uppsöka läkare dagen efter. Men då ringde jag 1177 för säkerhetens skull. Där kan man ju fråga om hur man ska göra. 
De rekommenderade att åka in för att tömma bubblan med blod så att lillan skulle slippa riskera att få blomkålsöra sen. Så det var bara att klä på sig och åka. 
Lillan ville absolut inte träffa någon doktor. Hon grät och sa att örat mådde bra nu igen. Lilla hjärtat.


Lillan slocknade rätt så fort i bilen. Vi hann inte ens ut på motorvägen innan hon sov. 
Sen sov hon genom hela resan, sov när vi kom till närakuten på Astrid Lindgrens barnsjukhus. 
Sjuksköterskan tittade på örat och sa att det inte var någon fara, hon hämtade en läkare som sa detsamma. De tog i örat och lillan reagerade knappt så det var ingen fara. 
De tog inte ens betalt för undersökningen. Vi sa att vi blivit rekommenderade att åka dit av 1177. Så allt som allt var vi på sjukan MaX 15 minuter. 
Bara att packa ihop och åka hem igen. 
Jag hade sett framför mig hur trötta vi skulle vara idag efter sjukhusbesöket. Tömma blod ur örat kräver bedövning och sånt. Det hade kunnat ta låååååång tid tror jag. Men så skönt att få åka hem igen. 


Idag är blodbubblan borta. Lillan säger sig inte ha något ont alls. Men örat är vackert rosa/lila/blått. Huvudsaken är att hon inte har ont! 
Lilla skruttan. Inte lätt att vara liten alla gånger. 

Bf +1

Detta var ju då en rubrik som jag inte trodde mig skulle behöva skriva. Haha. Men vad gör man? Knodden är ju uppenbart inte ett dugg intresserad av att komma ut. 
Eller så är det så att kroppen inte har något behov av att bli av med knodden. Vad vet jag.


Så här såg det ut i min gravidapp idag. 1 dag över. 


Jahaja, procenten tickar på. Magiskt det där, haha. 

Det var något jag hade tänkt att skriva, något klokt men inte tusan vet jag vad det var. 

Trött är jag iaf. Hela tiden. Jag sover ganska gott på natten förutom några toabesök. Sen sover jag på dagen och varje gång vill jag sova mer. På kvällarna är jag helt stenad. Hur är det ens möjligt att vara så här trött? 

I appen stod det något om att partnern ska stötta den gravida mamman eftersom att hon förmodligen är trött, både på att vara gravid och på grund av hormoner och annat. Partnern ska se till så att mamman får sova ordentligt och att hon äter mycket kolhydrater inför förlossningen. Låter bra det va?! 
Jag tror maken har koll på det där, han ifrågasätter inte varför jag slocknar hur som haver i soffan utan låter mig få göra det. Han tar lillan så jag får vila. Tack och lov! 

Får se när knodden behagar att dyka upp :)

Måla naglarna

Jag lovade lillan att hon skulle få måla naglarna i alla färger som hon ville ha. 
Jag drog fram alla nagellack jag kunde hitta i vardagsrummet.


Har några fler på andra ställen kom jag på så här i efterhand. Men dessa var de som hon fick välja mellan. 


Hon skulle ha en färg per finger. Inte mig emot. Höger och vänster ser likadant ut. 


Jag tog bara en färg. 


Så nu är vi sommarfina på naglarna (i någon vecka). 
Lillans lillfingernagel har samma färg som alla mina naglar. Vi matchar lite :)

Bf

Idag är dagen då det är bf (beräknad förlossning). Tror ni att det känns som om knodden ska komma? Nej! 
Så jag kommer att gå på övertid denna gång. Läskigt på något sätt men förmodligen en bra erfarenhet. Läste idag att förlossningen kan bli lättare ju längre över tiden man går. Får väl hoppas på det.


Lillan sitter och säger åt bebisen i magen att komma ut nu. Hon börjar också bli otålig. Att vänta på något spännande är iaf bra för henne men Jag förstår hennes otålighet. 



Lillan tittar på film och jag kollar på gråt-tv. 



Ligga i soffan och slappa några sekunder är väl okej? Har ju tvättat och sånt idag. Ska till Ica maxi sen. 

När vi cyklade fram och tillbaka till förskolan var det en del sammandragningar men inget mer än så. I vanlig ordning.....återkommer så fort något mer händer :)

Svullen

Nu är det inte bara magen som har svällt utan resten av kroppen med. Beror förmodligen till största del på värmen. 


Stödstrumpor är på i vanlig ordning för nu är fötterna så stora att de knappt går ner i foppisarna. 
Maken hjälpte mig på med strumporna. Då är det illa om jag inte kan själv vill jag lova. 



Händerna har svullnat ordentligt de med. Kan inte ha ringarna på mig längre (gråter en skvätt över det). Tog av dem innan det är risk för att knipsa av dem. 

Snälla lilla knodd. Kom ut snart. Jag antar nu att hen kommer att stanna så länge den får (till vecka 43). Men önskan att få ut den snarast kvarstår. 




Baddagar

Även om det fläktade lite idag (igår) så var det ändå väldigt varmt. 
Vi for till stranden igen. Denna gång badade vi alla tre! Jag är imponerad över makens beslutsamhet över att han skulle bada. Jag trodde nästan att han skulle banga. 
Han var först i och sist upp. 
Vi har inte badat tillsammans på fyra eller fem år tror jag. 

Lillan var i extas över pappas badande hon med. Hon badade på som vanligt men eftersom att det blåste en del så frös hon rätt mycket. 


Satt med handduken på och tittade på de andra som badade.
Långt där nere i vattnet ser man maken och de andra badarna :)

Vi åt picknick på stranden också. Baguette med rostbiff och potatissallad. Mums. 
Lillan var väldigt hungrig sa hon och började äta lite före oss. Kul att äta utomhus :) 



Varmt

Okej nu kom den där värmen som de flesta längtat efter. 
Jag själv är inte så taggad av värmen. Jag svullnar som en marsmallow nu. Det är för varmt för stödstrumpor men ändå måste jag ha dem :( 


Fötter i högläge och stödstrumporna på igår. 

Idag skippade jag stödisarna. 

Sitter nu i mörkret och flåsar. 

Vi for till stranden. Badade i tre timmar. Det var riktigt skönt. Precis vad som behövdes denna dag. Gissa om jag blev glad när maken frågade om vi skulle åka till badet?! Inte ofta den frågan kommer från honom liksom :)

Imorgon väntar ännu en varm dag. Får se hur mycket jag sväller då :)

Gröna Lund

Idag har vi gjort något galet. Vi var till gröna Lund. Lillasyster och svägerskan plockade upp mig och lillan sen for vi inåt stan.

Solen sken som om den fick betalt för det. 
Vi har iaf spelat femkamp. Eller sjukamp vart det för vi hade sju biljetter till olika spel. 


Lillan skötte sig riktig bra trots värme och mycket folk och trötthet. 

Vi har åkt några karuseller. Hade så klart velat åka ALLA med henne men jag får inte riktigt plats i alla och får inte heller åka allt. 
Vi började med någon liten berg-och-dalbana. Lillan tjöt av glädje. 
Sen har hon åkt tekopparna 


Lillasyster och svägerskan åkte med lillan. Alla tre såg himla glada ut hela åkturen. Vet inte vem som hade roligast. 

Vi var inne i lustiga huset jag, lillan och svägerskan. Det var superkul men mattan på slutet var lite läskig. Lillans min på bilden som togs när man åkte ner var hysteriskt rolig och jag fnittrar bara jag tänker på det . Den var lite läskig men hon ville absolut in igen. 


Lillan åkte den klassiska karusellen. Så kul men vilken kort åktur! 


Vi åkte även elefantkarusellen som hade en knapp man tryckte på om man ville åka upp. Den var väldigt härlig, det fläktade så skönt när man var högst upp. 

Några åkbiljetter har vi kvar. Men det går ju att spara på. Hon ville åka nyckelpigan och farfarsbilarna också. En annan gång helt enkelt. 
Vi smaskade på glass, spelade lite på chokladhjulet utan vinst och lillan drog i snöret (vinst varje gång). 


Svägerskan satte high Score på en av femkampsgrenarna och vann en enorm flamingo som fick åka vagn hela dagen. 

Kroppen är helt slut nu. Jag har ont i fogarna så att jag skulle vilja gråta men det var det verkligen värt! Lillan förtjänade en rolig dag innan knodden kommer. 
Tusen tack för idag lillasyster och svägerska! 

RSS 2.0