Vecka 27

Jag råkade så klart börja inlägget med att skriva fel rubrik. Skrev vecka 26 först men kom då på att det lät väldigt fel.


Vecka 27 börjar idag. Det närmar sig slutet. Det ska bli både skönt och tråkigt på samma gång. Jag är ju nyfiken på vad det är för en liten krabat som finns där inne. Är hen lik storasyster eller helt unik?
Spännande värre är det.


Statistiken följer jag nästan varje dag. Ska bli kul när den passerar 70% och 80% och även 90%. Sen får knodden gärna pluppa ut innan det hinner bli 100%.

Häromdagen tickade antalet dagar ner från tresiffrigt till tvåsiffrigt.


Då satt jag och rabblade "och så finns det dem som har flera hundra dagar kvar" för mig själv. 


Jag tror jag fick lite fnatt den dagen?! Tog flera såna här väldigt osmickrande bilder på mig själv och skrattade sedan rått åt resultatet :) 

Kroppen mår bra och jag med. Är dock väldigt mycket tröttare än vad jag vill erkänna. Kan somna lite hur som haver har det visat sig de senaste dagarna. Därför undviker jag nu bilkörning in i det längsta. 

Mer presenter

Lillan fick presenter på fler dagar än just lördagen som var hennes födelsedag. Helgen innan hade vi varit hem till mormor och morfar och där fick hon en stor present.


En stor låda med träpärlor samt en bok.
Vi har självklart invigt pärlorna och läst boken flera gånger. 

I förra veckan kom det ett paket i brevlådan. Adresserat till mig men innehållet till lillan. Hon fick paket från min farmor.



Hon fick flera böcker och var supernöjd.



Ella på pottan har vi ju redan men det gör inget. Flodhästsagan har vi läst några gånger och pixiböckerna tar vi pö om pö.

Idag har hon cyklat på sin nya cykel till förskolan.


Det gick ganska bra. Hon bromsar konstant förutom när hon faktiskt ska bromsa. Men det där kommer sen.

BVC

Det var inte igår jag hade ordet BVC som rubrik. Sist vi var där var för ett år sen. Eller var det kanske ett och ett halvt år sen?! Jag minns inte. Men idag var det dags igen. Vi fick hem en kallelse till hennes treårskontroll för en månad sen.

Idag mättes hon, visade 101 cm lång och vägdes, 15,3 kg. 
Hon fick peka på lite bilder och prata om dem samt spela lite boll med läkaren.

Allt gick bra. Barnet ska kunna treordsmeningar vid denna ålder förstod jag det som men lillan för ju långa dialoger (som visserligen är lite röriga och förstå ibland). 
Men allt som allt var läkaren nöjd, hon sa att lillan såg ut att utvecklas som hon ska och talet var det inget fel på (nähääää?!) och är det något är det bara att vänta in det för det kommer. Inget nytt helt enkelt. Nästa kontroll på BVC är om ett år. Då ska de även kolla synen och hörseln.

Sommartid

Ni har väl inte missat att vi ändrat om till sommartid idag? Jag ändrade om alla tantans klockor igår på jobbet. Så alla gick rätt idag när jag kom dit.

Började dagen med loppis på vattmyraskolan i Jakobsberg. På söndagar har de 30% rabatt på att som finns kvar. Och det fanns väldigt mycket kvar. Jag gav mig själv en tidsgräns att vara där inne istället för att sätta en pengagräns. 
Så jag hade Max 20 minuter på mig att titta. Därför tittade jag inte alls på leksaker eller böcker. Kollade efter täckbyxor men hittade inte några i hennes storlek. Det står på shoppinglistan till Ullared ändå :) 
Hittade dock ett fodrat regnställ i hennes storlek. Ett rött bamse-ställ.


Ser väldigt rosa ut på bilden av någon konstig anledning.


Men den är som sagt röd. Blir perfekt nu när det regnar och är lite kyligt.
Personalen hade frågat om hon hade fodrat regnställ men jag hade ju inget innan. Dessutom såg jag nu i veckan att hennes rosa i strl 98 är för litet. Hade hon inte haft de där remmarna under skorna hade byxbenet åkt upp väldigt mycket.

Sen hittade jag en lila pippiklänning och tre små bodysar till knodden. 

Allt som allt betalade jag 63 kr. Inte så farligt med tanke på att prislappen som satt på regnstället visade 50 kr. 

Tre år

Hipp hipp hurra för lillan som fyller tre år idag.

Jag och maken sjöng för henne på morgonen och hon fick paket i sängen.


Superfina paket.


Hon fick en bok med pussel. Emil i Lönneberga var motivet :)


I den andra presenten fanns det pärlor och pärlplattor.


En mycket nöjd unge ❤️

Efter 15 låste vi upp dörren för gästerna. 
Vi hade förberett oss genom att köpa engångstallrikar med tillbehör. 


Pluttinuttigt värre :)


Marängtårta. Lillan hade beställt jordgubbstårta, lite fel säsong för det egentligen men denna blev ju bra ändå.


Tre tända ljus så klart.


Här är pajen jag hade gjort. Lillan hade faktiskt hjälpt till med den. Hon mixade degistivekexen så de blev smulor :) 


Mums.


Vi alla sjöng födelsedagssången och sen blåste lillan ut ljusen och önskade sig något. När jag sen frågade vad hon hade önskat sig svarade hon "en filt till bebisen". Lilla gullungen.
Pa

Paketöppning.
Många fina paket fick hon. En boll, presentkort på Ikea, gullpengar att använda på Junibacken, en bebisfilt, böcker, en cykel, kläder, spel, ballonger, pengar och upplevelser såsom Junibacken och aquaria. Hur kul som helst. Tusen tack :)



Nya vrålåket. Får se när den invigs ordentligt. Bör väl inte dröja allt för mycket. 

En av böckerna lästes till nattsaga. Hann läsa tre sidor innan hon sov som en stock. Kul med nya böcker, lite mer variation för oss vuxna med :)

Tusen tack för att ni kom och för presenterna. Och alla ni andra, tack för grattisönskningarna. Kram på er <3


Tavlor

Tänkte att det är lika bra att kasta upp bilderna från mitt tjatande om tavlorna som jag spikat upp.

Idag kom de upp. Nästa alla 6 av 7 sitter där de ska. Eller ja den sjunde sitter på plats också men den måste få en ny ram för det ser ju lite knas ut för tillfället.


Köket då. Den längst bort har en annan ram än de andra och ser lite malplacerad ut trots att det är samma konstnär på alla bilderna.

I sovrummet blev det Lasse Åberg bilder på väggen.


Så pluttinuttigt va?!
Sängen är inte helt centrerad, eller så är den det men inte tavlorna. Skulle gissa på det sista :)

Det var det för denna gången. Bytte ut en spik (eller allkrok) i vardagsrummet också så att en tavla som föll ner för typ ett år sen kom upp på sin rätta plats igen. 
Ibland tar det evigheter att fixa saker och ting fastän det egentligen bara tar två minuter. 

Evighetsprojekt

Att städa är verkligen ett evighetsprojekt för min del. 
Jag vill så klart bli färdig så fort som möjligt men jag klarar inte av att bara köra en snabbis och sen dammsuga och sen är det klart. Jag vill göra allt riktigt ordentligt. Verkligen vrida och vända på varenda pinal och se om det är något att ha kvar eller inte. 
Sen kan jag bara inte ta ett rum i taget. Det finns inte på världskartan. Maken blir galen på mig när vi städar tillsammans eftersom att jag är överallt och ingenstans. Idag dammsög jag under våran säng. Hittade massa skräp, tusen strumpor som tillhörde maken, en bok och några pantflaskor och annat kolijox. När jag gick iväg med boken som skulle stå i bokhyllan tog jag så klart med mig något från vardagsrummet som skulle in någon annan stans och där hittade jag något nytt som skulle till ett annat rum. Så där irrar jag runt som en höna utan huvud. Men det brukar bli rent till slut ändå.

Började dagen lite halvhurtigt och sen dalade energin. Valde att gå och piska mattan som jag ska bli av med idag. Hur jobbigt som helst att smacka på den där mattan, träningsvärk hej hej. 

 
Mattpiskan klarade inte av hela jobbet. Den strejkade när mattan nästan var helt klar. Men det gick att smacka vidare med bara pinnen med. 
Tror ni inte jag fann makens strumpor inlindade i mattan också? Han har ta-mig-tusan strumpor exakt överallt. Jag blir aningens GALEN på alla dessa strumpor. 
Mattan är iaf rullad och snart kommer en snubbe som ska köpa den. 

Garderoben som jag ska måla är färdigstädad. Varför ens städa där egentligen när man inte spenderar så mycket tid där?! Vårat sovrum är klart. Tavlor har blivit upphängda med. 
Lillans rum behöver dammsugas igen!? Hur är det möjligt?? Jag har redan sugit där två gånger på mindre än en vecka. 
Badrummet är nästan klart. Bara toaletten, handfatet och brunnen som ska fixas. 
Köket är på g. Vardagsrummet är på G. Hallen var klart förut men behöver dammsugas igen. 
Nu ska jag skutta in i duschen. Stinker verkligen...

Pözz på er

Slut på energin

Jag vet inte vad jag gick på för krafter igår. Men idag är de som bortblåsta.
Jag orkade inte ens fixa ett täcke till mig igår kväll så jag och maken delade på ett täcke hela natten. Ganska mysigt ändå om jag får säga så =)
Idag gick jag upp strax innan åtta eftersom att lillan låg och pillade på mig och kastade nappen på mig för att sen sekunden senare leta efter det som om den har varit borta i flera dagar. Ett ganska tydligt tecken på att hon vill att jag ska vakna. Så upp ur sängen, på med kläder och sen till tvättstugan för att hämta det som blev kvar igår. Mamma hade skrämt upp mig igår kväll och skrev "tänk om någon tar grejerna då". Inte för att det hade gjort så mycket, det är bara täcken och vi har extra. MEN jag hade det i bakhuvudet när vi gick till tvättstugan. När vi kommer fram är min IKEA påse inte kvar på samma ställe som jag lämnade den. 
"Jaha, då var allt borta då" hann jag tänka mer än två gånger. Men öppnade dörren till torkrummet och fann påsen i ena hörnet? och täckena på samma ställe som jag hade lämnat dem. För det var tydligen så viktigt att flytta på min påse. Jäkla nöt som ska röra andras grejor. 
Huvudsaken var att mina saker fanns kvar men jag irriterar mig på folk som inte kan bete sig i tvättstugan. 


När vi kom upp igen efter tvättstugebesöket åt vi frukost och sen ville lillan titta på paddan. Jag ringde och friskanmälde henne till både förskolan och mitt jobb så att jag kan jobba igen och hon kan leka av sig. Efter det somnade jag en stund. Lillan brukar komma och hämta mig när hon vill något. Hon kommer in och förkunnar att hon har kissat och bajsat så att vi måste byta blöja. Hon kommer och frågar om hon får ta en napp (efter att hon redan gått och hämtat tre stycken). Hon kommer (naken) att säger att kläderna är blöta och vattnet i vattenflaskan är slut så jag får komma upp och moppa golvet. Gissa om hon blev sur på mig för att jag inte ville fylla på mer vatten. 

Vi hade bara en plan för dagen och det var att cykla till stäket för att äta lite mat samt att gå på K-rauta. Spännande att åka till K-rauta, eller inte. Jag har åkt förbi väldigt många gånger men aldrig gått in i butiken. Hu så stort. Omöjligt att få med sig lillan utan att hon ska dra och pilla på allt. "Jag ska bara titta lite mamma" säger hon och drar i en klädstång. Jag förklarar att man tittar inte med händerna utan man tittar med ögonen. Just när jag klämt ur mig den meningen kände jag igen den meningen från när jag själv var yngre. Förmodligen har väl pappa gormat exakt samma sak till mig. Eller kanske mamma...

Detta var vad vi var ute efter. Inte det lättaste att veta vad en sån plastplupp heter. Fick veta att jag skulle söka på betongkrok och det funkade ju jättebra på google men inte på k-rautas hemsida. Där var man tvungen att söka på allkrok. HUR TUSAN SKA MAN VETA DET? Nu vet ni, om det skulle behövas. Jag fann mina krokar och betalade för dem och sen cyklade vi hem igen.

Väl hemma inspekterade jag mina igenspacklade hål. Det ser ut som om väggen har fått vattkoppor eller så :P Hahaha. Ni får bilder sen. Jag har fyllt på med mer spackel både i kök och i garderoben. I köket har jag även hunnit slipa så att det ser liiiiiiite bättre ut. 

Inga tavlor har åkt upp. Bara en maskin tvätt har tvättats. Sopor har blivit kastade och Endast ett och ett halvt rum har blivit dammsuget idag. Dumt att jag inte har satt fart. Men det finns ju alltid en morgondag =)
Lillans rum blev moppat och dammsuget i just den ordningen. Fast det hann så klart torkas där emellan. Halva garderoben är dammsugen. Hur ska man orka få ut allt därifrån sen när det ska målas undrar jag. Måste låna en pirra av någon tror jag.

Visst ja, duschdraperiet. Satte ju upp ett nytt igår. Jag är imponerad av maken som såg det utan att jag behövde påpeka det :P


Snyggt värre. Riktigt vårfint och fräscht är det nu. Behöver bara någon matta där inne så är jag nöjd sen.



Tvättdag

Jag hade många planer för dagen. Att börja dagen med att torka kräkor från golvet var inte en av planerna. Lillan låg i vår säng så kräkan kom så klart i sängen. Sen kom det i hallen och sen i duschen. Mitt i allt kräkandet ringer min chef och frågar om jag ska jobba nästkommande dag. Jag berättar om det som nyligen inträffat och hon får brått att lägga på luren. Konstigt det där :P
Tvättmaskinen startades ganska omgående och lillan duschades. 
Sen ville lillan ligga i sin säng, hellre det kände jag. Nu var ju våran säng helt "naken" så att säga så den var ju obrukbar. 

 
Lillan somnade gott och sov läääänge. När hon väl vaknade trugade jag i henne vätskeersättning och lite fruktsoppa. Smörgåsrån vägrar hon äta. 
Lillan sov hela dagen. Verkligen HELA dagen. Fick upp henne för lite mer vätskersättning, en glass och lite torsk runt 2. Då var hon pigg i en timma eller så. Då passade vi på att springa till tvättstugan, eller ja, gå. Och så gick vi upp på taket i huset för att se vart exakt mattställningen fanns. Imorgon kanske jag ska piska mattor. Kanske.

Bokade tvättstuga då jag var tvungen att tvätta ALLA sängkläder och täcken och lakan och allt. Behövde torkrummet.


Sista tiden var ledig, från 19-21. Inte direkt vad jag hade planerat. BLÄ. Till råga på allt gick min kudde sönder i tvätten och allt innehåll i kudden flög all världens väg när jag tog upp och skulle daska till den. Måste alltså köpa en ny kudde. Inget hade torkat klart (förutom madrasskyddet som hade hängt på torkställningen här hemma halva dagen) så därför lät jag grejorna hänga kvar och bokade direkt upp första tvättpasset till imorgon.

Medan lillan sov röjde jag runt som en tok här hemma. Rensade och kastade skit. Lade ut grejor till försäljning och fått dem sålda. Gick igenom påsar som svärmor plockat ihop från makens lådor. Hittade både pengar och presentkort som kommer perfekt =) Presentkort på IKEA är alltid kul att hitta i gömmorna. 
Blev av med skrot från en hel flyttlåda. Hittade makens alla fina tavlor som jag börjat planera för vart de ska sitta. 
Har plockat ihop fem påsar med skrot som ska kastas direkt. En stor kasse med kläder och annat kolijox ska till återbruket när vi ändå ska dit och kasta de gamla volvodäcken.

Tvättmaskinen här hemma har gått varm. Har kört två maskiner fulla med tvätt och båda maskinerna skulle torktumlas efteråt. Gissa om det blev varmt i badrummet :P Bytte duschdraperi också lite så där huxflux. Jag kände att det var dags nu. Hade haft samma i tre år. Den nya fick vi av svärmor någon gång för länge sen. Den har bara legat och samlat damm tills idag då jag tydligen fick tokryck.

Sista rycket för dagen var att jag fick för mig att börja spackla.


Vi har, nä hade, megastora hål i klädkammaren (den som jag ska måla om). De är igenspacklade nu. I köket har jag spacklat igen alla små punkteringshål från alla plastkrokar som har suttit i väggen. 
Imorgon ska jag köpa nya plastkrokar och fixa och dona lite. Jag har tagit en före-bild, men måste nog ta en ny imorgon när det är ljust ute. Blev lite eld i baken på mig. Tack och lov. Är det nu jag "boar" kanske? =)

Lillan sov till 18:30 idag. Hon somnade strax efter midnatt igen. Måste vända tillbaka hennes dygn fort. Därför hoppas jag på ordentligt håll-igång imorgon. 
Det blev bara en kräka idag. Förmodligen berodde det på att hon haft slemhosta och sväljer allt slem. Hon brukar göra så, kräkas efter slemhosta alltså =/. Blev lite ner än bara tvätten jag skulle skriva om men det kanske blir bra ändå. Håll tummarna för att vår tvätt finns kvar på morgonen =)

Vecka 26

Hej och hå. Igår var vi till mvc för rutinkontroller och mätning av magen. 
Vikten står stilla än, hade gått ner ett kg sen förra besöket vilket förvånade mig enormt mycket. 
Blodtrycket var lägre än vanligt 95/55. Jag brukar ha runt 110/65 eller så. Inte konstigt att jag kände mig lite yrslig igår då :)
Järnvärdet var 114.
Blodsocker 5,0
SF-mått 23
Knoddens hjärtslag 143.

Allt är noga dokumenterat i min fina bok.


Jag är nu i vecka 26. På tisdagar byter jag vecka.


"Endast" 104 dagar kvar till beräknad förlossning. Snart kan man ha hundradagarsparty. 


Det är kul med gravidappen som visar hur många procent av graviditeten som passerat. Den siffran tickar på stadigt. 

Jag mår ganska bra fortfarande. Cyklar till och från jobbet på dagarna. På kvällarna tar jag bilen. Det blir lite vardagsmotion på det sättet. 
Jag har hållit mig frisk, trots lillans sjukdomar. Kanske har bättre immunförsvar denna gång?!
Måste börja planera föräldraledigheten på försäkringskassans hemsida snart också. Det är mindre kul, tycker att det är ganska knepigt fortfarande. De har ju hunnit göra om systemet sen senast. 


Tråkigt veckoslut

Ojoj vad denna helg har gått fort. Vi har gjort massor (vi menas jag och lillan då maken hade "egentid" denna helg) men ändå känns det som att helgen varit supertråkig.
Fredagen började med sovmorgon för min del. Vi tittade på solförmörkelsen och sen åkte till Jakan för att möta upp S och Y. Därifrån åkte vi vidare till IKEA för lunch och annat bus. Tjejerna busade järnet och jag och S fick lite tid för vuxenprat medan tjejerna sprang runt och busade. Hur kul som helst. Vi umgicks hela dagen fram tills maken hämtade mig och lillan i Jakobsbergs centrum. Därefter åkte jag och lillan till Västerås.

Väl framme i västerås åt vi middag hos lillebror och hans tjej. När klockan hade passerat 22 åkte vi till mina päron för att sussilussa. Men tji fick jag. Under hela dagen hade lillan hostat en hel del. På kvällen eskalerade det och till slut (eller ja, det gick ganska fort) blev det krupphosta. Jag satt med lillan i sovrummet, med öppet fönster och lillan halvt sittandes halvt liggandes i famnen för att få bort hostan. Det hjälpte inte så jag ringde 1177 för rådgivning, de sa att det bara var att åka in.



Minst 25 minuter satt jag i kö till 1177. Man får inte ha bråttom om man ska ha med dem att göra.

Pappa körde oss till akuten. Den korta bilfärden gjorde susen. Hon hostade inte på länge efter det. Men så fort hon började somna kom hostan tillbaka så det beslutades att lillan skulle få kortison så vi skulle få slippa åka tillbaka ganska snart. Klockan var kvart över två på natten när vi ringde pappa igen för att bli hämtade.


Såhär pigg var hon då :P

Lördagen förflöt rätt så bra. Vi var och badade och hon sov middag med mormor i fåtöljen. Jag sov middag i sängen :) Haha. Var ganska trött efter nattens bravader.

Söndag (idag) började med en väldigt lång hostattack. Hon hostade non-stop i över en timma. Och ja, självklart har jag medicinerat henne så mycket jag kan och får. 
Vi for på loppis och lillan fyndade en hel del grejor, två spadar att ha på landet (morfar, när kommer sandlådan undrar hon), ett spel, en bok och två leksaksdjur. Jag fyndade en planta. Borde ha köpt en till :P

Efter loppisen lunchade vi och sen åkte jag och systeryster och lillan till mina morföräldrar. Lillan fick paket eftersom att hon fyller år på lördag och jag dammsög deras lägenhet (del av deras julklapp). Vi spelade spelet hon köpt på loppis med mormor och när spelet var slut sprutade lillans tårar av trötthet. Men hon slutade inte gråta utan grät vääääääääldigt mycket. 
Hon fick napp när vi kom hem till mina föräldrar igen och somnade i ca 30 minuter, sen vaknade hon och skrek ajajajajajaj, somnade i ca 20-30 minuter och sen skrek ajajajaj. Sådär höll hon på ett bra tag. Till slut fick jag i henne alvedon och vi for hem. I bilen på vägen hem sov hon som en stock (tack och lov). 

Nu är vi hemma iaf. Imorgon blir det VAB. Suck. Jag hade inte tänkt vabba och maken är bombarderad med jobb i veckan. Lillan har fått en dos alvedon till nu på kvällen. Hon kom själv och bad om det eftersom att hon hade ont i örat. Förmodligen är det öroninflammation eller så. Fast hon sa tidigare att det var huvudet som värkte. Inte lätt att vara liten. Kanske är svårt för henne att sätta fingret på vad exakt det är som värker. 
Imorgon är det ny vecka, nya tag. Jag hoppas att hon mår bättre snart. 
Hoppas att alla ni läsare håller er friska =)
 
 

Vårväder

Vi cyklar och vi promenerar (ytterst lite) och vi leker och vi spanar på blommor och vi är ute. Att gå in känns som ett dödstraff, i alla fall om man är lillan. Hon blir oxtokig när jag säger att vi ska gå in av diverse olika anledningar. Hon vill vara ute konstant. Jag måste införskaffa mig ett par täckbyxor. Hon har varma kläder medan jag fryser.


Idag stannade vi ute i sandlådan en stund. Lillan bakade ett X antal sandkakor som vi skulle kalasa på.


Här är min kaka som var min middag. Mums fillibabba.

En timma var vi ute och njöt. Men när solen började gå ner blev det kallt för min del. Lillan blev så klart jätteledsen och sa att jag absolut inte fick ta hennes leksaker. Dumma mamma. "Hennes" leksaker tillhör alla barnen. Man får låna och lämna tillbaka. Helt perfekt system :) 

Imorgon ska vi väl gå till en annan lekpark. Får dra på mig dubbla byxor så jag kan vara ute längre 😛

Skavsår

När man inte har cyklat på en hel vinter får man alltid skavsår i rumpan efter första dagens cyklande. 
Jag cyklade långt och länge i fredags. Hade grymt ont redan då. 
Så i lördags struntade jag i cykeln men tog den sen igen på söndagen.


Så skönt att vara igång med cyklandet igen.


Musik i lurarna är nästan ett måste. Har jag sällskap struntar jag självklart i musiken men när jag är ensam är det lättare att trampa på när jag har lite dunkadunka i öronen.


Mycket grus på marken. Idag har de dock sopat bort gruset så imorgon när jag cyklar till jobbet kommer jag att rulla fram lättare :)

Det går bra att cykla trots en stor mage. Känns riktigt bra att röra på mig lite. 

Städ-Rejs

Helgen som var spenderade lillan i Västerås. Hon blev hämtad av sin morfar på förskolan i fredags och kom hem idag. Gissa om hon var nöjd!? Har fått härliga bilder med uppdatering på vad de har gjort och så har vi pratat via Facetime. 
Jag och maken började helgen med ett biobesök. Tog igen vår uteblivna date som vi skulle haft när lillan hade höstblåsor. Vi har ju varit gifta i över tre år nu. Nästa år kommer vår första riktiga bröllopsdag.
Efter bion var jag ganska trött, passade på att gå till sängs ganska tidigt och maken spelade datorspel. 
Hela helgen var jobbhelg för min del. Men jag tänkte att vi kanske ska passa på att röja lite här hemma. På lördagen städades det inget. Jag laddade disk och tvättmaskin som kördes tidigt i morse men mer än så blev det inte. 
Söndag (idag) startade tvättmaskinen kl 7 och jag vaknade så klart av den. Suck. Fastän det var jag själv som startat den så fattade jag inte varför den satts igång. Jag älskar den där timergrejen på tvättmaskinen som gör att man kan ställa in när maskinen ska starta. Helt underbart. 
Maken fick hänga tvätten idag. Jag sov lite längre än planerat och fick lite halvbrådis till jobbet. Cyklade inte snabbare än vanligt men fick ändå trampa på utan att stanna upp så mycket. 
När jag kom hem från jobbet hade maken dammsugit halva hallen, eller ja, 90 % av hallen var dammsugen och det såg så härligt ut. Alltid fräscht med nydammsuget. Så då satte jag fart i städrejset. Medan min mat värmdes hann jag tömma diskmaskinen och städa lillans rum. Efter intagen lunch dammsög jag hennes rum och rullade ihop den matta som inte längre används där inne. 
Hallens sista procent som inte städats blev städat. Badrummet fick sig en ilsken omgång med dammsugaren och moppen. Moppen gillade inte alls att jobba så där så den strejkade genom att tappa moppdelen från pinnen eller hur man ska säga. 



Till slut blev även badrummet rent. Moppade även av toaletten. Det kändes lite muppigt men hellre att stå upp och göra det än att stå på knä runt toastolen och torka av med någon trasa. Nä blää. Städa badrum är ingen höjdare. 

Fick lite ryck att städa ur kylskåpet också. Höll nästan på att spy tre gånger. Skrek på maken att springa ut med soporna och det gjorde han. Jag passade på att gå ut med glasflaskor till de där tunnorna där glaset ska vara och tidningar och sånt till pappersinsamlingen. Gick även ut med annat kolijox till källaren och precis när jag skulle öppna källardörren såg jag en liten glad skuttande unge utanför porten. Min unge =) 
Hon såg så härligt pigg och glad ut. Sen var städandet över för denna dag =)
Hon hjälpte mig att gå till källaren och sen till vårt soprum för att lämna av vår avdankade toaster som inte längre fungerar som den ska. 

Imorgon hoppas jag att lite av min städenergi finns kvar. Det finns mycket kvar att städa här hemma. Och för att slippa göra allt i sista minuten kan det vara bra att göra mycket nu och lite mindre sen när det drar ihop sig för kalas. Håller tummarna för en pigg Petra imorgon =) Är ledig från jobbet iaf och har hela dagen på mig att göra något. 
 

Cykelpremiär 2015

I veckan var det dags att damma av cykeln. Lillan har cyklat varje dag denna vecka. 


Hjälm på så klart och sen fullt ös.

Jag har gått bredvid eller bakom beroende på hur fort hon trampat. Det är rätt mycket motstånd än i och med allt grus som ligger på backen. Men hon ska prompt cykla ändå och inte mig emot. Hon blir av med en hel del energi och är liiiiite lugnare efteråt. 
Imorgon ska jag cykla på min cykel till och från jobbet. Äntligen är det dags för mig att få lite vardagsmotion igen. Som jag längtar! 

Får väl se hur det går att cykla imorgon. Jag håller tummarna för att det ska gå bra.

Vårjacka

För någon vecka sen for jag hem till en tjej här i Järfälla och provade hennes gamla vårjacka. Jag insåg att jag behövde en sådan nu när våren var på gång. Förra graviditeten hann jag inte vara gravid på våren så därför hade jag ingen vårjacka. 

I alla fall. Jackan passade perfekt. Det finns gott om utrymme för magen att växa i. Jag betalade hela 40 kronor. Helt värt det. En ny kostar från 200-300 och uppåt. 


En mörkblå jacka. 


Så skönt att ha det avklarat. Nu kör jag med en varm fleacetröja under men sen räcker det nog med bara jackan. 


Full rulle

Idag trodde jag att jag skulle vara uppe med tuppen och tuta och köra där hemma. Riktigt så blev det inte. Lillan gick upp vid 8. Hon hade kissat sa hon och gick väldigt bredbent, det hade alltså kommit väldigt mycket utanför blöjan. Sängen var blöt, tack och lov hade hon madrasskydd så att själva madrassen klarade sig. Klänningen hon sov i var dyngsur den med så hon fick ligga i bara blöjan och mysa med paddan tills jag och maken klev upp. Frukost och sen spelade vi spel. Jag började röja lite. Flera påsar med skräp plockades ihop. Maken åkte till sophanteringen med kartonger och sen åkte han själv helt självmant till Ikea *kors i taket*. Han fick för sig att sätta upp en lampa i lillans sovrum och den vi hade hemma var inte rätt sorts väggkontakt i. Så han skulle bara köpa en kontakt men kom hem med en helt annan lampa. Gissa om han var nöjd med sitt köp.


En sån här lampa pryder lillans tak nu för tiden. Så himla nöjd make som hade fixat och en ännu nöjdare dotter som kan tända och släcka lampan själv i sitt sovrum. Men det märks att han inte är kry än för efter lampfixeriet var han helt färdig och var tvungen att ligga och vila. 

Jag och lillan var ner till källaren med kolijox som inte ska vara hemma i lägenheten som några julgrejor och lillans lära-gå-vagn som hon är på tok för stor för samt hennes pulka som vi inte kan använda för tillfället. Hon vart mest ledsen över att vi gick ner med vagnen för den är ju bara hennes säger hon. Den är så liten att hon måste böja sig för att kunna knuffa på den ordentligt. 
Sen fick vi ett infall och gick till tvättstugan som var helt ledig idag. Bokade därför närmaste tiden och gick direkt för att hämta tvätten. Alla tre gick ner för det vart en del att bära. 

Så tvättstuga har avklarats under dagen samtidigt som tvättmaskinen har gått varm hemma och jag har parat ihop strumpor till förbannelse. 

Det är tusen grejor som behöver göras fortfarande där hemma. Men nu tog vi helg. Det har varit en lång vecka med sjuklingar och sånt. 
Imorgon väntar familjegympa med lillan här i Västerås.


Så här taggad är jag 😝 hahaha

Sjuklingar

Nu är det inte bara en liten sjukling här hemma utan två. Maken skickade sms och skrev att han var på väg hem för att han kände sig helt sänkt.
Han har feber och har legat i sängen/soffan hela dagen. 
Lillan är också sänkt. Hon sov middag i över en timma idag. det gör hon inte ofta. 
Jag är helt färdig. Orkade inte laga mat åt någon av dem. Eller åt mig heller så det fick bli smörgåsar till middag. 
Maken är inte hungrig ändå, han äter lite när han är sjuk. Dricker mest så han får vatten och sånt av mig.  
Lillan är inte heller hungrig verkar det som. Eller så är det för jobbigt att äta för hon slutar rätt fort efter det att hon börjat. 
Jag har inte haft någon aptit nu när det hostas och snoras och finna blåsor här och var. Eller ja blåsorna är ju bara runt munnen och de börjar bli bättre men ändå. Jag är så foKuserad på korrekt hygien så att jag inte ska bli sjuk själv. Min barnmorska har jagat upp mig lite tror jag 😋

Får se vem av mina sjuklingar som kryar på sig först.

Pausa

Kan någon inte pausa lillans sjukdomar ett litet tag? Stackars unge har ju råkat ut för något varje vecka nästan sen början av februari.
Först hade hon ju krupp. Vi åkte in akut till Astrid Lindgrens barnsjukhus. Sen vart hon ganska pigg. I en vecka typ, nä en och en halv. Sen vart hon ju kräksjuk. Inte alls kul. Lite halvstressad att det inte skulle släppa till bröllopet men hon kryade på sig efter tre dagars kräkande.
Nu i fredags ringde de från förskolan för att hon hade feber. Sjuk igen. Ingen jäkla paus i skiten. 
Febern var bara början på höstblåsorna som dök upp sen. Suck! Först tänkte jag faaaaaan inte herpes det är livsfarligt för min del och bebisens del. Men så Kom jag på att det gått höstblåsor på förskolan. Halva hennes avdelning har typ haft det. 


Så här vackra är hennes läppar just nu. Kan ju tillägga att hon bara får pussar på pannan nu för tiden. 
Höstblåsor går över av Sig själv efter några dagar och bör inte återkomma senare om jag har förstått allt rätt.
Blåsorna gör tydligen lite ont och hon har gnällt en hel del. Stackars unge. 
Humöret hennes är det inget fel på (som man kan se på bilden). Energin är inte helt på topp men det är ingen dipp heller. 

När dessa blåsor är överstökade kan vi väl få några friska veckor? Snälla?!

RSS 2.0