Lummelundagrottan

Jag är så trött av alla intryck. Vi hade behövt några dagar extra på oss att hinna se allt. Det är så fint här, jag förstår verkligen varför folk åker hit år in och år ut. 
I natt ligger vi på hotell mitt inne i Visby innanför murarna. Sjukt läskigt att åka bil i centrala Visby. Det är så himla smala smågator. Tur att maken inte är rädd när han kör. Jag sitter och spänner mig och nästan håller andan. Men det går ju bra :)

Idag har vi åkt till Lummelundagrottan som ligger strax norr om Visby. 


Vi fick se på två filmer. En om hur berggrunden och vad den består av. En annan om hur tre busiga gossar hittar själva grottan. Hur spännande som helst. Superintressant att se hur de hade gått till väga och höra deras resonemang.


Vi var ner i grottan. Guiden talade om grottan så klart men fyllde även i om pojkarnas upptäckter.


Så häftigt att se :)


Det är så häftigt att se alla droppformationer i taket på grottan. Att det tar sån himla lång tid för dem att uppstå och vissa av dem var riktigt långa.På vissa ställen kunde man verkligen se gamla fossiler. Det gick inte att missa. Urhäftigt att man så enkelt kunde urskilja något som funnits i berggrunden i flera miljoner år. 

 
I grottan var det åtta grader varmt. När vi väl kom ut igen kändes vädret mycket varmare på något magiskt vänster :) 
En lyckad utflykt och lillan var jätteduktig som gick hela tiden och lyssnade bra. Jag tror hon tyckte att det var väldigt spännande hon med. 

Verkligen ett utflyktsmål att rekommendera :)


Kneippbyn

Oj vilken dag. Solen sken hela dagen. Det har visserligen blåst en hel del men så fort man kom i lä var det riktigt varmt :) 

Vi hade villa villekulla som mål idag. Lillan är ju en riktig Pippi-fantast. 


Vi kom fram till Kneippbyn som är en ort där det finns ett sommarland. Eller så är det bara ett sommarland och ingen ort. Jag vet inte säkert. Men vi gick in på sommarlandet och tittade in i villa villekulla. Vi fick röda åkband och gick även runt på området. 


Inne i villa villekulla fanns Pippi men hon låg och sov. Vi tittade genom hela huset. 


Man kunde sitta på lilla gubben och det ville så klart lillan göra :)


På ovanvåningen var det lite som ett museum med massor av bilder från inspelningen av Pippi samt förflyttningen av villekulla. Självaste Astrid Lindgren satt där uppe och skrev sina böcker :) så fint så :) 

På vinden fanns en spökgång där man kunde gå igenom och sen åka kana ner eller gå i trappan. Jag åkte kana med lillan. När jag skulle sätta mig ner dunsade jag till på något väldigt dumt sätt och har haft väldigt ont i ryggen hela dagen efter det. Men men, det var det värt.


Det Fanns en hel del att göra på Kneippbyn. Lillan hoppade hoppborg.


Vi klättrade runt i hoppetossa antar jag att det skulle föreställa.


Jag beundrade utsikten medan lillan lekte med sin pappa.


Det fanns en del karuseller. Hon och jag åkte en liten berg-och-dalbana. Sen åkte hon denna. Hon åkte upp till toppen sen släpptes hon ner lite i taget och det gungade upp och ner. Askul tydligen! 


Lillan åkte ett tåg två gånger. En gång med sin pappa och en gång med sin farmor. 


Karuseller är en stor hit för vår lilla tjej :)


Lillan åkte även en sån där karusell som snurrar runt lååångsamt. Hon satt på en häst som guppade upp och ner. Hela åkturen sjöng hon "jungfru jungfru jungfru jungfru skär, här är karusellen som ska gå till kvällen"... Och så vidare. 

Jag gick på toa och såg att småbilslandet var öppet. Lillan skulle så klart köra lastbilen för det gör ju morfar :) 


Det gick jättebra. Precis efter jag hade tagit detta kort körde hon rakt in i rondellen och det blev en liten krock men efter det körde hon riktigt bra. Maken fick gå runt och dirigera henne :)


Vi spelade ett spel också. Hela fem kronor för fyra omgångar. Vi gjorde en varsin omgång. 
Lillan lyckades smacka ner 22 grodor.


Maken fick ihop 111 grodor.


Svärmor fick ihop 116 grodor och jag fick ihop 127 :) jag vann!! 
Vi visste inte att det var så många omgångar men det var ju kul att alla fick köra.

Vi trampade även trampbåt ihop runt en liten damm eller vad man ska kalla det. Lillan satt och sjöng en låt som jag måste kolla upp stavningen på. Men hon uppskattade det. 
I presentshopen fanns det massor av roliga pippi-grejor och Pippi-kläder men lillan ville bara ha godis. Till slut köpte lillans farmor en emaljmugg som lillan valde samt en vandrande dinosaurie. 

En helrolig dag/halvdag. Det lär vara superkul där på sommaren när alla attraktioner är öppna och det är varmare så man törs bada på vattenlandet. 

Nu ska vi sova. Berättar mer imorgon.


Montering

Jag vet inte vad som har hänt med min make. Jag tror han boar han med. Han lade fram som förslag att vi skulle skruva ihop skrivbordet och stolen. Helt själv! Jag hade ju tänkt att vi skulle vänta tills efter resan. Men lika bra att hänga på hans lilla tokryck. 


Många delar är väl ledordet i Ikea-möbler :)


Vi har hjälpts åt rätt bra. Jag fick så klart inte göra så mycket mer än att langa skruvar och beslag.


In i garderoben med delarna. 


Underdelen är nästan klar.


Fjorton skruvar skulle i locket.


Vi hjälptes åt att passa skruvarna i hålen och sen skulle alla skruvar fästas.


Fixa till skrivbordsstolen :)


Som sagt, jag langar delar.


Och skruvar.


Skruva skruva skruva.


Maken var muppigt nöjd när han testade om han fick plats eller inte. Jovisst fick han det och han kunde till och med luta stolen bakåt lite.


Efter lite om och men fick stolen armstöd också. Jag tycker att han ska byta hörn att ha skrivbordet i men han får göra som han vill. 
Nu ska bara datorer och skrivare och skärm flytta in. 
Detta tog halva kvällen. 
Lägenheten var fint städad innan han började men nu ser det ut som ett slagfält igen. Jaja, det är väl bra ändå :) 
Nu ska vi packa väskorna. 

Förberedelser

Imorgon ska vi åka iväg. Jag, maken, lillan och svärmor ska åka till Gotland. Jag är lite uppe i varv över detta. Vi bokade resan redan i februari eller mars eller så. Kommer inte riktigt ihåg när men det är ett bra tag sen. 
Vi ska åka i ottan för min del men i normal tid för alla andras del. 
Det kommer så klart inlägg om det under tiden vi är där förutsatt att jag har mottagning på mobilen. 

Idag har jag förberett mig själv inför resan och lägenheten med. kan man säga så? Lägenheten behöver kanske inte förberedas egentligen men jaja. Alla rummen har blivit dammsugna. Köket är sämst dammsuget i vanlig ordning. Jag orkade inte göra det ordentligt. Men vardagsrummet är fritt från damm, lillans rum med och vårat sovrum. Hallen och badrummet är delvis dammsugna precis som köket. Hallen för att det står en miljon kartonger i vägen. Badrummet för att det har tvättats non-stop sen 7 i morse. Nu väntar jag in tvättmaskinen så jag kan lasta in tvätten i torktumlaren. 


Kläder har hängts och alla kläder som hängde där innan (tvättades igår) har blivit vikt. 


Jag har inte hunnit sova middag idag. Gissa vem som kommer att storkna vid 21 ikväll. 
Alla sopor är kastade. Lillan väckte mig med sin bästa morgonreplik "mamma jag har bajsat". Då måste man ut med soporna ganska omgående. 

Mycket är kvar att göra. Tänkte försöka se till att packa in mycket i bilen ikväll redan. 
Kanske tvättmaskinen är klar nu. Hoppas det för jag måste hämta lillan på förskolan alldeles strax. :) 

Tisdag den 26 maj

God kväll. 
Jag hade lovat att skriva om det som hände i söndags men idag har jag mycket att skriva om ändå så jag väntar med det tills imorgon eller övermorgon. 
Maken har inte fått se allt än heller. Han tyckte att vi kunde gå igenom allt imorgon eftersom att han är lite trött idag. 

Vi börjar med veckobytet.


Jag gick idag in i vecka 35. Magen är stor och tung och lite grann i vägen. Men nu börjar det verkligen närma sig slutdatumet så det är helt okej :)


Mer än 85% av graviditeten har passerat. Hurra hurra. Jag minns så klart när det stod 15% och det kändes så avlägset att komma närmare 100%. 
Ny vecka och nya tag. 

Idag har vi äntligen varit på Ikea :) hurra hurra hurra. Det kanske låter tråkigt men nu har vi införskaffat ett skötbord, ett nytt skrivbord och ny skrivbordsstol. Maken ska ju få flytta in till garderoben med sina datorer och grejor. Det ska bli hans man-cave. Vi åkte till Ikea så fort maken kom hem och var där till ca 19:30. Det betyder att vi spenderade över två timmar där inne. Det är ganska länge med tanke på makens illvilja till att vara där alls :) han var duktig och höll humöret uppe hela tiden. 
Maken är ju lite rolig, han är mycket strikt med att jag inte får bära eller lyfta något tungt. Så därför fick jag inte alls hjälpa till med att plocka varor från hyllorna. Han skötte allt själv. Jag fick heller inte hjälpa till att lasta in i bilen eller ut ur den. 
Bilen blev full och svärmor fick komma och hämta upp mig och lillan så vi kunde komma hem. 


Hela hallen är full av kartonger. Det kliar i fingrarna på mig. Jag vill börja nu nu nu med ihopsättandet. 
När vi har hämtat upp spjälsängen ur källaren är vi fullt redo för vad som komma skall. 

Nu kan jag äntligen börja tvätta barnkläderna och det finns äntligen en plats att lägga allt på :) lyckan är total :)Överraskning

Blev rejält överraskad i söndags. 


Lillasyster hade anordnat babyshower för mig/knodden. 

Tänkte skriva mer om det imorgon på dagen men ville bara lägga ut en liten stänkare om att det kommer snart :) grymt kul var det iaf och supermysigt.

Vårruset

Idag var det dags för vårruset. Jag brukar inte direkt vara nervös för det men i år var jag något pirrig. Det kändes så orutinerat av mig. Jag har inga problem att gå fem kilometer oavsett dagsform i normala fall men med en kula på magen och en härlig foglossning så var jag lite nervös.


Klädde mig och gjorde mig redo hemma. 

Mötte upp L på vägen till tåget och sen var det bara att tuta och köra. 

Jag, L och A gick tillsammans. Vi som inte kunde/fick gå snabbt av olika anledningar :) Jag och A pga graviditeter och L pga återhämtning av lunginflammation. 
Vi startade tidigt, redan i fjärde startgruppen, för att slippa komma fram vid midnatt. Det kan ha varit väldigt klokt för oss. Vi kom efter redan vid startområdet men det gjorde inget. Vi lunkade på i lagom takt för vår del och höll till höger som man skulle.

Till slut kom vi i mål. Det tog en timma och tjugo minuter. 


Lillan sprang in oss i målet de sista 75 metrarna.
"Spring mamma, spring" ropade hon glatt och drog i mig för att få mig att gå snabbare. 
Lillan fick också en medalj när hon gick i mål, haha. 


Så här nöjd är jag med min insats :) 
Jag kom i mål, jag har inte gått sönder och förlossningen startade inte (för någon av oss). 
Nya tag nästa år :)Eurovision song contest

Okej jag erkänner, jag har följt alla avsnitten från Eurovision song contest på tv. I år har jag lnte tittat på inför-avsnitten där de går igenom alla låtar och pratar om dem. Det har jag inte gjort sen Loreen var med och vann. 

Igår var det final och vårat medaljhopp var lite segertippad. 

Hade en trevlig kväll hos lillasyster. Vi lekte i trädgården och sen åt middag ihop. Sen tittade vi på tv-programmet halva natten. 


Lillasyster slocknade när det var några få låtar kvar att uppträda. Hon vaknade lagom till poängutdelningen. 
Lillebror och svägerskan höll sig vakna hela kvällen trots att jag trodde att svägerskan skulle slockna runt ett. 

Hur kul som helst att Måns Zelmerlöw vann!! 


Han hade den bästa låten även om jag gillade Italiens och Serbiens och Rysslands bidrag med. 
Så kul att Sverige får anordna ett till sånt här spektakel och jag håller tummarna för att det får vara i Sthlm denna gång.

Karuseller

Idag var det viksjödagen. Det utlovades ponnyridning och karuseller. Ponnyridningen kostade 50 kr! Ganska dyrt men helt klart värt det om lillan vill rida. Idag ville hon det inte. Får bli nästa gång. 
Istället åkte hon karuseller med tvillingarna. 


Den här åkte de två gånger. Lillan satt med världens flin hela åkturen :)


Sen åkte de tåget och flinade ikapp alla tre. Pissenissen som skulle ta emot biljetterna tog aldrig min/lillans fastän jag sträckte fram den. Så därför behöll jag den så lillan fick åka ett tredje åk.
En biljett kostade 30 kr. Det är inte mycket egentligen men med tanke på skicket på maskinerna så kände jag att det inte gjorde så mycket om jag slapp betala en extra biljett. De var lite skruttiga och smutsiga. Är maskinerna i sånt skick är 30 kr lite i överkant tycker jag. 
Ungarna hade jättekul ändå och när regnet kom flydde vi fältet.

Flyga drake

Lillan har velat flyga drake sen hon såg ett avsnitt med Pippi Långstrump där hon tar med Tommy och Annika på utflykt och flyger drake. Det blev inte bättre av att hennes bamsespel har en bild på någon som flyger drake. Så i omgångar är det lite tjat om det. 
Idag var jag och L (tvillingarnas mamma) iväg till xxl och sånt. Skrev nog om det tidigare. 
Köpte iaf en drake till lillan. L köpte en drake till vardera tjej också. Alla tre fick olika mönster på sina drakar.


Maken fick den stora äran att bygga ihop Draken innan dagens provflygning.

Vi gick till ängen där tvillingarna och deras föräldrar var.


Efter mycket jockel och många försök lyckades lillan flyga sin egen drake. Hon stod och garvade helt hysteriskt åt det. 


Hon sprang runt som en toka och skrattade åt allt. Hade jättekul när hon jagade drakens långa svans.


Jag tror att maken hade minst lika kul som lillan :) han sprang runt med Draken och kämpade med att få upp den i luften. 
Kul att komma ut allihopa och göra något tillsammans :) ännu roligare att vi hade trevligt sällskap! Bollpump

Alla lillans bollar har tappat luften. Det är i och för sig inte alls så konstigt då hon sparkar på dem ganska ofta och ganska hårt. 
Jag har tänkt länge att jag ska fixa någon pump så jag kan få i lite luft i bollarna igen. 

Idag var jag och L iväg till xxl och Claes Olsson butikerna i barkarby. Vi köpte ett varsitt set till de pumpar vi hade hemma. 
Pumpen hade jag redan men det behövdes en ventil eller vad det nu är.


Så snyggt det blev när allt var ditsatt.


Jag har pumpat tre bollar redan. Lillan är i extas. Nu studsar de ju bättre. 


Den här vita bollen fick lite luft i sig och studsar nu mycket bättre. Kanske lillan har lättare att få styr på den nu när den inte är så mjuk och oföljsam. 

Men så klart, bara för att bollarna är pumpade så sitter hon och rullar fram och tillbaka på sin bil. 

Omplantering

Jag kan verkligen inte komma ihåg om jag skrev om när vi planterade lite förut eller inte. 
För ett tag sen var vi (lillan och jag) ute i lekparken. Medan hon lekte passade jag på att förså lite plantor.


Lillan hjälpte till i vanlig ordning. 
Köpte ju frön och försåddskrukor på Ullared. 

Igår var det dags att plantera ut det som vuxit upp. Efter buset med tvillingarna tog vi oss hem och ut på balkongen. Alla plantor som skulle fixas till blev klara.


Först fyllde vi på med lite ny jord i krukan. Lillan hjälpte till i vanlig ordning. Hon hade fullt sjå med att dela på klumparna som fanns i jorden.


Sen placerade vi ut några försådda ärtor. Det var lite meckigt att få upp dem ur den lilla plastbehållaren men det fick gå som det gick. 


Lillan fick äran att placera ut några extra ärtor i krukan. Superkul att göra hål i jorden och trycka ner en ärta i hålet. Jag håller tummarna för att de tar sig. Ska självklart bygga någon sorts klätterställning till ärtorna så fort de börjar bli liiiite större. 


Tomatplantorna fick stora fina krukor och har nu fått flytta ut på balkongen på heltid. Jag hoppas att jag inte var för optimistisk med värmen och så för deras del. Det har ju redan börjat komma blommor på plantorna och då är det verkligen dags för dem att flytta ut. 


På ena sidan av balkongdörren finns ärtorna och två krukor med sommarblommor. Lillan fick plantera hur många blomfrön hon ville i den lilla krukan. Det är hennes helt egna odling. I den lite större krukan av de två små är det också sommarblommor men dessa är försådda och planterades ut igår.


I ena balkonglådan har jag sparat utrymme för örter och liknande. Gräslöken överlevde vintern och växer på som den ska. Planterade ut persilja som är försådd inne. De små små gröna bladen ska bli persilja hoppas jag.  
På andra sidan av balkonglådan planterade vi sallad. 


Den andra sidan av balkongdörren är ockuperad av tomatplantor, smultron och jordgubbar. Jordgubbsplantorna i den stora svarta krukan har börjar få blommor. Så några jordgubbar lär det bli sen i sommar.


Den andra balkonglådan som det bara finns jordgubbsplantor i verkar det växa bra i. Det har kommit några blommor på vissa av plantorna och jag har goda förhoppningar om söta fina jordgubbar. Håll tummarna för det bästa! 
Ska fixa en basilika planta och en timjanplanta till min örtblomlåda och sen är jag nöjd. Mycket jockel med plantorna på balkongen detta år men vad tusan, något ska vi väl roa oss med. 
Lillan tycker att det är kul och spännande. Hon älskar att vattna plantorna och titta efter blommor på de plantor som ska ha blommor. 
Jag återkommer senare med hur alla växterna tar sig :)

Förskolans dag

Alla dagar har fått något som ska hyllas nu för tiden känns det som. Att hylla förskolan känns dock väldigt självklart. Hoppas att det är inräknat att man ska hylla alla pedagoger och lärare som gör allt arbete också i det.

Det var jippo på lillans förskola. Vi skulle ha picknick och aktiviteter. Vid regn skulle allt ställas in. Igår kollade jag SMHI som sa moln men uppehåll. Idag kollade jag igen och då sa de sol hela dagen. Det kom ett megamoln precis vid tre som skvätte ca 100 droppar och sen sken solen helt underbart. Så all aktivitet fortskred enligt plan. 


Hade picknickfilten med mig och kylväskan full med gottigheter. Lillan och jag åt en varsin smörgås, drack Festis (lillan), åt vattenmelon (jag) och åt smoothie (lillan). Vi åt i flera omgångar för lillan ville leka och sånt emellanåt :)


Det målades på kartonger ute på gården. 


Bustjejerna målade tillsammans :)

Vi gissade antalet bönor i en burk och gissade vilken frisyr som tillhörde vilken lärare. 

Inne på avdelningen var det vernissage och alla grejor de hittat på under terminen redovisades. Mycket bilder fanns det att titta på. Det var lite plantor planterade och de visade upp de böckerna som har blivit lästa mest. 

Efter förskolan gick vi hem tillsammans med tvillingarna i vanlig ordning. Först stannade vi för att blåsa på alla maskrosor.


Vägen hem tog en halv evighet. Vi stannade och tittade på alla blommor och insekter och småkryp som vi hittade. Sen stannade vi vid den gräsmatta vi brukar stanna vid och leka lite. Bredde ut picknickfilten igen och fikade vidare på det som fanns kvar. Tjejerna busade järnet och sprang upp och ner för den stora backen som vi åker pulka i på vintern. 
Härligt att vara ute i den friska luften hela eftermiddagen.  

Hemmakväll

Det finns ju en butikskedja som heter hemmakväll. Där kan man hyra film, köpa snask och läsk samt tydligen köpa mobilskal. 
Jag har varit på jakt efter en bra mobilplånbok ett tag nu. Var inne på hemmakväll för några veckor sen för att köpa den nya chokladkakan, ni vet den som heter jelly och har puffande godis i sig. Då såg jag att de hade mobilplånböcker med. Eftersom att jag har fått presentkort på hemmakväll så kändes det helt självklart att jag skulle just dit och köpa mitt skal.


Det blev en vinröd för min del. Luktar fint och är bra "drag" i magneten. 


Här är insidan. Det finns så klart en hållare till själva mobilen och den fäster man med magnet på den platta sidan i plånboken. Sjukt smidigt att slippa behöva hålla i hela stora grejen när man ska prata i telefonen eller så :) 

Eftersom att jag har medlemsskap på hemmakväll fick jag 50% rabatt på mobilskal. Det tackar jag inte nej till. Så nu räcker presentkortet längre :) vilken lycka :) 

Skönhetsvård

Idag hade jag en tid bokad hos hudvårdscentra i jakan. Skulle plocka och färga ögonbryn samt färga fransarna. 


Här är min före-bild. 
Jag passade på att boka en tid hos frisören också så jag kunde gå och fixa barret i samma veva.


Så här blev resultatet av färgningen. Det var en gammal kollega som arbetade på salongen som utförde behandlingen :) kul att kunna prata lite men en bekant. Känns så mycket tryggare när man känner personen som håller på med ens fransar. Jag tycker att det är lite läskigt med ögon och färgmedel men jag har färgat fransarna hos henne privat en gång tidigare så jag visste att hon var bra. 
Jag är nöjd! Hade fått presentkort av svärfar med fru som jag använde nu. Lika bra att passa på innan salongen skulle stänga ner. 

Gick och köpte lite vatten efteråt och traskade sen till frisören. Hon vart nästan chockad av allt mitt tjocka hår, haha. Men håret kapades och klipptes upp en aning samt tunnades ur. Tror hon kapade en decimeter nästan. Hur skönt som helst.


Nu är barret och brynen redo för sommaren.


Det är kul att frisören lägger ner kraft i att fixa till en vettig frisyr till det att man går därifrån. Nu är jag ordentligt ompysslad :)

Bilbingo

I söndags var det dags för vår första bilbingoträff. 
Vi var ett stort gäng ändå. Jag, mamma, mormor, lillasyster, lillebror och svägerskan. Grymt kul med så många runt bordet. 


Lillebror satt och tolkade siffror och översatte under spelets gång. Men svägerskan var duktig och hängde med ganska bra med siffrorna på slutet. 


Lillasyster var en av de lyckliga som fick bingo.


Mormor vann på någon skraplottsliknande grej samt på chokladhjulet.


Mamma fick bingo på full bricka samt på dubbellotten så hon vann en fin vinst.


Jag var nära men ändå så långt ifrån att få bingo. Nästa gång kanske :)


Vecka 34Tisdag betyder veckobyte för mig. 
Nu är jag i vecka 34. Den senaste veckan har gått fort. Knodden är förmodligen fortfarande vänd neråt eftersom att alla sparkarna är uppåt mot revbenen. 
Jag tror jag har börjat samla lite vätska i benen. När strumporna åker av så är det rejäla märken efter vart de har suttit. Så stödstrumpor är på med jämna mellanrum. 


Det är mindre än 50 dagar kvar nu. Från 99 till dagens läge har det gått ganska fort. Försov mig

Jag ogillar verkligen när jag har ställt alarm och så men inte vaknar av dem. igår kväll hade jag ställt tre eller fyra alarm.
07.20
07.30
07.35
07.45

När tror ni jag vaknade då? Jo 08:23 vaknade jag av att lillan klättrade upp i sängen. Hon ville bara mysa och gosa. Inte mig emot =) Men jag blir lite stressad av att hon ska vara på förskolan till 09.00 och hon bara ligger och drar sig. Det gör ju inte så mycket att hon kommer sent men ibland ska de iväg och ha sig och jag vill inte att hon ska missa det roliga på förskolan. 
Vi låg och myste ett tag ändå. Sen upp och klä på oss och fixa en macka som skulle ätas på vägen till förskolan. Lillan gaggade på om både det ena och det andra hela vägen och åt sin macka. 
Var framme ca 09:20 eller så och lillan fick klä på sig lite extra för att kunna vara ute och leka. Hon har lite bestämda åsikter om ifall hon ska ha gallonbyxor eller täckbyxor eller inte på sig när vi går på morgonen. Idag skulle hon absolut inte ha några gallonisar eller täckbyxor för det var tydligen otäckt. Så då fick vi ta på dem på förskolan istället. Väl där brukar hon aldrig tjafsa om sånt tack och lov.


Jag knatade hemåt i regnet och passade på att äta en god frukost och vilade länge =)
Imorgon är det en ny dag med nya möjligheter.

Landet

Igår efter alla aktiviteter på stan och ansiktsmålning i hemmet och fika hos lillasysters svärmor så åkte vi ut till landet. 
Jag och lillasyster hade ansvar för shoppingen inför middagen. Åkte till Ica maxi på hälla och shoppade loss med mammas Ica-kort. 

På vägen ut till landet från mataffären somnade både lillan och lillasyster i bilen. Kul sällskap :P

Väl framme satte jag och lillasyster igång med maten och pappa och lillan skötte grillen. 


Vi hade spelkväll i vanlig ordning. 


Lillasyster var lite trött, eller ja, rätt så mycket trött egentligen. Inte riktigt hundra procentigt kry än kanske.


Mamma var också med och spelade. 

Lillasyster vann på skip-bo och lillebror vann på 15. 

Pappa hade lite ryck och bakade en rabarberpaj. 


Mumsigt med en sursöt paj och massor av vaniljkräm. 

Jag och lillan sov över på landet. Man sover väldigt gott oftast och längre än vanligt. Lillan vaknade halv sex och tyckte att vi skulle kliva upp. Men efter ett tag somnade hon om och vi sov båda till strax efter 10 då pappa kom upp och kollade om vi skulle vakna då eller inte. 
Idag väntar bilbingo :)

Barnens dag

Vaknade till ett hysteriskt alarm. Jag ville inte alls kliva upp och det verkade inte som att lillan var så supersugen på att kliva upp hon heller. Men så påminde jag henne om dagens aktiviteter och då vart det minsann fart på henne igen :) 
Upp och äta frukost och klä på oss och sen iväg på bio.
Det har varit barnens dag och det visades Alfons Åberg på biografen. 


Biljetter och allt skulle man ha. Trots att det var gratis inträde :)


Fyra Alfons filmer visade de. Lillan satt som ett ljus och tittade glatt. Vi hade fiskat fiskdamm innan så hon hade lite att smaska på under bion.


Spännande med bio!

Åkte ner till Vasaparken sen. Det skulle ju vara fortsatt jippo där nere. Långa köer till allt. Jag hade lovat ansiktsmålning för det gillar lillan. Kommer dit och ställer mig i kö på direkten. Jag köar och lillan och hennes moster springer runt och gör annat. Fiskar fiskdamm igen, kollar på gycklarna, tittar på hundar och annat. 
I två timmar står jag i kö till ansiktsmålningen. När målarna byter av varandra och en av tjejerna suttit och målat en väldigt simpel målning på ett barn i en halvtimma då gav jag upp. Jag fick spunk! Lovade lillan dyrt och heligt att jag skulle köpa egen färg och måla henne med. 


På toys r us ska man iaf inte köpa ansiktsfärg men det gjorde jag ändå. Tack snälla lillasyster för att du målade så fint på lillan. Hon var supernöjd!


Hon skulle vara en tiger. Fanns ingen gul färg så hon fick bli en rosa tiger. Lillan var minst lika glad för det. 

Välgörenhet

En gammal skolkamrat arbetar för fighterhjälpem. Jag är osäker på om han är en av grundarna till den eller om han bara hakat på och fortsätter att driva den men det är en fin grej att göra. Det är välgörenhet som riktar in sig på sjuka barn om jag har fattat det hela korrekt. 

Köpte två tröjor förra månaden. En till mig och en till maken. 


De är jättefina och väldigt bekväma. Alla pengar går utan mellanhänder direkt till de drabbade. 
Det går nog att läsa mer på deras hemsida. 


Idag hade jag på mig min tröja. Känns kul att kunna hjälpa till lite. Känns ännu roligare när man har känt personen som promotar organisationen. 


Lillasyster

Idag/igår fyllde lillasyster 24 år. 


Hipp hurra :)
Grattis på din födelsedag.

Vi bjöd på middag och sen bjöd hon på efterrätt.


Maränger, glass, grädde, banan, chokladsås, daimkulor Och saltlakritsströssel! Hur gott kan det bli?! Mums :)

Regnväder

Det regnade när vi vaknade i morse. Det regnade när vi gick till förskolan. Det regnade när jag gick för att hämta lillan. Inte mig emot, och verkligen inte lillan emot heller.


Jag hittade makens regnjacka som passade mig alldeles lagom idag.


Lånade lillans paraflax på vägen till förskolan. Hon vill ju ändå ha den när det regnar ute. 

Vi stannade och hoppade i pölarna eller ja, lillan hoppade och jag dokumenterade. 


Hopp hopp hopp.


Plask!

Så kul man kan ha. Underbart med vatten som kan underhålla barn i en halv evighet :) just vid dessa vattenpölar fanns det dessutom en parkbänk för den trötta mamman att vila sig på medan lillan skuttade och plaskade. Mittinatten

Lillan somnade vid 18 idag. Utan middag och utan krusiduller. Hon pep och gnällde efter förskolan och var väl kinkig hemma med. Hon hade två eller tre utbrott om onödiga saker. När vi serverade middag började hon pipa helt hysteriskt igen. Så hon fick nappen om hon gick till sängen. Det blev väldigt tyst och vi åt vår middag med frågetecken i pannan. Vad hände? Och framförallt varför? 
Tittade till henne efter en stund och såg då att hon sov som en stock. Jahapp, ännu fler frågetecken. 
Ska hon få sova vidare? 
Tänker hon bli sjuk igen? 
Eller tar hon bara igen sömn som hon missade när hon var sjuk förra veckan?

Vi lät henne sova. Trodde nästan att hon skulle sova hela natten. Men klockan 23:40 kom hon tassandes (och skrämde skiten ur mig). Hon var hungrig, vilket inte var så konstigt eftersom hon somnade innan middagen. 


Blev en sån där mitt i natten fika idag, eller ikväll eller inatt. 
Sen satt vi i fåtöljen och myste lite. Läste en bok och nu ligger hon i sin säng med paddan. Jag måste sova känner jag så hon får ha paddan tills vidare. Förhoppningsvis somnar hon snart ändå. Annars är det nog en väldigt trött skruttunge som får gå till förskolan imorgon. 

Strumpmaffia

Jag får spunk på makens strumpor. Tror jag har skrivit om det förut någon gång. Han lägger verkligen sina strumpor överallt. Mest i vardagsrummet eller på sin sida av sängen. Det senaste han har börjat med är att lägga strumpor på elementet.


Lilla samlingen. 

Idag skickade jag sms. 


Frågade om jag skulle vara snäll. 
Jag hotar ofta med att inte tvätta hans kläder, framförallt strumporna då eftersom att de aldrig ligger där de ska ligga. 
Men snäll som jag var tog jag ändå hans strumpor och kastade in dem i maskinen med alla andra underkläder. 
Jag tror dock att han inte vet än vad sms:et gällde. När han kom hem hade det fallit i glömska. 
Får se när han kommer på att fråga om det :)

Nu är jag inte arg eller så på maken över detta med strumporna. Jag tjatar och han glömmer hela tiden. Man får se på det hela med glimten i ögat. En vacker dag ligger strumporna i tvättkorgen istället för på golvet :) en vacker dag... :)

Höggravid?

Undrar när man räknas som höggravid? Måste googla på det sen. 

Var till läkaren igår och fick sjukskrivning Resten av graviditeten. Hon frågade hur det kändes i fogarna, jag sa att det känns som om snippan ska gå itu (egentligen att blygbenet ska gå itu). Läkaren, också en kvinna, gjorde samma min som män gör när de ser andra män få en smäll på kronjuvelerna. Ni vet sympatihåller händerna framför könsorganet för att skydda sig mot vad som skulle kunna ske samt göra en förfärad min. Typ. 
Så det var inga krusiduller alls om sjukskrivning. 

Träffade min barnmorska i samma veva. Egentligen skulle jag tillbaka på eftermiddagen/kvällen men barnmorskan hade en lucka så hon passade på att klämma in mig när jag ändå var där. 
Blodtrycket låg på 125/60.
Blodsocker 5,4.
Och järnvärdet 110. 
Bebisens hjärtljud 146. 

Allt såg så fint ut så. Bebis låg med huvudet neråt och ligger och sparkar på mina revben. Alltid sparkar mot höger sida. 

Gick idag in i vecka 33. 


Jag är stor och klumpig. Alla papper om föräldrapenning och semester och gravidpenning och dylikt är inlämnat och klart.

Ska bara få tag på chefen för ett möte så jag kan lämna in nyckel och annat. 
Sen är det bara att njuta av den sista smärtsamma delen av graviditeten :)


Igår var procenten på prick 80%. Det rullar på. Nästa milstolpe är 90% :) 
En dag i taget dock. 

Babybox 4

Mohahaha, nummer fyra. Denna trodde jag inte att jag skulle få. Det står att man skulle registrera sig på liberos hemsida för att få denna babybox. Men när jag klickade runt på hemsidan kunde jag inte se att jag kunde beställa den eller så. Därför reggade jag maken på den hemsidan så vi skulle få boxen. Men nu i förra veckan fick jag sms om att jag kunde hämta ut deras Box! Vilken lycka. Det som är ännu roligare är att maken fått ett likadant meddelande så vi får två boxar. 


En ganska stor låda med lite tyngd. Att den är tung brukar båda gott tycker jag.


Här kommer innehållet. Ett paket våtservetter.


Ett paket blöjor, några i minsta storleken och några i den nästa storleken. 
Plus en rabattkupong på ett paket liberoblöjor. Rejäl rabatt :)


Bindor!


Ett par beige amningskupor eller amningsinlägg som man ofta säger. De har börjat tillverkas i olika färger för att det ska synas mindre genom amningsbehåarna. 


Trosskydd.


Lite babyOlja och babytvål.


En sån där figur man hänger i vagnen eller över skötbordet.

Jag är meganöjd just nu. Vi ska ju få en till sån där Box. Jag tycker att det ska bli suveränt :) 

Kvällsrunda

Något hände med lillan på kvällen idag. Hon somnade gott i min famn och sov bra en stund. Men sen började hon skrika och gråta rätt så hysteriskt. Tänkte att hon kanske fått ont i magen eller ont någon annan stans. Ungen slickar ju konstant på händer och armar utan att de är tvättade så det är väl ett mirakel att hon inte spyr oftare än vad hon gör. Tänkte att hon kanske skulle behöva spy eftersom att hon sugit ganska mycket på fingrarna i ren trots för att hon inte fick någon napp. 
Men icke. Hon skrek bara efter pappa hela tiden. Så höll hon på i 20 minuter sen somnade hon och tog ett kort uppehåll. Sen började det om igen. Hon säger att hon inte har ont någonstans utan att det bara beror på att hon saknar sin pappa. 
Maken var i västerås och fixade med tidtagnings grejor under dagen. 
Vi ringde honom när hon var lite lätt hysterisk och frågade när han skulle åka hem. Då satt han redan i bilen som tur var. Det lugnade henne i ca 5 minuter sen började gråteriet och skrikerier igen. Inget dög. Så jag sa, nu tar vi en promenad. 


På med tjocka kläder och skor och strumpor och mössa. Ner i vagnen med Rävis och på med filten. Hann knappt ut genom ytterdörren innan hon slocknade igen.


Tog en extremt långsam promenad. Gick bara en ynka kilometer. Lillan sussade gott och jag njöt av lugnet och den härliga kvällsluften. 
Det var inte alls många ute trots att klockan inte var så mycket. 


Härligt med en andningspaus. 
Det var tusentals sniglar ute som jag fick sicksacka förbi för att inte krossa dem. Såg några harar och en igelkott. 

När vi kom på upploppssträckan vid vårat hus kom maken hem, och även ambulans, polis och brandkår kom. De sökte någon tydligen, gjorde husrannsakan. 
Lillan vaknade till och frös om händerna men blev väldigt glad över att se sin pappa. De satte sig i fåtöljen här hemma och kramades ett tag.
Nu håller vi tummarna för att hon skrikit färdigt för ikväll och att hon tänker sova hela natten. 

Stadiongirot

Dagen vi har väntat på är äntligen här. Min väckarklocka ringde 07.00 och jag snoosade till 07.24. Då klev jag upp och gjorde smörgåsar till frukost som skulle intas lite senare. 
Lillan ville inte riktigt vakna men när jag berättade vilken dag det är så blev hon genast lite piggare. 
Mycket kläder skulle på. Det regnade och var ganska svalt ute. Lillan skulle prompt ha regnmössa och paraply med sig.


Redo tjej. 
Klockan hade inte slagit åtta ens här.


Vår packning.
Picknick filten glömde jag så klart i bilen sen när vi väl kom fram. 

Vi åkte bil, jag och lillan, in mot staden. Jag gillar inte att köra bil i stan, det hetsas och tutas så mycket där. Men efter en liten stunds studerande av karta så kände jag mig ganska säker på vägen dit. 
Vart vi skulle? Till stadion så klart. Ni vet den där gamla som var huvudarena då Stockholm hade sommar-OS 1912 :) 


Vi kom fram så att vi skulle hinna i tid till registreringen. Tror de behöver förbättra informationen om registrering för knattarna inför nästa år. 
På hemsidan stod det att registrering sker kl 09.00 så vi var där till den tiden. Men när vi kom fram sa de att det inte behövdes och vi fick ingen nummerlapp heller. 
Det gjorde inget, vi gick in på stadion och hittade en plats att äta frukost på. Hade jag kommit ihåg picknickfilten hade vi kunnat sitta ner men nu blev det att stå hela tiden för min del medan lillan kunde sitta i vagnen. 


Vi hade utsikt över hela stadion och såg på när den historiska första starten på denna tävling gick. Detta är första upplagan av denna tävling och det kändes ganska stort ändå att få vara med och titta samt att lillan fick tävla.


Lillan värmde upp inför loppet genom att köra i vattenpölarna fram och tillbaka. 


Sen drog det ihop sig till tävlingsstart. Alla knattarna fick en varsin nummerlapp till slut och de tog namn för att kunna presentera dem i högtalarna. Lillan var taggad och tyckte nog han bubblade för mycket och ville bara få köra iväg istället.


Här är en bild från mitt i loppet. Hela hundra meter skulle de trampa :) lillan cyklade på glatt och såg till att jag hängde med också. Hon trampade inte alls på så mycket som jag vet att hon kan men hon var glad ändå.

Det blev prisutdelning och alla barnen fick en varsin medalj. Sen fick de dricka blåbärssoppa och äta banan och korv. 
Lillan ville bara ha blåbärssoppan. 


Se så fin medaljer de fick. 

Vi åkte hem till svärmor för att visa upp medaljen och då hann lillan slockna ett tag i bilen.


Utslagen skruttunge. 
Dagen har varit mycket lyckad. Lillan skötte sig bra på stadion och hade jättekul. Hon ville cykla igen direkt när vi kommit i mål. 
Jag håller tummarna för att tävlingen återkommer till nästa år. 

Balkongfix

Idag hade jag tillgång till bil. Det resulterade i besök i många butiker och slantarna for iväg. 
Ikea för lunch och köp av ram. 
Bauhaus för köp av ny balkonglåda och annat kul. 
Ica maxi för köp av snask.


På Bauhaus köpte jag ett nytt utehandtag Till balkongdörren. 


Vi har varit utan sen vi flyttade in. Denna passade perfekt men skruvarna skruvades inte åt. Så nu sitter den där den sitter men inte alls så att den kommer sitta kvar om man tar i den. Får väl ta ner den så att den inte blåser bort. Måste ringa pappa o kolla hur man ska få skruvarna att fästa.

Vi köpte balkonglåda. Lillan hjälpte mig att fylla den med jord.


Så duktigt hjälpreda :)
Köpte jord också så om någon behöver en säck eller två är det bara att hojta till!


Det tog en halv evighet att fixa med jorden men det var det värt. Nu är det ingen risk att den blåser bort. 


Planterade jordgubbar i den nya balkonglådan. 


Fixade till den andra lådan där jag ska plantera sallad om ett tag. Samt persilja som vi har försått här hemma.


Drog upp gamla plantor och satte en ny smultronplanta i den stora krukan. Passade på att röra runt i jorden lite så ny och gammal jord fick blandas lite.


Sist men inte minst så rensade vi jordgubbsplantorna som överlevde från förra sommaren. Tog bort alla bruna kvistar och så.
Lillan fick vattna allt och var riktigt duktig.  
Har en till sån där rund kruka som ska få ärtor snart. Har försått ärtor hemma och de är redo att flytta ut snart.

Köpte några fler byttor och grejor men jag återkommer med det senare. 
Sen var jag och svärmor iväg på en shoppingrunda bara hon och jag på dagen idag. Vad som köptes då berättar jag om några veckor. Tusen tack för idag kära svärmor :)Feberfri

Hurra hurra hurra. Idag har lillan varit feberfri. Första dagen sen i måndags. 
Hur firar vi detta då? Jo, lillan åt mer frukost idag än igår. Hon åt en yoghurt och en halv smörgås. Lockade henne med extra mycket smör på mackan och då sa hon ja :) tack och lov.

Sen pratade vi lite om vad vi skulle göra. Lillan ville gå till förskolan i vanlig ordning och när hon inte fick det så ville hon gå till lekparken. Men dumma mamman sa nej till det med. Imorgon ska hon få gå till lekparken om hon håller sig pigg tills dess :)
Vill inte att hon ska överanstränga sig så hon blir sjuk på en gång igen.

Vi kom överrens om att gå till biblioteket och hämta ut hennes bok som hon fått av doktorn. Alla treåringar fick en gåva efter treårskontrollen. 
Innan biblioteket passade vi på att kasta sopor (jäklar i min låda vad jag plockar ihop saker som ska kastas när jag är hemma och gör ingenting). Passade även på att gå till batteriholken. 


Lillan tycker att det är superkul att stoppa i batterierna i holken så då får hon göra det :) ett batteri i taget så alla trettio batterier tog sin lilla stund att kasta. Tur att vi inte hade bråttom eller så. 


Här är boken som lillan fick från biblioteket. Den har vi hunnit läsa två gånger och är riktigt bra. Lillan gillade den skarpt.
Första gången vi läste den satt vi vid fontänen vid torget i kallhälls centrum. När vi läst klart boken såg vi tvillingarna och deras mamma Komma ut från Coop. Världens käraste återseende mellan tjejerna. Gulligt värre. 

Håll tummarna för fortsatt förbättring nu :)

inaktiv

Usch så trött man blir av flera nätters nattvaka. Fattar inte hur man orkade med sånt flera nätter i rad när man var yngre. Jag som ville gå på luciamovienight någon gång men jag lär väl somna mitt i filmen eller så. 
Jag har legat på soffan och dragit timmerstockar och lillan har suttit bredvid mig och tittat på film under tiden eller legat och myst med mig. 
Hon har haft feber hela dagen. Från 39 grader och neråt. Det lägsta jag mätte under dagen var 37.3 men det steg efter ett tag igen. Hon har fått alvedon med jämna mellanrum och var riktigt pigg på kvällen. 
Lillan somnade en stund efter att vi hade varit ute och luftat oss. Hon sov i en timma. 

Det vi har gjort idag mer än att ligga på sofflocket var att rensa på balkongen. Jag kastade mögliga stolsdynor och någon kudde som jag tyvärr glömt kvar där ute. Såg att den ena balkonglådan hade blåst bort. Läskigt att den bara flygit iväg. Den som jag hade planerat att plantera ärtor i. Jag måste köpa en ny blomlåda och ny blomjord och några fler andra plantor. Vore kul att komma iväg till typ bauhaus eller så. Kanske plantagen, eller lidl. 

Var ute och kastade sopor och de där gamla rakapparaterna. Lillan blåste såpbubblor och sen kastade hon lite freesbee. Inte undra på att hon sorknade sen. 


Solen sken och till och med vindarna var ljumna. Svårt att säga nej till lillan då om hon vill gå ut en kortis. jag tvivlar på att det är farligt för henne. 

Om det är rörigt skrivet, då ber jag om ursäkt. Kommer på mig själv att korrigera och korrekturläsa flera gånger utan att få ihop det ordentligt. Så nu skuttar jag i säng. Nattinatt på er

Vecka 32

Nu känns det som om tiden går så där långsamt igen. Igår gick jag in i vecka 32. Jag hann inte skriva något om det. Kom på det mitt i natten när jag satt med lillan men då var jag lite för trött för att skriva om graviditeten. 
Var helt uppe i varv när jag väl kom i säng vid 04.00 ändå,


Är alltså i vecka 32, bara åtta veckor kvar. 
Jag har ont i kroppen. Väldigt ont. Visserligen känns det ganska okej nu när jag har vilat ordentligt när lillan varit hemma. Men de dagar jag har haft någon aktivitet är det nästan omöjligt att komma upp ur sängen eller soffan.


Just idag längtar jag enormt mycket efter slutet av denna graviditet. Jag vill få ut bebisen så jag kan fungera normalt igen. 

Det är kul att knodden är väldigt aktiv just nu. Sparkar riktigt hårda sparkar. Den har hittat revbenen nu, vet inte om jag föredrar revbenssparkar eller kissblåsesparkar. De vid revbenen gör bara ont/är obehagliga medan de på kissblåsan så klart gör mig väldigt kissnödig.
Ska kuckilura lite på det sen...

Nattvaka

Lillan är inte kry stackaren. Hon hostade väldigt mycket innan hon somnade. Men till slut så slocknade hon ändå. 

Vid 01:30 hade hon lite hosta som var hes och skällande. Jag började förbereda mig mentalt på en färd till akuten. Gick in till henne och ändrade sovläge på henne så att hon skulle få lättare med andningen. Det hjälpte tydligen för jag fick sova till strax efter 02:30. Då gnällde hon och pep väldigt mycket och verkade väldigt orolig. Gick in för att känna på henne och flytta upp henne i sängen. Inser att hon är både sjöblöt av svett samt väldigt varm. 
Jag drar av henne täcket och går för att hämta termometern.


Här är resultatet av den första mätningen. Stackars lillan. Det kan absolut inte vara kul att ha så mycket feber. 
Sprang efter alvedon som hon tack och lov slukade i sig och öppnade fönstret för hostan kom i samband med att hon blev gnälligare (inte så konstigt det). 
Tog tempen en halvtimme senare och då stod den på 39.1, alvedonen och det öppna fönstret hade hjälpt.
Hon gnällde ganska mycket och hostade på en hel del. Så hon fick sitta i famnen. 
Jag hade hämtat kräkhinken I fall att, sockor på fötterna var på och mössan på huvudet. 
Till slut kom det en sån där hosta som gjorde att allt slem kom upp och hon lyckades träffa hinken. Vilken lycka. 
Efter den hostan har allt lugnat sig.


Hon ligger fortfarande med sockor och mössa på eftersom att fönstret är öppet. Hon har fått en fleecefilt på sig och hostan har lagt sig för tillfället. Underbart. 
Kanske jag vågar sova snart. Tog tempen alldeles nyss och den visade 38.9 så det går åt rätt håll. Alvedon is the shit så att säga :)

Jag måste tillägga att det låter rörigt och hetsigt när jag skriver men ändå tycker jag att det har gått lugnt till här hemma mitt i natten. 
Jag ska flytta upp henne i sängen igen och sen lägga mig i min säng. Vi har ju babymonitorn på så vi hör om det är något. 
Håll tummarna för en bättre morgondag.  
Mysdag

Lillan var kinkig hela natten. Varje gång jag tittade till henne kände jag på pannan för att se om hon verkade varm eller så. Vilket hon så klart gjorde. Så vi hade en hemmadag och hon får vara hemma imorgon med. Hela dagen idag har hon gått och varit halvvarm men ändå inte. Lite förhöjd temperatur så att säga. Hennes energi är det absolut inget fel på men man ser på henne att det är något som inte är som det ska.

 
Vi låg hela förmiddagen i soffan och gluttade på film. Lillan såg alfons åberg och jag snarkade. Hon säger åt mig att sluta snarka för hennes öron värker av snarkningarna och jag kan inte låta bli att skratta åt det hela =) jag vaknar till ibland av vissa ljud i filmen och kommer på mig själv att slumra in och när jag precis ska somna börjar jag snarka som en toka, haha. Inte konstigt att hon får "ont i öronen" av mitt snarkande. 

Vi var ute en väldigt kort sväng under dagen. Jag kastade soporna och lillan blåste såpbubblor. Vi var inte uta länge alls för hon frös fastän hon vägrade erkänna det och ville absolut inte gå in. 
Såna här mysdagar hinner jag inte göra många knop på. Lillan drar fram ALLT och ska leka med allt i ungefär fem minuter och sen dra fram nästa grej för att leka. Gissa om det blir rörigt. Men hon är väldigt duktig på att plocka undan efter sig när man säger till. 
Vi (jag mest) har gjort några bra saker under dagen i alla fall. 
1. tömt en hylla i tv-hyllan så lillans filmer ska få plats (hon har nu två hyllor).
2 tömt en hylla i en av bokhyllorna för att hennes böcker ska få plats (samma här, hon har nu två hyllplan).
3. Möblerat om i cd-hyllan och satt dit extra hyllplan och satt dit cd-skivor. 
4. Kört både tvätt och diskmaskin samt tömt dessa. 
Imorgon hoppas jag på att köra mer tvätt och springa ner till soprummet för att bli av med gammal skit. Måste passa på när maken är på jobbet. Han ville spara gamla hårtrimmers som inte fungerar bara för att det kan vara bra att ha. Men nu köpte jag ju en ny på ullared så då tänkte jag kasta två av de tre vi hade i lådan. Man kan ju inte hamstra gammalt skrot i evighet.

Lång natt

Denna natt vart väldigt lång och det var inte alls väntat. Det vill säga natten till idag (som nästan är över nu). 
Lillan somnade när vi fortfarande var i Västerås. Hon sov hela vägen hem i bilen. Inget ont anande. 
Hon lades i sin säng, jag och maken satt uppe och tittade på lite tv för att varva ner och hinna prata lite. 
Maken går och lägger sig och jag påbörjar min evighetslånga process att göra detsamma. Tar ju en evighet att ens orka tanken på att kliva upp ur soffan.
Hur som haver, jag kommer ner i sängen och sätter alarm på mobilen så jag ska vakna på morgonen. Sen skulle jag kolla något på någon sajt eller så spelade jag ett spel bara för att.
Då hör jag lillan, hon väser och kippar efter andan. Krupp igen! Det är typ fjärde eller femte gången nu sen i februari. Hur kul är det? Stackars unge. 
Jag springer dit, tar upp henne och öppnar fönster. Maken har också på något mirakulöst vänster vaknat av detta så han irrar omkring som en höna utan huvud. Han finner hennes mediciner och börjar ge dessa och jag byter blöja och försöker få på henne kläder så vi kan sitta vid fönstret. Jag själv var ju klädd för natten och hade inte en tråd på kroppen i vanlig ordning, gissa om det var kallt att stå så i sovrummet. Men min irrande make fann sig snabbt i situationen och hämtade min morgonrock och några filtar. Sen var han nöjd med sin insats och skuttade ner i sängen. Jag är fortfarande imponerad över att han ens vaknade, hahaha. Skönt att få lite hjälp så där mitt i natten. 
Klockan var närmare halv två när hennes "attack" började. Det heter inte kruppattack men det kommer så fort ibland så jag kallar dem det.
Jag satt på en liten barnstol i hennes sovrum med henne i över en timma. Sen bäddade jag ner henne i sängen. Fönstret var öppen i två timmar eller lite mer. Det var aningens kallt där inne. Jag ringde 1177 för tips och råd, de ansåg att jag borde ta henne till vårdcentralen på morgonen. Eller åka in till Astrid Lindgrens barnsjukhus om kruppen inte lägger sig.
Hon i telefonen fortsatte att mala på om hur viktigt det är med frisk luft och att hålla lugnet. Ja det är inga bekymmer alls för mig, men det jag ringde in och undrade mest över var hur länge ett sk anfall håller i sig och när man ska ge upp sina hemmaförsök till att få det bättre. Hur länge ska man avvakta innan man åker in? Sånt vill jag ha svar på. 
Lillan sov gott trots att jag flyttade runt på henne under natten. 
Famnen-sängen-famnen-vagnen-sängen.
Sist lade jag in amningskudden i sängen så hon skulle komma mer upprätt än vad hon redan var. Hon rosslade rejält i andningen hela natten och även på morgonen när jag ringde till vårdcentralen.

Nackdelen med krupp är att läkarna kan inget göra om det inte är pågående krupp när man träffar läkaren. 
Så vi gick dit, han tittade och lyssnade och sa att hon var okej. 
Att hon haft flera attacker på kort tid intresserade honom inte. Han sa bara att jag skulle kontakta hennes barnläkare i jakan. Det i sin tur är lättare sagt än gjort. Jag har ringt till dem otaliga gånger utan resultat. Telefonkön är alltid fylld eller så har de personalbrist. 


Lillan ville inte gå till läkaren, sen efter besöket ville hon inte gå hem. Hon skulle inte äta eller göra något vettigt. Eller jo, hon skulle prompt till lekparken men eftersom att hon vägrade att klä sig ordentligt innan så hade hon inte några lämpliga kläder för det.
Det slutade med att vi gick till Coop för att köpa lunch. Lillan bestämde lunch och hon ville äta frukost. Dvs smörgåsar. Vi köpte det och gick hem igen.

Lillan var pigg hela dagen. På eftermiddagen/kvällen åkte vi till Ica maxi för att handla, då började hon frysa och var väldigt pipig. Febern är på besök, men det var över innan hon hann somna på kvällen. Frågan är om hon fick lite feber på grund av tröttheten från nattens bravader eller om hon håller på att bli riktigt krasslig. Jag vet inte.
Morgondagen lär bli spännande. Lillan är friskanmäld så om hon är pigg på morgonen så blir det förskola men verkar hon minsta lilla hängig får hon vara hemma. Jag håller tummarna för en hel natts sömn inatt :)

Kalasdags

Idag var vi på kalas. Lillebror och lillasyster fyller år båda två i maj månad. Lillebror fyllde 26 år igår. Lillasyster fyller 24 år den 14 maj. De slog ihop sig till ett stort kalas. Eller de slog ihop sina födelsedagsfiranden till ett.
Det bjöds på brunch :)


Vi var där vid 11 och gottade i oss massor med mat.


Vi har ätit hemmabakat bröd och våfflor och pannkakor och druckit nypressad juice. 
Mätt som tusan blev vi :)


Lillan hittade gitarren och satt och spelade på den med stor koncentration.

Sen var det några timmars utelek och busande innan fikat började.


Tårtan.


Svägerskan hade gjort böngodisar. Gott men läskigt på samma gång. 


En cheesecake fanns det också att äta av.

Gissa om det kändes som om vi skulle rulla hem sen :) kul och trevligt och god mat. Tusen tack för idag.

Babybox nr 3

Hämtade ut min tredje babybox och denna var ifrån Apoteket hjärtat.


En ganska stor låda som hade lite tyngd.


Innehållet i boxen var mycket mer imponerande än den som hämtades från babyproffsen. 

Tops för babys och småbarn.Våtservetter till lillan.Våtservetter till bebisen.


En sån där grej man hänger i vagnen.


Pysventil Så man kan hjälpa bebisen att prutta har jag för mig. Vet inte om denna kommer att användas alls.


Plåster som är mjuka och lena och formade som små söta figurer.


En förpackning tvål tror jag att det är. Har inte läst på förpackningen så jättenoga. Det står mousse wash på framsidan och då antar jag att det är tvål.


En napp. Nu har vi tre nappar till knodden :)


Universalsalva för småbarnsföräldrar :)


Ännu fler plåster. Dessa kan man ha även när man duschar. 


Lite prover på olika salvor. Bröstvårtskräm och tvål och någon salva att stryka på tandkött vid tandsprickning. 

Det var en del i lådan. Nästan allt är nödvändigt och väldigt användbart. Fanns även med fina rabatter som jag ska använda sen på Apoteket. Underbart!! 

Hårklippning

Som hon har längtat efter fredag denna vecka. Jag lovade att hon skulle få klippa håret på fredagen dvs idag. Tänkte dock inte på att det kunde vara stängt på den friseringssalong som jag tänkte att hon skulle klippa sig på. 
När vi kom fram var det väldigt stängt och lillan vart superledsen så vi åkte till ett annat ställe så hon kunde få håret klippt. Vi bokade en tid och återkom senare.


Tog två före-bilder.


Långt men omöjligt att borsta och tvätta när hon bara sätter sig på tvären. Det är fint med hennes långa hår men hon är lika fin i kortare hår med.


Hon skötte sig bra i frisörstolen och lyssnade på de givna instruktionerna. Visst tittade hon sig runt och så men inget överdrivet vridande. Hon fick ett rosa hjärta på ena sidan. Lyckan var total. 


Det är lite kortare nu. Frisören kapade ca sex centimeter. Eller kanske lite till. 
Nu är hon sommarfin i håret och det kommer att växa ut snart igen :)

RSS 2.0