Skolan

Nu har skolan börjat. Jag träffar mängder med människor o får massor av ny info och läser mycket.
Många böcker till utbildningen kan jag låna (tack och lov) medan några måste köpas. Beställde fyra böcker nu på kvällen, slutsumman blev 1907 kr!!! Då hade jag ändå studentrabatt som gjorde köpet något billigare.

Förra veckan var det upprop, vi började med infoträff på arosvallen och sen mötte jag min förening som jag tillhör som sjuksköterskestuderande.
Uppropet gick bra, många namn var det som ropades upp. Mitt namn var det tredje sista. Inte van att bli uppropad så långt bak i listan men det är bara att vänja sig :)

Böcker lånar jag av lillasyster i största möjliga mån. Tack lillasyster!

Lillasyster och svägerskan är för övrigt barnvakt till mina barn medan jag går i skolan. Barnen har äntligen fått plats på förskolan och börjar i mitten av september :)

Den fina datorn ni ser på bilden har jag fått av min kära make. Han tyckte att jag borde ha en ny och fräsch dator när jag ska plugga så intensivt o länge. Väldigt fint av honom.

Maken köpte även detta fina pennskrin till mig. Jag tänkte först inte ha något men har insett att det är skönt att ha pennorna samlade.
Jag fick välja skrin själv. Tänkte nästan skippa det men så hittade jag detta å blev kär.

Nu saknas bara en vettig ryggsäck att ha de dagar dator inte ska med till skolan. Jag har en datorväska men ingen "allmän" rygga. Just nu lånar jag dotterns DocMcstuffins ryggsäck. Jag letar och har tankar på vilken jag vill ha men måste avvakta lite, det är ju ändå inte livsviktigt som tur är :)

Så ser läget ut för tillfället. Nu måste jag verkligen sova. Ska upp om 7 timmar o försöka vara lite pigg o alert.


Cupcakes

Jag blev bjuden på babyshower för min vän S som ska få barn nästa månad. Vid inbjudan fick jag förfrågan om att baka cupcakes men jag tackade nej till det då jag har lite att stå i här hemma o sist jag bakade cupcakes blev de stenhårda o fula. Men natten till lördagen fick jag sms om att hon som skulle baka blivit sjuk och kunde inte. Så jag skrev att jag kunde baka men skrev även att jag inte kunde lova bra resultat.

Det där smset kom 00:08 och jag började baka omgående. Lillfizen hade vaknat efter en alldeles för lång sovstund ändå så han fick äta smörgås och hålla mig sällskap.

Muffinsen såg goda och mjuka ut. Inte hårda som sten denna gång.

Efter att jag smackat dit frosting och strössel var jag mäkta nöjd och frostingen smakade underbart.

Vi pyntade fint hemma hos S medan hon var i centrum på ett uppdrag.

Det var en kul tillställning. Många superfina bebiskläder fick hon och några urmysiga gosedjur.
Hon blev superöverraskad vilket gjorde allt väldigt lyckat :)
Och ja, cupcakesen smakade underbart :)


Muminvärlden

I måndags för en vecka sedan åkte vi till finland hela familjen. Det var makens första resa dit och han tyckte att det skulle bli spännande. Det var tydligen hans första gång som han sov på båten också så mycket nytt för honom. 

 
Vi hade passen redo, men ingen ville kolla på dem denna gång heller. Så himla synd då barnens passfoton är urgulliga :)

Vi åkte sent på måndagen och kom fram till finland på tok för tidigt på morgonen på tisdagen. Åkte för att äta frukost i åbo och sedan styrde vi kosan mot Nådendal där muminvärlden finns.

 
Lillan kramade de flesta figurerna. Inte lilla My och heller inte Snusmumrikern men de var inte inne i stora mjuka dressar heller. 
Vi hade jättemysigt där, tittade på ALLT. Det vi inte hann se på tisdagen såg vi definitivt på onsdagen. Helt klart en rolig resa.
Hotellet var sisådär. Vi hade ett liiiiitet rum där vi knappt fick plats och toalettsitsen var lös. Jättejobbigt när man skulle gå på toa. MEN det fanns ett äventyrsbad där och vi badade i flera timmar både på tisdagen och onsdagen. Vi fixade så att vi kunde checka ut senare så vi kunde bada och duscha i lugn och ro utan stress. Var helt perfekt. Vi åt frukost vid 9, badade 10 till 12 och sen duscha och klä på oss allihopa i vår takt. Hade gott om tid på oss till den sena utcheckningen. 

Resan hem gick väldigt bra. Jag trodde vi skulle gunga som galningar eftersom att det blåste så mycket men jag hann inte känna något. Somnade fint på kvällen när vi tittade på gymnastiken på os. 
En bra resa trots en massa trots och blåsigt väder. Vi vill gärna åka tillbaka allihopa =)

Ettårskontroll

Lite senare än ettårsdagen var det dags för ettårskontrollen på BVC.
Jag tog barnen dit och maken mötte upp oss på BVC. Han passade lillan medan jag körde på inne hos sköterskan.

Lillfizen vägde 11665 gram och var hela 79,9 cm lång.
Huvudomfånget som läkaren senast var bekymrad över var alldeles lagom och skorvet viftade hon bara bort tack och lov. Det är ändå inte så mycket kvar av det.
Han fick sina sprutor och grät en skvätt över det. Men när sköterskan tog fram såpbubblorna var han i himmelriket :)

Han kryper mest men går mer och mer. Idag har har gått gaska mycket och fick ihop ganska många steg på raken innan han satte sig ner.
Fyra vassa tänder har han och han gillar att bitas på armar. Fast jag tror han gillar att nypas mest.
Favoritpersonen i hans liv just nu är storasyster. Han följer henne som en svans och föredrar att bli matad av henne. Gissa om hon är stolt över detta.
Ett år har gått väldigt fort. Hoppas att nästa år går lika fort :)


Karamelliserade bananlöv

Fråga mig inte om titeln, haha. Maken o lillan hade någon helt galen random lek i bilen som gick ut på att skrika ut ord (vilka som helst) och sedan asgarva åt det. Jag fick inte vara med alls och lillfizen hade somnat. Ett av de sista orden som flög ut ur makens mun var karamelliserade bananlöv. Lillan garvade helt hysteriskt och ögonen bara lyste av bus.

Dagen har gått i ett. Var till förskolan en kortis med lillfizen så han har sin plats kvar bara i fall att. Svärmor var snäll som kom och passade lillan under tiden.

Vi åt lunch, gick till lekparken o sen åkte till outleten i barkarby. Köpte ett regnställ till lillfizen så han är rustad för förskolan. Jag ville köpa ett rött regnställ men det fanns bara lila och blåa och lillen slet i den blåa så han fick välja idag.

Barnens gammelmormor fyllde år och bjöd in till kalas. Var där och firade och åt god mat.

En riktigt bra dag. Hann ingen kvällspromenad idag men det finns ju en dag imorgon också.


Stegtävling

Nu är det dags för en stegtävling igen. Jag har haft på mig stegräknaren heeeeela långa dagen.

Hade tänkt att gå ut på fm men behövde åka till kommunkontoret en sväng. Lika bra att göra det på en gång så det gjordes halva förmiddagen. Besöket där tog väl fem minuter men vi passade på att strosa runt i butiker å leka på lekhörnan å ha raseriutbrott på Coop (lillan, inte jag).

Sov middag med lillen när maken kommit hem. Efter middagen skulle vi ut på promenad. Alla var redo! Lillen hade fått mat, blöja o var klädd å parkerad i vagnen. Lillan hade fått på sig kläder och hjälm o var redo. Jag hade stegräknaren i högsta hugg (runt halsen i vanlig ordning) och var taggad. Meeeeen så öppnade sig himlen och regnet forsade ner. Suck.
Solen tittade fram igen efter någon timma. Då nattade jag lillen lite snabbt och sen drog jag och lillan ut på en kvällsrunda.

Luften var så härligt sval och skön. Åskskurar kan göra susen ibland.

Vi tog en kort runda då lillan frös om händerna samt blev trött i benen.

Jag har både gått och sprungit. Känns bra faktiskt. En lagom start på denna stegtävling :)

Nu sover lillan äntligen. Två böcker läste jag och sen tvångsmysa för att få bägaren att rinna över så att säga.
En ganska bra dag om man bortser från raseriutbrottet.
Sovstunden med lillfizen var så efterlängtad. Den behövdes verkligen och jag känner äntligen att jag börjar komma ikapp med sömnen igen.
Mer utvilad Petra är en gladare Petra så nu ska vi/jag satsa på att få till gladare och positivare inlägg igen :)


RSS 2.0