Ögonbrynsfärgning

Ett av kapen på Ullared var en ask med färg så jag kan färga mina ögonbryn.

Sånt har jag annars alltid gjort hos frisör eller spaterapeuter eller liknande. Dels för att jag ogillar att plocka brynen själv och dels för att det är mysigt att unna sig sånt någon gång ibland. 
Min tanke var att det skulle vara knepigare att färga bryn än håret. Jag tror jag oroade mig mest för ögonen som kan få färg i sig. Men oron var obefogad. 


Började med att fixa formen och rensa lite. Det är ett himla göra. Jag förstår inte varför det är så smärtsamt på ena ögonbrynet men inte det andra?! Det spelar ingen roll vilken ordning de plockas i, ändå gör samma alltid ont. Lusläste förpackningen två gånger och beskrivningen på hur man gör tre gånger. Sen smackade jag dig färgen. Det fick helt enkelt bära eller brista. Lät färgen sitta ganska länge (tidsspannet varierade mellan 5-15 min enligt beskrivningen). 

Men jag är ändå nöjd. Det syns att något har gjorts. 
Får se om maken ser någon skillnad sen då :)


Lägger in bilderna så här också så ni ser skillnaden. För visst har det ändrats i färgen? 

Jag är som sagt nöjd, förmodligen jäkligt nöjd :) jag vågade och det gick bra, sånt gör att jag blir extra nöjd :)


Sjukstugan

Hej på er. Länge sen sist nu igen. Men så får det vara. Bloggande får komma i sista hand nu. 


Sen sist har massor hänt, jag tänkte väl spalta upp det viktigaste o ber om ursäkt om jag redan skrivit om något av det.

Lillan har gått i simskola, hon har avancerat även denna gång och ska gå i en högre grupp nästa termin. Grymt kul tycker vi. Vi har bestämt att hon ska gå kvar på vårat initiativ tills hon kan simma obehindrat. Därefter får hon vara med och bestämma, komma med åsikter osv. Men simkunnighet är viktigt. 

Lillen trivs bra på föris och lillan med även om hon ibland gnäller om att hon saknar Järfälla. Kul att de har varandra där iaf :) 

Jag har sagt upp mig som tränare, ska vara vikarie vid behov men då är det JAG som bestämmer när jag kan eller inte. Det är skönt, skolan behöver jag verkligen fokusera på.

Åkte till Ullared med mamma å lillasyster. Åkte på någon form av magsjuka där nere å mina 19 kräkfria år är nu brutna. 
Hann fynda både det ena och det andra där nere men till skillnad från alla andra gånger jag har varit där är jag nu inte så sugen att åka tillbaka. Detta till makens stora glädje, haha. 
Inte bara jag blev sjuk, maken och lillan har båda kräkat efter mig. O lillen gjorde först för några veckor sen. Jag sanerar som en galning i samband med sånt så det borde inte finnas något kvar att bli sjuk av. 

Julen har varit intensiv som vanligt :) började hos svärmor den 23:e, hemma hos syrran på julafton och hos svärfar på juldagen. Ska ha en minijulafton till sen i januari men tills dess borde vi alla vara friska å krya. 

Idag har jag röjt bland kläder å annat. Alltid lika kul att tvätta... 
Tvättstugan och jag är nästan vänner, men bara nästan. Torkskåpet suger ***** . Men det är bara att bita ihop :) 

Försöker natta om lilleman som vaknat o tycker att vi ska ha disko (han pekar på discolampan stup i ett). Nu har han bytt riktning och står o pratar med ugglorna på tapeten. Heja heja. 


Oplanerat

Det var absolut inte så här jag hade planerat kvällen. Jag skulle åka på möte å sen hem för att plugga.
Men sonen hade andra planer, eller vad man ska kalla det. Bra mådde han inte tydligen då han helt hux flux kräktes. Kastade in honom med alla kläder på och med snuttis i handen i duschen. Duschade av allt innan jag stoppade ner det i tvättmaskinen. Tack gode Gud för tvättmaskinen alltså!! All heder till folk som inte har tvättmaskin i hushållet. Jag förstår inte hur de klarar sig!?
Iaf, lillen fick ur sig det son skulle ut i några omgångar. Självklart har jag räknat antalet kräkor i vanlig ordning.
Han var lite putt på mig när han bara fick en deciliter välling till kvällen sen. Maken blev skickad till affären för att köpa majsvälling som är lite snällare mot magen.
Vällingen och det lilla han åt av en knäckemacka samt vatten han drack har fått stanna kvar hittills.
Men jag tar inga risker! I natt sover han på kräkmadrassen på golvet i vardagsrummet. Jag sover på soffan, redo om något skulle ske under natten.


Julpyssel

Trots plugg har jag hunnit med att julpyssla lite.
Denna gång vart det en julkrans, eller ja, två. En till mig å en till mormor och morfar.
Våran hänger nu så fint på dörren.

Den sista tiden har allt gått i ett. Jag önskar att jag kunde pausa tiden lite så jag hänger med, det är ju liksom redan december. Hur hände det egentligen?

I år kör vi ingen klappkalender till lillan. Hon får istället en pixiekalender med disneyböcker i.

Varje morgon står hon och hoppar av spänning. Vilken bok ska hon få idag. Underbart att slippa smussla med de små paketen. Men kanske nästa år blir det så igen. Vi får se :)

Baka har vi hunnit med också. Bakade lussekatter och vanilj- och kanelbullar förra helgen också. Barnen hjälpte till så gott det gick.

Kransarna ja....

Den nedre är vår. Tomtarna uppe vid rosetten ska symbolisera mig och maken å småtomtarna där nere är knoddarna.
Känns skönt att vara i fas med något juligt här hemma.
Maken har gjort sitt obligatoriska, satt upp lampor på balkongen.
Jag är efter på gardinfronten. Får se om det blir några gardiner i år eller inte.

Nu sussa, imorgon är det seminarium i skolan.


RSS 2.0