Sämst

Vi har haft en ganska bra dag, jag och barnen. Började med simskola för mina simgrupper. Under tiden var lillebror barnvakt till knoddarna.
Åt lunch med familjen, alltså mamma, pappa, lillebror, lillasyster, kaptenen, systerdottern och knoddarna.
Sen lånade jag lillasysters å kaptenens dusch innan vi for mot Järfälla :)
Skulle gå på femårskalas.
Redan där började dagen gå utför....
Vi kom en timma sent till kalaset för jag hade fått för mig att det började 14. Suck!
Parkerade där jag vanligen parkerar när jag är där men fick idag en parkeringsbot. Suck!
Åkte till mataffären för att inhandla lite som behövdes, som byxor till lillan för det glömde jag packa. Suck!
Åkte hem till svärmor och var där en stund. Barnen badade och lekte och sen spelade vi Bingolotto.
När vi åkte hem (till lägenheten i kallhäll) somnade lillen.
Jag letade efter hans napp i bilen, han hade den när vi lämnade Västerås, men nu är den puts veck.
Det kanske går bra sades det.
Det kanske är dags att sluta med napp ändå sades det.
NEJ!
Det gick inte.
Lillen vaknade o letade efter den där nappen. Han blev något hysterisk. Jag letade på alla ställen jag kunde tänka mig att en napp skulle kunna ligga kvar. Helt utan resultat. I bilen där den sågs sist fanns den inte heller. Måste titta där imorgon när det är ljust ute igen.
I ren frustration ringde jag den närmsta nattöppna macken för att se om de hade några nappar. Tänkte att svaret säkert skulle vara nej, men fick ett fint ja till svar. Han i telefonen fick lova att lägga undan ett paket till mig.
Kastade in lillen i bilen och körde iväg. Inte lillan. Ring för tusan inte soc nu men hon fick vara kvar hemma. Jag försökte dra upp henne ur sängen men helt utan resultat. Därför fick hon sova vidare. Ja, jag vet att det är riskfyllt och jag hade vääääääärldens Ågren över det hela vägen till och från macken. Var borta i 15 min allt som allt. Sprang upp till lägenheten med lillen sovandes på axeln så att vi skulle Komma fram snabbare. Väl inne låg lillan i sängen o sov fortfarande, tack och lov. Gör aldrig om det igen, det är faktiskt inte värt den mentala våndan.
Men nu har lillen nappar igen. Jag ska sova och vara en bättre mamma imorgon.

PS. Dumma parkeringsbolag!! Ds.


Handla tapeter

Jag är tapetseraroskuld! Jag har aldrig satt upp en tapet förut. Någonsin!!!
Nu när vi ska flytta till nya lägenheten tänkte jag att det ska bli ändring på det.
Idag var jag till rusta för att köpa tapeter och färg och klister. Fick hjälp av personalen att ta rätt grejor och jag hade några riktlinjer i bakhuvudet som kaptenen hade sagt till om. Tur var väl det så att det blir bra och rätt första gången :)
Tycker att det ska bli väldigt kul och spännande att fixa med detta. Målandet och sånt borde gå hyfsat fort. Jag får helt enkelt pinna på annars.

Så himla taggad! Så mycket kul som händer just nu :)


Taget ur kontext

Att sitta på toa är att får utföra grundläggande behov. Att ens småbarn inte förstår detta utan väljer att vakna o skrika tillhör vardagen för småbarnsföräldrar. Att man sedan står o vaggar det skrikande barnet utan underkläder för att man var tvungen att ta sig ut från dasset snabbt är inte direkt vardag här hemma.
Denna veckan har varit ganska tung hittills. Helgen var bra. Jag hade simträningar, var på barnkalas, åkte hem för att packa lägenheten och sov en hel natt ostört. Barnen blev kvar i Västerås tillsammans med sina morföräldrar. Man kan ju säga att de hade en aning superkul och vart väldigt aktiverade.
Måndagen var inte alls kul, båda barnen var övertrötta efter helgens bravader och på kvällen somnade de båda två kl 19.
På kvällen var jag helt slutkörd. Lillebror fick komma som en riddare i vit rustning och passa barnen medan jag gick till Ica för att handla "tycka-synd-om-mig-snacks". Det var grymt skönt att komma ut den korta stunden och bara komma iväg från lägenheten där allt skrik o bråk hade ägt rum tidigare. Tack för att du kom den lilla stunden lillebror :)
Idag har det varit en aning enklare. Barnen vaknade utvilade och glada. Lilleman verkade dock ha lite bekymmer med magen så jag fick stanna hemma idag (och tur var väl det).
Han är väldigt hostig till och från under dygnet och eftersom att han sväljer allt slem som borde komma ut blir magen lite knas till slut.
Har inte lyckats åstadkomma mycket idag utan får ta nya tag imorgon.

Packandet går bra och smidigt. Vi packar tillsammans jag och maken och har samarbetat fint. Köket gick undan snabbt och smidigt. Vardagsrummet är så gott som tomt förutom lampor och växter.

Här är delar av min påse från häromkvällen när lillebror passade knoddarna. Det mesta är kvar. Lika bra att spara inför nästa tunga period.

Nu vaknade lilleman igen. Dags att natta om...


Äppelmos

Först tänkte jag bara dega ihop denna kväll. Det har gått i ett denna vecka med o jag ville bara slappa meeeeen så fick jag ett ryck och bara körde på.

Jag har ju fått massor med äpplen av en dam i villaområdet här i närheten. De har mest legat o luktat gott i lägenheten men jag började bli lite stressad över att de skulle gå till spillo allihopa.
Därför började jag koka äppelmos nu på kvällen.

Jag gjorde det lätt för mig genom att bara ta bort skrutten å det där man inte vill äta och lät skalet sitta kvar. Det mesta skalet har kokat sönder men lite bitar är det ändå kvar.

Jag passade på att göra en fruktpure med äpple apelsin plommon och päron också. Det är det fina med puréer, man tar det som finns och bara mixar på.

Nu har jag tre stora byttor i kylskåpet som är redo att mumsas i.
Barnen fick provsmaka och de gav tummen upp.

Utöver puréerna har jag hunnit göra en pastasallad till morgondagens skola och har gjort en matplanering så jag vet vad som ska lagas när. Hej hopp liksom!

Vi sov i Kallhäll natten mellan lördag och söndag. Passade på att packa flyttkartonger med böcker å leksaker å annat kolijox. Barnens rum är klart och halva vardagsrummet är färdigt.
Nu har vi fått en drös lådor av goda vänner så vi kan packa ytterligare :) heja oss!

Nä, ska plugga lite och vika lite tvätt innan det är dags att krama kudden.


RSS 2.0