Hostiga barn

Ja som titeln lyder så är mina barn väldigt hostiga just nu, framförallt lilleman som inte alls är van vid förskolans bakterier.

Eftersom att lillfizen är lite krasslig fick han följa med mig till skolan en dag. Det var grupparbete enbart den dagen och alla gruppmedlemmarna hade godkänt hans närvaro.
Natten mellan söndag och måndag var tung då han skrek nästan hela natten. Jag lyckades få ihop två eller tre timmars sömn innan skolan och lyckades genomföra det som behövdes.

Denna och förra veckan har jag läst i mina supernya och superdyra böcker. Denna gröna på bilden är urtung att hålla i, men så är den på ca 800 sidor också.

Mycket händer här i vanlig ordning.
I går till exempel hade jag skola, å lillen med mig. Sen till Järfälla för att fixa det sista med banken och papper till mäklare. Därefter hem igen för simträning och sist en shoppingkväll på hälla med massa bra erbjudanden. Ett riktigt jippo där. Jag hittade en ny tjocktröja till mig själv men fann ingen röd vinterjacka till lillan.
Lillan har fått dille på att hon ska ha en RÖD vinterjacka i år, ingen overall?! Jag har finkammat internet och alla butikerna. Det är ett extremt magert utbud på röda vinterjackor. Men idag var vi på Erikslunds shoppingcenter och gick i alla klädaffärer som har barnkläder, verkligen alla! En affär hade en typ röd (mer orange) jacka i hennes storlek. Det var polarn o pyret. Jackan kostade 999 kr?!
Jag sa att vi skulle återkomma om vi inte hittade någon annan.
Den sista affären vi var inne i var hm. De har inte heller någon röd vinterjacka MEN de hade en mörkblå jacka med frostfigurer och vitt ludd runt luvan, hurra hurra för lillan vart frälst. Hon blev så förtjust i den där Jackan att hon provade den utan att säga emot minsta lilla. Den satt som en smäck, och med rabatten de hade dagen till ära köpte jag den där jackan. Betalade 249 kr, något lättad med tanke på jackan som annars väntade på polarn o pyret.

Hon är nöjd, jag är nöjd, alla är nöjda :)
Nu ska jag sussa. Allt inför morgondagens seminarium är förberett och klart.


Lugnare dag

Okej, måndagen var extrem. Jag var lite matt på tisdagen. Men då hade jag också bokat in mig på lite dittan o dattan.
Började med lämning på föris å sen skola med ett seminarium. För er som inte vet är seminarium obligatoriska och om man missar någon påverkas betyget eller så. Eller så är det att om man inte gör alla seminarium så får man inte godkänt. Typ. Viktigt är det iaf.
Jag tror det gick bra. Har inte varit inne på blackboard och kollat än.

Direkt efter seminariet åt jag lunch och läste lite i vår litteratur till kommande seminarium.
Cyklade hem för att lämna skolväskan och byta till simväskan eftersom att jag skulle till simhallen sen.
Hämtade barnen på föris och cyklade sen till fotvården där mormor var och fick behandling. Direkt efter hennes behandling var det min tur.
Jag hade fått presentkort på fotvård där av mamma och pappa i julklapp och mormor fick av oss i 70 års present förra året.

Fotvården började med ett fotbad medan jag och hon som vårdade mina fötter pratade om allmäntillstånd och eventuella sjukdomar. Därefter gaggade vi på massor.

Det var väldigt mysigt att bli ompysslad så där även om det kittlades ibland under fötterna. Den avslutande fotmassagen var underbar.

Under tiden jag blev ompysslad passade lillasyster och kaptenen barnen. Tack så mycket för det!! Hade tänkt att ha med dem inne på fotvården men detta var nog roligare för knoddarna. De fick ju gunga och leka.

Efter fotvården var det dags att cykla ner till simhallen och träna barn :) lillan var i simskolan och lillen satt i barnstolen bredvid mig.

På vägen hem från simhallen tog energin slut tror jag.
Valde att stanna på Max för att äta och cyklade hem sen i ett väldigt lugnt tempo.
Tog en tidig kväll då båda barnen somnade i god tid båda två.
Hann dock läsa allt som behövdes till dagens skolundervisning.

Idag har vi tagit det kolugnt. Jag tog sovmorgon till 07:30! Barnen har vaknat innan 07 varje morgon annars.
De vanliga morgonbestyren gick bra och jag fick till och med borsta lillans hår.
Lillasyster kom runt halv 9 och strax därefter cyklade jag till skolan.
Hon och mamma passade barnen tills det att maken kom hem och tog över. Han skulle åka från jobbet kl 8 så jag antar att han var framme strax efter 9.

I skolan hade vi metodövningar på schemat. Det betyder att vi ska öva på det praktiska såsom lyft och förflyttningar.

Innan vi började lektionen fick vi alla klä om oss i korrekta kläder som har blivit tilldelade oss.
För mig var dagens lektion mycket repetition från hemtjänsten men det är alltid kul att få öva.

Efter skolan cyklade jag hem igen, åt lunch med maken och barnen innan det var dags att möta upp vänner i lekparken.
Vi var ute i några timmar innan det var dags för middag.

Lite lugnare tempo idag iaf. Nu ska det bli en tidig kväll igen.
Imorgon blir det en lugn dag med plugg å tvättstuga å simskola :)


Måndag idag

fullt ös medvetslös från morgon till kväll.
Började dagen med tvättstuga vid 07:00. Uppe i lägenheten sov barnen medan jag var i tvättstugan. Mamma som var hemma för att förbereda sig inför jobbet passade dem så att de inte skulle rulla ur sängen eller så. Jag väckte dem och vi åt frukost och klädde på oss.
Innan vi åkte till förskolan hämtade jag det sista i tvättstugan.

Cyklade med barnen till föris och lämnade dem där för första gången på egen hand. Förra veckan var ju maken med och skolade in dem.
Lämningen gick över förväntan och jag kunde cykla vidare omgående.

Drog till bibblan för att plugga. Satt där tills det var lunchdags och då tog jag mig till caféet där vi i studiegruppen skulle mötas upp.

Nu är jag mer än väl förberedd inför morgondagens seminarium.

Cyklade från caféet i full kareta, barnen skulle ju hämtas 14.
Förskolan hade gått superbra för dem båda två.
Vi cyklade hem, jag sprang ner till tvättstugan för att fortsätta att tvätta och sen åt vi mellis alla tre. Kl 15:45 skulle vara på cellprovstagning så jag stoppade lillen i cykelvagnen och drog dit. Lillan stannade hemma med sin mormor.
Cellprovtagningen gick bra, det är sån där standard som man ska göra var tredje år eller så. Får svar om några veckor.

Kastade in lillen i cykelvagnen och trampade på hem igen för att förbereda inför föräldramötet på förskolan.
Mamma och pappa passade barnen och jag trampade iväg igen.
Vad hade jag gjort om jag inte hade haft en cykel?! Cykeln och cykelvagnen räddar mina dagar just nu kan jag ju säga. Imorgon kommer dagen gå i ett igen.

Kvällen till ära somnade lillan i famnen på mig. Hur mysigt som helst ju!

Nu ska jag byta om inför natten. Ska försöka få till en tidig kväll :)


En vanlig dag

Nu är våra dagar helt fullspäckade. Hur blev det så här? Jag hade tänkt att bara plugga och inget mer. Jo, ta hand om barnen så klart men det är ju så givet att jag inte borde behöva nämna det.

Dagarna börjar iaf runt 7. Ibland ännu tidigare om sonen vaknar tidigt.
Jag springer upp å duschar och försöker hinna klä mig innan barnen vaknar. Är de vakna innan mig äter vi frukost först och sen "stänger" jag in dem i sängen (resesängen). Lillan läser för lillen eller så kastar de boll eller liknande. I sängen vet jag att de är trygga och kan inte slå ihjäl sig.
Efter duschen är det påklädning av mig, lillen och lillan.
Runt 8:30 kommer oftast lillasyster med min systerdotter och min svägerska. Då har vi några få minuter på oss att sammanstråla inför dagen och gå igenom vad som behövs vetas.
8:45 vill jag gå ut genom dörren. Ibland är det lättare sagt ån gjort. Jag vill ha tid på mig att ta mig till skolan. Det ska bara ta 15-20 min men OM cykeln går sönder eller OM vägen är avstängd eller OM jag trillar så är det bra att ha tiden på sin sida.

Skolan börjar oftast 9:15 och håller på till 12 eller 16.
Därefter trampar jag hem för att avlösa barnvakterna (syster och svägerskan) och påbörja kvällspasset med matlagning och nattning.

Är det fint väder är vi ute en sväng. Annars är vi inne och läser, leker eller spelar olika sällskapsspel.
Ibland åker vi iväg, till folk, till mataffären eller till simhallen.

Har jag otur är de såhär avdankade efter cykelturen och då somnar de senare på kvällen.
Lillan har simskola på torsdagarna och jag är simtränare på tisdagar, torsdagar och lördagar. Hur lyckades jag bli övertalad till det?! Haha, nä, jag var nog lite sugen ändå redan från början.
Så beroende på vilken dag det är så är schemat lite extra packat.

Men kvällarna är mina stunder. När barnen somnat är det jag och böckerna som har träff. Tv stängs av, pluggdator tas fram och mobilen lägger jag ifrån mig. Så skönt att kunna fokusera hundra procent på litteraturen.
Visst tar jag små pauser i plugget också. Ibland går ögonen i kors men då går jag och plockar i köket eller städar vardagsrummet eller liknande för att orka en kort stund till.
Ikväll blev det lite extra sent. Borde sovit för en stund sen men jag ville skriva lite här först.
Försöker ha som mål att släcka lampan innan midnatt i normala fall.


RSS 2.0