Måla hatthylla

Åh vad jag egentligen inte borde fixa å måla just nu men jag kan inte riktigt låta bli heller. 

I helgen är det kalas för lillan, första barnkalaset och även ett familjekalas. Därför behöver lägenheten fixas. De sista kartongerna ska ner i källaren och allt ska städas och svabbas. Det borde väl gå fort? 

I helgen sålde jag äntligen vårat hallset som jag haft sen jag bodde i Kopparberg. Det fick ändå inte plats här. 


Jag tog ett sista kort på dem innan de nya ägarna kom för att hämta dem. Hurra för det :) en sak mindre att flytta runt på. 


Helgen har varit effektiv även om vi har haft det lugnt o skönt o mysigt. 

På fredagen tvättade jag i mängder. Hade tvättstuga samt körde maskiner hemma. Sist körde jag vinterkläder som jag ville plocka undan. Idag kom vintern tillbaka så det var ju himla dumt av mig att städa undan vintern hemma. 

På lördag fm var lillan på familjegympa samt Leos lekland med sin mormor så jag o maken bar ner prylar till källaren, åkte till återbruket samt satte upp en tv i sovrummet. Lillen somnade strax efter återbruket och sov en bra stund till efter det. 


Nu har vi en myshörna i sovrummet. Det är så skönt :) får se hur länge vi tycker det... Barnen vill gärna titta på film där inne med oss och lillan vill ligga där själv o titta ibland. 


Söndagen var låååååång. Lillan hade kör i kyrkan, och då fick vi komma å lyssna. Så himla fint o kul :) 
Efter kören åkte vi till Åsby trädgård för lite lunch och bara strosa runt där då det är så himla mysigt där inne. 

På kvällen sen var det simskola igen.

Idag har klockan inte hunnit bli elva än men jag har hunnit med en hel del ändå.  
Framförallt har jag hunnit måla den gamla hatthyllan. Vi ska sätta upp den andra vi hade med oss från flytten också men jag vill att de är samma färg. 

Dessa två sitter inte på väggen utan på garderobsdörren. Första tanken var att ta ner dem och sen sätta tavlor där men jag tror vi behöver denna förvaring. Jag satte fart att måla. Det ser sisådär ut på nära håll men på avstånd är det supersnyggt. Så här tjusigt är det nu. Jag ska måla en omgång till för att få det jämnare :) men innan dess ska det torkas lite så därför sätter jag fart med plugget :)


Allt för att inte plugga

Jag borde verkligen sätta mig o plugga för glatta livet. Jag har tenta nästa vecka och jag vill verkligen klara den. 

Men eftersom att jag gör allt annat än just det hinner jag med massor i vanlig ordning.

Jag började röja direkt efter barnen lämnats på föris. Bokade tvättstugetid och gick dit på direkten. Två maskiner bara, men jag kör ju maskiner här hemma samtidigt. 

Medan maskinerna kördes passade jag på att vika och stoppa undan tvätt här hemma samt hänga den nytvättade tvätten på ställningen och fylla på igen i maskinen (som nu kör vända två). 
Jag dammsög i sovrummet och har rensat under sängen.

När tvätten var klar har allt vikts och alla strumpor är ihopparade. 

Två!!! Hela plastpåsar är fyllda med skor som är för små. Barnens fötter har vuxit något enormt. 

Just nu gick kraften ur mig men jag ska fylla på energiförrådet och sedan köra på igen. Tre påsar kartonger/plast/papper ska ut till återvinningen. 
Jag skulle vilja måla en vända men jag kanske avvaktar med det.

Mat var det ja, senare i em ska jag ut med mormor en sväng :) 


Ett ryck

Åh så skönt det är när man får ryck så det händer något!


Lillan var hos sin farmor då de skulle gå å se babblarna, lillen lånade jag ut till mormor och maken åkte mot Järfälla för att hämta lillan. Alltså hade jag helt egen tid att förvalta på helt eget sätt.
Först var jag supertaggad på att städa och fixa, sen ville jag passa på att sova och sist ville jag bara kolla på tv/mobilen. 
Det blev städ iaf. Satte på musik och körde igång. 

Jag öppnade lådor (flyttkartonger) och kollade vad som fanns där i och avgjorde om det skulle packas upp eller ställas undan eller kastas. 
Några kartonger packade jag upp och satte ut där de skulle vara.

Jag bar ner 8 eller 9 kartonger till källaren. 

Därefter tömde jag soffan på allt, även kuddar så den kunde dammsugas ur helt och hållet. Eftersom att många kartonger nu var borta kunde jag äntligen flytta soffan närmare balkongen. 


Nu ligger det återigen massor av pinaler i soffan men det är ok. 


Barnen ska få en lekhörna i vardagsrummet. De ska ha köket och stol och bord samt duplot där. Detta för att göra mer utrymme i deras rum men även eftersom att de oftast leker i vardagsrummet. 

Mycket kvar att fixa med men nu går det åt rätt håll. Det är så skönt när något händer.
Maken var imponerad över hur mycket som hade åstadkommits under tiden han var borta. Kul när ens ansträningar uppmärksammas :) 


Vilken dag

Wow, jag satte mig just i soffan och verkligen pustade ut för första gången idag. Hela dagen had gått i 180 knyck. 


Vaknade strax innan 8 av att barnen vaknade å ville ha frukost. Jag hade i all hast glömt att köpa det dagen innan så jag sa åt dem att klä på sig. Lillan frågade om vi inte kunde äta hos mormor o morfar i stället. Sagt o gjort. Klädde på ungarna (efter att vi frågat om vi fick komma dit så klart) å sen åkte vi över till dem.

Vi åt frukost och sen packade in oss i bilen igen för att åka till Friskis. Jag och mamma gick på ett afrodanspass och direkt efteråt gick jag med lillan till familjegympan. Jag var lagom svettig efter första passet och något trött efter andra. 
Lillans vän var på familjegympan så vi slog följe efteråt och åt lunch tillsammans. 

Efter lunchen skjutsade vi hem lunchsällskapet och sen rullade vi hemåt själva. Väl hemma hade jag fått sms av lillans vänners mamma som undrade om vi skulle leka. Självklart! Så de kom hit (bara barnen, inte mamman). 
Barnen kom 13:40 och åkte hem 18 något. Fullt ös medvetslös. 
De hann leka, måla, dega, fika, ha picknick och äta middag och tjattra en hel del tillsammans under den tiden :) 

Kompisarna hade knappt hunnit gå innan nästa lass med besök kom. Lillasyster, kaptenen, systerdottern och lillebror kom på besök. Vi åt middag tillsammans (utom lillan som hade ätit med sina vänner) och sen tittade vi på Melodifestivalen. Jag passade även på att springa till affären för att köpa bröd så vi har frukost imorgon. 

När sällskapet hade åkt Nattades lillen först. Han var så trött att han inte ens orkade dricka upp sin välling. Fort gick nattningen (tack och lov). 

Därefter var det lillans tur. Hon skulle duscha och få håret flätat eftersom att vi ska på kalas imorgon. Det var lite trångt i duschen då jag har hängt tvätt där. Men det gick bra ändå till slut. När hon väl lades i sängen (på tok för sent egentligen) så somnade hon innan jag ens hade lämnat rummet. 

Nu sover barnen. Lilleman hostar som attan och jag befarar det värsta (krupp). Får se om jag tror rätt eller fel. Disken är undanstuvad. Leksaker bortplockade, nappflaskan diskad och tvätten vikt och undanstuvad. 
Jag tror jag kommer sova som en stock i natt och somna ovaggat som barnen :)


En trio bustroll :)


Imorgon väntar en något lugnare dag hoppas jag. 
Sov gott


RSS 2.0