Växter

Hej.
För ett bra tag sen (några veckor) satte vi ärtor i krukan på balkongen.
Det brukar bli ganska sporadisk och gles skörd när vi haft ärtor. Men denna gång verkar alla utom möjligtvis en ärta ha tagit sig. Det grönskar och ser lovande ut.  (null)
Det var barnen som skötte nedsättning av ärtorna och som sköter vattning nästan dagligen. 
Jag hoppas att det blir många ärtor till barnen sen :)

Svärmor och svärfar kom med lite grönt till oss. Bland annat denna kruka med potatis. 
(null)
Nu ska jag hälla på mer jord så att det gror ordentligt. Lite häftigt med egenodlade potatisar på balkongen.

Sist men inte minst har vi flera plantor tomater.
(null)

 Dessa två på bilden är plantor vi fick av svärmor och svärfar. Utöver dessa två har även lillan planterat en planta på förskolan som nu är planterad i en stor kruka på balkongen. Jag hoppas att det blir tomater på alla plantorna.

Ny frisyr

Idag gjorde jag slag i saken. Har länge tänkt att jag ska klippa mig. Nu fick det vara nog med långt och bökigt hår. 
Bokade tid till frissan, åkte dit å sa att allt skulle bort. Sagt och gjort. 

(null)

Nu är håret återigen kort o lättskött :) vilken befrielse :)

Rosor

Jag har praktik för tillfället. Är på rättspsykiatrin i Sala. Det är ju dunderkul och spännande. Inte alls som jag hade trott från början. Även om jag inte hade plan på att arbeta inom psykiatri kan jag faktiskt tänka mig att arbeta inom det senare i livet :) 
Idag var utbildningsdag på praktiken. Vi gick igenom hur det går till vid häktning och intagning. Mycket intressant måste jag säga att det är. 
Vi fick prova på att bli inlåsta på avskiljningen samt att bli bältade i en säng. Grymt bra erfarenhet. Jag har ju även fått åka fångtransport och kan säga att det är lite speciellt att vara frihetsberövad även om jag nu bara var det en superkort stund och då bara på låtsas. 

Efter praktiken rullade jag hem i full gas. Ni vet, laglydigt med skarv. Himla lätt att köra lite för fort på den vägen. 

Barnen hämtades och vi åt glass när vi var hemma. Mest för att muta dem för att kunna gå till mataffären utan bråk. Den mutan fungerade ganska bra. De bråkade inte meeeeen de lyssnade inte riktigt heller. Så det var väl ok. Lagade mat till mig o barnen (maken hade ringt innan och sagt att han var sen) samt åt. 

Men sen, vet ni. Sen kom maken hem, med ett fång röda rosor. Vilken vardagsromantiker. Eller så, haha. Det var inte igår det hände. 
Jag brukar få rosor på årsdagar och födelsedag och såna där krimskramsdagar. Men inte så här utan anledning :) så detta var välkommet. 

(null)

Jag frågade så klart hur det kom sig att jag fick rosor. Tänkte att jag skulle få ett smörigt romantiskt svar som "det är bara för att jag älskar dig" eller så, haha. Men det var av den enkla anledningen att de har ny kund på jobbet och hade lite rosor över (eller något sådant). Kul och fint ändå oavsett orsak :) 

Idag har jag även fått schema för mitt sommarjobb. Det ska bli himla kul :) 

Fotboll

Jahopp. Så var det den säsongen igen. Fotbollssäsongen. 
Jag ville vara en simmarmamma. Min dotter vill vara fotbollsspelare. Jag är alltså fotbollsmamma. Suck. 
Det är kul så länge solen lyser eller det är uppehåll. Meeeen. Så är inte fallet varje gång. Förra veckan satt jag på träningen med vinterjackan på. Denna vecka satt jag utan tjocktröja och solade mig. Då kändes det rätt ok att vara fotbollsmamma. 
Fotbollsträningen går bra, lillan gillar det och ser alltid fram emot träningarna. Hon har så kul och är så nöjd (och trött) efteråt. Det är viktigast :) 

(null)

 Här är en bild på senaste fotbollsträningen. Så härligt med sol och värme. 

Hoppas på sol nästa vecka med! 

2018

Hej! 
Jag tog visst ett år, eller lite mer, ledigt från detta ställe. Varför då? Ingen aning egentligen. Energin och lusten fanns väl inte just där och då. 
Men kanske nu. Jag gör ett försök iaf. 
Uppdatering kanske kan vara på sin plats eller ska jag bara tuta och köra? 
Äh, lite uppdatering kan väl vara på sin plats. 

Dottern: är nu 6 år (hur gick det till egentligen??). Hon har precis fått besked om förskoleklass och är både taggad och förskräckt samtidigt för vad som komma skall.  
Hon simmar men vill inte egentligen. Så hon får avsluta denna termin och välja själv till nästa. Hon sjunger i kör i kyrkan. Det är både kul och tråkigt (mest tråkigt för mig). Ja, så spelar hon fotboll också. Hur gick det till? Jag som verkligen har promotat simningen :) fotbollen och simningen överlappar varandra. 

Sonen: är snart 3, och lever verkligen upp till sitt namn. Han är så busig och när han är på det humöret så lyser buset i ögonen på honom. 
Han ska börja på stora avdelningen på förskolan efter sommaren, det är också svårt att ta in. Det känns som om det var nyss han skolades in. 
Han har inte börjat med några extra aktiviteter. Han bara hänger på syrran sin mest hela tiden.

Tillsammans är de för de mesta sams men när de väl sätter den sidan till är de ruskigt skrikiga och bråkiga med varandra. 

Maken: jobbar kvar i Järfälla. Får se hur länge han orkar. Jag hoppas han orkar ett år till iaf. 

Jag: har snart klarat av två av tre år på sjuksköterskeprogrammet på Mälardalens högskola. Har fått sommarjobb som uska på sjukhuset. 

-———————————————————————————————————————————————————————-

Idag är det varmt. Det är första varma dagen på ett bra tag. 
Jag och barnen har hälsat på gammelmormor och gammelmorfar. Efter det åkte vi ner till stan för lunch och inköp av frukt på torget. 
När vi kom hem satt vi på gräsmattan och njöt samt åt jordgubbar. 
Nu har vi lekt på balkongen en timma eller två. 

(null)

(null)

(null)

(null)


RSS 2.0