Städ-Rejs

Helgen som var spenderade lillan i Västerås. Hon blev hämtad av sin morfar på förskolan i fredags och kom hem idag. Gissa om hon var nöjd!? Har fått härliga bilder med uppdatering på vad de har gjort och så har vi pratat via Facetime. 
Jag och maken började helgen med ett biobesök. Tog igen vår uteblivna date som vi skulle haft när lillan hade höstblåsor. Vi har ju varit gifta i över tre år nu. Nästa år kommer vår första riktiga bröllopsdag.
Efter bion var jag ganska trött, passade på att gå till sängs ganska tidigt och maken spelade datorspel. 
Hela helgen var jobbhelg för min del. Men jag tänkte att vi kanske ska passa på att röja lite här hemma. På lördagen städades det inget. Jag laddade disk och tvättmaskin som kördes tidigt i morse men mer än så blev det inte. 
Söndag (idag) startade tvättmaskinen kl 7 och jag vaknade så klart av den. Suck. Fastän det var jag själv som startat den så fattade jag inte varför den satts igång. Jag älskar den där timergrejen på tvättmaskinen som gör att man kan ställa in när maskinen ska starta. Helt underbart. 
Maken fick hänga tvätten idag. Jag sov lite längre än planerat och fick lite halvbrådis till jobbet. Cyklade inte snabbare än vanligt men fick ändå trampa på utan att stanna upp så mycket. 
När jag kom hem från jobbet hade maken dammsugit halva hallen, eller ja, 90 % av hallen var dammsugen och det såg så härligt ut. Alltid fräscht med nydammsuget. Så då satte jag fart i städrejset. Medan min mat värmdes hann jag tömma diskmaskinen och städa lillans rum. Efter intagen lunch dammsög jag hennes rum och rullade ihop den matta som inte längre används där inne. 
Hallens sista procent som inte städats blev städat. Badrummet fick sig en ilsken omgång med dammsugaren och moppen. Moppen gillade inte alls att jobba så där så den strejkade genom att tappa moppdelen från pinnen eller hur man ska säga. Till slut blev även badrummet rent. Moppade även av toaletten. Det kändes lite muppigt men hellre att stå upp och göra det än att stå på knä runt toastolen och torka av med någon trasa. Nä blää. Städa badrum är ingen höjdare. 

Fick lite ryck att städa ur kylskåpet också. Höll nästan på att spy tre gånger. Skrek på maken att springa ut med soporna och det gjorde han. Jag passade på att gå ut med glasflaskor till de där tunnorna där glaset ska vara och tidningar och sånt till pappersinsamlingen. Gick även ut med annat kolijox till källaren och precis när jag skulle öppna källardörren såg jag en liten glad skuttande unge utanför porten. Min unge =) 
Hon såg så härligt pigg och glad ut. Sen var städandet över för denna dag =)
Hon hjälpte mig att gå till källaren och sen till vårt soprum för att lämna av vår avdankade toaster som inte längre fungerar som den ska. 

Imorgon hoppas jag att lite av min städenergi finns kvar. Det finns mycket kvar att städa här hemma. Och för att slippa göra allt i sista minuten kan det vara bra att göra mycket nu och lite mindre sen när det drar ihop sig för kalas. Håller tummarna för en pigg Petra imorgon =) Är ledig från jobbet iaf och har hela dagen på mig att göra något. 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0