Sovstund

Jag somnade :/ lillan och jag sov i en och en halv timma. Så skönt och så förvirrande. Somnade när det var ljust ute och vaknade när det var mörkt. Brukar det inte vara tvärtom?
Härligt att få ligga och bara slappa lite. Det var precis vad jag behövde. Åt mat gjorde jag när lillan hade vaknat. Hon åt majskrokar medan jag åt.

Nu sitter vi på golvet i vardagsrummet och leker. Eller lillan leker och jag hejar på.


Uäääääää

Ojoj vilken natt. Är helt slut. LilLan ville inte sova. Och när hon väl gjorde det så sov hon väldigt lätt och vaknade för minsta lilla. Alltså borde hon vara trött nu? Tyckte jag iaf. Har inte varit mycket sammanhängande sömn. Första gången hon strular så här mycket på natten.

Vi gick upp vid 8. Fast hon var trött än. Gnuggade sig i ögonen hela tiden. Hon ville inte sova.
Vid kl 12.30 gick vi ner till centrum. Då somnade hon i vagnen och sov gott ända tills vi kom hem.
Väl hemma fick hon lunch och nu sover hon middag. Hurra!! Jag behöver egentligen oxå sova men jag borde äta lunch istället. Fast just nu vet jag inte vad som är viktigast, näring eller sömn?

Ögonen går i kors och jag vill inget hellre än att sova en stund. Får se hur det blir med det :)


Dag 17 – Barndomsminne

dag 17.

Ett barndomsminne är ju lite halvt privat eller?
Hahhahaha nej, bara skojar. Men ack så svårt att välja just ett minne.

Fast jag tror jag vet vad jag ska berätta ändå.
En del av er vet om händelsen redan. Andra kanske inte.

Det här är min verision iaf.




När vi var små hade vi i uppgift att städa våra rum själva. Mina yngre syskon fick lite mer hjälp än mig med städningen (eftersom att de var yngre). Men det gillade inte jag alls. Så jag bestämde mig för att rymma hemifrån. (Pippi Långstrump ger barn bra ideeer).
Jag plundrade min spargris på pengar och kom fram till att jag hade 21 kr med mig.
Plockade ihop ryggsäcken med badkläder och ett par handdukar. Inte mer.

Sen sa jag till min lillebror att nu rymmer vi. Min lillasyster frågade vart vi skulle rymma och jag sa till Rudan. (rudan är ett badställe någon mil från där vi bodde). 
Lillasyster fick inte följa med. Hon var för långsam.

Så vi tog våra cyklar och stack. Jag minns inte exakt vilken väg vi tog dit. Men hittade gjorde jag för det var samma väg som till badhuset nästan. Lillebror cyklade hela tiden bakom mig. Jag tittade ofta bak för att se om han var med. En gång var han borta. Då fick jag panik. Jag började cykla tillbaka men fann honom bara strax bakom mig fast i diket. Han hade ramlat. Men det gick bra ändå för vi cyklade vidare utan problem.

När vi kom fram till Rudan var vi trötta av cykelturen. Så vi bytte om och började bada. Sen köpte vi glass för mina spargrispengar. Lillebror fick välja vad han ville medan jag tog det som jag hade råd med efter att hans var betald. Något bra skulle han väl få för att han rymde med mig.

När vi var små så var vi duktiga på att maska till oss saker och ting. Så på eftermiddagen var det en familj där som grillade och vi maskade till oss en varsin korv med bröd. 

Sen blev det lite mörkare ute och jag började fundera på vart vi skulle sova. Skulle vi trycka ihop oss under våra blöta badhanddukar på gräset eller hur skulle vi göra?
Som tur var behövde vi inte sova ute på natten för två dagmammor hittade oss där ute. Tydligen var det jättemånga ute och letade efter oss. Våra föräldrar hade ringt polisen och det var skallgång.

När vi kom hem bjöd mina föräldrar de som hade letat på pizza. Jag förväntade mig massor av skäll men tror inte att jag fick det. Istället fick jag lova att aldrig göra så igen. Vilket jag inte gjorde.

Vår lillasyster visste ju hela tiden vart vi var. Men hon var i en period då hon inte kunde sära på sant och falskt. Så när hon sa att vi var på Rudan så trodde inte våra föräldrar på henne. 






Jag minns denna dag ganska bra. Jag minns vissa saker jag tänkte och kände. Men en del saker är helt bortblåsta ur minnet. Jag minns att jag blev så orolig när min lillebror inte var bakom mig när vi cyklade. Jag ångrade beslutet att ta med honom för att det kanske hade varit farligt. Men ändå var jag så glad över att ha sällskap.

Min storebror var mäkta imponerad av vår bedrift. Han ville göra detsamma. Så tillsammans började han och jag skriva en lista med grejor som skulle med på VÅR rymning. Men den blev aldrig av tack och lov.
Hade jag rymt igen så hade jag säkert fortfarande haft utegångsförbud. Haha.

Kålpudding

Gjorde en kålpudding till middag. Ett lchf-recept. Jag gillade det verkligen. Malen sa att det var helt okej :) han är inne på sin andra portion.


Snööö

Hurra för vädret. Äntligen kom snön. Som jag har längtat.

Igår började det snöa. Först tänkte jag att det inte skulle ligga kvar på marken alls. Men sen sjönk temperaturen ute och då fick jag hoppet åter. Så mysigt. Nu är det ljust och vackert ute igen. Det får gärna komma ännu mer snö nu på en gång. Tack.

Igår satte jag upp en INGEN REKLAM TACK skylt på dörren. Inte för att jag ogillar reklam. Nä det är bara kul ibland. Men det blir ju så mycket! Dessutom är jag dålig på att ta ut pappersinsamligen till kontainern. Så därför blir det bara undanstuvat i förrådet. Hur bra är det? Inte bra alls. Så nu är det stopp. 

Glömde lägga till en sak om lillan igår.
Hon har visat att hon vill ställa sig upp då och då. Än har hon inte lyckats. Men det kommer nog snart det med.


Funderar på om jag ska åka till jakan och shoppa lite eller bara strosa ner till centrum här hemma. Åker jag till jakan så kan jag gå på kappahl och köpa något till lillan kanske. 
Får se hur det blir. Hon sover ju än så det blir väl om ett tag i så fall.

Dag 16 – Första kyssen

Dag 16.

Min första kyss vågar jag knappt skriva om.
Jag var väääääldigt nervös.

Min dåvarande pojkvän frågade om han fick kyssa mig. Av ren reflex sa jag nej. Hahaha. Som jag ångrade mig sen. Jag berättade för honom att jag blev nervös och sa att han bara skulle göra det och inte fråga nästa gång. Så en kväll gick vi tillsammans till hans träning. Utanför idrottsarenan gav han mig min första kyss. Det var mysigt och pirrigt. Efter det så pussades vi maaaaaaassor =)







Vet inte varför jag tvekade sådär första gången han frågade. Men jag blev väl på tok för nervös. 

När jag och maken blev tillsammans var det han som kysste mig först.
Sen gick det ett par veckor innan vi sågs igen. Då visste jag inte hur jag skulle göra när vi träffades. Skulle vi kramas eller pussas eller vad?
Tur att han redan hade bestämt sig för vad vi skulle göra =) 
Jag fick mig en rejäl kyss!!!
 
 

8 månader

Idag fyller lillan åtta månader.
Dagen har varit relativt lugn. Inte lika skrikig som igår.
Hon är tröttare dock, men det är inte så konstigt med tanke på nattens bravader.

Hon har nu två små men ack så vassa tänder i underkäken. Så ny rutin är att brorsa tänderna två gånger varje dag.

Hon sitter upp riktigt bra och har inga problem att sätta sig upp själv. När hon är trött så är hon lite vingligare och fallrisken är större.

Hon pratar mycket med sina leksaker. Men mest grymtar hon bara och hoppar till samtidigt. Knasunge!

Hon är fortfarande fasansfullt kär i sladdar. Säger vi nej så flinar hon stort och blir strålande glad. Hon blir dock mindre glad när vi flyttar på henne ifrån sladdarna. Fast hon brukar snabbt åla tillbaka för att dra i sladdarna igen.

Just nu sitter hon och river sönder mina tidningar. Nöjd bebis :)


Posten

Fick ju hem fel grej från Ellos förra veckan. SÅ idag knatade jag ner till ICA nära och lämnade in paketet som skulle skickas tillbaka.
Första gången någonsin som jag skickar tillbaka något.
Jag har alltid varit nöjd med deras varor men nu blev jag besviken som attan på att det stod en sak på hemsidan och man fick hem en helt annan grej. 

Gick hem nöjd som attan över att jag tagit rätt beslut och inte köpt den varan. 




Det snöade massor när jag gick hem från byn/centrum vet inte riktigt vad man ska kalla det. 

Skrev ju i förra inlägget om min apelsin med nejlikor som jag gjorde. Nu hänger det även en i vardagsrummet och ser fin ut. Mysigt och vääääääldigt enkelt sätt att få det lite "juligare" och mer väldoftande hemma.





Egentligen var det något helt annat jag skulle skriva om. Men jag har noll minne vad det är. Kanske nattens bravader.


Lillan fick världens hostattack kl 02.30 och slutade inte hosta på ett bra tag. När hon väl hade lugnat sig med hostandet så började hon skrika och gråta istället. Helt otröstligt. Efter ha provat allt från att byta blöja, till att sjunga och bara ligga brevid henne så kom jag på att hon kanske vill äta något. Så vi tassade ut till köket och åt lite blåbär. På något sätt fick hon blåbär i håret med. Men nöjd vart hon och strax efter 03 så sov hon igen. 





Nu ska jag söva lillan så att hon är pigg och glad resten av kvällen =)

Pyssel

Fick en liten släng av pysselsjukan. Köpte hela kryddnejlikor på Coop och apelsiner. Sen på vägen hem köpte jag rött sidenband på tygaffären. 23 kr för 10 meter tyckte jag var ett bra pris.

Väl hemma så matades lillan och sen när hon smaskade på majskrok så fixade jag till en av apelsinerna. Blev så tjusigt så :)

Nu hänger den i köksfönstret och luktar gott.


Dag 15 – Mina drömmar

Dag 15. 

Mina drömmar har jag verkligen försökt att leva ut.

Några är avklarade, till exempel gifta mig. Det har varit en dröm sen barnsben. (vilken ung tjej drömmer inte om att gifta sig?) Det var ju oftast det vi lekte när vi lekte med Barbie, bröllop.

En annan dröm var att skaffa barn. Det är också avklarat. Låter hemskt när man "prickar" av sina bedrifter så här men det var ju en dröm att få barn. Nu är nästa dröm att få bli tvåbarnsmamma. =)

Jag drömmer mycket. Ofta på tok för mycket.

Jag drömmer om ett andra barn.
Jag drömmer om en större och nyare bil.
Jag drömmer om ett landställe.
Jag drömmer om en familjeresa till USA. 

Ja, drömma får man göra =).

På nätterna drömmer jag massor. Men de drömmarna kan jag inte riktigt styra. De bara dyker upp och kan vara underbara eller tråkiga eller läskiga eller så. Oftast minns jag vad jag hade drömt om och brukar berätta för maken. Han brukar då höja ett ögonbryn åt mina konstiga drömmar.

"I dreamed a dream"

Sovdags

Nu är det sovdags för lillan. Hon har inte varit så glad idag. Allt har varit hemskt för hon har gråtit i mängder. Jobbigt att vara bebis ibland.


Dag 14 – Dåliga vanor och laster

Dag 14.

Nu har jag gjort detta i två veckor. Wohoo =) Heja mig!




Alla har vi väl dåliga vanor och laster. Eller hur!?

Förut snusade jag. Det var gott och avslappnande. Jag började ungt (17 år) och slutade när jag var 23. Alltså i fem år höll jag på med det där. Jag saknar fortfarande snuset ibland. Men nu känner jag mig väldigt motiverad till att inte börja snusa igen. Och om jag börjar så har jag krav på mig själv att jag inte får väga mer än ett x antal kg. Varför vet jag inte men det känns som en bra morot :P

Ännu längre tillbaka så bet jag på naglarna. Jag hade aldrig långa naglar. Det var riktigt svårt att sluta. Jag provade stop och väx nagellacket. Mamma mutade mig med pengar. Folk försökte få mig att pilla sönder suddigummin istället för att äta på naglarna. Men det gick inte. I högstadiet fick jag en infektion i nageln och det gjorde superont. Det var så löjligt och samtidigt ganska förnedrande på något vis. Så efter det lyckades jag sluta bita på naglarna. Hurra för det. =)
Men jag kan erkänna att jag biter på dem ibland även idag. Men inte så ofta. Nu för tiden biter jag mer på nagelbanden :/ Lika äckligt som att bita på naglarna ja. Men det är inte lätt att sluta.

Nu då?
Jag har ju slutat dricka läsk som var en dålig last. Slutat med godis, chips och kakor. 

Men en dålig vana eller last kan vara mitt beroende. Jag vet mina gränser och vet hur mycket jag klarar av att te mig men jag måste hålla mig i schack. 
Om jag börjar med något tex. snusa så är det svårt att sluta. Jag börjar spela på enarmade banditen och får svårt att sluta. Jag börjar spela tex triss och vill inte sluta. 
Därför måste jag sätta gränser för mig själv hela tiden. Bara för att det inte ska gå till överstyr. 
Jag vet att det hela kan sluta i total katastrof om jag inte hejdar mig. 

Så är det. Men jag ser det inte som något bekymmer utan som en utmaning :P

En annan last (som kan vara länkat till mitt sk beroende) är min tävlingsinstinkt. Jag vill inte ge upp. Jag vill inte förlora! Fast det kan man även se som en styrka. =)


Önskar

Lillan önskar sig en sån här i julklapp:


Dag 13 – En vanlig dag hemma hos mig

Dag 13.

En vanlig dag hos mig startar runt 6 då jag får en hejdåpuss av maken. Sen sover jag och lillan vidare.
Någon gång mellan 9-11 vaknar hon och vill ha frukost. Då får hon gröt.
Sen leker vi i vardagsrummet till 12-13 någong gång (beroende på när hon fick frukosten). Då är det lunchdags. Det blir ofta ganska kort mellan frukost och lunch tycker jag. Hon är hungrigare än vad jag förstår ibland. 
Efter lunch brukar vi ta en promenad eller åka iväg eller bara sova (hon sover jag tittar på). Om hon sover brukar jag passa på att äta lunch själv samt titta på film eller så.

När hon vaknar brukar hon få mellanmål eller amma. Och sen leker hon medan jag tar hand om någon hushållssyssla tex plockar ur diskmaskinen eller förbereder middag eller tvättar.

Middag brukar hon få i samma veva som maken kommer hem dvs runt 17-18. Sen äter hon en majskrok eller liknande efter maten så att jag och maken kan få äta själva i lugn och ro. Om vi äter i vardagsrummet så leker hon på golvet. Jag och maken brukar titta på tv-serier eller på någon film när han kommer hem så att han får varva ner lite.

runt 20-21 så får hon kvällsgröt. Efter den har hon och maken en pyamas och blöjdejt.
Lillan brukar somna någon gång mellan 21-22.30. Ibland är hon vaken längre. När hon har somnat så har vi vuxentid i soffan.

Maken går i säng runt 22. Då har jag egentid att surfa runt på olika sidor och bloggar och annat.




Utöver detta typiska dagsschema som egentligen är byggt runt lillans behov så tränar jag måndag onsdag torsdag och söndag om jag hinner/kan/mår bra.
På tisdagar har vi vår vanliga åka och handla dag.
På torsdagar ska vi gå till öppna förskolan och sjunga.
Så vi får dagarna att gå iaf. =) 

Maten

Jag glömde så klart att ta kort på huvudrätten som var plankstek. Det var lite pyssligt att göra.
Jag är helt slut i kroppen nu.

Efterrätten var fruktsallad med vaniljvisp. Mums :)


Trerätters

Lagar middag till mormor och morfar. Det är deras julklapp från förra året.
Det blir en trerätters.

Förrätten är vitlöksbaguett med en röranpå soltorkade tomater och basilika. Detta toppas med ruccula och körsbärstomater :)

Mums.


Dag 12 – 10 saker du inte vet om mig

Dag 12.

Denna dag är bland de svåraste. Jag är ganska öppen och har inga hemlisar vad jag vet. Så 10 saker folk inte vet om mig är svårt. Men jag provar.






1. En gång i tiden var jag nästan dödligt kär i Ian Thorpe.

2. Jag avskyr när folk går med strumpor i sandalerna (fastän jag själv har börjat med det).

3. Jag ogillar när folk har shorts på sig och drar upp strumporna så högt att man bara ser ca 10 cm av benet.

4. Jag har ofta väldigt svårt att avsluta saker och ting. Mycket blir påbörjat men inte riktigt färdigt. (genetiskt?)

5. Jag har haft 3 piercingar varav en har jag kvar än.

6. Jag skulle kunna tänka mig att föda minst tre barn till.

7. Jag älskar skvaller. Att läsa om kändisar i skvallerblaskor stillar min nyfikenhets.

8. Jag gillar att hitta på egna ord alternativt byta ur korrekta ord ur ett ordspråk för att göra det mer personligt :P

9. Jag tycker verkligen att engelska är ett finare språk än svenska.

10. I flera flera år önskade jag mig en minigris i julklapp. Helt utan resultat.





Uff, det var svårt att komma igång men nu kan jag helt plötsligt komma på flera. Men de får jag hålla på till en annan gång eller så. =)

Julklappar

Nu har jag varit i shoppingyran och köpt julklappar till maken. Bara resten kvar då :)

Han läser tydligen min blogg någon gång ibland så jag törs inte berätta vad det är jag har köpt.

Men det blev två saker. En som jag tror att han verkligen kommer att gilla. Den andra är en nördgrej egentligen. Hoppas att det blir bra vilket som. :)


Dag 11 – Mina syskon

Dag 11.

Som jag har längtat till denna dag. Dag tio då jag får berätta om mina syskon!!

Jag har tre syskon! Det är många tycker en del men det är lagom för min del. Vi har tjatat på mamma och pappa om småsyskon men de har alltid sagt nej. Nu på senare år när vi tjatat så har de (iaf mamma) kontrat med barnbarn. 

Okej.
Storebror
Han är egentligen min halvbror om man ska vara noga. Men sånt där skiter jag i. Han är min bror, punkt! Han bor i Sundsvall med sin sambo och hund. När vi var små brukade han berätta knasiga historier för mig eller dra med mig på bus. Ett år gick vi och köpte mängder med fyrverkerier trots att han inte alls var 18. Han kanske var 14 eller 15. Mamma fick reda på det och skällde ut försäljaren så att jag trodde att han skulle dö av pinsamhet. Min bror fyller år den 24 december. På julafton. 
Nästa år blir han 30 bast!! Party! 
Storebror arbetar i Norge med något som jag aldrig kommer ihåg. Kanske ventilation eller så? Han flyger helikopter till arbetet då han jobbar på oljeriggar. Spännande tycker jag.

Lillebror
Min lillebror är två år yngre än mig. Jag kallar honom alltid lillebror. Började med det i högstadiet och har inte riktigt kunnat sluta. Det har dessutom smittat av sig så att mamma och lillasyster kallar honom lillebror med. Men det gillar jag inte för han är BARA min lillebror! Så det så :P
MIN lillebror är utbildad bartender samt har just gått färdigt yrkesförarutbildning vilket resulterade i C och CE körkort! Duktiga du. Inte illa för en kille med dyslexi må jag säga. Två utbildningar. Inte många som har det innan 25 års ålder.
Han bor och jobbar i Västerås.

Lillasyster
Min lillasyster är två år yngre än min lillebror. Alltså fyra år yngre än mig. Trots detta har folk frågat om vi är tvillingar? Vet inte om det är till min fördel eller hennes?
Hon bor i Västerås med sin sambo Sjömannen. Hon arbetar inom hemtjänsten och ska till våren plugga lite. Ska bli spännande och se om hon blir sjuksköterska eller inte. Hoppas det för det passar henne (tycker jag). Lillasyster bodde ett tag i Kalmar och pluggade då till lärare. I Kalmar träffade hon sin sambo. De har en katt tillsammans, Chili. En feg katt men söt ändå.
Lillasyster brukar ringa mycket när hennes sambo är på jobb. Det är trevligt tycker jag. Blir lite tomt när hon inte ringer ju. =) 




Här är vi alla fyra på mitt bröllop.
Inte ofta man får chansen att ta kort på oss allihopa samtidigt.


För mig är syskon viktigt. Därför villl jag gärna ha syskon till lillan. Det vill maken med iofs.
Jag älskar mina syskon massor. Trots att vi bråkade supermycket när vi var små. Jag tror att de där bråken har gjort så att vi har blivit närmare varandra. Man behöver få tjafsa med varandra. Det bara stärker en.
Jag vill inte byta ut någon av dem för något i världen och jag hoppas verkligen att vi håller sams livet ut!

Oljud

Klockan 8 i morse började pissenissen utanför att jobba. Han typ borrade i marken för att ta sönder betongen som var grunden till förskolan. Vet ni hur mycket sånt låter??

Lillan vaknade av oljudet. Jag med. Tror bi att det gick att somna om? Nix.
Trött idag!


Tackkort

Tackkorten vi beställde i tisdags kom idag. De är jäkligt snabba.
Jag är så missnöjd med dopkortet. :( det såg bättre ut på datorn än på riktigt. Usch.

Bilden blev helt plötsligt så mörk och tråkig. Jag som var så nöjd innan. Nä jag får väl titta några gånger till på kortet så att jag kanske vänjer mig vid det.
Hoppas att ni som får kortet blir nöjda iaf!


Hahahahaha



Så snygga vi är alla tre. Hahahahaha
Eller inte!

Korrigering

Igår skrev jag om en julklapp till maken guddotter. 
Jag kan säga att det är en vattenflaska. Men den ska skickas tillbaka. Varför?
Jo för att det var falsk marknadsföring.

På hemsidan står det att det är en flaska i stål. När den kommer fram är det en flaska i plast? Det gjorde mig arg. Vad som gjorde mig ännu argare var att de inte bad om ursäkt för felet när jag ringde till företaget. Jävla dom!

Det är så synd. För flaskan är fin. Den är vit och turkos med muminfigurer på. 
Vi skulle kunna ge bort den men nu är det nästan en pricipsak. Har man beställt en grej så vill man ju ha det och inget annat.

Fan vad arg jag blir på sånt här.

Fan!

Dag 10 – Bloggfavoriter

Dag 10.

Ojoj, jag som inte vet hur man länkar.

Men jag läser en hel del bloggar dagligen. Kanske 10 stycken?
Nu vet jag inte om jag får skriva ut vissa av dessa bloggadresser så jag tar de vanligaste.

http://blondinbella.se/ - Isabella Lövengrip.

http://theoddway.colin.se/ - Odd Spångberg (sambo/fästman till Isabella Lövengrip)

http://elaineeksvard.se/blog/ - Elaine Eksvärd

http://elingabriella.se/ - Kan inte bloggarens namn, men hon ska gifta sig nästa år och det är kul att följa hennes liv.

http://hotgossips.improveme.se/ - skvallerblogg om de stora bloggerskorna.

Sen läser jag Kissies blog tyvärr. Bara för att bli arg :/
Utöver detta så är det flera vänner som bloggar som jag läser och syrrans blogg och annat. 
Spännande värre. Eller något. Det stillar mitt nyfikenhetsbegär lite när jag läser bloggar.

Tyvärr är en av mina favoritbloggar nerstängda men jag hoppas innerligt att den öppnas upp igen.

Rolig position

Jag springer på toa. Säger åt maken att hålla koll på lillan.
När jag kommer tillbaka så ligger maken lite roligt i soffan medan han busar med henne.


Planerar

Nu är julplaneringen igång på allvar.

Var idag till ica här i Kallhäll för att hämta ut ett paket från ellos. I paketet finns julklappar till makens guddotter. Tyvärr har jag gjort något knasigt och tänkt galet så jag ber om ursäkt nu. En av grejorna till Trollet är i plast och det var inte meningen.
När maken kommer hem så ska jag slå in dem så att de är klara för julen.

Julklappar är svårt. Speciellt när man har lite pengar. Lillasyster önskar sig för tusan biljett till ESC!! Det är dyyyyrt. Sen finns det hinder som lillebror och maken som bara säger "jag vet inte" tills julafton. De är såna som köper det de vill ha och behöver och därför inte önskar sig något. Knasbollar! 
Trots det så vet jag äntligen vad jag ska köpa till maken. Hurra för det. Vad lillebror ska få är fortfarande ett frågetecken. 

Mamma och pappa önskar att få träffa lillan på julen. Det är ju enkelt. Mormor och morfar de önskar sig inte heller så ofta något. Bara typ en middag eller liknande. Lätta va!?

Men jag har ju lyckats klura ut några presenter iaf. Så jag hoppas att det duger. 

Maken ska få.....
Lillasyster ska få....
Mamma och pappa ska få.....
Lillebror? Vet inte än! VAD TUSAN ÖNSKAR DU DIG??
Morbror ska få...
Svärmor ska få...
Svärfar ska få....
Lillan ska få....
Trollet ska få...
Svåger? ja vad tusan ska han få då? Han är enklare än maken för han berättar iaf vad han önskar sig! Måste prata med svärmor och fråga vad han vill ha. Eller ja, maken får prata med sin mamma om det :P

Förstår ni nu varför julen är stressande!? 
Det är så mycket som man ska tänka på!!

Åkpåse

Var till bigbaby i tisdags och köpte en åkpåse till lillan. Vi invigde den idag. Det såg så mysigt ut att ligga i den i vagnen att jag övervägde att krypa ner hos henne :)


Morgonhumör

För det mesta är lillan superglad på morgonen. Hon brukar ligga och busa lite i väntan på att jag eller maken ska vakna.
Idag var det inte så. Idag är hon snorigare än tidigare och grinigare oxå. Hurra! Eller något.
Hon gillar absolut inte att man torkar henne under näsan när snoret rinner. Då sprutar tårarna. Jag får heller inte torka henne runt munnen när hon har ätit. Vart kommer detta ifrån? Förut var hon jättenöjd när man torkade henne och satt och slickade på pappret eller servetten i hopp om att det ska smaka gott.

Nu är hon nöjd. Sitter på golvet och leker med sin sladd och snoret rinner. Tror vi skippar öppna förskolan så att hon inte smittar någon annan.


Dag 09 – Min tro eller livsfilosofi

Dag 9.

En scientolog frågade mig en gång vad jag hade för tro. Först blev jag rädd och trodde att han skulle försöka värva mig till scientiologin. Men så svarade jag, "jag tror inte riktigt på gud eller så men jag är säker på att jag tror på kärleken". Först skrattade han lite men sen sa han att det var ett bra svar. Ett bra svar? Finns det dåliga svar?

Jag blev nöjd över att jag hade svarat "bra" men ändå blev jag lite fundersam på vad som hade varit ett dåligt svar?

Man får tro precis hur man vill. Det sades det till oss på konfirmationslägret. Då när jag var 14 eller 15 visste jag inte vad jag trodde på.

Jag är döpt i kyrkan. Konfirmerad i kyrkan. Gift i kyrkan. Men jag tror inte på gud ändå. 

Jag tror på kärleken!
Låter det flummigt? Förmodligen. Men det är så det ligger till.
Jag tror att alla kan bli kära. Jag tror och hoppas på att alla finner den rätta kärleken. Sen om den kärleken är till en annan människa eller till ett djur eller annat gör det ingen skillnad. Kärlek som kärlek. 
Som jag skrev förut var min första kärlek simning. 

Jag säger som prins Daniel.
"Störst av allt är kärleken"

Ikeakassen

En ny leksak? Nä. Men man skulle kunna tro det ibland. Så skönt att lillan är så lättroad. :)

Idag är Ikeakassen superrolig. Imorgon kanske det är en knapp? Eller en kartong.


Dag 08 – Favoritsaker

Dag 8.

Hurra vad bra det går med denna månadsgrej. Är glad att jag kommit så här långt =). Förra gången jag provade kom jag bara till dag 2 eller 3? jag vet inte. Inte många dagar blev det iaf.

Favoritsaker. Hmm.
Är det samma sak som de mest nödvändiga?
Nej jag tror inte det men det kanske blir en blandning.

1. Mobilen.
Jag skäms för att erkänna det men jag är sjukt beroende av min telefon. Fastän detta är jag glad att jag inte bryr mig när jag väl glömmer den. Men det är kul att kunna spela på mobilen (wordfeud bland annat). Det är skönt att jag kan googla på saker och ting på en gång utan att behöva en dator. Plus att kameran är underbar. Det är bra kvalite på bilderna och man kan ta måååååååånga bilder med den.

2. Lipsyl
Någon mer än jag som är beroende av lipsyl? Jag har en på vardagsrumsbordet, en i bilen, en brevid sängen, en i skötväskan och en i hallen. Överallt! Så att jag ska kunna ta när jag behöver.

3. Skötväskan
I den finns allt som jag och mest lillan behöver varje dag. Jag stoppar ner plånboken i den så jag ska slippa handväska. Allt annat finns i fickorna. 

Observera att detta bara är saker och ting. Föremål inte personer. Annars hade det inte varit samma saker på listan.

Kvällssyssla

Hurra vilken rolig kvällssyssla jag hade ikväll. Vika tvätt.


Förkläde

Lillan fick ett förkläde eller vad man kallar det av sin moster efter hennes resa till London.
Den ska skydda kläderna från mat och annat :)
Vi provade den idag för första gången. Den var på tok för stort än så länge. Lillan såg pytteliten ut helt plötsligt.
Men den fungerade. Lillan smakade lite på den för att se om den fick godkänt. Jag tror hon var nöjd :)


Rivning

Det går långsamt framåt i rivningen av förskolan. Igår var grävnissen där hela dagen och gick omkring och pratade i telefonen. Men han rev inget? Udda arbetsdag måste jag säga.



Dag 07 – Vänner

Dag 7.

Vänner är bland det bästa som kan hända en. 
Att ha en vän betyder massor. Vänner är bra att ha i alla situationer.

Jag är en sån person som har få men nära vänner. Det skulle jag inte byta mot något i världen!
Jag skriver om dem här i bloggen då och då. Fast utan att skriva namn på dem. 

Det bästa med en bra vän är att man vet att personen finns där. Man behöver inte ringa/smsa/maila eller annat varje dag. När man har behov av varandra så bara klaffar det ändå! (Hmm det där lät lite konstigt när jag läste det men lät jättebra i huvudet).

"En riktig vän är inte någon som tycker om dig för vad du är utan någon som tycker om dig trots det du är"




Nytt

Lillan fick ny leksak av farmor sin idag. Hon fick en leksaksmobil. Den var rolig tydligen :)
Plus att hon fick ett litet fotoalbum som jag ska göra i ordning till henne så snart jag kan. :)


Städdag?

Jag hade värsta planen för hur mycket jag skulle städa idag.
Det gick väl åt pipsvängen.
Först råkade vi sova lite för länge jag och lillan. Sen När vi väl kom upp ur sängen så fick jag inte ändan ur riktigt. Jag tittade på film istället för att städa.
Efter filmen blev lillan lite gnällig (trött) så vi gick till sängen för att sova. Men då lekte hon rövare istället. Kan hon inte bestämma sig? Nej. Men men, till köket och ge henne lite frukt och sen sätta henne i gåstolen så att jag kunde börja plocka lite. 

Fast jag är en sån där person som inte kan plocka i ett rum åt gången utan måste plocka överallt samtidigt. Började i vardagsrummet med alla leksaker. Sen tog jag ut disken och då  passade jag på att diska lite i köket (stekpannor) samt spraya diskmedelsvatten på spisen. Medan det vattnet grodde eller hur man ska säga så nattade jag lillan som blev hysterisk när jag sprang omkring. Hon somnade på 15 sekunder. 
Sen ut till vardagsrummet igen och plocka upp allt skrot. Gömma skiten som ingen behöver se. Sen till köket och skrubba spisen. Fast när spisen var ren såg diskbänken skitig ut så då tog jag hand om den med. Köksbordet blev rengjort.
Toaletten blev ren, spegeln, glashyllan och handfatet blev skinande rena. 
Hallen blev "tom" på grejor. Dvs, inga väskor på golvet eller kläder eller liknande.
Sen dammsögs dessa rum.

Varför?
Jo svärmor med sambo skulle komma på middag.
Maken lagade limelax till middag. Det blev supergott som vanligt. Svärmor tog två portioner!! Inte illa. Sen bad hon om receptet vilket hon självklart fick =)

Så, jag hann städa det som jag kände var ett måste. Maken var imponerad! 
Men nu ska jag skriva en lista på allt som ska göras här hemma och sen bara bocka av skiten när det är gjort. =)

Dag 06 – Om det här vore min sista dag

Dag 6.

Om detta vore min sista dag i livet så skulle jag göra allt i min makt för att få spendera den med min familj. Jag skulle ta ett sms-lån på 100.000 så att vi kunde göra saker. Allt från att shoppa till att äta god mat och bli helt bortskämda. 

Men förstå vilken ångest att veta att det är ens sista dag?!
Innan dagen skulle börja skulle jag behöva något lugnande. Inte för att jag är rädd för att dö utan för att jag är rädd för det jag missar. Lillans födelsedagar. Första pojk eller flickvännen. Studenten. Eventuellt bröllop. 

Men dagen skulle se ut såhär.
Frukosbuffé på något fint hotell.
Därefter spabehandling (manikyr och pedikyr)
Få lunchen serverad direkt efter spabehandlingarna. 
Gå i fina affärer och köpa något roligt till allihopa. 
Fika på slottet där det finns efterrättsbuffé.
Avsluta dagen hemma i lugn och ro med någon plockmat framför en bra film.

Det låter som en fullspäckad men ändå bra dag.

Makaroner

Lillan fick prova att äta själv. Det gick väl sådär. Tallriken var nog mer intressant än makaronerna :)


Ljushållare

Var till cervera igen. Vi ville köpa en fin vattenkaraff och en matchande ljushållare till den vi redan har.
Vi hittade det vi skulle ha och kunde snabbt ta oss därifrån till nästa affär :)

Ni får ursäkta röran i bakgrunden på bilderna. Lillan fick äta själv idag och det slutade med en makaron i magen och 200 på bordet eller golvet :)


Dag 05 – Vad är kärlek?

Dag 5.

Om man googlar på ordet kärlek så betyder det en stark känsla mot något/någon.

Kärlek kan yttra sig på många olika sätt.

Kärlek för mig är något positivt. Det behöver inte bara vara den där pirrande känslan som man kan känna om man ser den man är kär i. Kärlek kan vara en handling som egentligen är helt obetydlig men som ändå betyder mycket. Snurrigt? Ja!!

För mig är kärlek att maken tar ut soporna på morgonen på vägen till jobbet. Eller att jag alltid får en puss innan han åker. Eller att han tar lillan så att jag får sova en stund själv i sängen. Det är kärlek. 



Kärlek är även att veta att ens familj lever och mår bra. <3
 

Sjuk?!

Jag tror på allvar att lillan har blivit smittad av sin pappa.

Idag har näsan runnit hejvilt och hon har nyst en hel del. Plus att jag tror att hon har haft feber.
Vi gav henne lite flytande Alvedon för säkerhetens skull.

Hoppas att hon mår bättre imorgon så att hon är gladare. Lilla skruttan. Hon har bara hängt på mig hela dagen idag så jag blir väl sjuk snart med :P


Dag 04 – Vad bjuder jag på för mat?

Dag 4.

Dagens inlägg är faktiskt svårt. Jag vet inte vad vi ska äta idag än. Men jag ska lägga upp lite bilder på annat vi brukar äta.



Lasagne är lite av en favorit här hemma. Det lagas inte allt för ofta men när det väl görs så är det himla populärt. 



Fiskgratäng har vi ätit en del av på sista tiden. Godast är det faktiskt att äta gratäng gjord på lax med lite räkor och en dillröra.



Hemmagjord pizza på santa marias produkter. Går väldigt fort att göra och är superenkelt. Att det är gott är bara en fördel =)



Den här rätten med chashewnötsröra på lax var bland det godaste jag har ätit på länge. MUMS!!



Det blir en del omeletter här hemma. Det är dock inte bra då jag ammar lillan än och hon får knasig mage när jag har ätit för mycket ägg.



Jag äääääääälskar tzatsiki. Till det äter jag gärna ungsstekta rotfrukter och fläskytterfile.



Detta är oxå gott. Tacogratäng med grönsaker. MUMS och så enkelt att göra.




Jag avslutar detta inlägg med en bild på tacopaj. 

Vi äter mycket köttfärs i olika former visar det sig =) Mycket tacoskryddor med =) Det är gott. Extra gott med grönsaker till. 

Vad äter ni?
 

Närhet

Lillan har varit gnällig och pipig idag. Hoppas att maken inte har smittat henne.

Lillan har varit extra hängig och klängig nu på kvällen. Hela tiden ska hon ha kontakt med mig eller maken.


Rallybrudar

Gårdagens film blev rallybrudar. Jag vet inte vilket årtionde det utspelar sig på men det är inte alls igår. 50 eller 60 talet kanske?
Det är en tjej som går emot normen. Som inte vill vara husmor eller göra andra grejer brudar bör göra. Hon vill bara köra rally.
Jag blir så arg när de i filmen säger "amen det kan du ju inte göra, du är ju tjej". Jag får spasmer av det!!!

Men trots det så är filmen rolig. Helt klart sevärd. Bra musik och härligt go!


Hurtigt

Var ute på en promenad nyss. Tänkte ta samma runda som förra fredagen. När jag hade kommit halvvägs så undrade jag varför inte kärringen i runkeeper hade tjatat än. Då såg jag att jag hade gått samma sträcka på två minuter snabbare. Så då ökade jag takten ytterligare. Jag fick vittring på halvmilen under en timme. Det har liksom varit ett delmål. Så jag pinnade på rätt bra.

Jag klarade mitt mål. Vilket såklart kändes superbra :)
Hade ganska många minuter till godo. Undrar hur mycket fortare det går utan barnvagn?


Dag 03 – Mina föräldrar

Dag 3. 

Mina föräldrar är härliga. Mamma E och pappa P är fortfarande gifta och bor i Västerås. Tillsammans har de tre barn plus pappas son sen tidigare aka min storebror. 

De har helt skilda arbeten, mamma arbetar inom det sociala (socionom) och pappa gör allt annat. Just nu arbetar han som transportledare har jag för mig samt arbetar extra som trosslossare(?) han tar emot båtar och lossar dem. Ja han jobbar typ dygnet runt.


Mamma och pappa är unga föräldrar och morföräldrar. De är födda 64 (pappa) och 65 (mamma). Inte alls gamla. Detta har ju varit till vår fördel (vår = jag och mina syskon) då mamma och pappa alltid har funnits med på allt vi gjort. De har varit med på avslutningsbrännboll, bakning till lärare, matcher, simtävlingar, skjutsat hit och dit. De har helt enkelt alltid funnits där för oss. Tack och lov! 
De har visat hur bra föräldrar kan vara!!
Inga men för livet här inte.

Jag hoppas verkligen att mina föräldrar kommer finnas kvar i mååååååååååånga år till. 
Puss å kram på er!


Så gulligt att de efter 23 års äktenskap fortfarande håller varandra i handen =)



Kämpar på

Idag har vi inte gjort mycket hemma. Jag och lillan var till öpnna förskolan för lite större bebisar. De bebisarna som var där idag var det full fart på. De kröp hit och dit och överallt. De sprang runt runt runt och gjorde allt och inget. Ett tag var det racing i korridoren. 
Ett barn kröp fram till lillan när hon låg på golvet och stoppade in fingrarna i munnen på henne. Och lillan bara gapade så klart. Hon trodde väl att hon skulle få smaka på någon sorts mat. Tokfia. 
Men torsdagar blir nog nya öf dagen. Fast det finns fler dagar man kan gå dit om man vill,







Lillan är inte stilla alls längre. Hon ålar sig snabbare för varje dag som går. Plus att hon sätter sig upp och leker precis överallt nu. Fullt ös medvetslös. =)
Så kul att titta på henne när hon håller på. Hon blir så förbenat nöjd när hon sitter själv och leker. 







Var på träningen idag. Aerobics. Det var skönt. Kändes som vanligt bra. Jag hade massor av energi kvar på slutet som vanligt. Så jag frågade henne om hon kunde lägga till en extra finallåt så vi fick köra extra hårt extra länge =) Hon gillade iden =) Får se hur det blir med den saken till nästa pass.
Hon berömde mig för att jag hängde med så bra på passet och tog i bra =) Det kändes skönt att höra =)

Nu filmkväll med maken =)

Haha

Fortsätter med dessa roliga bilder ett tag.
Jag finner dem mycket roande =)



Lilla skruttan förstår inte varför skärmen ser ut sådär. Men spännande är det visst..
 

Dag 02 – Min första kärlek

Dag 2.

Min första kärlek var kärleken till min idrott. Simning.



När jag var yngre simmade jag i södertörn simsällskap. Sen när vi flyttade till västerås så blev det Västerås Simsällskap.

Ett tag var jag helt besatt av simningen. Jag var i badhuset mer än vad jag var hemma. 
Det var simning på morgonen, sen skola, sen simning igen på kvällen vissa dagar. Och jag älskade det. Det fanns inget annat för mig.

När jag själv slutade simma kunde jag ändå inte släppa simningen och blev därför simtränare. Allt för att hålla kvar vid simningen.

Än idag är jag väldigt fäst vid simning. Jag tittar gärna på det på tv. Eller går på tävlingar (om jag känner någon som ska tävla alternativt att maken ska jobba där).

Ett önskemål från både maken och mig är att lillan kommer vilja simma sen när hon blir äldre. Det ska vi pusha för iaf!

Ellos

Hum, vad har hänt med ellos? Jag har aldrig haft problem med dem och beställningarna har alltid kommit fram snabbt. 

Jag beställde lite julklappar därifrån så att det skulle vara klart. Men det har inte kommit än! Stressande!!
Jag beställde den 2 november. Då stod det att varorna skulle skickas inom 5-7 arbetsdagar. Men det är ju faktiskt ganska länge sen nu tycker jag. Eller?

Hur länge ska jag vänta innan jag ringer dem för att se hur det står till med min beställning?
Usch. Hoppas att paketet kommer snart så att jag inte tappar förtroendet för dem.

Sängen

Ikväll, på tok för sent egentligen fick vi ändan ur och sänkte sängen till lillan. Ny kan jag sova gott i natt i vetskapen om att hon inte kan ta sig över kanten och ramla ur.


tränar

är just nu på träningen men ville att ni skulle få en bild att glutta på under tiden =)



hahahaha
lillan ser galet arg ut :P

Ute

Idag blev det en kort förmiddagspromenad med C och hennes hund.

Lillan och jag var påbyltade med kläder ifall det skulle vara kallt.

Jag och C pratade och lillan sov. Så skönt så :)


Knas

Bjuder på mer knasbilder!



Stackars lillan som fick blixten i ögat.
Hon ser ju ut som ett spöke :P

Dag 01 – Presentera mig själv

Jag börjar om på den har 30 dagars grejen. Försökte förut men det gick inte så bra.





Dag 1.

Jag heter Petra, är 25 år gammal och bor i Järfälla. Här bor jag med min make, min dotter och våra dammråttor. Vi bor i en hyfsat stor trea. Det är nära till allt här. Promenadavstånd till bvc, stranden, bibliotek, mataffär, pendeltåg med mera. 

På dagarna är jag hemma med dottern, Lillan. Hon heter inte så men jag är inte redo att skriva hennes namn här än. :P En sak i taget. På dagarna tar vi ibland promenader eller bara är hemma och busar.
En del kvällar är jag iväg och tränar. Går på friskis och svettis. Det är bra där. Ledarna är roliga och passen likaså.

Jag gillar att titta på film. Helst roliga komedier. Eller kärleksfilmer eller liknande. Jag älskar filmer som What to expect when your expecting, New years eve och så. Bäst är det när filmen är baserad på verkliga händelser. Det känns mer äkta då!

Läser böcker gör jag mer än gärna. Nu har det dock stått stilla ett tag. Har inte kunnat balansera mammalivet med bokläsandet. Men nu känns det lite bättre igen. Behöver dock nya böcker att läsa.

Vad mer ska jag berätta. 
Ibland lider jag av på tok för mycket energi och vet inte vart jag ska göra av den. Men ibland är det tvärtom. Då vill jag bara ligga i sängen och inte göra något alls. Fast för det mesta är jag någonstans där emellan =)



Bilden är från i somras då vi var till ullared. =)

Okej

Okej, det gick åt pipsvängen det där med att sänka spjälsängen. Maken kom hem med världens huvudvärk, kände sig frusen och var allmänt seg. Dags för honom att vila lite tror jag. 

Vi låg en stund i sängen alla tre. Lillan lekte rövare och jag och maken blev plank för hennes slag och sparkar. Knasfia. Hon blev helt spattig av att ha oss båda där och rullade från maken till mig fram och tillbaka. 
Sen gjorde vi det mest behövliga på hela veckan. Vi handlade. Vi åkte till ica maxi i häggvik och storhandlade. 


Vi köpte massor men ändå lyckades jag glömma hushållspapper bland annat. Suck! Hade inget att torka mig med vid maten. Det var irriterande. Så jag torkade mig på lillans (kräk)handduk.
Dagens middag blev tacos. Mums och lyx. Extra lyx att äta tacos på annan dag än just fredag lördag eller söndag.
Imorgon kanske vi ska sikta in oss på köttfärsås?
Måste börja göra en matlista så jag vet vad vi ska äta och när. Blir mycket enklare då.
Typ skriva på datorn tillsammans så att det blir gjort ordentligt. Eller?

Nu sover mina två älsklingar sedan länge. Jag borde skutta i säng jag med. Har promenaddejt imorgon kl 11!
Innan dess ska jag och lillan ha fått i oss frukost och fått på oss varma kläder.

Men jag är inte sovatrött än. Får se hur det blir med det där.

Uppför

Lillan gillar att sova i uppförsbacke :) vi pular in täcket under madrassen för att hon inte ska rulla ur. Mitt i backen lägger hon sig och vilar.


Snurr

Det är full fart på lillan nu för tiden. Hon ålar sig från ena sidan av rummet till andra gång på gång. Ibland när hon vill komma åt något så snurrar hon runt ett varv för tt komma närmare objektet som hon vill ha. Inte rullar utan snurrar.

Idag hände det vi har väntat på (idag = för två minuter sen) hon satte sig upp helt själv. Nu MÅSTE vi sänka spjälsängen. 
Nu lyckades hon ta sig ner från sittande position oxå utan att dyka ner i golvet. Heja heja. Mammas stora tjej =)

Nu händer det mycket!

Mohahaha

Rolig bild på maken och lillan. =)



Hahahaha de såg så knasiga ut båda två :P

Ensamtid

Idag tog jag och lillan en långpromenad helt hux flux. Hade sällskap av en tjej med barn från mammagruppen (föräldragruppen). Vi gick längre än vad vi hade tänkt oss men det var trevligt att få gagga om allt och inget. När vi väl kom hem var klockan 16. Då skulle lillan till farmor om en timma. 
Jag valde att inte träna idag. Hade ändå inga rena kläder att träna i. Glömde att köra tvättmaskinen i fredags. Vi väntade in maken och sen åkte vi för att lämna lillan. 
Vi hade lite egentid. Bara han och jag. MYS!

Vi åkte först till stadium outlet så jag kunde köpa nya träningsbyxor (irriterande att bara ha ett par). Sen åt vi middag tillsammans. Bara han och jag. Så skönt faktiskt. Det kanske anses hemskt att gilla att få vara bara vi två. Men det var ju ett bra tag sen vi åt middag på tu man hand. (den 26 mars för att vara exakt). Sen kom jag på att vi inte hade något bröd eller så hemma så vi åkte över till coop i jakobsberg för att handla det nödvändigaste innan vi åkte för att hämta lillan. 

Jag frågade maken om vi ska ha "dejtmåndag" en gång i månaden. Utan fb och sms och skit. Bara ha tid för varandra, äta middag ute eller så. Eller kanske gå och träna tillsammans. Hahaha får se vad han tycker om den idén. 

När vi åt mat så var det en hysterisk mamma där. Hon skrek på sin dotter och smällde i dörren och hade sig. Dottern grät förtvivlat för att mamman inte lyssnade på hennes önskemål (hon ville att mamman skulle vakta toadörren men mamman skickade storebrodern att passa dörren). Usch vad det sved i mammahjärtat på mig när jag såg detta. Till och med maken tyckte att hon var hemsk! Hu! Blir ju mörkrädd.

Kul

Jag gillar photobooth som finns på datorn. Blir så roliga bilder =)


Mohahahahahahahaha

Snabbt

Lägger upp ett inlägg här lite snabbt innan jag går i säng. 
Fast jag ska nog kanske sitta uppe en liten stund till ändå. Bara för att vara på den säkra sidan. Mamma har mått dåligt under dagen och nu känner jag mig lite konstig i kistan med. Jag hoppas på att det verkligen är inbillning. Jag vill inte vara med om någon magsjuka eller så. Hu så hemskt.

Idag (igår) var det fars dag. Jag var så inne på att köpa en present till maken att jag glömde att köpa till min pappa. Men jag skuttade in lite snabbt på ica och köpte delicatobollar. Ett paket med smak av turkisk peber och ett paket med smak av dumle. 
Maken fick ett par strumpor där det stod "pappa är bäst" och korvar som jag köpte på mässan. Eller som lillan köpte till honom på mässan :P

Vi har under dagen varit till mormor och morfar och besökt. Det fikades och bubblades lite. Lillan visade upp sina nya kunskaper (ålning och sitta bättre). Hon kan vinka men vill inte alla gånger. 

Sen åt vi middag hos mina päron. Efter middagen klippte jag syrran. Kapade ca en decimeter. Jag hoppas att det blev bra. Jag kände mig nöjd ändå. Det såg jämnt och bra ut. Hoppas att det är lika bra när det väl är torrt. =)

Hörrödudu lillasyster, du får banne mig ta och uppdatera din blogg lite!!! Annars kanske jag länkar till dig :P

Natten mellan lördag och söndag sov lillan i resesängen och maken hos några vänner (han var på simtävling hela helgen) vilket gjorde att jag hade hela sängen för mig själv. Jag har inte sovit själv en hel natt på ca 9 månader. OMG!!! Det var skönt. Jag kände mig utvilad och fri? Fri för att jag kunde röra mig precis hur jag ville utan att rulla på någon eller så. Kan vara skönt att få sova själv någon gång ibland bara för att! Men inatt så ska det bli mysigt att få sova med maken igen =)

Docka

Lillan fick en docka av sin mormor o morfar idag. Den var lite spännande iaf.


Mässor

Idag har jag, lillan, mamma och lillasyster varit på tre mässor. Den första var wintermässan. Det var mycket fokus på slalom. Jag som ville titta på längdåkningsskidor. Men men.. Får bli en annan gång :)

Den andra mässan var hälsomässan. Jag hade ganska höga förväntningar på den. Det var bra men jag hade hoppats på bättre :/ vi såg Katrin Zytomierska där. Hon signerade böcker och höll föredrag. Mamma fixade naglarna och vi shoppade lite. Vi har nog gått någon/några mil idag. Från 10 till 16 var vi på mässan.

Den tredje mässan var Mitt kök. Det var massor av kockar som visade upp sin mat och sina kunskaper. Det bjöds på smakprover och annat. Man kunde köpa ett vinglas och drinkbiljetter. Det var måååååååånga vinutställare där. Mamma var nog sugen på att prova en del av vinerna.
Men det kändes som om det var en halv miljon människor inne på matmässan. Syrran fick nästan panik av allt folk. Nästa gång ska jag gå utan barn för ingen har respekt för en när man kommer med barnvagn.

Det var en rolig dag men ack vad trött jag är nu. Sov gott :)


Knasunge

Min lilla skrutta är lite knasig. Hon sätter upp fötterna och benen på ställen där det kan se lite knasigt ut :)


Frost

Tog en morgonpromenad med lillan. Det var frost på marken och härligt kyligt ute. Lillan hade overallen på sig och var varm o gosig hela promenaden. Vi gick till macken på andra sidan Kallhäll. Sen gick vi tillbaka fast åt andra hållet. Så vi har gått som i en cirkel.

Anledningen till att vi gick till macken var för att pumpa däcken på barnvagnen igen. En tjej som arbetar på macken hjälpte till. Eller hjälpte till, hon gjorde allt arbete och såg till att alla däcken var uppumpade. Rätt person på rätt plats!!

Det var inte många personer ute. Bara två hundägare mötte jag längs vägen. Det var skönt att få gå i min egna lilla värld.

Det var vägning idag igen. Det gick väl sådär. Jag hade hoppats på bättre resultat. Men det är fortfarande åt rätt håll. Jag väger nu mindre än vad jag gjorde innan graviditeten :) fast det känns ändå som om jag har fastnat lite. Måste skärpa mig med maten. Köpte smaksatta kex som jag har proppat i mig under veckan. Inte bra alls!
Men för den som vill veta så har jag förlorat mer än 12 kg! Det är helt okej enligt mig!


Träningen

Idag tränade jag aerobics. Det är mest tjejer där fast ibland kommer det några killar och skuttar runt med oss.

Jag måste berätta om några personer på detta pass med.
En kille var med på träningen förra veckan. Men han gav upp efter halva passet. Idag var han tillbaka, med förstärkning. En killkompis som hade lite svårt att hänga med :P Båda killarna hade svårt att hänga med. Men det är inte det jag vill berätta egentligen. 
Ledaren säger åt oss att ha koll på vart vi står så att vi landar på samma ställe hela tiden eftersom att vi är många personer i en liten sal. Okej. Killen som var med förra veckan står brevid mig när passet börjar. Sen mitt i passet är han längst fram till höger och en kort stund längst bak till vänster. Han är överallt!! Jag kunde knappt hålla mig för skratt. 
 
En tjej som går på passen (och som har varit med på alla pass som jag har varit på) har väääääääldiga problem att hålla takten. Jag har pratat med den här tjejen, hon är smart och allmänbildad så jag vet att hon inte är efter på något vis. Men hon har noll chans att hänga med i tempot. Tyvärr. Det gör att hon ständigt är i vägen. Vi ska skutta framåt och bakåt och åt sidorna. Och den som hamnar brevid henne eller bakom får stanna upp för att inte skutta in i henne. Idag skuttade jag nästan in i henne. typ tre gånger. jag flyttar mig för att kunna göra rörelserna ordentligt men det känns som om hon kom ivägen hela tiden ändå. Aja nästa gång får jag ställa mig på helt andra sidan rummet från henne :P

Det var de personerna jag ville berätta om :P 
Det är skojs att titta på folket och se deras tossigheter. 

Nästa träningspass vet jag inte när det blir? Får se till helgen =)

Pigg

Okej. Lillan är piggare än piggast. Eller inte. Hon är trött egentligen men vill inte sova. Så fort jag tar henne i famnen så vrålar hon och ålar sig massor.  
Just nu är hon supernöjd då hon sitter brevid mig i soffan och tittar på när jag skriver. 




jag började skriva inlägget med en pigg dotter. men sen kom vrålet. Då är det bara att lägga allt krut på hennes insomning. Hon somnade typ hos mig. Så jag lade henne hos pappa. Så nu sussar de tillsammans i sängen =)





Det jag egentligen skulle skriva om är två saker. 
Ett! Lillan har lärt sig att dricka med sugrör. Hon är jättenöjd. Det blir aningens blött när hon dricker så men det går ju att torka bort.
Två! Lillan tar sig framåt!! Hon har idag lite smått börjat åla sig framåt istället för bara bakåt =) HURRA! Eller ja. det är ju stenkul. Men alla sladdar vi har här hemma är nu i farozonen. Idag fick hon fatt på sladden till makens mac-mini och drog i den. Då stannade nog hjärtat en stund på maken :P

Så nu gäller det att ha stenkoll på lillan hela tiden. Går inte att lämna henne någonstans längre.

Morgonen

Idag var det en väldigt Pratglad bebis bredvid mig i sängen.

Maken gick till jobbet. Då hade hon inte vaknat än. Det tyckte jag bara var skönt för då fick jag en kort stund för mig själv i sängen. Men sen när jag hämtade henne för att ta henne till vår säng så tänkte jag att det var så mörkt ute fortfarande. Så var det ju inte igår. Jag tittade på klockan och den var sex något. Maken brukar ju gå upp runt sex inte gå då? Konstigt! Men det visade sig att han hade tagit fel på tiden bara.

När lillan vaknade så pratade hon på jättelänge och jättehögt. Inte alls tröttsamt. Bara att kliva upp :)

Sen satt hon en stund i sängen och lekte medan jag sträckte ut ryggen :)


Okej

Nu har jag övervägt detta med att visa bilder på lillan som även visar hela ansiktet. Mitt beslut är att jag tänker bjuda på bilder på lillan där man ser hela henne. Men kanske inte varje bild. Samtalade med maken om det och kom fram till att eftersom att det är så få som läser så kan jag göra såhär :)

Så här kommer några bilder :)


Maskare

Idag var det fuego på träningsschemat. Ledaren är frisk och pigg igen.
Hon hade förvarnat om att hon hade ändrat koreografin så jag trodde att det skulle bli helt nytt. Men det var bara ett par nya låtar som hade bytits ut. Superkul och full fart. De nya låtarna var jättebra och övningarna som gjordes då var härligt bra =)

Det är två tjejer som alltid är med på passet. De står jämt längst fram precis framför ledaren. De maskar värre än jag vet inte vad. När det är stillastående eller bara gå-övningar så är de med. Men så fort det är hopp eller annat så går de ut och dricker vatten. Eller står och fixar tröjan eller fixar med håret. Det finns en låt där man ska springa runt i huller om buller och kroka arm på andra och skutta runt. Varje gång den låten är så dricker de vatten extra länge. MASKARE!!! MYGLARE!!

Nä hoppas att de tjejerna skärper till sig sen. De står och gluttar på folk och det är lite irriterande. 






Imorgon ska jag tvätta. Två laddningar hoppas att jag hinner med. Ena laddningen är redan i maskinen så det är bara att fylla på med tvättmedel och sen köra igång.

På kvällen imorgon är det aerobics =)

Huvudvärk

Inatt har jag sovit som en kratta.
Hade mardrömmar som jag inte ens vill nämna. 
På morgonen var lillan pigg och glad och pratig. Inte vad jag ville direkt. 
Vi skippade kyrkan och babykonserten eftersom att jag redan hade huvudvärk.

Lillan sover just nu. Egentligen borde jag också sova så att jag blir av med värken. Men då kommer jag inte somna alls ikväll. Då blir det en helvaken natt. 

Det hela blir inte bättre av det ständiga arbetet utanför. Nu har de kommit ytterligare en bit på rivningen. 



På fredag tror jag att hela kåken är borta. Det känns som om de har det målet =)
Så nästa vecka är det nog lugnt och skönt igen. =)

Nä men knapra en tablett och dricka hinkvis med vatten kanske då =)

Instagram

Jag har trehundra år senare skaffat mig instagram. Vad som är grejen med den förstår jag inte än. Man lägger upp bilder och sen vet jag inte...
Vet inte än om jag gillar det eller ej. Jag förstår ju knapp vad och hur man gör. Men det blir nog bra.



För den som vill följa mig där så heter jag lämpligt nog poisonpetra =) Lätt att komma ihåg =)

Jag har lagt upp bilder där redan. En del som inte ligger här. Funderar på om jag ska våga mig på att lägga upp en bild där man ser ansiktet på lillan. Ska rådfråga med maken och se vad han tycker :P

Babykonsert?

Makens mormor ringde idag och bubblade något om en babykonsert i kyrkan som ska vara imorgon. Jag har kollat på nätet och i den annonsen som hon läste från men mer än så får man inte veta. Jag vet i vilken kyrka och så men inte vad som menas med babykonsert.

Jag är lite nyfiken på det hela och vill gå. Men det är tidigt (alltså Petra tidigt) kl 10. Och i en kyrka!?
Tänk om jag går och så sjunger de bara psalmer eller så. Det klarar jag inte av. Jag är inte religös. Om lillan vill tro på gud eller annat så får hon det om hon vill. Men än är vi inte där =)
Men tänk om det är vanliga sånger och att det egentligen är jättekul?

Bah!!
Jag vet inte hur jag ska göra. Jag både vill och vill inte.
Får se hur pigga vi är imorgon när vi vaknar helt enkelt. =)

Förskola

Idag har de börjat riva förskolan som ligger här på gatan. Man kan se in i hela byggnaden och all isolering är kolsvart från branden.
Undrar om de ska bygga upp förskolan på nytt eller om de bara river.


Sova!

Idag är en tröttdag. Det märks verkligen på lillan. Nu sover hon ikapp det hon missade i helgen och igår. Jag vill också sova. Det var väldigt skönt att ligga i sängen med henne tills hon somnat. Jag övervägde tanken på att sova lite med henne en bra stund. Men jag har fortfarande inte bestämt mig. 
Kanske går jag och lägger mig en liten stund iaf. Just nu är ögonlocken vääääldigt tunga. Detta trots att vi sov till kvart i elva idag. Lillan var verkligen jättetrött. När hon vaknade så såg hon inte så superpigg ut men hon höll igång ändå.
Vi åt frukost och sen rullade vi mot rotebro för en promenad med Dex. Han pep så mycket att lillan blev rädd och började gråta. Då fick jag lust att strypa honom lite. Fattar inte varför han ska pipa så mycket i just porten, det ekar ju massor då. Men men, ut kom vi en stund iaf =) Tog ingen lång runda, det var kallt som tusan (jag hade för lite kläder på mig) och jag var rädd att lillan hade för lite kläder med. Fast hunden hann göra alla sina behov. =) Sen hem igen för att äta, både lillan och jag. Vi skulle ju till öppna förskolan.
Kvart i två skuttade vi ut mot öf för lite sångstund. Vi var ute i sista minuten kändes det som. När vi kom fram satt det en skylt på dörren som sa att det var inställt pga sjukdom :/ Så tråkigt. Vi som hade skyndat oss.
Men men. bara att skutta hem igen och kasta lillan i sängen.
Så nu sover hon, diskmaskinen är igång och tvättmaskinen med =) Hurra för det.

Nä jag ska nog lägga mig en stund ändå. Så mysigt att bara ligga och mysa lite =)

Hej

Tog bloggledigt under helgen och nästan hela dagen idag.
Nu känner jag nästan att jag MÅSTE blogga bara för att. Vet inte varför det känns så men aja. Nu gör jag det ändå!

Lördagen började med födelsedagslunch hos svärmor med sambo som båda fyllde år. De fick en tjusig blomma, praliner och lite fotografier. De vart så glada så. Mest glada blev de förstås över att få träffa lillan. 

Fast nu ljög jag lite. Dagen började med en tvätt. Jag startade tvättmaskinen halv åtta och tömde den vid tio tiden. Alla lillans kläder låg i tvätten. Hon har inte så mycket kläder i strl 68 som hon har nu så då får jag ju tvätta oftare. 


På eftermiddagen åkte vi mot västerås. När vi åkt förbi kungsängen kommer jag på att vi glömt nyckeln hem till mina föräldrar. Så vi vänder, men med samrådan med min pappa så väljer vi att fortsätta ändå. Så vi åker den gamla vägen fram till bålsta. Sen motorväg till enköping och därifrån gamla e18 till västerås. Där såg vi två älgar!

På kvällen åkte maken med pappa och tog emot en båt (eller släppte iväg vad tusan vet jag). Mamma, jag, lillasyster, lillebror och lillasysters sambo spelade 15. JAG VANN!! Helt otroligt! Jag trodde att jag skulle förlora hela skiten men tog hem spelet på sista omgången.

Söndagen börjar med ett illvrål. Lillan blev hämtad av morfar från sängen och sen vrålade hon lungorna ur sig. Hon hade inte sovit klart än. Så jag gick upp och tog henne till sängen igen och sov ett tag till med henne. 
Halv elva åkte vi till träningen. Mamma jag och lillasyster. Lillasyster körde i hennes nya bil. Vi gymmade. Det var sådär. Dålig musik och tråkigt. Eller tråkigt så var det väl inte. Det var ju trevligt med träningssällskap och så. Men jag saknade ändå mina pass som jag går på här hemma. Jag föredrar gruppträning med lite "go" i.

Efter träningen åkte vi hem, gav lillan mat och åkte sen till badhuset. Lillan skulle få bada för första gången.
Det var en hit! Hon älskade det från första sekund. Inga tvivel om det. 
Vi var först i stora bassängen och plaskade runt massor. Efter ett litet tag gick vi över till den lilla bassängen (som är varmare) men där var det ju en halv miljon människor.
I duschrummet var det kallt och hon skakade tänder (som hon inte har). Men bastu var mysigt =)

Efter badet var det lunch för mig och mamma. Maken var tillbaka efter ha varit på en simtävling i avesta. När lunchen var uppäten åkte vi hemåt. Först en stop i skogen utanför enköping för att säga hej till svärfar med fru. Sen ett stop på Ica Maxi i häggvik (som inte hade någon julskinka än). Sist men inte minst hem till vårt kära hem =)

Det var vår helg. Den var lång men snabb! Det känns som om vi var borta i en vecka eftersom att vi hann hälsa på så många (men inte min mormor, får ta det nästa gång).

Lillan

Det känns som om hela vardagsrummet är ett enda stort lekrum för lillan. Hon har babygymmet, gåstolen och hundra leksaker överallt. Blir väl mer leksaker under åren. Bara att vänja sig :)


November

Nu rasar tiden fram. Jag hänger inte med riktigt. Tiden går för fort!

Denna vecka var Inge bra för mig. Mitt knä sa upp sig i söndags vilket gjorde att jag inte tränade i måndags. På onsdagen vart träningen katastrof eftersom att det var dans istället för fuego. Och igår var det aerobics som tack och lov var som vanligt!
Men vi har inte gått på några promenader alls. Vi har latat oss :)
Därför visade vågen bara -0,5 denna vecka :(
Visst är det bättre med minus än plus men jag hade en förhoppning om att komma ner på den vikt jag hade innan graviditeten. Det är lite kvar men nästa vecka då fasiken ska det gå.

Måste för övrigt sätta fart på nedgången så att jag kan snaska i jul! Vill kunna smaka på allt!


Kärlek

Mitt lilla hjärta :)
Jag är nu på Friskis o väntar på att passet ska börja. Lillan är hemma med sin pappa :)


Avtryck

Gjorde avtryck till lillans babybok idag. På tik för sent tycker jag själv men jag har varit lat. Köpte inte färg förrän förra veckan. Men jag har tänkt på det sen hon föddes. Lång startsträcka :P

Avtrycken blev sådär. Handen blev katastrof. Men det är inte lätt med en viljestark tjej som ska göra allt på sitt vis :) hade nog blivit bättre om jag hade gjort det vid tre månaders ålder eller så. Men men, bättre sent än aldrig!


Noll koll

Suck, jag har verkligen noll koll!

Igår glömde jag mobilen i bilen för hundrade gången. Jag har tappat bort två fakturor som visserligen är betalda men dom jag ändå behöver! Jag har tappat bort mitt anteckningsblock.

Men värst av allt är, och detta är riktigt jäkla pinsamt faktiskt, jag trodde att min mc var avställd och att försäkringen var avslutad! Men så fick jag en lapp förra veckan där det stod att jag skulle betala dittan och dattan i månaden nästkommande år. Det tyckte jag var konstigt. Så jag ringer försäkringsbolaget och får prata med världens trevligaste tjej! Hon fixar problemet med bilförsäkringen samt mcförsäkringen. Trodde jag. Hon ringer upp efter två minuter och säger att hon inte kan avsluta mcförsäkringen eftersom att mc:n inte är avställd!! Vad faaaaan?
Men hon berättar hur jag ska göra som tur är. Nu har jag varit inne på transportsryrelsens hemsida och fixat så att min mc är avställd! Nu skrev jag oxå ut bekräftelse på att den verkligen är det så att jag vet på allvar att mc:n är avställd!
Så nu ska jag ringa tillbaka till den trevliga tjejen och säga att den är avställd så att hon kan avsluta försäkringen!

Jag är faktiskt inte ironisk när jag skriver att hon var trevlig för det är sant. Trevligare telefonist har jag aldrig pratat med! Ibland har man tur :)


Sovmorgon

Idag tog vi sovmorgon. Bara för att Lillan var lite skrikig inatt =)
Bra meningsuppbygnad det blev där :P

Vi sov till 10.30. LIllan väckte mig några gånger i natt. En gång trodde jag att det var dags för maken att vakna. Jag var så pigg och utvilad att jag trodde att han hade försovit sig. Då var klockan 02.55! Tur att jag kikade på klockan innan jag började knuffa på maken.
Lillan somnade igår strax innan nio. Bara för att hon inte sov middag så blev det en tidig kväll. Inte alls vad vi hade räknat med. Vi hade inte bytit om på henne till pyamas men hade som tur var bytit blöja! Så hon fick sova i en klänning som jag hade dragit på henne efter att hon hade legat i bara blöjan på golvet. =) Någon gång ska man väl frångå rutin antar jag =)




På förskolan utanför fönstret har det varit öde sen branden. Inte mycket har hänt där alls. Men nu har de äntligen börjat fixa och dona. 
Först tog de bort lekparken och förflyttade dem till den nya tillfälliga förskolan som de håller på att sätta upp. Sen har de förra veckan börjat plocka ut bråte från bygnaden.
Idag tog de bort ett helt hus. Typ lika stort som en större lekstuga. Har låtit massor utanför fönstret. =)
Undrar om de ska bygga upp förskolan på nytt. Hoppas det iaf =) 

RSS 2.0