Bakat som tokar



Så här stilig var min lilla bubbe idag. Han försöker att sitta upp. Kämpar o kämpar hela tiden. Han kommer upp en bit och får då syn på fötterna och blir överförtjust och börjar leka med dem istället. 

Imorgon är det dags. Han ska döpas. 
Lillan och jag har bakat som tokar.


Hon har blivit vän med elvispen trots att den för så mycket liv :)


Mellan varven har vi hunnit mysa framför tv:n.


Här är en liten bild på vad vi har bakat. Resten får ni se i morgon.

Får se om lillen tänker skrika i kyrkan.
Kommer lillan våga hjälpa till? 
Kommer lillen kunna ha klänningen. 
Kommer någon våga äta de stenhårda muffinsen? Mohahaha! 

Nä. Sovdags alldeles strax. Filmen var för bra så jag vill se hur den slutar.


Paketinslagning

Dagen har gått åt till att baka och inhandla bakattrialjer. 
Det har gått förvånandsvärt bra. Lillan lovade att vara snäll och det höll hon. Hon blev ledsen en gång när hon råkade spilla ut mjöl över halva diskbänken men det var inte så farligt ändå tyckte jag. Känslig period är hon i nu verkar det som.

På kvällen när alla sov utom jag och lilleman passade jag på att slå in alla julklappar som jag fixat hittills.


Dessa paket är till lillans paketkalender. I år har jag inte gått bananas med innehållet som förra året. Allt är under 30 kr och många är under 10. Mycket (majoriteten) av grejorna är köpta på Ullared så det blev inte så fasligt dyrt. Ca 250-300 kr har jag lagt på detta.


Passade på att slå in allt som fanns tillgängligt. Kul att välja mellan alla olika paketpapper. Åtta olika är väl inte föööör många? 
Maken reagerar inte längre när jag köper presentpapper, haha. Tror han har accepterat att jag vill ha variation. Råkade ju köpa fem eller sex olika presentpapper på Ullared nu sist :) 

Nu sover lilleman också och jag ska göra detsamma.


Julpyssel

Efter en långdragen förmiddag med några illvrål från lillans sida kom vi iväg. Hon skulle prompt klippa håret sa hon. Jahapp, bara att ta sig till frisören medan hon är med på noterna om att håret ska klippas. Förra veckan sa hon absolut nej till att klippa håret. 


Hon var superkoncentrerad på vad som hände.

Sen köpte vi granris, lingonris och mossa till julpyntet.

Väl hemma satte vi igång på en gång. Gjorde en krans till vår dörr.


Den sitter redan på sin plats och luktar gott.

Det var mycket granris över så jag gjorde en till på en gång.


Andra fick bli lite mindre ring. 


Lillan hejade på medan jag band riset och sen bestämde hon pyntet.


Den här tjusiga blev till mormor o morfar (mina mormor o morfar alltså). 

Lite granris har jag kvar så det kan bli en liten krans till om det behövs.


Sen satte jag upp lillans julstjärna. Hon skulle ju ha blått i år. Nästa gång jag är på Ullared ska jag bannemig köpa en av varje färg så det bara är att välja o vraka. Nu köptes ju denna på Ica maxi och det gick bra det med. 

Pyntade adventsljusstaken också men den glömde jag fota. Får visa på söndag istället när första advent är.  

Nu duschen för barnen.

Trevligt folk

Jag såg en trailer på bio för ett bra tag sen om ett somaliskt bandylag. Den verkade hysteriskt komisk tills jag insåg att det inte var fiction utan verklighet/dokumentär. 
Sen dess har jag velat se den filmen. 

Idag var jag till biblioteket med barnen för att låna nya filmer till lillan och då såg jag denna bland filmerna. Lade snabbt tillbaka en av lillans utvalda filmer och gömde den jag ville ha för att undvika ett illvrål på bibblan.
Hon har fortfarande inte märkt något så imorgon kan vi lugnt gå dit o låna den som jag lade tillbaka. 

Tillbaka till filmen då. Ursprungstanken med projektet "somaliskt bandylag" var för att få folket i Borlänge att kommunicera med invandrarna. En väldigt fin tanke tycker jag. En del människor som intervjuades hade helt sinnessjuka åsikter om invandrare och man blir faktiskt mörkrädd. 
De här killarna i laget hade aldrig stått på ett par skridskor innan och heller aldrig stått på is. Målet förutom att de ska kommunicera lättare med invånarna o Borlänge var att komma till bandy-VM i Ryssland. Alltså, från noll kunskaper alls om bandy till ett VM. Helt sjukt stort projekt. 
Urkul, mysig, tragisk, värmande, härlig är bara få ord som beskriver filmen. 
Jag rekommenderar er att se den. 




Minusgrader

Härligt att det äntligen börjar bli kallt. Förhoppningsvis kommer snön snart. Vi längtar allihopa här hemma, framförallt lillan som vill åka pulka.
Idag har lillan invigt overallen jag köpte på Ullared. Lillen fick på sig en overall i strl 74 som var ordentligt varm och jag drog fram vinterjackan till mig. Det behövdes när vi skulle ut.


Vi gick till 4h gården här hemma för lite ponnyridning.


Först tog hon ett varv på stora hästen Rolf, Roffe.


Den där ungen njuter av varje steg hästen tar.


Sen frågade lillan faktiskt snällt om hon fick rida igen och det är klart att hon kunde få det när vi ändå var där. 


Det var konstigt nog inte så många barn ute för ridning idag. Så det blev lillans tur snabbt igen. 
Andra rundan tog lång tid att gå eftersom att tjejen som satt på stora hästen höll på att ramla ner hela tiden bara för att hennes mormor var så pissigt nervös och höll henne hårt i jackan. Till slut sade häst-tjejen till och mormodern släppte taget och då gick allt galant. 

Efter ridningen gick vi till lekparken och gungade och sen gick vi till pizzerian för att äta lunch. 
Lillen fick sitta i barnstol för första gången och det gick galant. Han tittade nyfiket runt sig och var väldigt glad över sin position. 

Efter lunchen gick vi vidare till centrumet för att handla lite så vi kunde baka när vi kommit hem.
Det blev en hallon och blåbärspaj idag. 

Vi hann med mycket på några timmar. Maken lagade mat när han kom hem och sen duschade lillan.



Lilla hjärtat :) hon skulle prompt tvätta bilen idag. Den var tydligen smutsig. Jag sade ja ifall hon skulle tvätta den samtidigt som duschade av sig. 
Bilen blev skinande ren och hon blev duschad. Win-win.

Nu sover alla och jag ska skutta ner i sängen jag med. 

Ny spis

Äntligen, jag menar verkligen äntligen! 
Vi har fått tag på en bättre begagnad spis. En tjej i Västerås lade ut en annons om en spis som skulle skänkas bort. Alla viktiga detaljer stämde in med våra krav. Det vill säga, rätt mått, rätt volt och rätt fas. En tjej hann skriva före mig men jag skickade ett meddelande och frågade om jag kunde få den o sa att jag kunde hämta redan nästföljande dag. 
Ringde pappa lite snabbt för att kolla om han kunde hämta om inte vi kunde åka med bilen. 
Pappa sa att han skulle fixa det där så då fick han väl göra det då. Tack tack kära pappa :)


Den här spisen har stått i vårat vardagsrum i någon månad nu. Den kunde vi inte ha tyvärr. Men den sålde vi via Facebook. 


Nu har vi en fin Electrolux. Vi fick hem den igår, men den hade legat på släpet med en liten pressening över sig så den fick stå och självtorka under natten. 
Idag efter jobbet kom maken hem o satte fart med spisbyteriet. Vi testade ugnen så fort vi kunde. Det var superspännande att se att temperaturen ökade till det som vi hade vridit vredet till. 


Förstå min lycka! Jag kan baka bullar för första gången på snart tre år. Eller bröd. Eller paj. Eller lasagne. Eller gratäng. Eller kakor. Jag har ALLA möjligheter som finns! Ingen begränsning. 
Blev så till mig att jag kom av mig när jag skulle laga middag (carbonara). Ville använda ugnen fastän det inte behövdes.

Men jag och lillan slängde ihop en sats blåbärsmuffins. 


Så spännande!!


Goda blev de :)


Snyggaste formarna dessutom. 

Så nu ska jag planera bakning och matlagning som låter gott utan att behöva tänka på temperaturen i ugnen. Helt jäkla underbart :) 
Återstår bara ett besök på återbruket för att kasta den gamla spisen. 

Mitt i natten

Jag vill sova. Jag är tröööött. 
Min dotter vill inte sova. Hon ränner runt mitt i natten och tycker att hon ska få göra som hon själv vill.
Hon började kl 02. Då kom hon tassandes och jag bar tillbaka henne till hennes säng. Tror jag har burit tillbaka henne åtta gånger hittills och fler lär det väl bli. 
Och nej, hon kan inte sova i vår säng. Varför? Jo för hon sover som en propeller. Är inte stilla för fem sekunder ens när hon sover. Om hon ligger i vår säng får inte jag och maken någon sömn alls. 
Det fungerar ibland på morgonen men då ligger hon på makens plats och då märker jag inte om hon tumlar runt så där mycket. 

Nu skulle hon visst äta. Åt en halv burk yoghurt och ligger nu o lyssnar på ljudbok. Det är den tredje skivan för natten. Jag har läst en bok också. 
Nu kommer hon visst tassandes igen. Suck. 

Jag har provat att ha henne i sängen med mig i natt. Men hon gör ju allt för att inte somna så då bär jag tillbaka henne. 
Kommer vara pigg som en mört imorgon :)

Segt

Här hemma görs det inte många knop just nu. Lillen sover för tillfället. Han är pipig o gnällig när han är vaken eftersom att han är rosslig och hostig. Han har börjat kräkas slem nu så det kanske är på bättringsvägen för honom. Det återstår att se.

Lillan är pigg som en mört nu. Hostar lite på dagarna men när hon väl hostar är det ganska våldsamt om man kan säga så. Hon blir röd av ansträngning och pustar. På kvällarna strax efter hon somnat har det varit väldigt hostigt. Men det känns som om det har lugnat sig ett halvt snäpp. Peppar peppar! 

Jag har ingen direkt halsont längre. Men jag har snutit mig så många gånger att jag har fått lock för öronen. Så om jag hörde dåligt innan hör jag ännu sämre nu. Som en gammal tant, hahaha.
Lungorna är nästan med på noterna igen. Det händer något när jag tar medicinen iaf.


Haft myspys med barnen idag. Båda matchade i ränder såg jag nu. 

Hoppas på en lättare natt ikväll :)

Sjuklingar

Sjuklingar är vi allihopa, allihopa, allihopa. Tralalalalalalalala. 
Ungefär så.
Maken var dålig hela förra veckan. Feber och hosta och halsont.

Lillan fick feber i onsdags och fick vara hemma från föris i torsdags (fredagen var det studiedag ändå). Hon är snorig och hostar än. 

Lillen hostar och har fått lite krupp. Krupphosta men utan andningsbesvär tack och lov.

Jag har fått halsont, är snorig och får dåligt med luft. Har tråkig torrhosta ibland med. 
Att vara sjuk gör mig inget men jag vill gärna kunna få luft ändå. Har tagit ventoline som ska hjälpa snabbt men utan verkan. Ironiskt hurra vill jag utropa.

Igår kväll (söndagskvällen) var det hostorkester här hemma. Lillan hade ett väldigt långt hostanfall, eller hostattack, kalla det vad du vill. Lillen började hosta lite han med och sen stämde maken in i det hela. Lite ironiskt ändå :)
Lillans hostattack höll i sig väldigt länge. Jag drog på henne mössa o öppnade fönster och hämtade spyhink och medicinerade och hjälpte till att hälla i henne vatten. Flyttade på hennes matta i förebyggande syfte men då blev hon jätteledsen. Mattan får ligga i ett hörn tills i morgon. 

Jag lider med barnen. Lillen är bara 4 månader men har varit sjuk två gånger redan, stackaren. Kanske han får superbra immunförsvar sen då :) 

Spyhinken blev inte använd under kvällen. Jag håller tummarna för att den slipper bli använd. Det var farligt nära under kvällen innan hennes hosta släppte. Hon var genomsvettig av allt hostande. Mitt lilla hjärta. 

Jag hoppas att alla ni slipper vara sjuka! 

Rivning del 2

Oj vad kul det är att demolera andras hem, haha. 
Idag började jag med att bära ut massor av bråte från gårdagen och lägga det i släpet. Släpet var tomt när vi började och fyllt till kanten när vi avslutade för dagen.


Vi tog bort de sista listerna längs golven och sen började jag med taklisterna. Lillasyster har lite lätt svindel så jag är den som får klättra på pall.



När sista taklisten var nertagen började taket svikta lite i ena hörnet så jag tänkte "äh, vi satsar". 
Jag var lite rädd för att dra ner taket först. Vet inte riktigt varför men jag tror jag hade en tanke om att allt bara skulle braka ner i huvudet på oss. 
Men jag provade (skickade ut lillasyster till hallen först så klart) och det gick bra :) 


Det gick fort att ta ner taket. Jag känner dock att gäddhängsmusklerna har fått arbeta mycket. 


Mycket spindelväv fanns det i taket, ni vet sånt där filmväv som man ser i filmer men tror är fejk. 


Grymt kul var det iaf att ta ner taket. När takplattorna tagits ner blev det lite dragit och svalt i rummet. Det är magiskt hur bra de isolerade :)


Så här naket är det i taket nu. De där reglarna som sitter där ska väl ner de med men det får kaptenen ta hand om. Jag vill inte riskera att förstöra ursprungstaket mer än det lilla hål som blev igår. 

Kul att riva, mindre kul att städa efter sig, haha. 

Rivning

Lillasyster och kaptenen ska renovera sitt sovrum och även de andra rummen där uppe om jag minns rätt. 
Lillasyster frågade mig om jag ville hjälpa till med förberedelserna, det vill säga riva tapeter, ta bort en garderob, riva ner tak och ta bort golv. Det låter väl kul att gå bananas med kofoten tycker jag så vi gör väl ett försök. 
Jag har tagit bort lister och rivit tapeter förr, men aldrig har jag rivit en garderob. Men det var så kul så! 


Vi började med att tömma rummet helt. Lillasyster hade gjort ett bra förarbete. Sängen skulle flyttas på och det behövde hon hjälp med. Det var ju nemas problemas att flytta sängen. Hade räknat med att den skulle vara supertung men icke. 
Lillan har hjälpt till hela dagen. Hon fick lov att ta alla pengar hon hittade på golvet om hon hjälpte till att plocka upp skräp, vilket hon gärna gjorde. 


Garderoben var spikad med tusentals spikar och skruvar som var väldigt gamla och sköra.


Inte lite beroendeframkallande det där inte, haha. Hur kul som helst ju.


Syrran kunde börja lossa lister och riva tapeter när väggen på garderoben var borttagen. 


Lillan hjälpte till på sitt lilla sätt. Hennes ficklampa var kanoners när vi skulle inspektera taket och se hur vi skulle göra :)


Lillan frågade hela tiden varför vi hade sönder huset och sa att kaptenen skulle bli jättearg när han sett vad vi hade gjort, haha. Men kaptenen verkar nöjd hittills, han har bara hört om framgångarna via telefonen än.


Det blev tomt i hörnet där garderoben har stått :)


Lite bråte blir det ju! 


Allt detta är från garderoben.
Det var väldigt kul. Blev lite stiltje när jag hade bekymmer med de sista tre balkarna/plankorna. Men då hjälpte jag till med lister.
Imorgon ska allt bäras ut till släpvagnen. Det är mindre kul vill jag lova. Men allt det roliga har tråkiga förberedelser eller efterdyningar. 

Nu är det dags att sova. Nya tag imorgon :)

Krassliga


Lite kul är det med dessa nya pengar tycker jag. Fick 50-lappen när jag handlade på Ica maxi här i Västerås. 

Lillan var krasslig igår. Hon var så hängig och seg så vi tog tempen på henne. Tempen visade 38 grader. 
Hon har varit väldigt hostig också men det är mest på grund av en långlivad förkylning.
I morse vaknade lillan utan feber men vi bestämde att maken fick vara hemma o passa henne (han är sjuk han med) medan jag och lillen var på öppna förskolan. 
Jag tänkte först att vi inte skulle åka till Västerås eftersom att lillan är lite krasslig och maken är mycket krasslig. 
Men jag kom iväg ändå. Jag tog bilen och maken är strandad hemma. Jag hoppas verkligen att han slappnar av och kryar på sig. 
Det går ju snabbt att åka hem igen om lillan (eller jag) skulle bli ordentligt dåliga. 

Nu sover mina päron och min dotter. Sonen tycker att han ska leva rövare ett tag till verkar det som :/ 



Lotto

Hurra hurra för mig som vann på lotto idag för första gången någonsin!


Jag hade prickat in 4 rätt plus en bonusboll vilket resulterade i en vinst på hela 19 kr. 
Med tanke på att jag satsade hela 6 kr gjorde jag en liten vinst :) 

Synd att det inte var några nollor efter den där nian på slutet. 


Lekmer outlet

Visste ni att lekmer.se har öppnat en outletbutik i Infracity i Upplands Väsby? 
Jag har varit där två gånger. Idag höll jag på att tappa fattningen nästan. Alla muminkläder kostade 50kr styck! Jag stod med nästan tio plagg ett tag. Men sen kom medvetandet tillbaka och jag hängde tillbaka nästan allt.


Köpte denna till lillen. Plus ett nattlinne till lillan som hon ska få i födelsedagspresent och en body som ska ges bort i julklapp. 


Hittade även dessa snygga höstskor till lillan. Vattentåliga och lite varmare. Hon kör fortfarande på sina "snabba" skor, vilket är vanliga gympadojor. 
Dessa kostade 100kr. Helt okej tycker jag :) 



BVC

Blev en snabb vända på BVC idag. Planen var egentligen att gå dit på fredag då vi hade en planerad tid men lillan har studiedag från/på förskolan så vi tänkte fara till Västerås på torsdagen. 
Därför tog jag mig till BVC idag på deras öppna mottagning. 


Vikt: 8213 gram
Längd: 68,3 cm

Han forsätter att följa sin kurva väldigt bra :) 

Nästa BVC besök blir i december :)

Ledigt

Lillan har vaknat tidigt som tusan i helgen. Självklart sov hon länge idag istället. Därför ringde jag förskolan och sa att hon fick ledigt för dagen. Hon sov till 9. Det är inte direkt superlänge men längre än vad hon sovit i helgen iaf. 

Vi tog det lite piano i morse. Låg i sängen och gosade, lång frukost och sen lite häng i fåtöljen. 
Jag tänkte först att vi skulle gå på bio. Men lillan bråkade och tjafsade om såna oväsentliga grejor att jag fick spunk. 
Hon bad om förlåtelse och kramades. Så då åkte vi iväg på annat skoj istället. 
Först gick vi till syaffären och beställde en gardin. 
Därefter biblioteket för att lämna tillbaka böcker. 
Därifrån till busstationen så vi kunde hoppa på en buss. Klev av tidigare än planerat och tog oss en promenad.
Kom fram till Ikea. 
Åt lunch.


Fick fina pengar i växel :) gissa om lillan blev superglad över att se Pippi på pengen.
Lillan var i lekrummet medan jag och lillen körde ett varv på Ikea. 
Åkte hem.
Gick till biblioteket för att låna böcker.
Gick till Ica för att hämta ut paket. Passade på att köpa grejor till middagen. 
Gick till Apoteket för att handla zyx till maken som låter som sju svåra år :) 
Skuttade hemåt.
Lagade mat och hängde tvätt.
När lillan somnade kände jag mig väldigt nöjd. Vi har gjort massor. Hon har fått leka och jag har fått strosa på Ikea i mitt eget lilla tempo. 
När lillen somnade kände Jag mig extremt avslappnad. Är så trött att jag ser i kors :) 
I morgon är det åter förskola. Lillen och jag ska till BVC och sen ska vi handla :) Yey! 
God natt!

Fredag

Fredag hela dagen. Lillan kom in till oss i natt för att gosa. Det resulterade i att hon ramlade ur sängen och många tårar från hennes sida. Inte konstigt det. Det blev ett högt fall och ingen vill väl vakna på det sättet. 
Jag bar in henne till hennes sovrum där hon somnade om fort. Klockan var då 01:30. Hon kom in till oss strax innan sju igen. Då tog hon sin pappas plats i sängen :) 
Gick upp 7 för att hinna i god tid för att de skulle på bio med förskolan.


Klädde på lillan och satte upp alla hennes hårspännen i håret. Hon skulle ha alla :) sju stycken är det allt som allt. Alla satt kvar efter förskolans slut. 

Vid 12 träffade jag och maken och lillen vår präst som ska döpa lillen. Vi gick igenom hela schemat den dagen och jag fick igenom alla mina tokiga idéer. 

Jag hann äta en snabbis innan lillan skulle hämtas från förskolan.


Frågade lillan, "ser du något annorlunda i bilen"? Hon kopplade först inte att det var vår bil, men sen utbrast hon "åååh, pappa har fixat min stol". Pappa???? Det var faktiskt jag! Jag kan jag med :)
Hon sken som en sol när hon fick sitta framåt. 

Vi åkte hem till vänner. 


Lillen gymmade en kortis och började sedan vråla något hysteriskt. Jag fick avvika men lillan ville inte alls åka hem så hon fick stanna där tills hennes pappa skulle komma.


Nu sover lillen. Han vrålade på i lite mer än en timma. Alldeles för trött för sitt eget bästa.
Snart kommer lillan och maken hem igen :) 
Imorgon är det lördag. Vad ska ni hitta på då?


Svar

Jag fick idag svar av Ica maxi. 

Hej Petra, Tack för ditt mail!

 

Vill börja med att säga att det hade gått  jättebra att byta blöjorna som ni köpt mot de ni skulle ha haft.. Antar att ni hade behov just där och då och var tvungna  att  använda de felköpta blöjorna..

Vad gäller placering av "pull up" och "vanliga blöjor", så håller jag med, de bör inte stå ihop då de som du säger är identiska färger på paketen!

 

Det var faktiskt Libero själva som var här och hjälpte oss med placering av den nya serien blöjor. Antar att de vill visa upp sin nya serie blöjor tillsammans på ett överskådligt sätt.

 

Självklart ska vi åtgärda detta så inte fler trötta föräldrar råkar rycka fel blöja en sen kväll:-)

 

Ha en trevlig dag!


Det var kul att de tog mitt mail på rätt sätt och att det händer något :)

Nu är jag nöjd :)




Tummen upp!



Stora tjejen



Vår dotter går ju på toa själv. Den senaste grejen hon har börjat med är att dörren ska vara helt stängd. Ibland öppnar hon och ropar färdig men ibland ser det ut som på bilden :) hon vill torka sig själv och det är klart att hon får det. Man blir bara lite trött på att rulla upp en hel rulle toalettpapper, Hahaha. 

Jag har tagit bort paddan för henne. Hon är ruskigt elak och otrevlig när hon har haft paddan. 
Hennes motargument är oftast "men jag har inget att leka med". 
Jo tjena, den där ungen har en halv miljon prylar. Det är leksaker och prylar överallt.



Efter en liten stunds surande på golvet börjar hon leka helt själv. Hon bygger och leker med leksakerna. Som ett barn! Tack och lov. Jag har hört talas om barn som inte vet hur man leker eftersom att de har så mycket digitala grejor. Men det känns som om lillan inte är i farozonen för det :)


Lillan frågade om hon fick torka av bordet idag. Självklart svarade jag :) varför neka någon som vill städa, haha. Hon skrubbade så notoriskt och sprang till papperskorgen med tvättlappen när den var smutsig. 
Vid tredje vändan till papperskorgen hör jag hur hon utbrister "men ååååh, en peng till mig eftersom att jag har varit så himla duktig".
Då hade hon hittat en enkrona som jag hade lämnat på diskbänken :)
Klart som korvspad att hon skulle få den pengen. Stora tjejen :) 
Ibland är hon bara alldeles för härlig :) 
Jag har flera bilder från idag som verkligen stämmer överens med att hon är stora tjejen men de är bara miiiiina. 

mitt mail

Fick lov att maila två mail idag, ett till libero och ett till ica maxi.
Så här fint skrev jag till ica =)

 Ica Maxi,
Härom veckan skickade jag in maken för att köpa blöjor. Det var ganska sent på kvällen och det var bara några få minuter kvar tills ni skulle stänga. 
Han skulle köpa de nya libero touch eftersom att vi hade fått en rabattkupong som vi ville nyttja. När vi kommer hem och har öppnat paketet så inser vi att han lyckats ta med sig pull-ups istället för vanliga blöjor. Detta eftersom att 1. paketen är nästintill identiska och 2. de vanliga blöjorna står precis bredvid pull-upsen. Jag har självklart mailat till libero om förslag på förändring på deras förpackningar men tror det är lättare om ni möblerar om lite bland blöjorna och märker upp mer tydligt att "här är vanliga blöjor" och "här finns pull-ups". 
Nu gick det bra för våran del och blöjorna fungerar på just vårat barn även om det är lite knepigt att dra på pull-ups på en fyra månaders bebis. 
Jag mailar mest i syfte för att hjälpa andra pappor och mammor som åker och handlar i sista minuten eller som bara är lite för trötta för att orka lusläsa på förpackningen. 

Tack på förhand!


Inte alls arg menat eller så. Ville bara hjälpa till lite.

Igår

Igår fyllde svärmor år. Vi var där på lite kalas.


Maken stod för fotograferandet så jag får ta en gammal bild från när vi varit där.

Vi åt god mat, ost och skinkpaj med sallad och åt väldigt god efterrätt, vit chokladkladdkaka. Mums! 

Lillan badade badkar medan alla andra kalasade. Makens mormor var så glad över barnen och vågade sig på att hålla i lillen :) 
 Det blev en väldigt trevlig kväll :)

Tabu

För ett år sedan fick jag reda på att jag var gravid igen. Jag visste att det skulle bli plus på stickan innan jag ens hade kissat på den. 
Jag hade gjort högskoleprovet och sen åkte vi hem till svärfar med fru. Jag fick några droppar blod vid ett toalettbesök och trodde att det var mens i vanlig ordning. Men när skyddet var rent vid nästa toalettbesök förstod jag vad som var på gång. Jag hade haft en så kallad nidblödning. Det är ganska vanligt att få innan man plussar tydligen. 
Så när jag skulle testa sen kom det ett plus omedelbart :) 
Detta var så klart väldigt glädjande, MEN, nu ska jag berätta något som inte så många vet. 

I augusti förra året fick vi ett plus på stickan också. Jag var gravid och skulle få bebis i maj om allt hade gått som det skulle. 
Men det gick åt pipsvängen den gången. På morgonen den 6 september började jag att blöda och det blödde ordentligt. Så jag förstod att jag hade fått ett missfall. 
Just den dagen hade jag inte tid att sörja missfallet eftersom att jag skulle springa/gå tjejmilen med svärmor. Fast det kanske var lika bra eftersom att vi fick vårat efterlängtade plus lite senare. 

Vad jag har förstått är det lite tabu att prata om just missfall. Men när man läser på lite så står det att var fjärde (eller var det var tredje) graviditet slutar i missfall. En del blir gravida hur enkelt som helst flera gånger om och får friska barn medan en del får missfall efter missfall. 
Jag är glad att det bara har hänt oss en gång (vad jag vet iaf) och att mina nära och kära som väntar barn nu också har klarat sig :) 
Det var tufft att behöva gå igenom. Maken var ett fantastiskt stöd och försökte peppa mig fastän han också blev ledsen av händelsen. 

När vi då fick vårat andra plus förra året var jag väldigt skeptisk till att det skulle gå vägen. Därför gjorde vi ett KUB för att se om det fanns något där inne och framförallt om det levde. 
Allt såg så fint ut och vi kunde slappna av. 
Till slut gick allt väldigt bra, Vi fick våran bebis. Men när jag läste förlossningsjournalen och det står 3 grav. så svider det till lite i hjärtat. Det tar tid att komma över men jag har absolut accepterat det. 
Jag är så glad över vår lilla son och skulle inte vilja byta ut honom för något i hela världen. Lillan vill heller inte byta bort sin lillebror ❤️ 




Lekplatsen

Igår efter ponnyridningen gick jag och barnen till lekparken. Maken frös så han gick hem. 


Lillan gungade i mängder.


Tjihooooo


Lillen sov så gott han märkte inte alls av lillans glada tjut.


Gungade en enorm gungbräda med lillan. Hon flög hejvilt när jag drog igång ordentligt. Kul för oss båda och skönt för mig att få sitta ner lite. 

Det blev en riktigt bra dag igår :)

Riddag

Söndag är riddag på lokala 4h gården. Vi var där först av alla barn och lillan fick rida först! Stolt som en tupp var hon när hon satt uppe på den lilla hästen Mio.


Hon satt med världens flin hela ridturen.


Fick stanna och korrigera sadeln lite grann då den satt lite på sniskan.
Ridturen gick suveränt och lillan ville prompt rida igen. Som tur är hade vi planerat för två ridturer så det var bara att ställa sig i kö på nytt :)


Andra varvet skulle hon rida på den stora hästen som heter Rolf.


Han lunkade på ganska snabbt så jag fick pinna på för att hänga med :)
Roligt söndagsnöje. 
Hästen hade lite målarfärg kvar på pälsen efter fredagens halloweenaktivitet. 



RSS 2.0