Jag tänkte

Jag tänkte att jag skulle kliva upp tidigt så jag skulle hinna duscha innan lämning på förskolan.

Jag tänkte att jag skulle kliva upp i tid så att jag och lillan kunde äta frukost i lugn och ro. 

Jag tänkte att jag skulle kliva upp i tid så lillan hade tid på sig att vara obstinat.

Jag tänkte att vi skulle borsta tänderna tillsammans. 

Jag tänkte att promenaden till förskolan skulle gå i lugnt tempo.

Jag tänkte att lillan och jag skulle ha god tid på oss på förskolan ifall hon tänkte vara gnällig. 

Jag tänkte att lämningen på förskolan skulle ta en halv evighet.

Jag tänkte för mycket. 
Jag vaknade inte tidigt så jag skulle hinna duscha innan lämning. 

Jag vaknade inte i tid så vi kunde äta frukost i lugn och ro.

Jag hade inte tid för en obstinat unge.

Vi hann inte borsta tänderna tillsammans.

Vi tog en lugn promenad till förskolan!

Lillan behövde inte extra tid vid lämning.

Lillan var inte gnällig eller omständig vid lämning. 

Bara en sak gick som planerat men jäklar i min låda vad nöjd jag är över det. Morgonen bara rullade på trots att jag försov mig. 
Vaknade, klädde på mig, väckte lillan, klädde på henne, satte lillan i vagnen, gjorde en smörgås som hon fick äta på vägen till förskolan och borstade tänderna längs vägen med. 
Lillan var nöjd ändå :) det är huvudsaken :)

Höst

Nu är hösten här på riktigt :) det börjar bli riktigt vackert på träden och man börjar tänka mer på vad man klär på sig så att man inte fryser.

Lillan och jag har haft en bra dag. Hon vaknade feberfri tack och lov. Vi åkte på bakluckeloppis i Jakobsberg. Fyndade lite bamsepussel och annat kolijox som hon kan få i julklapp. Mycket folk var det där iaf. 

Åkte hem och precis då kom mina päron. De hade min älskade cykel med sig! Hurra! Jag ska cykla till jobbet nästa vecka :) grymt kul! 
 När päronen åkt in till stan åt jag och lillan lunch och tittade på en film. Hon har fått lite dille på shrek. Det är kul! Roligare än vissa av Nicke nyfiken avsnitten som vi tittar mycket på nu för tiden :)

Var ute en sväng. 


Tog en liten promenad i det vackra höstvädret. 


Lillan gjorde klart sin sommarläxa till förskolan. Sent men tydligen var det fler som inte hade lämnat in läxan. 


Plockade lite löv för att se hur många fina färger de har. Lillan tyckte att de var så kul med löven, speciellt att kasta dem upp i luften hundra gånger om. 


Gick in och gjorde trolldeg. Lillan ville ha rosa så då fick det bli rosa.


Här är resultatet av allt kladdande med trolldegen. Spännande va? Nu väntar vi på att ugnen ska bli varm så de kan torka ordentligt. :) 
Medan vi väntar tittar vi på Nicke nyfiken som vanligt. 

Back to life

Så var vi igång med våra vardagsrutiner igen. Jag jobbar sent och maken sköter nattningen av våran illbatting. Så klart har han haft världens lyx då hon somnat kl 17 eller 18 i veckan. Och sedan vaknat lagom till det jag har ätit kvällsmål och skrikit och gnällt. 
Lillan började på förskolan igen i måndags. Hon har älskat det. Som hon har saknat förskolan och sina vänner. Alla aktiviteter är igång igen och det är full rulle. Inte undra på att hon blivit så krasslig. Eller ja, nu låter det värre än vad det är men hon har varit förkyld under semestern och sen har det legat lite halvdolt och grott. Men nu har det brutit ut ordentligt. Hon har hostat mer och mer för var dag under denna vecka. Igår och idag har det ökat ännu mer. Även lärarna på förskolan påpekade att hon hostade mycket igår. Så hon fick stanna hemma med mig idag (det var ändå planen från början). 

Idag har hon hostat non-stop nästan. Vi har farit och flängt som dårar och jag hade besök hos sjukgymnasten och vi har varit i affärer. Så nu ligger hon utslagen. 
Hon började skaka lite på kvällen. Jag trodde först att hon var bajsnödig och frågade om hon behövde bajsa, men fick ett högljutt nej till svar. Sen såg jag på benen och armarna att de var alldeles knottriga, hon frös! Hon frös för hon har feber. SUCK! Självklart när maken är iväg på annat. 

Så jag ringde till jobbet för att vabba imorgon. Men ska jobba på söndag då maken får ta hand om henne. Trist att hon ska bli sjuk nu. Men hellre nu under helgen så hon kan vila ordentligt och kanske är pigg på måndag igen. Håll tummarna!

Jag själv hostar en hel del. Inte alls lika mycket som lillan men ändå. Det känns som en boll som sitter fast i lungorna typ. Irriterande att det inte vill släppa riktigt än. Är annars riktigt kry. Men den där bollen gör det svårt att andas ganska ofta så det blir mycket extra medicinering för min del.

Njuter av härligt gott te. 

Mums så gott och jäklar i min låda vilken snygg mugg jag har!! Bästa köpet ever!! =)

Kvällsmackor

Efter jobbet blir det mackor till kvällsmål. Detta helt godkänt av dietisten. Vi pratar mycket om kvällskost då det är viktigt med ordentlig mat som inte är för tung. Äter man för mycket på kvällen är det lätt att sömnen blir störd eller ämnesomsättningen inte har sin naturliga gång eller vad hon nu babblade om. 
Men det är väl klokt. Jag somnar lättare när jag har ätit lite lättare på kvällen. Fryser mindre också.

Igår blev det så här:


Mörkt bröd (nyckelhål) med lite smör (nyckelhål) och rökt skinka (nyckelhål) toppat med keso (nyckelhål) samt avokad. 
Två såna här smörgåsar. En halva avokado med lite keso samt en satsumas och en kopp te.

Idag fanns det ingen avokado kvar och hade bara lite keso. Men kvällsmackorna blev så här:


Likadana mackor och skicka och keso men med paprika på istället. Man tager vad man haver. Imorgon ska jag köpa ny avokado och även gurka till en tzatziki :) 

Ska koka fläsklägg själv för första gången! Önska mig lycka till!

Nyckelhålsmärkning

Nu jäklar i min låda ska här ätas hälsosamt. Eller så...
Vi njöt av semestern och åt inte alls som man ska eller bör. Min dietist sa att man ska äta Nyckelhålsmärkt mat. Så idag var det dags att handla då kylskåpet ekade tomt.


Det som handlades var:
Bröd (nyckelhål)
Mjölk
Fil (nyckelhål)
Potatis
Sötpotatis
Morötter
Broccoli
Blomkål
Kålrot 
Paprika
Satsumas
Kronärtskockor
Keso (nyckelhål)
Kvarg (nyckelhål)
Leverpastej (nyckelhål)

Ja lite mer än så köptes men inga onyttigheter alls. Maken lovade att köra detta med mig och det är ju bara bra för oss alla tre.

Lunchen idag är resultatet av dagens inhandling.



Kokt potatis, morot, kålrot, blomkål och broccoli. Lite keso och en burk makrillfilé i tomatsås. Mumsfillibabba!!



Fix och trix

Började jobba igår igen efter ett tags sjukskrivning. Glömde klockan så klart så jag hade noll koll på tiden men ändå hann jag allt utan vidare bekymmer. 
Det kändes helt okej att vara tillbaka på jobbet. Längtade hem när maken skickade bilder på honom och lillan när de myser hemma i soffan. 

Innan jobbet hann jag fixa lite här hemma. Har man varit borta på semester hinner lägenheten förfalla av sig skälv. Det är typ som om den stökar ner automatiskt. 

Tvättmaskinen kördes en vända och torktumlaren med. Vek en del kläder och parade ihop strumpor. Jag har väldigt lite strumpor har jag märkt medan maken har på tok för många 😜

Jag fyndade en kruka till makens plastlavendel på läkarmissionen eller stadsmissionen. Den var typ dyr, eller inte. Betalade två ynka kronor. 


Den passade perfekt iaf och jag är nöjd. 

Fyndade även ett överkast till sängen. Inte för att vi bäddar sängen dagligen eller så. Men den dagen man får besök kan det vara fint med ett överkast på sängen.


Snyggt med en redig färgklick i sovrummet :)
Jag är meganöjd :)

Diskmaskinen fick arbeta lite också. Och jag åt lunch ordentligt med nyttiga grönsaker. Haricot vertes är ruskigt gott! 



Full rulle!

Idag blev det en sån där dag då allt gick i ett. Rätt så kul men man blir ju lite trött.


Vi började dagen med att åka till simhallen. Lillan sprang till bilen ivrig att komma iväg. Mötte upp syster där då hon ändå hade simgrupper på morgonen. 
I simhallen började vi med att simma lite. 300 meter med en spattig dotter på axlarna lyckades jag knåpa ihop. Lillan sparkade på hon med men satt mest och hoppade. Blev ganska tungt att simma då men ändå kul med en utmaning :) 
Lillan plaskade en hel del i lilla bassängen med och doppade huvudet många gånger utan att få kallsupar. Hon vågade till och med hoppa från bassängkanten så att huvudet kom under vattenytan i hoppet. Så kul med en liten badboll. Men hon har samma problem som hennes morbror hade och det är att hon fryser så fort hon har doppat sig och blir blå om läpparna ganska fort. Vi myste med handduk ett tag och badade vidare sen. Hon gillar det och vill inte gå upp trots att hon fryser. 


Efter badet lunchade vi på stan och sen åkte jag och lillan till hamre ridskola för att titta på sm/nm i voltige. Vi såg det laget vi ville titta på och sen åkte vi därifrån. Lillan var ju lagom trött då.


Voltige är gymnastik på hästrygg. Hästen travar runt eller skrittar eller skuttar och sen gör någon eller några konster och gymnastiska övningar. Rätt häftigt att titta på.


Här tackar laget domarna för sig. De var superduktiga. Hoppas att de placerar sig bra. Lillan tyckte att det var superspännande. Hon pratade mycket om det senare när vi träffade syster och sedan pappa (min pappa).

När vi åkte ifrån hamre slocknade lillan i bilen. Hon fick sova en stund hemma i sängen. Sen packade vi in oss i bilen igen och for mot syster. Vi skulle gå på kulturnatta tillsammans.

Började med att åka till culturen för att göra en magnet och en spegel med egendesignade bilder. Därefter in till stan för ansiktsmålning för lillan.



Hon var så nöjd och så stolt! Sprang omkring och tjoade att hon var en fjäril och samtidigt viftade hon med armarna som vingar fladdrar. Fullt ös!


Vi tittade på brandbilarna.


Spännande värre!!
Nu började mörkret komma och härefter är det urusla bilder men jag lägger in dem ändå!!!
Vill ni inte se dem så är det bara att sluta läsa här och nu.


Det fanns prova-på ställen lite här och var. Lillan provade att jonglera, snurra tallrik och andra grejor med.


Fick bra snits på det där med att snurra tallrikar.


Syster visste hur man skulle göra iaf. Hon var duktigare än de som stod där och visade. 


Det fanns ponnyridning också. Vi spurtade dit och hade turen på vår sida för det var inte alls många barn efter lillan som fick rida.


Lillan var nöjd som tusan. Höll i sig för glatta livet och red på den snälla men envisa hästen. Hästen hette Jana. När lillan återberättade för morfadern vad hästen hette så blev det Jan. Nästan rätt.

Efter ponnyridningen for vi hemåt, åt mat med morfadern och sen gick vi ut på promenad halvt om halvt mitt i natten. Blöjorna hade tagit slut och det fanns bara en kvar. Så det var bara att knata till affären för att köpa nya. 


Lillan var ganska trött redan när vi gick. Hon var väl inlindad i en varm filt och jag själv hade dubbla tjocktröjor. 

På Coop (som vi gick till) var det nästan folktomt. Hur skönt som helst! Blöjor köptes och lillan fick en ballong.


Hon höll hårt i ballongpinnen :)



Min utsikt på vägen tillbaka.
Gick förbi syrrans väninnas hus och blev inbjuden att spela spel med dem. Syrran var ju redan där. Jakten på den försvunna diamanten blev det. Jag vann!!  En rafflande match som jag trodde var kört men jag lyckades till slut ändå!!!

På sista biten hem somnade Lillan. Endast 50 meter kvar då hon slocknade. Hon höll hårt i blompinnen och såg så himla gullig ut när jag packade upp henne ur filtkukongen. Min lilla skrutta.

Fullt ös medvetslös hela dagen. Lär sova gott inatt :) 

Bra dag

Jag har haft en riktig bra dag. Fick lite sovmorgon, kramades extra länge med maken och hade allmänt pusskalas med lillan :) det var morgonkvisten det. 

Sen åkte maken till Örebro för simtävling och jag och lillan tog oss ut till lekparken.


Full fart!


Hon hade ingen blöja på sig. Det var blött överallt på grund av allt regn som kom i morse men det gjorde inget då lillan körde på som vanligt. 


Tittade på en ekorre som skuttade runt bland träden. Den satt och mumsade på ett äpple. Lillan sjöng ekorren satt i granen och lekte sen vidare.



Jag njöt av solen medan lillan lekte rövare :)

Sen in, laga mat och äta och sen slocknade lillan. Hon sa bara att hon var trött och skulle ha nappen. Visst, hon fick nappen och lade sig i sängen. Hon låg där en stund men kom upp igen. Hämtade sin kudde och gick sen tillbaka till sängen. Efter en liten stund hörde jag välbekanta snarkningar. Hon var rätt så utslagen. 

Träffade syster för en promenad och sen träffade jag K med dottern H. Vi lekte i deras lekpark och sedan gick vi in till dem för att leka lite och för att fika. Världens godaste kaka hade hon bakat. Alltid kul att träffa K och H. :)

Sen till affären med syster för att handla och sedan tillbaka till päronens lägenhet (syster åkte hem). Jag och lillan åt middag framför tv:n. Hon satt i mitt knä och gosade. Hur mysigt som helst ju! Jag fick massor av kramar och pussar. Lillan hjärtat!! 

Efter maten gjorde hon två mega skitar och sen var det fullt ös medvetslös :)


Dockan fick på sig en blöja eftersom att den hade bajsat. Sen gick dockan till doktorn och fick plåster (den gula legobiten är plåster).


När dockan hade kissat togs blöjan av och dockan fick en rejäl utskällning av lillan då den skulle skärpa sig och allt vad det nu var. Haha!


Sen skulle lillan vara nakenfis men ha luva på sig. Så hon fick tröjan på huvudet. Gissa om hon sken som en sol?!Urkul ju!



Hon sprang med dockan och "luvan" och telefonen som har ett snöre. Fram och tillbaka som en hattifnatt.


Sista grejen blev att bygga torn med duplot. Hon sover gott nu i "sin" säng och jag väntar på mitt godnatt samtal från maken. 

Hoppas på en lika bra dag imorgon :)
 

Sushidate

Det här trodde jag inte att jag skulle skriva någon gång men vi har hela lilla familjen plus min syster haft sushidate. Maken beställde sin första sushitallrik någonsin!!! 
Fett kul. Synd bara att de var så snåla med riset idag vilket gjorde att bitarna var väldigt små. 
Lillan åt sushi i vanlig ordning hon med. Stoppade i sig tre bitar med lax och ris samt drack en tallrik soppa.


Innan sushidaten gick jag, syster och lillan en promenad. 


Stannade och tittade vid kabelparken på de som åkte runt där. En kille gjorde väldigt många vändor och plumsade varje gång efter hoppet. Plask tjoade lillan glatt :)



Gick längs vattnet och tittade på båtarna.


Stannade vid löga strand och tittade ut mot Mälaren. En riktigt vacker utsikt må jag lova!


Stranden var jättefin. Lillan plaskade lite i vattnet med händerna och sen lekte vi vid den närliggande lekparken. 
Lillan skulle prompt åka rutschkanan som var på tok för stor för henne. Fick klättra tre eller fyra våningar upp med henne och sen åkte hon ner till moster som tog emot. Det gick lite fort och hon tappade balansen lite och slog i hakan. Inte tusan vart hon skrämd av det inte. Galenpanna :)


Lite knasig och lite galen. Inte kan hon sitta normalt i vagnen heller! Haha!



Nya gungan

Hej hopp gummi***** :)

Sitter och gör allt förutom det jag ska som vanligt. Bör plugga men orken försvann. Får göra det sista imorgon. 
Jag hade värsta planen på att skriva om dittan och dattan men kom av mig och nu har jag glömt vad jag skulle skriva om.

Men om jag lägger in bilder kanske jag kommer ihåg?!


Skriver om det senaste istället. Kom på vad jag skulle skriva om och det kommer lite längre ner.
I söndags spelade vi bilbingo. Jag vann inget tyvärr. Eller jo....


Jag vann en chokladask på chokladhjulet :) hurra!!!


Hade dunderkul på kvällen i söndags efter bingon. Eller så... Vi kollade på valvakan. Det var lite som att titta på färg som torkar men ändå var det ganska spännande. Jag hoppas att ni alla röstade.


Så här röstande mitt valdistrikt. Hur röstade erat? Är ni nöjda???


Nu kommer det jag skulle skriva om!!
I måndags morgon ringde ett nummer som jag inte kände igen. Svarade och fick veta att det var en tjej från Ica maxi i barkarby. Jag hade vunnit en tävling och priset var dessa exklusiva salt och pepparkvarnar :) så glad jag blev :)
Vi åkte hem och svängde förbi Ica så vi kunde handla mat och hämta ut priset :)
Maken blev så nöjd så :) han har velat haft såna ett tag nu :)


För ett tag sen köpte jag en ny gunga till lillan. Hon är lite för stor för den andra som fanns på landet förut. Denna lär räcka ett bra tag.


Lillan gungade och övade på att göra fart själv. Nästan så att hon fick in tekniken! Inte så liten tjej länge. 

Ja det var väl det.


Sitter med boken och känner bara att jag skiter i detta. In i duschen och sen ner i sängen istället! 

God natt!

Valvaka

Tittar på årets valvaka. Har självklart röstat! Jag och maken gick till vallokalen i fredags för att förtidsrösta. Känns bra att jag lagt min röst och gjort min plikt. 

Vet inte riktigt vad jAg ska tycka och tänka om allt detta. Får väl återkomma om det om ett år eller så när förändringen faktiskt märks av.

Det är lite stressande att läsa allas kommentarer och statusuppdateringar på fb om hur det borde vara hit och dit. Ingenstans kommer man undan politik tyvärr, inte ens här på min blogg heller :P

Får väl se hur detta ska bli. Regeringsskifte blir det iaf verkar det som.



Hej

Hej på dig! Hur är läget?

Vi sitter i soffan hos mina päron. När vi kom hit var det en polisbil utanför med fyra poliser. Gissa om jag var nyfiken på vad som hänt?!
Men det är någon som ristat hot på glaset på ytterdörren samt på spegeln i hissen. Kanske är det som det handlade om?!

Vad har vi mer gjort då?

Jo! 
Vet ni??
Min syster ska gifta sig med kaptenen!!!
Hurra hurra hurra!!!!! :) 
Fett kul att gå på bröllop!

De förlovade sig i augusti.



Se så fina ringar :)

Och idag var jag och syster och min make och lillan till ett ställe för att titta på en lokal som de preliminärbokat som bröllopslokal.


En stor rosa pampig kåk som kommer vara väldigt fin att ha festen i.
Nu är lokalen spikad. Bara resten kvar :) 

Stort grattis till syster och kaptenen! Jag är så glad för er skull! ❤️

Begravning

Idag var det dags för begravning för svärmors sambo/lillans bonus farfar. 

Det var många människor som jag inte visste vilka de var men de visste precis vem jag och framförallt vem lillan är.
Trevliga människor :)

Vi hade beställt blommor igår. Så de hämtade vi strax efter 12 idag.


Väldigt fina. :)

Vi var framme vid kapellet en aning för tidigt så vi gick runt och kollade på omgivningen ett tag. 


Om man går upp för trappan kommer man till minneslunden tydligen. 


Här är själva kyrkan.


Vi tittade på vattenfallet och sjön innan det var dags att gå in.


Passade på att ta lite kort också. 
Jag hade fönat och plattat håret och kände mig piffad :)


Vilken fin begravningsakt, prästen var samma som vi hade när vi gifte oss samt när lillan döptes.


Jag och lillebror hade gjort programmet.


:)


Sån fin bild på honom :)

Efter begravningsakten fikade vi och åt en god smörgås fast i tvärtom ordning än vad jag just nämnde.


Här är blommorna som låg runt om kistan. Så fina! 


Lillan skötte sig bra. Hon var tyst nästan hela begravningsakten med hjälp av napp och bok och mobil :)


Passade på att besöka makens morfar också. Första gången jag fick "träffa" honom. 

Det har varit en lång dag fastän den har gått fort. Det blev väldigt många tårar i kyrkan men det behövdes nog. 

Vila i frid J-O!
Du är saknad! ❤️

Ny bil

Vi har blivit med kombi! Inte en dag för tidigt. 

Vi åkte till Västerås för att kolla på några Saabar som vi hade sett på blocket.se. Den vi hade siktat in oss mest på var redan såld. Vi missade den med 90 minuter. Suck! Men det gör inget.

Åkte och kollade på några andra bilar på en annan bilfirma och fann fler Saabar samt andra intressanta bilar. 

Vi fick syn på en Citroën C5 som hade gått 13500 mil. Först tittade vi bara lite strött på den och siktade in oss mer på Saabarna som fanns där och så en Volvo var av intresse. 
Jag påpekade att Citroënen bara hade gått 13 tusen mil och det kan vara mer värt än att det ska vara en Volvo eller Saab. Och kanske tur var det.

Pappa kom dit och tittade på de bilar vi hade spanat på och så såg han Citroënen han med.
Efter lite babbel med först pappa och sen lite prutande på bilen så bestämdes det att vi skulle provköra dagen efter och göra en besiktning. Tanken var att vi skulle bestämma oss efter besiktningen. 

Maken tog bilen på en testrunda och besiktade den. Han ringde sen och sa att vi tar den! Helt underbart.

Efter en del pappersarbete var bilen vår!
Nu ska jag bara döpa den. Jag funderar på vingmuttern, bävern, uttern och silverpilen. Vad tycker ni?


Här är den iaf! 

Rött öga

Undrar om jag ska bli förkyld nu. Lillan har varit sjuk i ett par dagar men börjar ändå bli bättre.

Jag börjar känna av halsen, andningen (peppar peppar) och det rinner i näsan.
Men värst är nog att ett öga helt hux flux blev knallrött. Jag kanske petade i det, vad vet jag, men det svider som tusan och det kliar!!


Syns det? 
Har ett vitt och ett rött öga :)


Ignorera tröttpåsarna under ögonen. 
Jag tycker att det syns att ena ögat är rött. 

Vill att andningen ska fungera iaf under natten då jag glömde astmamedicinen hemma och vi sover i Västerås i natt :/
Håll tummarna!!

Slödagar

Det är skönt med semester. Maken är hemma, lillan får tillgång till oss båda två. Och vi gör bara det som vi känner för. Grymt skönt.

Idag var vi ute och cyklade lite jag och lillan. Eller ja, lillan cyklade och jag knatade bredvid :)
Fast innan vi cyklade kom pappa på besök en snabbis. Lillan skulle visa allt hon hade här hemma. Knasunge.

Cykel ja! Gick ut med soporna samtidigt och lillan fick ha en påse med sopor på flaket. Det är perfekt. Mindre för mig att nära och lillan får hjälpa till utan att det är för tungt.


Se sån snygg väst! Den fick hon av sin gudmor! Gissa om hon är stolt över den?! Hon vill berätta för varenda kotte att S har köpt den till henne ❤️ Lilla hjärtat. 


Full fart på cykeln. Ibland måste jag springa för att hänga med.

Vi gick/cyklade till grannhuset och tittade på gubbarna som lillan säger.

Gubbarna är stenar som har blivit målade.


Hon älskar dem. Står och tittar på dem, berättar om färgerna och lite former (mest jag som tjatar om former).


Sen hem, äta mellis innan jag skulle på en föreläsning. Det var nog den kortaste timmen jag varit med om. Inte så spännande föreläsning men det var roliga deltagare. En kvinna tjatade om dittan och dattan och damen bredvid mig suckade djupt varje gång kvinnan öppnade truten. Det hade jag väldigt roligt åt :)

Maken åkte till Västerås efter jag hade varit iväg. Han skulle fixa med simtekniksprylar och jag och lillan sysselsatte oss med att boka tvättstuga och gå till centrum för att hämta ut ett paket.

I paketet låg lillans termosar för vintern.


Hon ville gå till källaren och hämta pulkan så fort byxorna var på 😝
Nu har hon vinterjacka, termosar och mössor. Bara skor och vantar kvar :) 

Vi underhöll oss med filmen turbo nu på kvällen, med popcorn och allt! 
Lillan sover. Jag ska väl sätta fart med pluggeriet och sånt innan det är läggdags. 

Fiskestund

Köpte ett fiskeset till lillan när jag var på lekmer.se och spanade in deras senaste jippo. Hämtade ut en loppipåse också :)

Hur som haver, fisksetet var det. :)

Vi har provat fiska upp dem från golvet och det har gått bra. Lillan tycker att det är spännande och blir överlycklig när hon får napp. 
Idag har hon fått fiska fiskar i vatten. Gick och hämtade en bytta vatten och lade ner fiskarna. Lillan vart i extas! Vatten OCH fiskar! Kan det bli bättre?


Hade en handduk under bara i fall att. Kan ju säga att det inte räckte på långa vägar!


En mycket koncentrerad lillan fiskade på och hade väldigt roligt. :)


Hon lyckades få in tekniken på att veva in tråden i fiskespöt igen. 
Ska bli kul att fiska på riktigt med henne när hon blir äldre. 

Mycket inomhuslekar idag då hon snorar och hostar väldigt mycket. Dumma unge på gympan igår som smittade lillan. 😜

Tjejmilen

Idag var det dags igen för tjejmilen. Ett år sen senast och det var lika kul idag som förra gången. :)
Idag hade jag sällskap av svärmor. Vi promenerade hela milen. Det gick superbra fram till 9980 meter. När det var ynka 20 meter kvar till målet trampar jag i ett hål i marken, foten knakar till och viker sig och jag faller som en fura. Fy satan i gatan vad ont det gjorde. Men det var som sagt bara 20 meter från mål så det var bara att halta sig in i mål :) 
Gick till sjukstugan för att kolla foten. En stukning konstaterades det typ (precis som jag visste). Fick foten tejpad och jag grät en skvätt. 

Men skit i det! Vi gick en hel mil bara så där pang på rödbetan. 


Jag var taggad och redo innan loppet.


Svärmor var också taggad och redo. 

Solen sken och det var riktigt härligt att spatsera runt där på Djurgården :) 
Ser fram emot nästa års lopp! Vem vill hänga på?? 


I år var det strax över 33 tusen tjejer som sprang :)

Soligt

Vilken härlig solig dag det var idag. Lillan och jag tog en lång promenad och maken åkte lastbil med min pappa.

Promenaden gick hem till mina morföräldrar. Lillan ville sparka boll med gammelmorfar men när det väl var dags orkade hon bara 5 sparkar och sen sa hon att hon inte orkade längre.

Det har varit väldigt mycket "jag orkar inte" de senaste dagarna. Idag när det var så varmt kan jag förstå henne.
Hon somnade så gott på promenaden hem sen :)


Lade henne i sängen och öppnade alla fönster samt balkongdörren. Skönt med lite blåst :)



Nyklippt

Lillan fick klippa håret idag. Det blev bara topparna och luggen som fixades till. 


Lilla pluttan ville absolut inte sitta stilla. 


Hon skulle inte föna håret då hon är livrädd för fönen/allt som blåser. Fick en vit stjärna på sidan av huvudet :)


Efter klippning och lunch lekte hon av sig på shoppingcentrets lekplats medan vi väntade på maken.  

Lekplatser

Många lekplatser blir besökta under semestern. Den utanför mina föräldrar är riktigt bra. Allt är i småbarnshöjd och passar vår dotter perfekt. 


Se lillan på sidan. Hon ser inte för liten ut för klätterställningen. Hon klarar av att ta sig upp själv och kan klättra runt utan problem och jag slipper känna minsta lilla oro för att det är för stort och att hon då ska ramla.


Allt ska provas när vi är där. 


Detta var första gången hon kröp igenom röret. Iaf första gången som jag är med. Tidigare har hon fegat ur.


Full fart rakt igenom.


Inga hinder är något hinder längre 😝


Ta sats för att åka kanan.


Hej vad det går :)

Vet inte hur många varv det hinner bli per gång men hon tycker att det är så kul att det bara är att låta henne hållas.


Måste ju gunga på allt.


När mamman säger att vi ska gå in springer lillan till nästa och nästa och nästa grej för att inte höra. 

Imorgon ska vi till lekparken igen. Då ska vi ta med hink o spade med. Kommer bli omöjligt att få henne att gå hem. Precis så det ska vara :)

Segway

Maken fick ju Segway i födelsedagspresent. Jag tänker inte köpa en men vi skulle prova båda två. 
Syster och kaptenen passade lillan (tusen tack för det) och jag och maken for till uthyrningen. 

Jag fick gå upp på segwayen först. Gissa om det var rangligt första gången?! Jag trodde jag skulle ramla tusen gånger om. Men till slut fick jag kläm på det hela och instruktören kunde släppa taget :)

Maken var så klart mycket duktigare än mig på att kliva upp. Han vinglade inte alls lika mycket.  

Instruktören tog kort på oss båda innan vi for iväg på en liten runda :)


Ser ni hur nöjd maken ser ut? Han flinade så där hela tiden 😝

Vi tog en halvtimme och det var alldeles lagom för första gången :) 


Jag hade sköldpaddefart och maken gasade på som en galning (hade inte sköldpaddefart). Men jag tog bort sköldpadda och fick maxfart jag med.

Sköldpaddefart är max 10 km/h och utan sköldpadda blev det upp till 20 km/h. Det fläktade ganska skönt när man maxade farten. 


Här är precis innan vi skulle lämna tillbaka våra Segways. Det var kul men ändå lite läskigt ibland. Maken tyckte bara att det var kul, han ser redan fram emot nästa gång han ska åka :)
Jag antar att det var en lyckad present :)

RSS 2.0