28 år

Idag har jag haft min födelsedag. Lillan sjöng "ja må hon leva" i omgångar. Maken sjöng också en kort variant :) gulligt. 

Jag har haft en lugn dag, passade på att sova middag ordentligt. Var så himla trött efter natten som gav dåligt med sömn. Var uppe och kissade extremt många gånger. 

Maken kom hem efter jobbet med en present. 


Ett aktivitetsarmband :)
Det håller koll på hur länge jag sover, hur mycket jag rör på mig och så. 


Grejen laddades och sen sattes på :) känns ovant att ha något runt armen men ändå känns det knappt då den väger näst intill noll. 

Ska bli kul sen när knodden är ute och kunna följa sina resultat och så från promenader.
Måste komma igång med promenader rätt omgående då jag ska gå tjejmilen sen i september.


Jag fick en sån där smyckesorganiserare av Svärmor och makens mormor. Att hon hittade den i en affär är jag mycket imponerad över :) ska börja lägga i örhängen och annat där i så fort jag kan :) nu ska det bli ordning här hemma :)
Fick även ett presentkort på Ikea :) ska dit och fixa en grej innan knodden kommer. 
Tusen tack för presenterna och för middagen :)

Vi åt middag tillsammans på grekiska kolgrillsbaren i barkarby. Jag maken lillan och svärmor :) 


Tack för alla gratulationer idag! 
28 år, fy tusan så nära 30 det börjar bli, haha! 

Fujidirekt

Häromkvällen hade jag så himla tråkigt. Jag visste verkligen inte vad jag skulle göra och övervägde att klättra på väggarna. Men så kom jag på att jag kunde beställa lite fotografier. 
Detta var alltså i söndags, ganska sent på kvällen. Normala människor går och lägger sig för att sova men jag sitter uppe och ugglar tills jag får gråa hårstrån. 


Googlade fram fujidirekt på telefonen. Lyckades komma in via någon sida som gav mig 150 gratis foton som tack för att jag skulle använda mig av dem. Det tackar jag inte nej till. Hade lite gratis kvar att använda sen förut men det är alltid bra att ha. 
64 bilder skickade jag efter. Inte så dyrt oavsett om jag hade fått betala för dem eller inte. Men nu betalade jag enbart själva fraktkostnaden som är på 39 kr (alltid 39 kr oavsett mängden på bilderna).


Titta vad som damp ner i brevlådan idag!! Vilken glädje. 
Så snabba de är ibland alltså. Jag är alltid nöjd när jag har beställt via fujidirekt.
Detta är inte något sponsrat inlägg eller så utan jag är bara en nöjd kund! 
 

Vecka 40



Jag trodde verkligen inte att jag skulle nå denna vecka. Speciellt inte när värkarna startade en gång för några veckor sen. Men de var ju falskalarm och sen dess har det varit kolugnt i magen. 

Nåväl, här är vi nu. En vecka kvar till bf. Jag kommer med stor sannolikhet gå över tiden bara för att jag ställde in mig på att inte göra det. Jäkla skit. 
Jag har ont i kroppen. Varje gång jag vänder mig i sängen är det ett helt projekt och maken vaknar nästan varje gång och frågar vad som händer. Haha, inte undra på att han är trött. 


Det känns som om jag redan har gått över tiden. Lillan kom vecka 39 (38+5). Så här länge var jag inte gravid förra gången. Det är jobbigare psykiskt än fysiskt. Visst smärtar kroppen men den funkar än. Jag cyklar med lillan än. Det värker då med men det funkar, haha. 


Funderar på om jag ska försöka bli bästis med denna trappa. Prova går väl alltid? 

Hungrig

Jag tror jag har varit hungrig hela dagen. Grymt frustrerande. Smörgåsarna vi köpte sist är döäckliga men jag har pinat i mig dem varje morgon ändå. Nu kom jag på att vi har Gotlandsbröd i frysen så två skivor tinas till imorgon bitti och en åts upp omedelbums.


Två kokta ägg och ett glas juice till det. Mums. 

Nu kommer jag kunna somna bra inatt. Jag hoppas på en hel natts sömn utan tusen avbrott för kisspauser eller svettiga utbrott för att det är för varmt. 
Vi sov med öppen balkongdörr i natt. Maken frös i morse medan jag höll på att smälta bort av värme. 
Men i natt kanske det är lite svalare :) 

Sov gott folket :)

Brio smile

Idag tog jag tag i barnvagnspyntandet eller vad man ska kalla det. 
Måste ju sprida ut uppgifterna som ska göras så jag har något för mig varje dag. Jag orkade inte först och tänkte bara ligga i sängen och sura över att bebisen inte kommit än men det var tråkigt att ligga där. Så jag klev upp och började fixa med allt utom vagnen. 
Maken sa igår att jag har för många påsar och väskor överallt så jag har idag kastat fyra påsar och två väskor. Lika bra att kasta skiten när den ändå inte används. Så flera soppåsar har jag sprungit ut med. Tur att surtanten från styrelsen inte har sett mig ränna ut med alla soppåsarna för då hade jag nog fått skäll igen. 

Men vagnen var det :)


Det här är vår nya fina vagn. Tusen tack svärmor!! 


Den har svängbara hjul i fram och är sjukt enkel att köra. Vad jag gillar bäst är att vår barnstol går att klicka fast och sen köra vidare. Helt underbart. 


Lakan är från bonussvärfar. Örngott och påslakan köpte jag på Ullared förra eller förrförra året. Det var detta påslakan jag sydde ihop för några veckor sen. Hade sprättat upp den för att sy om till en gardin. Men nu ligger den fint bäddad i vagnen. 

Nu är vagnen klar. Bara bebis kvar. 

Premiärbadat

Så där ja. Årets första dopp i böljan den blå. 


Vi gick till stranden med tvillingarna och deras mamma. Solen sken ju så fint och det var riktigt varmt ute. 


De hade kul alla tre :) 


Jag hade inte tänkt att bada egentligen men lillan propsade och när jag väl kommit ut en bra bit så halva kroppen var doppad så var det lika bra att doppa resten av kroppen. 
Lillan plurrade flera gånger och när hon var blå om läpparna fick jag säga att det räckte för idag. 
Får bada mer en annan gång :)

Södermalm

God dagens. Min dag började 05:40 när lillan kom in i sovrummet. Hon skrämde nästan skiten ur mig. Lillan kunde inte somna om och inte jag heller. 


Vi gick upp och tittade på Barnkanalen och senare även på Netflix.

Vi åt frukost runt halv tio och sen åkte vi till Södermalm för att hämta ut barnvagnen. Bilder på den kommer på måndag eller så. 
Vi gick in på donken som låg precis bredvid babyproffsen och fikade lite. De hade familjekalas för alla barn. Det var pyssel och ansiktsmålning för hela slanten. 


Lillan lekte och målades till katt.


Mjau mjau mjau satt hon och sa halva vägen hem :) jättenöjd!

Väl hemma stoppade vi i oss lite lunch och sen tog vi oss till granngården som hade invigning av nya lekplatsen. Lillan ville cykla dit och det är klart att hon fick det!


Det gick bra men det där med att bromsa är supersvårt tydligen.  

Väl hemma har vi hällt i oss vatten och sen målat lite. 


Ja, lillan målade och jag rengjorde pendlar. 



Önskan

Jag har fått några förfrågningar om vad jag önskar mig när jag fyller år. 
Vet inte om jag ska ha något firande eller om jag ska skippa födelsedagen i år. 

Men om jag "måste" önska mig något så är här tre tips.


En smart smyckesförvaring. 


Denna filmen har jag velat se sen jag såg trailern för första gången. 


Först ville jag inte se denna film pga titeln men efter att ha sett flera olika trailers så blev jag förtjust och vill gärna se den. 

Hade gärna önskat mig filmen cirkeln också men den släpps inte förrän första veckan i juli. Så typiskt. 

Vi väntar...

...på att knodden ska komma.
Nu känns det typ som att jag har gått över tiden bara för att lillan ploppade i förväg. Kanske det blir så att jag måste gå över tiden jag med denna gång. 


Igår var vi till lekparken en sväng. Lillan gjorde sandkakor med smak av fisk. Kul med omväxling, annars brukar jag få sandkakor med köttbullar och makaroner eller med pannkakor.


Hon provsmakade på fisksandkakan själv och var meganöjd.

Efter detta åkte vi till Ica maxi. Storhandlade inför knoddens ankomst så vi inte behöver göra det så fort knodden ploppat. Lillan var i lekrummet under tiden och älskade det! Hon har tjatat om lekrummet varje gång vi varit till Ica maxi. Hon fick en korv med bröd tack vare hennes Ica-kort (medlemskortet till deras barnklubb). 
Så var hennes middag intagen, haha! Nä men hon hade en glass som väntade  hemma så hon fick lov att äta något Matit innan så hon kunde äta glassen sen. 


Idag och igår har vi cyklat till och från förskolan. Det går bra än så länge. Lillan sitter där bak och hojtar "snabbare mamma" längs hela sträckan. 


Lätt att gorma snabbare när man bara sitter och lökar där bak, haha! 

Vad mer gör jag i väntan på knodden?


Idag ringde jag till babyproffsen för att säga åt dem att sätta ihop vagnen för jag vill hämta den i helgen. Måste ha något att pyssla med sen. Typ bädda den och sätta dit figurer och sånt. 

Utöver detta så sover jag i mängder. Somnar och vaknar lika trött. Har nog sovit för mycket. Är dundertrött på kvällarna med ju. 

En aktivitet inplanerad i helgen (hämta vagnen). Lagom tempo. 

Nyfikna barn

Hämtade lillan på förskolan som vanligt vid 3 idag och blev bombarderad med frågor om bebisen. Vissa var lite läskiga som: 
"Är du säker på att bebisen lever där inne". 

Andra var rätt så vanliga: 
"Är det en pojke eller flicka". 

Ett barn frågade hur bebisen skulle komma ut. Jag frågade "hur tror du att bebisen ska komma ut". 
Barnet sa något om att man måste trycka hårt (vilket stämmer).

Lillan har fått för sig att bebisen kommer ut genom huvudet. 
En annan unge som just fått småsyskon själv visste precis hur det gick till. 
"Antingen kommer bebisen ut genom snippan eller så kommer den ut genom magen". Stenkoll! 


Det bästa som finns är ju nyfikna barn :) men jag känner att det där med att avslöja hur barnet kommer ut är upp till föräldrarna, haha :)

Lillan <3 farmor

I måndags lekte lillan med sin farmor efter besöket hos barnmorskan. 
Jag och maken åkte och handlade under tiden hon var där. Gissa om tårarna sprutade på henne när hon insåg att hon skulle åka hem och inte vara kvar hos sin älskade farmor. 
Snälla farmor sa att lillan var välkommen tillbaka när hon ville.

Redan vid frukosten på tisdag morgon tjatade lillan om att få åka tillbaka till farmor och det fick hon så klart. Så efter förskolan tog vi bussen till jakan.



Lillan passade på att rita på marken och blåsa såpbubblor i väntan på sin farmor. 
När hon sen kom tog jag min cykel som har stått i hennes cykelförråd och cyklade hem. Ovant att cykla med en stor bulle på magen men ack så skönt för höfterna. 

Maken och jag åt middag i lugn och ro och sen hämtade vi hem lillan. Det var då jag var så snyggt klädd i shorts och stödstrumpor. 
Lillan ville inte följa med oss hem i vanlig ordning. Men väl placerad i bilen så gick det bra. Tack och lov för starka bilbälten. Hon rycker och knycker rätt så hårt när hon blir förbannad. 

Idag på morgonen sa hon samma sak, hon ville åka till farmor efter förskolan. Men nu har vi åkt buss två dagar på raken och jag hade verkligen noll lust att åka buss idag med.
Men det är kul att farmor är så populär också :) 
Får se om hon efterfrågar en resa dit imorgon med :)




Onsdag den 24 juni

Hej och hå.

Vet ni hur extremt sexig jag var häromdagen?? Ytterst måste jag få säga :)


Jag hade shorts och stödstrumpor och foppisar. Så jäkla het :) ett mirakel att maken inte lämnade mig hemma för att skämmas, haha. 
Jag orkade inte dra på mig långbyxorna igen, det var ju varmt fastän det regnade. 
Men maken har ju lovat inför Gud och en hel församling att älska mig i nöd och lust. Detta var väl mer nöd än lust, haha.

Idag kollade jag plantorna på balkongen. De växer fint.


Båda tomatplantorna har fått blommor och den ena har även fått små små tomater som växer sakta men säkert. 


Jordgubbsplantorna växer på de med. Jag hoppas verkligen att det blir goda gubbar av dessa.


Maken fick ett ryck och fixade till den ena framlyktan. Den med maskeringstejp runt om sig var helt grumlig och såg ut som hej-kom-och-hjälp-mig. Men nu är den så fin så fin. 
Bara sidan av bilen kvar att fixa då.
Och så ska vi väl smacka på döskallar sen någon gång. En döskalle har vi liggandes här hemma som bara väntar på att bli ditsatt. 

Ingen bebis idag heller som ni kanske redan har förstått. Som det verkar nu måste bebis hålla sig inne ett tag till. 
Fick veta att vår farfar flyttat till himlen. 
Vila i frid farfar! 

Nya tag med bebisens ankomst till nästa vecka då. 

Vecka 39

God dagens.
Morgonen började med en långsam väckning av lillan som inte ville kliva upp. Men till slut kom hon upp och åt en halvdan frukost. 
Vi gick till förskolan och sen tog jag en omväg hem. Lika bra att knata på när man har sällskap samt när energin finns. 


Idag gick jag då in i vecka 39. Inte alls långt kvar nu (hoppas jag). 
Som mamma sa, det är synd att man inte kan planera sånt här lite bättre. Bebisen bestämmer liksom när ankomstdatumet är, inte jag. 



Procenten fortsätter att ticka på och antalet dagar som återstår minskar. 

Nu ska jag fortsätta med dagens uppgift! Har lovat mig själv att göra minst en grej om dagen. Idag är det dubbla tvättar som gäller. Två maskiner tvätt samt en diskmaskin ska köras och alla blommor ska ha vatten. Balkongen är klar redan, bara köket och vardagsrummet kvar. 


Barnmorskan

Var på mitt sista barnmorskebesök idag. Det kändes både bra och tråkigt. Tråkigt för att vi har haft tur att ha en ruskigt bra och trevlig barnmorska. Jag gillade den förra vi hade med men denna tjej var tusen gånger bättre. Hon är verkligen rätt tjej på rätt plats. 
Jag har fått tid att gå till Danderyds Sjukhus den 14 juli om knodden inte tittat ut tills dess. Det är då en överburenhetskontroll. Känns väl lagom kul. 
Barnmorskan klämde och kände på magen. Hon måttade och vi lyssnade på hjärtljuden. 
Sen frågade hon vart sparkarna var och då sa jag "uppe bland revbenen" men sa även att det känns nere mot ljumskarna också. Då fick hon en liten rynka mellan ögonen och sa att vi skulle göra ett ultraljud lite snabbt. Sagt och gjort. In i deras ultraljudsrum och kolla läget. Jovisst, knodden låg med huvudet långt ner i bäckenet, nästan helt fixerat. Hon frågade om jag hade mycket ont och svaret var JA. 
Idag på bussen skulle jag putta upp låsspaken med foten på barnvagnen. Det gjorde fasansfullt ont i bäckenet och höften. Så nu vet jag varför.



Denna bild tog jag idag.
Imorgon är det ny vecka och då kommer det flera lila bilder på bloggen.
Bara 14 dagar kvar nu. Jag hoppas innerligt att jag kan kasta den där lappen till överburenhetskontrollen.


Minigolf

Usch så uselt jag sov i natt. Som jag saknar min gravidkudde! Utan den går det knappt att sova. Jag kan ju ha ett täcke mellan benen och ett på mig men det är bara ett som är dunfritt så vitt jag vet här hos mamma o pappa så jag har bara ett att hålla mig till. Att använda maken som kudde går inte. Då kommer vi att dö värmedöden båda två. 
Lillebror lade fram ett förslag om att åka till parken zoo i Eskilstuna idag. Det hade varit så himla kul men med tanke på hur trött jag var så fanns det inte någon möjlighet alls till det. 

Åkte till djäkneberget istället. Spelade lite minigolf och åt glass och lekte och matade änder och lillan lyckades plumsa lite. 


Det var kul att titta på hennes teknik. Hon fuskade en hel del :) men man ska inte begära allt för bra resultat av en treåring på minigolfbanan. 


Svägerskan var vass på minigolf. Hon ledde i början.


Lillan hade ibland svårt att träffa bollen och få fart på den. Men ibland fick hon iväg bollen bra.


Morbror visade hur man skulle göra.


Lillebror var den som gick och vann hela skiten. Jag kom sist. Hade alldeles för många sjuor.


Åt glass efter minigolfen och sen gick vi mot lekparken. Var på djäkneberget i nästan tre timmar. Lillan var lagom trött efteråt. Men kul var det iaf :)

Midsommar

Glad midsommar på er allihop!! 
Vi har klarat oss från regn nästan hela dagen. Solen har till och med tittat fram med jämna mellanrum.



Knöt en midsommarkrans till lillan. Fuskade med att ha en mall inuti gjort av ihoprullat tidningspapper. 


Förmiddagen och lunch spenderades på landet. Det var mamma o pappa o jag och maken och lillan och lillebror och svägerskan o mammas väninna med make från Göteborg och deras lilla hund. 

Sen åkte vi till Sätra brunn som ligger några minuters bilfärd från landet. Skulle dansa runt midsommarstången. Men jag hade läst fel i vanlig ordning så när vi kom dit var dansen redan över :( jag hormongrät en skvätt och surade ett tag över det. Men lillan nöjde sig med en enorm klubba och ponnyridning.


Maken fick den stora äran att gå varvet med henne och jag fick chansen att prata med en gammal skolkamrat. 


Svägerskan red också ett varv och var jättenöjd hon med. 


Lillan och maken i jakt på klubban. 


Trevlig midsommar på er :)

Vattenmelon

Jag har varit så sugen på vattenmelon sen igår. Bara för det så hade vi ingen hemma. 
Men svägerskan hade karvat i en vattenmelon igen.


Se så fint hon har gjort. 
Den fick jag!! Så himla gott!
Ville först inte äta den för att den är så fin men jag tänkte att det var lika bra att sätta tänderna i den på en gång. 
Mums!! 
Får be maken åka till affären sen och köpa fler :)

Onsdag den 17 juni

hej.
Hur mår du?

Jag har dötråkigt hemma. Verkligen jättetråkigt. Visst är det skönt att få vila, men nu har jag vilat färdigt. Bebis vill inte ploppa ut just nu ändå verkar det som.
Har tagit en promenad idag med. Mötte upp en mamma från förskolan av en ren slump så jag följde henne dit och sen vek jag av för att promenera vidare. Så kul att få prata med någon. =)
Nästa vecka ska lillan till förskolan igen. Då blir det lite rutiner här hemma igen. Förmodligen kommer jag att längta efter att få vila då istället :P

Idag gjorde jag mig av med en massa glas. Alltså drickaglas. Lade ut en annons på fb om att jag hade cola-glas att byta mot en flaska pepsi. En kille vart i eld och lågor. Han kom idag och bytte med mig. Kul när man kan byta med varandra. 

Maken och jag bar ner grejor till källaren idag (igen). Skrivbordet som stod i sovrummet har stått i bitar i hallen sen helgen. Idag tvingade jag honom att gå ner med skiten. Dumt gjort egentligen för idag var det en som svarade på min annons om att sälja den. Så när vi kommer hem igen efter helgen måste vi hämta upp skrivbordet igen. Men hur skulle jag veta det :P Tur i oturen tror jag. Blir gärna av med skrivbordet. 
Det var en tjej som efterfrågade platta datorskärmar på den där köp-och-säljsidan. Jag sprang in och frågade maken om han kunde tänka sig att sälja en av sina. Min tanke är: vi blir av med skrot som inte används och vi får en slant för det. Det är väl inte helt fel? Maken ville tänka på saken sa han. Vet inte vad han ska tänka på, kanske vilken av dem han kan tänka sig att göra sig av med, hoppas jag. Jag förstår att han vill ha EN reserv om den han använder regelbundet går sönder. Men att ha TRE reserver (någon av dem kan han inte ha till den datorn han har nu heller) känns lite överdrivet. Men det är hans grejor så han får välja själv. 
Vissa saker gör jag mig av med och säger till sen. Det är lättast så. Han är lite av en samlare ibland, precis som jag. Som idag när jag bytte bort glasen, sa inget förrän det var överstökat, haha. Han blev glad över pepsin och när han väl hade tänkt till och insett att vi inte använt glasen sen vi flyttat hit så var det nemas problemas. 

Vilken lång analys över ren rapakalja. Har för tråkigt just nu. Ska bli skönt att få komma iväg imorgon och få pussa på lillan igen. Innan dess ska jag bara tvätta lite och sånt där ni vet. =) Ska bara, som Alfons Åberg.

 
Avslutar denna rapakalja med lite humor :P 
Jag tyckte att denna var rätt så rolig iaf =)

Filmkväll

Häromdagen åkte vi med ilfart till Ica maxi för att köpa den nysläppta filmen fifty Shades of gray. 
Jag har ju läst böckerna och ville gå och se filmen på bio men det var mitt i lillans sjukdomsperiod så vi kom aldrig iväg. Så fort hon varit frisk i några dagar började vi planera för en biodate och lika snabbt som planeringen nämndes blev hon sjuk igen.

Men nu så. Äntligen!!!
Filmen var bra, men inte jättebra. Jag tyckte att dialogen var ganska hattig. Det viktigaste var med men mycket saknades. Visst kan man inte få in en hel boks text i en enda film. 


Jag är ändå nöjd med filmen. Längtar som en tok efter nästa. Den ska det bli intressant att se hur den blir också. 

Skådespelarna då... Nja, man vänjer sig vid dem. Inte riktigt så jag hade "fantiserat" ihop att de skulle se ut eller vara. Men nu efter att jag har sett filmen hoppas jag så klart att det är samma skådisar alla tre filmerna. Ryktet säger tyvärr att det inte blir så. Jag hoppas att det bara är ett rykte och inte sanning. 

Jag låter kanske negativ till filmen. Men det är jag inte egentligen, bara lite kritisk. Jag hade nog lite för höga förhoppningar inför filmen. 

Nehe

Ingen bebis idag. Några få minuter kvar av dagen men jag tvivlar. Finns liksom inte på världskartan.
Jag har sprungit i trappor hela dagen. Ut med kartonger till återvinningen, ut till sopnedkastet i fyra omgångar, ut till pappersåtervinningen och varje gång jag skulle ut var jag extra noga med att ta trapporna. Inte ens en liten värk. Visst, sammandragningar och lite ilande där nere men det hjälper ju inget. 


Får fortsätta att vara rund ett tag till.


Får fortsätta att pula i mig vattenmelon. Inte för att den hjälper till att starta förlossningen utan bara för att det är så förbenat gott. Visserligen blir det hundratals toabesök sen men det är det värt. 

Har städat i omgångar här hemma idag. Får ta fler omgångar imorgon. En sak i taget och en dag i taget. 

Nu är det några minuter närmare midnatt. Blir nog nya tag till imorgon.


Vecka 38

Hej bebis! Du är välkommen ut nu om du vill. Du lurades förra veckan och jag trodde du skulle komma då men icke sa Nicke. Men nu är du mer än välkommen! Sängen är bäddad. Kläder finns att klä på dig och vi har barnvakt åt storasyster. Kom nu tack :) 
PS. Om du kan göra nedkomsten smärtfri skulle jag bli ytterst tacksam. Ds.

Nä ingen bebis idag heller verkar det som.


Gick iaf in i vecka 38 idag. Det är nära nära nära beräknat datum. Vad ska jag sysselsätta mig med nu då? Vill hålla igång för att få ut den där inneboende men ändå vill jag inte för då är det ju slut på graviditeten. Hahaha. Vilket dilemma, eller inte, klart ungen ska ut!! 


Månad nio, 20 dagar kvar. Jag har liksom varit gravid i 260 dagar, det är ju en hel evighet. Låååååång väntan.


Så här rund och go är jag dagen till ära. Knodden bökar runt som en tok och har satsat på att spräcka ett revben. Satans ont gör det när hen trycker båda fötterna uppåt mot revbenet. Så säger det knak blir jag inte så förvånad. 

Började dagen med en kort promenad. Gick med kartonger till återvinningen.



Det luktar gott ute av alla blommor som blomstrar.


Tog mördartrappan upp och ner.


När jag tog denna bild stod jag nästan i mitten. Men ändå inte i mitten utan ganska långt ner. En bra trappa att flåsa i. 

Nä, hitta på något aktivt var det ja :) 

Lyckad dag

Vilken bra dag vi har haft. Lillan sov länge. Hon hostade lite under natten men inte ens en liten antydan till hosta på morgonen. 
Vi åt frukost 9:30. Innan dess hade vi legat och gosat i sängen lite. Mycket mysigt tycker jag. Lillan är väldigt mycket för hårda kramar och sätta pannorna mot varandra nu. Inte mig emot :)

Vi åkte till fjärilshuset sen och skulle titta på det som fanns där. Inte bara fjärilar. Finns sköldpaddor och vaktel och ödla och fiskar och hajar.


Det var lagom spännande med fjärilarna men hon pekade och sa åt mig att fotografera.


En del fjärilar satt stilla så man kunde fota utan bekymmer medan andra flög omkring.


Lillan hittade två som satt på stenarna och var stilla tillräckligt länge för att hon skulle vara nöjd. 


Väldigt vackra detaljer på de olika fjärilsarterna. 


Sen skuttade vi in i den nyaste delen som är akvariet. Att kolla på fiskarna och framförallt hajarna var väldigt spännande.


Det fanns två större hajar (mammahaj Och pappahaj sa lillan) som var mest spännande. Jag kunde knappt få lillan därifrån alls. Hon trivdes bra där vid akvariet. Det var en intressant utställning om vithajar där också. Föga intressant tyckte lillan men tittade ändå på allt som jag pekade på och berättade om. 


Sköldpaddorna var roliga också. Den minsta försökte sätta på en av de största. Jäkla pilska sköldpaddor, varje gång jag är på fjärilshuset är de på varandra som kaniner, haha. 



Många fina blommor har de där inne. Nästan alla hade en skylt som sa vad det var för sorts blomma. Just denna glömde jag så klart att kolla vad den hette.


Kl 13 var det matning av koi-fiskarna. Jag trodde lillan skulle få mata, det fick hon förra gången. Fler föräldrar och mor/farföräldrar trodde detsamma. Men arbetaren kom dit, kastade ut maten utan att säga varken bu eller bä och sen gick hon. Lite trist och många barn var besvikna. Men men, nästa gång kanske :) 

Lillan skötte sig väldigt bra på fjärilshuset. Hon höll mig i handen, gick nära och lyssnade ordentligt. 
När vi skulle åka hem fick hon något utbrott och smackade till mig i nyllet. Då fick hon inte ha sina gosedjur och sen vrålade hon järnet hela vägen hem. Hon fortsatte att vråla hemma med och slocknade sen. 
Förmodligen var hon vääääääääldigt trött. Hon har sovit dåligt i helgen i och med att hon hostat mycket. 
När hon vaknade igen (efter att jag väckt henne) pratade vi om slagsmål och att det inte är okej. Hon sa förlåt och var så där gosig och mysig igen.

Sen kom mamma o pappa hit. De har varit på semester en vecka i Grekland. Lillan skulle följa med dem till Västerås. Hon vart så till sig över att de kom hit och skulle visa varenda pinal i sitt stökiga sovrum. Även sånt som hon i normala fall inte rör skulle hon prompt visa. 
De åkte iväg alla tre och jag och maken är kvar hemma. Helt plötsligt känns lägenheten så himla tom. 

Vi tittade klart på ett avsnitt som vi började på igår. Sen åkte vi till Ica maxi för att handla.


Denna köptes och vi har så klart tittat på den med. Jag ville se den när den kom ut på bio men det var mitt i lillans sjukdomsperiod så det hanns aldrig med.

Vi har ätit god middag och bara tagit det lugnt. En bra dag verkligen :)
Tusen tack kära mamma o pappa för att ni tar lillan några dagar. Jag saknar henne redan. 

Imorgon väntar sovmorgon! :)

Host Host

Nä men då kör vi igen då. Lillan har varit snorig under dagarna. Jag tycker att det har lugnat sig under dagen. Men hennes hosta eskalerar. 
Hon har varit hostfri på nätterna hittills. Bara hostat på morgonen istället. Nu ikväll kom hostan efter att hon somnat. 


Har suttit i hennes rum medan hon hostat järnet. 
Sen slappnar hon inte av för fem öre när hon är så här hostig och tycker att det är ok att kliva upp. Inte direkt vad jag tycker. 

Jag hoppas att detta var sista rycket på denna hostperiod men det var väl att ta i överkant antar jag. 
Håll tummarna för en lugn natt :)

Vi boar

Idag har vi boat alla tre. Lillan har fått hjälpa till att skruva skruvar. 

Maken satte fart ganska omgående efter det att han vaknat. 


Så här pigg var jag på morgonen. Inte alls pigg. Lillan hostade järnet och vägrade ta medicinen först. Men sen fick jag i henne den och satte igång Barnkanalen åt henne. 
När jag låg i sägen igen för lite vila sprang maken runt och fixade med kartonger som skulle ner till källaren. Han skruvade ner skrivbordet i sovrummet och sen var det min tur att jobba lite. 
Jag fick den stora äran att dammsuga golvet. 
Rent blev det nästan. 

När det faktiskt var rent bars skötbordet in och maken skruvade dit själva skötdelen. 


Sängen blev ihopskruvad också. Med den hjälpte vi till alla tre :) 

Sen fick jag äntligen bädda sängen. Satte dit spjälsängsskydd och bäddade madrassen.


Knodden får börja med nalle puh täcke och kudde. Kuddfodralet ligger under täcket men jag bäddade ut hela täcket för att skydda sängen från lite damm.

Lade även dit babynestet och knoddens snutte och nalle.


Nu saknar vi bara själva knodden. Men hen kommer tids nog :) 

Tjejdag

Jag och min vän S skulle ha en tjejdag utan våra små hjärtan idag. Men lillan kom in till mig, hostandes och snorig till tusen så hon fick stanna hemma från förskolan. Vi bestämde oss för att ta med våra tjejer till kista galleria och busa lite där. 
Hämtade S och Y i jakan till lillans stora glädje. Småtjejerna satt och höll varandra så fint i handen där bak i bilen. 


Visste ni att dunkin donuts har öppnat i kista? Det visste inte jag, men blev väldigt lycklig över det.


Vi fikade en varsin donut och sen gick vi på bio. Det visades Alfons Åberg och tjejerna var i extas.  

Efter bion åt vi mat och sen shoppade lite. Lillan behövde hårspännen och det fann vi :) 

Åkte sen vidare till en lekplats i barkarby. Men där höll vi på att koka bort så vi åkte till jakan för att leka på gården hos S och Y. 
Lillan och jag åkte hem igen halv fem. Då hade vi varit ute på äventyr hela dagen. Urkul! 
Gissa vem som är dundertrött nu?

Vinnarskalle

Vad gör man om man vill lära sig finska snabbare än sin mormor? 
Jo - då laddar man ner en app till telefonen där man kan lära sig finska. 
Den har både text och tal. 


Jag trycker på pilen och rösten säger det som jag har tryckt på. Sen sitter jag och härmar tills jag tror det låter okej. 
Nu har jag fått grepp om siffrorna 1-99. Får jag bara tänka lite så hänger jag med. 

Appen har även en "förhörsdel". Den säger ett ord och man ska skriva dit rätt översättning. Eller klicka i rätt ruta. Urkul!! 
Så förhoppningsvis kan jag mer finska än mormor snart! Mohahahaha!!!!! 

Jag ska vinna mormor. Bara så att du vet liksom. Hahaha. 
Tänker inte säga vad appen heter. Den är bara min!!! Hahahaha :)

Förberedelser

Jag ville ju ha en till låda till vårat skötbord. Så idag åkte jag till Ikea för att köpa den. Passade på att köpa annat med (i vanlig ordning). 


Sådär. Nu har skötbordet alla fyra lådor. 
Jag är fett nöjd. 
Jag hängde på låset på Ikea idag. Kändes vuxet på något konstigt vis. Inte så farligt många människor inne i varuhuset. De flesta satt och åt frukost. 


Köpte lådor att ställa i sidan av skötbordet. 


Ena har jag hunnit fylla med blöjor i storlek ett. De är så pyttesmå. Ursöta är de med muminfigurerna på. 


Så kul med Mumin :)

Den andra lådan ska fyllas med blöjor i nästa storlek. Eller mer ettor. Får se vad som finns :)
Har en tredje låda också med en skiljevägg. Där tänkte jag lägga ner krämer och dylikt som vi fått till bebisen. 

Idag efter förskolan gick jag och lillan och tvillingarna och deras mamma till lekparken utanför deras hus. 


Det blåstes såpbubblor och grävdes i sanden och bråkades en del. Lillan tog av sig strumpbyxorna efter ett tag och solen tog riktigt bra på mig. Ska smörja henne ordentligt imorgon om solen ska skina :) 

Nä, nu ska jag fortsätta med blöjorna så att jag kan ställa dit dem i hyllan sen :)

Nöjd fru

Jag är en mycket nöjd fru efter denna dag. Eller ja, noga räknat, efter gårdagen.

Trots att jag vilade middag på tok för länge och dregglade järnet så hann jag mycket. 
Babynestet blev ju klart. Jag hann sy ihop bitarna till påslakanet till barnvagnen. 
Lillan blev hämtad, vi gick ner till anddammen och matade änderna som jag hade lovat. 
Sen hade lillan ett litet utbrott. 


Hon satt och grät över att benen gjorde ont och hon orkade inte alls gå. Men att så och hoppa och vråla ut att det gör ont och så går väldigt bra :) hon grät en skvätt sen satt vi på parkbänken och myste. 
Väl hemma igen körde jag igång den andra maskinen tvätt för dagen. Vek en hel del kläder och stoppade i tillhörande lådor. 
Rev ur alla sängkläder och kastade i tvättmaskinen. 
Bäddade rent. 
Lagade middag. 
Skruvade skötbord tillsammans med maken. 
Sprang ut med sopor. 
Såg till att maken åkte iväg med kartongerna som tillhörde skötbordet. Förra gången han skruvade möbel var kartongerna kvar i över en vecka, nästan två. 
Diskmaskinen hann köras lite också. Ja, ett helt program alltså. 
Så jag är fett nöjd! 
Ännu nöjdare är jag nu när jag är nyduschad och har lyckats, med stor möda, raka benen. 
Det är så himla mysigt att krypa ner i en nybäddad säng när man har nyrakade ben. Hahaha! 
Kan ju tillägga att all denna aktivitet gjorde sig påmind sen på kvällen och jag har suttit med en väldigt varm vetekudde i någon timma :) är huvudet dumt får kroppen lida.
God natt folket :)

Skötbädd

Hm, skrev Skötbädd som rubrik men jag borde nog ha skrivit skötbord. 

Vi har skruvat idag. Jag har fått den stora äran att hjÄlpa till. Så klart gjorde jag lite fel på köpet. Men det löste sig till slut ändå. 


Jag fick göra alla lådorna.


Våran bästa kompis ikväll :)


Maken skruvade på som besatt. :) många skruvar var det.


Ungefär halvvägs tvingade jag honom till en paus så vi kunde äta middag. 


Mycket pill blir det.


Så här ser skötbordet ut just nu. Jag ska åka till Ikea imorgon och köpa en till låda. Jag vill ha fyra lådor har jag bestämt mig för. Trodde att jag bara ville ha tre men nu känns det bättre med fyra. Så vi fortsätter imorgon. 
Själva skötbäddsdelen är klar att sättas dit men det gör vi när hela doningen står i sovrummet :) 

Babynest

När jag blev gravid bestämde jag mig för att sy ett eget babynest. Jag googlade på mönster och beskrivningar för att hitta en Petra-vänlig variant. Hittade en som lät bra.  
I mitten av graviditeten åkte jag till Ikea och köpte det som behövdes för nestet. 

I måndags började jag äntligen att sy. 


Jag fick göra eget mönster. Så vill ni låna är det bara att hojta till.


Lillan hjälpte till att langa nålar. 


Efter några svordomar såg nestet ut så här. 
Just här tog energin slut. Jag pausade nästan helt under tisdagen. Visserligen sydde jag ihop det öppna för hand men utöver det gjorde jag inget mer.


Idag sydde jag det sista. Tog alla kanterna med maskinen och sydde dit ett kantband på nedre delen.


Färdig.


Så här ihopdragen ska den vara för att få bebisen att känna sig trygg i den. 

Jag hittade tyget på rea på Ikea. Innehållet är uppklippta kuddar också från Ikea. 
Dyrast att köpa var kantband och snöre och dragskon på slutet. 
Allt som allt lade jag ut runt 100 kr på detta plus arbete och några nålstick :) 
Helt okej och jag är en stor erfarenhet rikare. 

Passade på att sy ihop barnvagnens täcke också och så ska jag och lillan sy en kudde till henne i samma tyg som bebisens babynest. Hon blev förtjust i tyget hon med :) 

obstinat

Stavas det så? Obastinat? Eller opstinat? eller någon helt annan stavning? Kanske med ett q i mitten. 
Lillans underbara trots är tillbaka. Det här roliga med att skrika hysteriskt över att hon faktiskt måste ha skor på sig när hon går till förskolan eller att man sitter i bilbarnstolen när man åker bil är tillbaka. Men hon har lagt till en ny specialité och det är att be snällt om en viss grej och sen när man gör den grejen skrika att hon inte vill.
Till exempel, igår skulle vi prompt ha köttbullar till middag. Det gick ju an, skönt att slippa bestämma själv vad vi ska äta till middag. Men när middagen serveras ska det först skrikas och bråkas om att hon inte vill ha. Sen efter några minuters bråk går det plötsligt jättebra att äta köttbullarna och pastan. 
En grej vi bråkar om VARJE morgon och VARJE kväll är tandborstning. Verkligen VARJE gång. 
Om jag låter henne få göra på sitt sätt, skriker hon. Om jag vill göra på mitt sätt, skriker hon. Om maken vill göra på sitt sätt, skriker hon. Får hon inte välja tandkräm själv, skriker hon. Om hon inte får klämma ut tandkräm själv, skriker hon. 
Vi är helt för att hon ska få göra på sitt sätt och på egna villkor men inom vissa gränser. När hon har stått och gråtit i fem minuter för att hon inte får ut någon tandkräm för att det är för lite i tuben tar jag över. Men då gråter hon ännu mer. Jag försöker att vrida och vända på alla förklaringar om att det är för lite i tuben och att man måste trycka hårt som tusan för att få ut något. 

Jag vet inte om det är beroende på att knodden beräknas komma inom en ganska snar framtid som gör att hon blir så här obstinat. Eller om hon bara är trött för att hon inte riktigt sover som hon ska. Eller om det beror på något helt annat. 

Igår somnade hon på soffan efter att ha gråtit i minst åtta omgångar på tre timmar. Först grät hon för att hon inte fick ha nappen, sen grät hon för det där med köttbullarna. Sen grät hon för att hon inte fick godis. Sen grät hon för att hon hittade en bok som jag hade stoppat undan som skulle säljas. Sen grät hon för att jag inte bar henne till soptunnan. Sen grät hon för att hon inte fick följa med ut en andra vända till soptunnan. 
Att det inte var sovdags än (napp får hon bara ha när det är sovdags om det inte finns andra vettiga skäl till att ha napp). Eller att det inte var lördag, eller att hon hade en egen precis likadan bok eller att det var hon som ville gå ut med soporna och gå till den tunna som låg längst bort verkade inte ha någon betydelse. 
Hon väljer en sak, sen ändrar sig och när hon inte får precis som hon vill ha så blir det utbrott. 

Jag vet att det tillhör. Jag måste få skriva av mig. Jag klagar egentligen inte utan bara skriver som det faktiskt är. Eller? Det kanske är en definitionsfråga. Hon har en utvecklingsfas kanske och vet inte hur hon ska placera sina känslor. Eller? Så svårt att sätta fingret på vad det är som gör henne så gråtig egentligen. Mitt lilla hjärta. Det kommer bättre dagar sen. 
Hon hade en period i höstas och var obstinat men det gick ju över. Så det är bara att rida ut stormen tror jag =) allt går bra till slut =)

Vecka 37

Hej hopp i lingonskogen. Vecka 37 är här. Allt ståhej de senaste dagarna/senaste två veckorna har gjort att tiden verkligen sprungit iväg. 


Det står i min app att jag borde tänka på förlossningen och hur jag vill ha den. Jag önskar mig en snabb och smärtfri förlossning sa jag till min barnmorska. Hon bara skrattade åt mig, vad det nu beror på?


Mer än 90% har passerat nu och det är mindre än 30 dagar till beräknad förlossning. 

Jag är igång med boandet. Har börjat sy ett babynest. Ni får se sen hur resultatet blev :) 



Mamma 50 år

Idag fyller min kära mamma 50 år. 

Stort grattis på födelsedagen mamma! 


Hurra hurra på din dag :)


En ung och pigg mamma har jag. Jag hoppas att jag är lika pigg som henne när jag kommer upp i den åldern :) vi får väl se sen hur det blir med det.

Bakdag

Jag kom på igår att jag inte lagt in något på bloggen alls. Så kan det gå. 
Lillan var till läkaren, sen hem, lunch o vila och sen ut och leka lite och sen fara till Västerås.

Idag har vi bakdag. Har börjat dagen med en massiv storhandling. Över två timmar spenderades på Ica maxi på hälla. 
Vi började sen med att baka en cheesecake men det var lättare sagt än gjort. Nu väntar jag in en del till en maskin som ska underlätta det resterande bakandet av cheesecakes.

Har bakat matbröd också. Hittade ett spännande recept på nätet med matbröd som innehöll soltorkade tomater och fetaost. 


Se så fina de blev. Inte alls illa pinkat för ett första försök :) 
En till sats likadant bröd står på jäsning och vi har en stunds vila i soffan. 

Babyshower

Jag visste ju inget om någon babyshower. Tänkte att jag inte skulle få någon i och med att det är andra barnet och jag hade ingen energi att anorna någon själv. Så jag vart verkligen glatt överaskad. 


Vi fick en stor och fin blöjtårta med söta små muminblöjor.


Det bjöds på fika och vi lekte lite lekar. 


Här är presentbordet. Och här kommer en presentation av allt som fanns i paketen.


Ser ni blöjorna med Mumin på? Urgulliga. Vi behöver inte köpa några blöjor i strl 1 eller 2 än på ett tag iaf.


Knodden fick en diinglis. Blir ko-tema för knoddens del :)


En ko-snutte fanns i ett av paketen.


De första skorna :)


Zebran pixi som jag inte riktigt vågar tvätta för den är så mysigt mjuk :)


Nicke nyfiken gosedjur :)


En figur att hänga i vagnen :)


Snyggaste napphållaren!


Nappar att fästa i hållaren eller stoppa i bebisens mun :)


Mer nappar. Gissa om lillan blev lite avis på alla nappar :)


Första badboken.


Giraffen Sofie. Ska bli spännande att lukta på den sen. 


Strumpor till sommaren :)


Bodysar. Skriklarven imponerade mig! Kul med personliga bodys. 


En ugglefilt. Lika mysig även efter en tvätt :)


Lite hudvårdsprodukter till mig :) 


Några nya kräkhanddukar :)


En bitring plus hållare. Hållaren kan man fästa i en napp sen med.


Ursöta strumpor.


Mer söta strumpor. De är så smååå :) 


Bananbody i strl 50.


En till body i strl 50.


En body med fastsydd t-shirt i strl 68. Kul djurmotiv :) 


Vem älskar inte newbie-kollektionen? Ursöt body i strl 62. 



Sommarhatt för nyfödda :)



Body strl 56.



Älskar den gula knappen. Strl 56 på denna med. 

Utöver allt detta var det lite våtservetter och oljor och annat smått och gott.

Tusen tack alla ni som var där :) det var en väldigt rolig upplevelse. Och speciellt tack till lillasyster som anordnade kalaset. Puss på er! 

Vecka 36

Nu börjar jag väl då. Vid denna tid förra gången hade jag redan packat bb-väskan. Jag känner att jag inte riktigt hinner med just nu. Det är visserligen 4 veckor kvar men vad tusan, vad som helst kan hända och när som helst. 
Den första maskinen tvätt med babyprylar är igång. Det var en väldigt blandad kompott av vita prylar.
Vita lakan, vita bodysar, vita strumpor, vitt spjälsängsskydd, vita kräkhanddukar. Ja ni förstår antar jag :) en filt jag har kastat in nu i tvätten stod det 30 grader på. Men vad tusan! Alla barnkläder ska ju tvättas i minst 60 grader enligt råd och rön. Förr var det ju 95 grader som gällde. Så vi får väl se hur den filten ser ut efter tvätten. Jag håller tummarna :) 


Vecka 36 nu då. Knodden låg fortfarande med huvudet neråt och sparkar uppåt. Men den har skruvat lite på sig så sparkarna blir på den vänstra sidan av magen nu istället för den högra. 


34 dagar kvar. Så jag antar att jag egentligen borde säga att det är fem veckor kvar av graviditeten. Men ja, knodden kommer när den är redo. Den får dock gärna vänta tills på måndag iaf. 

Ska be maken hämta upp spjälsängen snart så jag kan bädda den. Måste bara tvätta tyget runt madrassen först, det fick inte plats i tvättmaskinen denna gång. 


Den svarta tejpade sovsäcken är madrassen till spjälsängen. 
Det är iaf ett steg i rätt riktning att jag har hämtat upp den från källaren. 

Båten



När vi kliver på båten som ska ta oss hem säger kaptenen att det blåser 18-20 sekundmeter och att det är ca 3 meter höga vågor.  
Inte direkt vad jag såg fram emot. Men han sa även att vågorna skulle komma bakifrån och därmed skulle resan gå lite snabbare. Underbart. 


Jag har inga bekymmer med en gungande båt. Men efterdyningarna kommer sen. På kvällen kändes det som om allt gungade. Så får jag alltid om det är guppit på havet. 

Lillan levde rövare nästan hela vägen hem. Sen i bilen sjöng hon en sång om Karl-Oskar som bor i ett kärr och han har inga strumpor eller skor. Mitt hjärta <3

Nu ska jag gunga mig till sömns. Natti!

RSS 2.0