Grön

Köpte en grön skallra i trä från brio till lillan som en sexmånaders present från mig och maken :)
Jag tänkte att eftersom att hon gillar att tugga på trästolar så kanske denna passar perfekt. Hon gillar den verkligen :) om hon inte tuggar på den så skakar hon den eller bara ligger och stirrar på den :) just nu gör hon det sistnämnda :)


Yeah

Vilken urladdning på stepen idag. När vi skulle köra finalen så höjde jag brädan till högsta och körde på fullt ös. Tre varv skulle vi köra finalen. Vid tredje varvet var jag nästan slutpumpad. Då vrålar någon "ett varv till". Visst svarade ledaren, vi kör tre varv till! Snacka om att man blev svettig! Knappt att jag orkade kliva upp på brädan de sista stegen.
Men men nu är det gjort och jag är jättenöjd :) det känns bra när man har tagit ut sig på det där viset!


Extremt

Ibland är könsindelningen helt jäkla extrem. Vissa klädaffärer börjar bli lite mer neutrala och blandar pojk och flickkläder.
Men igår kväll när jag var på Ica maxi på hälla så fick jag nästan fnatt.
Blöjor som alla bebisar har behöver verkligen inte vara indelade efter pojk eller flickfärger!

Såg att det fanns pull-ups från märket huggies där pojkarnas var blå med bilar på och flickornas var rosa med prinsessor på.
Jag hade köpt de blå till lillan bara för att!!!


Utrustad

Nu så är jag fullt utrustad inför kvällens träningspass. Jag köpte ju nya träningsbyxor i veckan och idag köpte jag två träningsbehåar. Nu saknas bara någon topp eller så. Jag har en men skulle vilja ha en till.
Får önska mig i julklapp eller så :)

Får se om jag lägger upp någon bild senare på inköpen.


Wordfeud

Jag vann med minsta möjliga marginal :)


Halvår

Idag är det en stor dag kan man säga. Vår lilla strutta fyller ett halvår.
sex hela månader. vart tar tiden vägen?


Hon förgyller våra dagar med sitt skratt och leende samt testar vårat tålamod när hon ylar om absolut ingenting.
På nätterna sover hon i egen säng fram tills 5-6 då hon får mat (ibland sover hon ännu längre).
Oftast somnar hon runt 21 på kvällen.
Hon rullar åt alla håll och kanter så mamma och pappa får hämta henne när hon rullat in i väggen.
Sitta har hon hunnit lära sig med. Fast bara korta stunder.
Mat är skoj, speciellt gröt och blåbärspuré. Men bäst är ändå mammas bröst =)
Sånger med tillhörande rörelser är superskojs =)

Vad mer då?
Hon är oftast en glad bebis. Vi ser fram emot de kommande sex månaderna och självklart alla resterande månader efter det. 
Undrar när hon börjar krypa eller stå och gå?! Så spännande =)

 

övar

vi är i vardagsrummet, jag och lillan.
jag lägger henne på golvet för att öva på att krypa.

jag visar hur det ska gå till. Hon tittar på mig och skrattar.
Så jag säger arm ben arm ben arm ben och frågar om hon har förstått vad jag menar. Till svar får jag ett stort flin. Det tar jag som om hon har förstått.
Jag lägger nappen en bit framför henne som en morot. Hon vill genast ha den och kämpar och kämpar.

Kämpandet resulterar i att hon BACKAR iväg från nappen och tappar lite intresset. Då får hon syn på golvet som verkar intressant. Hon tänker "nappen är för långt bort, golvet är nära". Så hon börjar hångla med golvet!!!

När hon börjat hångla med golvet gav jag upp för idag. nya tag imorgon. =)

Mysigt

Så mysigt att vakna upp bredvid lillan och bara få snusa henne i nacken.

Just nu har hon borrat in sig i min arm och sussar sött :)

Bjuder på en morgonbild från tidigare i veckan.


Bubbel

Jag och C var på promenad med hennes hund (den vi promenerar med under veckorna). Vi tog en riktig långpromenad och bubblade järnet :) dum som jag var satte jag inte igång runkeeper för jag trodde att vi skulle gå en kort sväng eftersom att C har varit sjuk nyligen. Men vi gick halv tolv och var hemma halv två. Så två timmar på promenad :) härligt värre :)


Magnet

Stämmer så bra :)


Badleksaker

Här kommer en bild på lillans nya badleksaker :)
Den skära är en gris
Den svart/vita är en pingvin
Den vit/svarta är en ko
Den gula är en kyckling
Den blå är en elefant
Den rosa är en fågelunge tror jag


Studerar

Lillan "studerade" så hårt och läste så intensivt att hon somnade :)

Knasfia!


Ny napp

Jag har shoppat idag. Mer än vad som var planerat. Tanken var att jag skulle kolla på träningsbyxor till mig. Jag hittade ett par som jag köpte för 150 kr. Helt okej pris och jag behöver byxor för mina andra håller på att falla isär. Men mest behöver jag en träningsbehå så att pattarna inte studsar runt så mycket när jag hoppar. Hahaha! Det fanns träningsbehåar men jag missade dem när jag kollade runt i butiken. Från 50 kr och uppåt. Det blir bra sen :)

Från stadium outlet skuttade vi över till kappahl för att köpa en overall till lillan. Det blev en från märker newbie. En luden och mjuk overall som är beige. Den kostade 299 men jag hade 25% rabatt så att det blev aningen billigare. Overallen betalade svärmor som en 6 månaders present till lillan :)

Sist så skuttade vi över till babyproffsen. Skulle kolla efter en ny napp. Det slutade med att jag köpte en napp, en påse badleksaker och en sked :) pengarna bara sprang iväg :/
Aja, gjort är gjort och kommer aldrig igen. Jag är nöjd med inköpen ändå :)


HU!

usch fy och blä. 
jag tittar på gårdagens uppdrag granskning. Jag törs knappt titta. Jag bara lyssnar men vet inte om jag ens vågar göra det. De pratar om att spricka i samband med förlossning. Det är så äckligt läskigt att det inte är sant.
Nu för första gången känner jag mig rädd för en eventuell framtida förlossning. 
Jag borde verkligen inte ha tittat eller lyssnat.

När jag födde lillan fick jag sys med tre stygn. Sen på efterkontrollen så kollade hon stygnen och kände om jag kunde knipa eller inte ( jag kan knipa =) ). 

De där tjejerna i programmet hade spruckit hela vägen bak till ändtarmsöppningen. plus att de visade en bild på hur det ser ut =( 
programledaren sa att om man är känslig så bör man blunda nu och det gjorde jag. Men nyfiken som jag är öppnade jag ögat för att titta bara lite. Hu vilken hemsk bild jag såg. USCH!! Stackars människa.

Nej nu släpper vi det där...
Jag hade tur helt enkelt och hoppas att jag har det sen med!

Fuktigt

Regnet det bara öser ner...

Vaknade av det där droppande ljudet. det som kan driva en till vansinne om man inte får sova ordentligt.
Idag fick jag dock sova ganska bra =) Matade lillan vid kvart i 6 och sen sov vi ett tag till. Fast det tog tid innan vi somnade för hon skulle prompt busa lite först och rulla runt i hela sängen.

Eftersom att det regnade så var det bara att dra på sig regnstället. 
Först ut med den första hunden (som ska presenteras lite mer senare). Vi tog en kortare runda eftersom att regnet föll. Det gillades inte av hunden alls. Hon ville gå den långa rundan. Så först stannade hon till och tittade lite surt på mig. Men till slut gick vi vidare. Som straff för att jag valde den korta vägen så lyssnade hon inte på mig på ett tag. Fast väl tillbaka i lägenheten så lyssnade hon igen =) 
Hon satt stilla medan jag torkade av henne allt det blöta.

Sen snabbt in i bilen och rulla mot rotebro för att ta den andra hunden på promenad. Han skulle så klart hoppa ner i alla diken så att han blev extra blöt =) Men jag kände att det inte gjorde något. det torkar plus att han var inte så ryckig och dragig idag =) framgång =) Fast han är en jävel på att fasta i hjulen på vagnen. Sex gånger fick jag trassla ur honom för att han springer för nära vagnen (han fastnade både när jag hade långt koppel och när jag hade kort). Idag stod han väldigt stilla när jag torkade honom =) Jag minns att det var några gånger han har försökt att springa iväg så att han slipper bli torkad :P Men tydligen ger övning färdighet =)

Under regnstället hade jag ett par leggins. De var helt genomblöta (eftersom att jag blivit svettig av promenaderna) och det var så skönt att få ta av sig dem och lägga dem i tvätten =)
Nu ska jag snart börja laga middag och fixa och dona lite inför kvällen. =)

Orkeslös

Idag har jag noll energi och noll tålamod.
Vi var till öppna förskolan och sjöng lite. Sen kutade vi över till biblioteket för att kolla efter en bok till syrran. Boken är bokad i en halv evighet framöver så den struntade vi i.

Rund fem hämtade vi maken och åkte vidare mot ica maxi för lite påfyllning av skåpen.

Nu sitter vi i soffan och tittar på 112 på liv och död. Lillan sover och detta räknas som vuxentid ;)

Nya pigga tag imorgon!


Aerobics

På morgonen (eller förmiddagen beroende på hur man ser det) var vi på den sista babymassagen =( det har varit så mysigt där. Det var så kul att träffa de andra mammorna och bebisarna. Som tur är fortsätter några av dem att komma på sångstunden så att vi träffas mer =)
Nu kan jag hur man ska massera min lilla bebis och vet vad hon gillar och inte gillar.
Ryggmassage är favoriten medan massage på armar och ben är tråkigt då vill hon göra annat =)

På kvällen kom maken hem tidigare så att jag skulle hinna ta ett tidigare pass på friskis. Gick på aerobics. Det var inte samma ledare som förra gången. Den här ledaren var mycket bättre och mycket roligare. =) Båda passen är bra och roliga men ledaren är ju viktig och dagens (jämfört med torsdagens) var bäst. Hon var genuint glad hela tiden och puchade på rätt ställen. Naturlig helt enkel =)

Middag blev laxpytt med stekt ägg och rödbetor. MUMS. jag älskar rödbetor =)
Nu är jag trött och hoppas att sängen snart ropar på mig =)

Äckligt

Var ute och gick med Dex idag. Vi gick fram och tillbaka till makens jobb.
När jag skulle hämta Dex satt det en enormt äcklig syrsa? eller stor gräshoppa på portdörren. Den var så äcklig att jag knappt vågade ta kort på den. Men kort tog jag och sen petade jag bort den med en pinne. Bläää


Aktivt

Ojojoj, helgen har bara blåst förbi.
Det känns som om nästan allt vi ville hinna med hanns med.
På fredagen åkte vi till västerås för att träffa mina föräldrar. De ville träffa lillan och hade mutat med en present :P
Lillan fick en rosa! men ack så söt body med matchande strumpor. Kläderna tyckte hon inte var så intressanta men kartongen de låg i satt hon och smakade på lääääänge.

Fredagskvällen spenderades vid vardagsrumsbordet för en match 15. Mamma vann överlägset :/ jag och syrran fick storspö :P

På lördagen åkte pappa och maken iväg för att fixa med bilen.
Mamma jag och syrran och hennes vän S åkte till MAX för att äta och sen till stan. Mamma och lillan tog en promenad till mormor och jag och syrran och hennes vän gick till strike för att spela bowling.
Syrran vann bowlingen. Hon låg sist de två första serierna och kom sen som en smygare och vann hela skiten! Jag är inte alls bitter (urusel förlorare).
Sen åkte vi tre till mormor för att jävlas lite med henne, mata lillan och bara vara sociala. 
Mamma och syrran åkte bil hem därifrån men jag och lillan tog en kort promenad så att hon kunde somna.
Hon sov under promenaden men inte mer. Så hon och hennes mormor sov en stund i sängen. Detta medan pappa lagade middag, maken låg i sängen och tittade på någon tv-serie och jag och syrran spelade 15. Vi hann inte klart allt så jag vet inte vem som vunnit än. Det återstår att se =)
På kvällen åkte maken hem med tåget och sen satt jag uppe halva natten och tittade på avatar med mamma och pappa.

Söndagen började med sovmorgon typ. Lillan vaknade tre gånger under natten och hann göra tre bajsar under den tiden. Men sen upp ur sängen och busa med sin mormor.
Mamma och jag åkte till coop för att titta efter en overall till lillan som skulle ha funnits men den var putsväck. Det var synd! =( Eftersom att vi inte hittade det vi sökte så åkte vi hem, först dumpade vi mamma och sen rullade vidare hemåt.

Väl hemma hade maken hunnit möblera om i vardagsrummet samt dammsugit där.
Vi byggde ihop möbeln vi hade köpt (han hade köpt) tidigare under dagen. Maken var till ikea med sin pappa med fru. De hade hyrt släp för att kunna fixa och dona med sin flytt så då frågade de om vi ville passa på och låna släpet lite med =)
Vi fick barnvakt till lillan så att vi kunde bygga i den takt vi ville. Tack svärmor. 
Svärmor fick skjuts hem och blev så stolt över hur duktig hennes son var på att köra bil. 
Sen åkte vi för att handla middag.

Det var hela helgen. Allt vi ville hinna med hanns med. UTOM min träning som jag missade. Men det var det värt. Får väl räkna bowlingen som träning :P

Tv-hylla

Yeeey vi är klara med ihopbyggnaden. Nu ska vi bara få dit tv:n och lite annat kolijox som dvd och Xbox och sånt där :)


Möblering

Vi har möblerat om lite i vardagsrummet. Alla bokhyllor står nu till vänster om soffan på den korta väggen.
Vi skruvar ihop en tv möbel som ska stå där bokhyllorna stod förut.

Just nu väntar vi på att svärmor ska komma över så att hon kan ta lillan på promenad så vi kan bygga klart :)


Beröm

Idag när vi var ute med hunden fick jag beröm av ett äldre par. De blev så glada att jag hade koppel på hunden :)
Jag vågar inte gå med henne utan koppel än. Det dröjer nog minst ett år till :P
Det blev inte så superlång promenad men vi var ute en lagom stund tycker jag :)


Fredag

Jaha, arbetsveckans sista dag. Den började väl inte så bra. Inatt kl kvart i tre vaknade jag av att lillan gjorde världens brakskit. Så upp för att byta blöja. Under tiden jag bytte hennes blöja hann hon vakna ordentligt. Så det var bara att sätta sig och amma :/ hon åt en väldigt kort stund tack och lov så vi lade oss ganska snart igen.
När makens alla morgonalarm började ringa vaknade hon igen. Då tog jag henne till våran säng så att hon skulle sova vidare. Det gick väl sådär med det. Hon ville leka men somnade om när maken hade gått.

När min väckarklocka ringde sov hon än. Så jag gick upp på toa och började förbereda för blöjbyte. Då jag tog upp lillan ur sängen såg jag att hon hade skitit igen och denna gång hade det kommit i sängen. Suck!

Bra början på dagen... Nä! Men lakanet och pyjamasen är tvättat och är nu på tork :)
Om jag är trött? Hell yeah!


underBARA BARN

den 14-14 oktober är det underBARA BARN mässan i älvsjö. Det är väldigt lockande att gå dit. För min skull inte lillans hon är för liten för att få ut något av mässan tror jag.
Det kostar 140 per vuxen och barn 0-6 år går in gratis. Inte allt för tokigt.
Det är av intresse så att säga =)

Jag hoppas att jag kommer ihåg detta datum när det väl närmar sig också.
Finns en till mässa som var av intresse, hälsomässan tror jag att det var. Men jag minns inte vilket datum den skulle vara.

http://underbarabarn.se/
Titta gärna in på hemsidan =)

Träning

Var till Friskis nu på kvällen. Körde aerobics. Ledaren var ganska bra. Hon är lite speciell och kufisk. Själva träningen och alla stegen var roliga och lite halvsvåra ibland. Men det var skönt att bara köra på =)
När vi skulle stretcha blev hon lite konstig :P Kan inte förklara men det vart som om hon blev en helt annan människa,
Huvudsaken var att man blev svettig och pulsen gick upp =)

Så bra. Nu känns det som om jag har hittat de passen som passar mig bra =)

Imorgon ska jag väga mig. Hu för det... vill inte samtidigt som jag är supernyfiken. :P

Gröt

Vi var ju till läkaren, jag och lillan, eftersom att hon får röda utslag runt munnen när hon äter gröt. Men idag provade vi gröt igen ändå och det gick suveränt :)
Inte ett endaste utslag.
Imorgon ska jag prova den andra gröten vi har för att se om det blir samma lyckade resultat med den :)
Wie :)


Kortis

Jag ville inte gå ut på promenad idag. jag hade konstiga drömmar om att jag var ute och gick och då bröt foten. Det kanske inte låter så farligt. Men jag var ute och gick med lillan och på 112 sa de att jag inte fick ta med henne utan var tvungen att lämna henne där vi var. INTE kul! Så jag panikade och valde att ligga kvar på marken med en bruten fot tills min make kom.
Udda dröm? Egentligen inte. skulle inte förvåna mig om jag gick och bröt foten. Det som däremot skulle förvåna mig är om 112 nekar mig att ta med mig lillan.

På grund av den där drömmen vågade jag knappt gå ut idag. Men till slut valde jag att bita i det sura äpplet och gå ändå.
Vi tog den kortaste av alla korta promenader.
Till parken för att gunga lite grann och sen tillbaka hem. Allt som allt var vi ute i 45 minuter. Men då gick jag suuuuuperlångsamt och vi gungade i två olika gungor bara för att =)

Nu bör jag äta lunch. Får se hur det blir med det. =)

Middag

Idag var det fuego som jag körde på Friskis :)
Medan jag tränade var svärmor barnvakt :)
Efter träningen åkte jag för att hämta lillan och sen åkte vi hem.

När vi kom hem luktade det jättegott av maten som maken lagade.
Det smakade lika gott som det luktade :)
Helt klart en maträtt som kan lagas flera gånger :)


Regnbåge

Det var fint väder hela dagen tills nyss. Då vräkte det ner i ett tag. Just nu är det uppehåll och två vackra regnbågar har uppenbarat sig :)


förberedelser

Nu har jag varit en duktig hustru :) jag har planerat middagen och förberett lite. Vi ska äta lax i ugn med ett täcke av chashewnötter och annat :)
till det ska det vara en kall sås som maken får göra själv.

jag och lillan har skalat potatis, mest jag. så de är färdiga att bara börja koka.
laxen ligger framme för tining.
så nu är det bara resten kvar för maken att göra.

receptet är busenkelt och det verkar så gott. 
vi hoppas på gott resultat =)


Rotfruktssoppa

Igår lagade jag rotfruktssoppa till mig och maken. Det var lite halvknepigt då alla rotfrukter skulle rivas. Jag började så klart med att göra fel och började skära kålroten i bitar. Men som tur var hade jag extra kålrot så att jag kunde göra om och göra rätt.
Soppan blev god tyckte jag. Maken med verkade det som eftersom att han tog två portioner :)

Det kanske inte ser så gott ut men det smakar bra :)


5 km

Idag var det dags för hundpromenad igen. Det är fint väder så vi passade på att ta en längre promenad :) som en kompensation för de korta som togs när det har spöregnat.

Så vi gick längs stranden och sen genom centrum och sen via parken.

Det var bara skönt att vara ute och gå idag. Det känns som om jag har fått flåset ganska bra. Jag orkade hålla samma tempo hela tiden och när vi kom hem var jag inte helt slut som jag varit förut :)


Gips

Idag på öppna förskolan gjorde vi hand och fotavtryck på lillan. Det var skojigt och lite pilligt. Lillan var duktig som höll handen rakt och inte grävde ner fingrarna.
Jag är supernöjd med resultatet :)


Inhandling.

Vi har varit och handlat. Fyllt på förrådet lite. Bland annat blöjor och våtservetter var det stort behov av. Lillan har de senaste dagarna bajsat som om hon fick betalt för det.

Hittade årets rosa band som självklart åkte ner i shoppingpåsen.


Träningsvärk

Åh, jag vill egentligen inte erkänna detta men jAg har träningsvärk i vaderna. På step up passet i söndags hade jag brädan på för hög nivå. Jag visste inte hur man ändrade läge så jag körde på högsta läget. Suck, för envis för att be om hjälp.
Är huvudet dumt får kroppen lida!

Idag är det vilodag så jag hoppas att värken lägger sig lite :)


Måndag

måndag hela långa dagen =)

Vi började dagen med babymassage. Vi gjorde lite övningar om hur man över upp koordinationen samt hur man korsar kroppens mittlinje. LIllan tyckte att det var ganska skojs. Men bästa är absolut ryggmassagen =)

Efter massagen gick vi på promenad med hunden. Den hund som jag brukar ta ut på promenad inte någon egen hund. Fast innan vi gick på prommis så ringde jag BVC ang lillans utslag som hon får då hon äter gröt. Så vår mjäkiga och väldigt lättskrämda barnsköterska gav oss en tid hos läkaren en timme senare. Då blev det bara 45 minuter hundpromenad så att vi skulle hinna till läkartiden.
Där sades det att de kunde inget göra (eftersom att hon inte hade några utslag att studera för tillfället). De konstaterade att det förmodligen inte var matallergi utan snarare någon hudtjofräs. Typ att huden inte tål gröten :S det skickades en remiss till någon annan läkare som ska göra tester sen iaf. Får se när den kallelsen kommer...

Väl hemma efter massage, promenad och läkartid så var det lunchdags för mig och mellanmål för lillan som somnade mitt i amningen. 
När hon sov såg jag på Chocholate (vet inte hur filmen stavas och jag orkar faktiskt inte bry mig just nu). Johnny Depp är ju alltid trevlig att se på  =)

När maken kom hem gjorde vi amerikanska pannkakor och sen åkte jag till träningen.
Idag körde jag ett jympa baspass. Inte alls inspirerande. Samma pass som förra måndagen med samma ledare. Hon är så liten och pratar lite skårrande (skorrande?) typ som om hon egentligen vill prata skånska men inte vågar. Det var lite tråkigt. Så nästa måndag ska jag köra aerobics istället =) Min snälla make lovade att komma hem tidigt så att jag hinner till det passet (som börjar 17.30). 

Fastän passet inte var för jobbigt så är jag dundertrött. Jag hade velat sova middag men orkade inte förflytta mig till sängen så jag höll mig vaken. Ska sova lite tidigare ikväll istället =) Dvs strax.
Sängen är vääääldigt lockande.
Imorgon är det öppna förskolan och en annan grej. Men det tar vi då =) 



God natt


Nattbus

Inatt var våran lilla bebis väldigt busig. Hon låG och korvade runt sig i sängen som en hattifnatt. Till slut gick jag dit för att titta hur det stod till och hittade henne på tvären på magen. Busfia ;) hon ville inte sova alls. Vi la henne mellan oss i sängen för att hon skulle somna lättare. Då låg hon och höll låda och skrattade så att hon kiknade. Sen somnade maken och till slut även lillan. Ikväll ska hon få vara vaken längre så att hon sover bättre sen :)


Omelett

Dagens inte så avancerade middag blev omelett med sallad :) gott gott :)


Step

Yeyyy.
Precis vad jag behövde!
Passet var urbra. 
Jag blev så svettig att det rann som en flod.
Helt underbart!!

Det var lite svåra steg ibland men allt som allt var passet mycket roligt och bra =).
Ibland virrade ledaren bort sig men många andra hade stenkoll så att det gick bra att följa dem.
Jag var inte sämst (ja jag tittar på andra ibland och vill absolut inte vara sämst, är på tok för tävlingsinriktad för det) men jag var absolut inte bäst heller! haha.

Längtar redan till nästa söndag då det är step igen.

Imorgon är det babymassage, hundpromenad och sen baspass på friskis =) Yey =)

Tant N

Idag har vi inte gjort så mycket. Mest bara tagit det lugnt och sovit länge och väl. Alla tre har sovit gott. Skönt att maken kunde sova ut efter första jobbveckan. Det var behövligt tror jag.

Vi sitter nu alla tre, jag maken och hans vän N och tittar på Göta Kanal.
N och maken dricker whiskey och är allmänt glada i hågen.
Han kallas tant N för lillan. Inte för att han är feminin eller så utan för att han tyckte att farbror N lät så gammalt. =) Hans eget val :P

Imorgon har vi inget speciellt planerat heller. Bara jag som ska till träningen =)
Höll på att glömma att boka en plats på passet men gjorde det i bilen tidigare idag. Det fanns många platser kvar som tur var =)

Nä om man ska göra sig i ordning för att köra hem N snart då =)

Busfrö

Att stjäla pappas glasögon är nog en av lillans favoritsysselsättningar.
Maken kämpar för att få behålla glasögonen på och helst utan fingeravtryck :)
Idag vann lillan kampen och vart supernöjd :)


Gott

Vi gjorde en god lunch tillsammans. Det blev ungsstekta rotfrukter med fläskytterfile och tzatziki.

Mums!


Matchar

Idag matchar jag och lillan i färg. Eller något.
Jag drog på mig rosa leggins under regnbyxorna bara för att ha något mer på mig (bra med tanke på hur mycket det blåste)

Lillan har rosa strumpor, orange/beige body samt lila byxor. Härlig mix ;)


Regnigt

Jag vaknade av det där droppande ljudet. Ni vet, när dropparna slår mot fönsterblecket. Uff, det kommer att bli blött under promenaden.

Men på med regnställ och regnskydd på vagnen och sen ut. Det blåste massor och det kändes som om vi skulle blåsa bort.
Vi gick för att hämta hunden och började våran regniga promenad. Hunden gjorde allt för att undvika regnet. Hon försökte smita in i andra portar och gick extra snabbt idag.
Så jag tänkte att det fick bli en kort promenad (jag som igår hade planerat värsta långpromenaden).
Huvudsaken var att hon fick göra sina behov samt få sträcka på benen plus att få liiiite frisk luft.

När vi kom tillbaka var det bara att torka av henne innan jag gick därifrån :) snäll hund som står helt stilla och hjälper till när man vill torka henne :)

Blev ingen runkeeper eftersom att jag hade glömt mobilen hemma (igen).


Dans

Jag hade som plan att gå på aerobics idag. Men tyvärr var den inställd. Så jag gick på ett danspass istället.

Det där danspasset var inte det roligaste. Hon ledaren var för inriktad på att man ska spexa och göra miner istället för att få själva träningen. Visst blev jag lite svettig men inte alls på det sättet som jag hade hoppats på.
Då gillade jag fuegon 100 gånger mer.

Imorgon är det bara en promenad som gäller och sen ska vi storhandla. Det behövdes redan i början på veckan men allt har gått i ett så det har inte hunnits med.
På söndag ska jag på step-up. Hoppas att den är bra =)

Nä dansen får vara en nödfallsgrej men inte standard.

Dubbdäck

Såg en parkerad bil med dubbdäck idag. Det är väl olagligt att köra med dem nu? Eller så är personen i fråga väldigt optimistiskt till vintern :)


Inlåst

Idag skulle jag ha promenerat två hundar. Men när vi kom fram till första hunden så var dörren låst med två lås och jag har bara en nyckel :/ attans tänkte jag. Så jag ringde och smsade ägaren för att berätta hur läget låg till.

Sen var det dags för den andra inplanerade promenaden. Som blev av. Vi gick ungefär samma runda som igår. Den vi gick idag var snäppet längre och gick lite snabbare :)

Vi gick till makens jobb fram och tillbakA. När vi kom dit råkade jag stoppa runkeeper istället för att pausa den. Så idag blir det två runkeeper bilder.

Total tid 58.47 min
Total längd 4.05 km


Fuego

Idag var lillans farmor barnvakt medan jag tränade. 
De hade så mysigt tillsammans och var på promenad.

Jag var på fuego. Det ska tydligen vara detsamma som zumba. 
Hur kul som helst tycker jag. Fullt i salen med både tjejer och killar och damer och herrar.
Jag har noll taktkänsla men som tur var så fanns det folk som hade värre taktkänsla än mig.
Ledaren var från brasilien och pratade bara engelska. Hon var verkligen en riktig energiknippe som bara log hela tiden. =)
Det var skönt att köra det där passet. Tiden flöt på bra och jag kände att jag verkligen rörde på kroppen.

Sen efter passet var det direkt till svärmor för att hämta lillan.

Väl hemma var maten näst intill klar och vi kunde äta samt varva ner.

Lillan ligger här i soffan och är dödspigg. Hon vill verkligen inte sova än. 
Får se när hon tänker somna =)

Smoothie

Blåbär och banan smoothie. Mums!!
Dricker halva nu och resten efter träningen :)


Ledsen

Jag hade planer på att gå på ett pass imorgon men nu visar det sig att passet är inställt. Dumma dem!!
Så nu får jag väl ta ett morgonpass eller så istället. 



Nu sprack ju min fina planering.
Fast det finns ju annat att gå på. Men ändå!!! =(


Hundpromenad

Var till rotebro för att gå ut med lilla Dex. Vi gick till makens jobb fram och tillbaka. Det tog ungefär en timma. Vi stannade för femtio kisspauser och två av den andra sorten :)

Var varmt och skönt även idag :) blåste lite mer dock :)


Rosa

Här är en bild på lillan iklädd en rosa dress. Bildbevis på att hon visst har rosa på sig!!!


Kaos

Lillan har varit en riktig buse idag.
När jag skulle byta hennes blöja vänder hon sig om (som vanligt) för att pilla på planchen som sitter vid skötbordet.
Men denna gång fick hon syn på alvedonflaskan som stod där oxå.

Så först drar hon av korken på flaskan och sen välter flaskan (som är nästintill full) för att suga på korken som smakar alvedon. Flaskan töms mer och mer men jag har händerna fulla (håller upp fötterna med ena handen ooch torkar med andra). Så tillslut släpper jag henne och tar flaskan och ställer upp den på hyllan.
Sen var det bara att börja torka skötbordet. Men innan jag kunde göra det så var jag ju tvungen att byta klart hennes blöja.
Lite kaotiskt om jag får säga det så.

Nu är lillan ren och skötbordet med =)

Nu duschen =)

Lunch

Igår gjorde jag en rotfruktsgryta med korv till mig och maken. Det var ganska gott men jag gillade inte såsen som gjordes till den.
Så idag till lunch tog jag bara gräddfil som sås. Det var lagom.


Tisdag

Jahaja... Idag har jag inte hunnit med det som var planerat.
På tisdagar är det ju öppna förskolan med sång och sånt.

Innan vi skulle till ÖF så var det hundpromenad som stod på schemat. 
Vi tog en betydligt längre runda än vanligt. Det gjorde att tiden rann iväg.
Vi var ute och gick i en timme och en kvart.
Synd att jag inte satte igång runkeeper.

Vi började gå den vanliga vägen som vi tar på promenaderna. Men det finns en väg som jag inte vet vart den leder och den var jag nyfiken på. Idag mötte jag en dam som jag frågade var vägen ledde och fick veta att det var till strandpromenaden! Underbart!
Så idag har vi gått längs vattnet och bara njutit av solen =)

När jag kom hem ville lillan ha mat och då var klockan redan 13.30. Sångstunden börjar 14 men jag hade inte ätit lunch och behövde en dusch. 

Duschen har jag inte hunnit med än. Dum som jag var satte jag igång tvättmaskinen innan jag hade duschat. Så om ca 2 timmar får jag duscha.

Så idag blev det ingen ÖF alls. Får ta det nästa vecka. Ska fråga hundägaren om jag får ta två promenader (en kort och en lite längre) så att jag hinner ÖF på tisdagarna.

nu blöjbyte, igen. sen vänta på att få duscha =)

Friskis och svettis

Var idag på mitt första friskis och svettis pass här i järfälla.
Det började med ett problem så klart. Jag tänkte gå in på nätet och boka ett pass så att jag verkligen fick plats. Men det gick inte. Så jag åker tidigare till friskis så att jag kan få en plats via deras dator. Men när jag drar kortet finns det inga pass att välja. 
Så jag frågar om det är något knas eller om alla platser är tagna men plats finns det.
Konstigt.

De drar mitt kort i sin dator och konstaterar att kortet har blivit regristrerat som ett gymkort. Precis det jag inte ville. SUCK! 
Men de sa att det var bara att gå in på passet som jag hade planerat ändå så skulle de fixa det där under tiden.

Passet jag gick på var jympa baspass. Det var helt okej. Inte superjobbigt men inte superlätt heller. Jag är svag som attan känner jag. Just nu är jag inte så intresserad av styrka utan vill mer träna kondition. Men men, bättre än inget.
Det var skönt att få komma dit själv, utan barn och bara ha lite egentid.

Efter passet gick jag för att kolla om mitt kort var fixat men icke. Fast de lovade att det skulle göras snarast =)

Massagen

Idag är det måndag = babymassage.
Vi gick igenom förra gångens grejor och masserade armar och ben. Sen var det dags för dagens lektion, ryggmassage. Passade lillan perfekt eftersom att hon hela tiden vill ligga på mage och titta på de andra bebisarna.
Det vart ett väldans pustande och stånkade bland bebisarna men det gick bra ändå.
Lillan pinkade ner sig under massagen. Hon och två till. En annan bebis sket ner sig :P
Haha fullt ös på den fronten. 

Det är så mysigt och avslappnande att sitta där i rummet och massera på lillan. Sen efteråt är det alltid fika och allmänt bubbel bland mammorna. =)
Nu sover lillan. Hon hann somna på den korta vägen hem. 
Jag vill också sova eftersom att lillan vaknade massor i natt.
Får se hur det blir med det. Förmodligen sover jag väl inte.

Knasboll

Min make ska jobba imorgon efter fem veckors ledighet med blandat semester och pappaledighet.
Han har under kvällen förberett allt inför morgondagen. Tagit fram byxor, tröja och nycklar. Hoppas att han inte glömmer arbetstelefonen.
Men anledningen till att han är en knasboll är för att han har hängt nycklarna i låset på ytterdörren. Det ser lite knasigt ut :)


Helgens bravader

Nu har det varit tyst på bloggfronten ett par dagar eftersom att jag har varit i Västerås och hälsat på. Mina päron bor typ i en betongbunker och har nästintill ingen mottagning i hela lägenheten så jag har inte mobilbloggat heller.

Jag och lillan åkte dit i fredags på kvällen. 
På lördagsmorgonen var hennes morfar barnvakt medan jag, mamma och syrran åkte till friskis och svettis för att gå på senior dans. Det var vi tre och massor av seniorer.
Passet var ganska roligt tycker jag men segt. Det blev aldrig något temp så att pulsen gick upp. Lite svettig blev jag men inte mer än så. Efter det åkte vi till landet för att plocka svamp. Pappa var barnvakt igen. Stackaren, lillan skrek och där sitter han och kan inte göra allt för mycket. Men båda gångerna var hon trött (hon blir skrikig och grinig när hon är trött).
Jag mamma och brollan plockade svamp och njöt av friska luften =)



Jag plockade runt 8 liter trattisar till en vän =)

Efter skogspromenaden/svampplockandet åkte vi hem för dusch och sen kom middagsgästerna.
Det var full rulle hela dagen.
Vi spelade 15 på kvällen, jag vann!!!! Finally! Brollan stod obesegrad sen jag vet inte hur länge så det var dags att han fick spö =)

Söndagen (idag) har varit en lugnare dag. Jag och lillan har sovit mycket. 
Varit till media markt och köpt present till lillkusinen samt varit på lillkusinens kalas.
Återigen kalas men inget som jag kan äta. Blev ett glas vatten bara =)
Efter kalaset åkte jag hem till mormor för att hjälpa henne med ett papper.
Sen var det äntligen dags att åka hem för att pussa på maken. =)

Det var min helg. Den är typ slut nu. Maken börjar jobba imorgon igen och jag och lillan ska på babymassage på morgonen och sen på kvällen ska jag träna.
Men mer om det imorgon.

Hoppas att er helg också varit bra =)

Vägningen

Jaha.
Idag är det fredag vilket betyder vägning.
Jag blir så nervös av den där förbenade vågen.

Denna vecka har det varit jobbigt att inte få äta sött. Jag har varit väldigt sugen och väldigt frestad att fuska.
Men jag tror att jag fortsätter utan socker ett bra tag till.
Sen när jag tränar regelbundet så kanske jag kan unna mig lite fredagsmys eller så. Vi får se.

Jag har vägt mig redan så jag vet vad resultatet är.
-1,7 kg. Hurra =)

Nu är det bara resten kvar :P
Om det fortsätter i den här takten så kanske jag fortsätter att jaga kilon när utmaningen är avklarad. Mohahaha. Nä vi får se helt enkelt :P En vecka i taget =)

Vilodag

Idag blev det ingen träning av något slag.
Ingen promenad och ingen löpning.
Vi har promenerat alla andra dagar denna vecka så nu vilar jag idag.

Hade planerat att gå ut och gå men det blev inte så ändå.
Istället åkte vi till Jakan för att köpa träningskort till mig =)
Hurra hurra =)
Så på måndag kör jag igång på riktigt =)
Heja heja =)

Worlds Greatest Dad

Okej.
Jag valde en mycket konstig film att titta på idag.
Jag trodde att den skulle vara bra eftersom att det var Robin Williams som spelade huvudrollen.

Filmen handlar om en ensamstående pappa och hans son. Sonen är ett riktigt svin och gillar udda grejor. Sonen är väldigt intresserad av sex av alla dess udda former och är allmänt otrevlig.
En kväll finner pappan sonen död i sitt sovrum.
Pappan fejkar sonens självmord genom att skriva ett självmordbrev.
Det hela ballar ur totalt och sonen hedras och alla älskar honom trots att han var en nolla som ingen visste något om eller ville kännas vid.



Ni kan skippa denna film. Den är på tok för udda för att rekomenderas.




morgonpigg

Lillan är fruktansvärt morgonpigg ibland.
Idag är tydligen en sån dag. Hon vaknar och ligger och bubblar för sig själv i sängen och är allmänt glad.

Det lät som om hon låg och sket tidigare så därför pallrade jag mig upp för att byta blöjan. Men det var falskt alarm som tur var.
Glad som attan blev hon iaf när jag kom för att plocka upp henne.

Nu ligger hon på sin kudde här i vardagsrummet och pratar för sig själv. Vet inte om hon får något bra svar men nöjd är hon iaf.
Ska försöka få henne att somna strax igen, men hon ska få leka av sig lite föst. Väntar på att ögongnuggen ska komma så att jag vet att hon är sovatrött =)

Majskrokar

Lillan fick smaka majskrokar idag för första gången.
Det gillades skarpt. Tror det roligaste var att få äta själv.

Jag smakade på en majskrok. Det var inte så gott. Men jag kan förstå att ungar gillar dem. De smälter i munnen så fort det kommer saliv på dem.

Jag tog massor av kort på henne när hon mumsade på kroken men ingen som jag känner att jag vill lägga upp här. :P

Den enda nackdelen med majskrokarna är att det blir kladdigt utav h-vete! 
Kladdet fastnar och typ limmar sig fast i huden så lillan fick skrubbas ordentligt.
Men det är skitdesamma huvudsaken var att de gillades =)

Hjälpreda

Har bakat till makens vän.
Lillan hjälpte till. Mest genom att hålla mig sällskap och att bubbla lite :)

Hon slutade bakningen med att dra ner ett recept från kylskåpet och sen nästan äta upp det :P


The Avengers

Nu har jag äntligen sett den omtalade Avengers.
Filmen är rätt så komisk fastän det är mest action.

Han som spelar Thor är ju lite ögongodis får jag lov att erkänna.



Det är vääääldigt mycket film som görs i den här stilen nu för tiden tycker jag. Dvs att det är fiction. Det känns som om det är mer sånt än verklighetstroget. Kanske bara är jag som uppfattar det så men ja.



Dagens runda

Idag är det bara jag och lillan hemma. Maken är och åker lastbil med en vän.

Jag hade planerat att komma ut och springa vilket jag oxå gjorde :)
Lillan och jag tog en vända.
Jag tordes inte springa/gå för långt eftersom att jag nyss varit sjuk. Vill inte riskera att bli dålig igen.
Så rundan blev kortare än vanligt.

När vi kom hem pumpade jag upp min pilatesboll så att jag kan göra styrkeövningar hemma. Det var ett halvt träningspass bara det ;)
Några styrkeövningar gjorde jag innan lillan protesterade för mycket.

Nu väntar jag bara på att tvättmaskinen ska bli klar så att jag kan duscha :)


Nappen

Denna förbenade napp.

Jag blir tokig. Inte på nappen utan mig själv!

Lillan har fem nappar.
FEM!
Jag har koll på två.
Eller ja tre, men den tredje är i västerås.

En napp sitter alltid i bilbarnstolen i en napphållare.
Den försvinner inte tack och lov.

Men de nappar vi har här hemma försvinner hela tiden. Och det är alltid mitt fel. På riktigt mitt fel.
Jag lägger de där napparna överallt och sen hittar jag dem inte.
Det värsta är att jag kan verkligen inte komma på vart jag hade dem sist.

Idag tappade jag bort en napp (den enda nappen just då) på öppna förskolan. Sen hittade jag den liggandes mitt på golvet som tur var.
Men sen när jag kom hem så la jag den på något smart ställe där jag inte hittar den.

Vi hade en reservnapp men den var smutsig. Den är nu tvättad och sitter i truten på vår dotter.




Nappar borde ha inbygda chip så att man kan trycka på en knapp så att de piper när man letar efter dem.
Tokig blir jag verkligen.
Måste börja lägga dem i den låda det är tänkt att de ska ligga i.




Tisdag den 4 september

Dagen har gått i ett sträck.
Ingen rast ingen ro. Eller så.

Vi började med en långpromenad med vovven.
Sen var vi svettiga som få så jag skuttade in i duschen. 

Efter duschen kutade jag och lillan ner till öppna förskolan för att vara med på sångstunden. Det är så kul att se bebisarna stirra på varandra.

När sångstunden var klar gick vi hem för att äta lite, både lillan och jag.
Under tiden vi åt så kördes disk och tvättmaskinen.
När vi ätit klart var det bara att tömma dessa.

När maskinerna var tömda åkte vi hem till svärmor för att äta middag. (mest åkte vi dit för hon vill gulla med lillan =) )

Väl hemma igen kunde vi äntligen slappna av lite. Bara varva ner framför datorn och busa med lillan (som inte får titta på datorn). 
 Nu väntar sängen på mig =)

Äntligen

Wohooo!!

Äntligen går det ihop.
Träning + bebis = sant.

Jag har valt ut fyra pass som jag verkligen vill gå på.
Två av passen är kl 19 och då hinner maken hem.
Ett pass är kl 18 och då kan svärmor passa
och det fjärde passet är på helgen så då är ju maken hemma med =)

HUrra hurra.
Puzzel av hemmalivet is the shit eller så.

Vi var till svärmor på middag idag och då passade jag på att fråga om hon kunde tänka sig att vara barnvakt en dag i veckan så att jag kan träna. Det ville hon gärna =)

Nu kör vi på riktigt =)

Stressad

Baaah
Jag blir något stressad över detta med viktnedgången.
Jag har inte kommit igång med träningen. Först började jag men så blev jag sjuk. Nu när jag vill sätta igång igen måste jag vänta ett tag tills innan jag vet hur dags maken kommer hem från jobbet.
Och kanske man kan fråga svärmor om hon vill ta lillan på promenad en dag i veckan eller så. Som en regelbunden dejt eller så.
Undrar om hon vill. Får fråga henne imorgon eller så. 

SÅ då återstår det att promenera. Men jag vet fortfarande inte hur man får in musik i mobilen och jag har inga hörlurar.
Mycket om och men just nu.

Imorgon tar vi nya tag igen och ser på det hela positivt =)

En bok

Hittade en bok som verkade kunna beskriva mina känslor rätt bra :)
Jag vill absolut inte ha denna bok eller så utan vill bara visa er den.


Vaccination

Dagen började med babymassage där lillan inte alls ville vara med utan korvade runt sig hela tiden. Det var roligare att titta på de andra bebisarna än att bli masserad på :)

Direkt efter babymassagen var det dags för vaccination.
Först vägdes hon (7106 gram) och var 67,4 cm lång.

Caj
Vv old. O
Mc
Ma.

Lillan fick skriva lite.

Åter till vaccinationen. Den första sprutan gick bra. Det gick så fort att hon inte han reagera. Den andra sprutan dock var mycket värre. Då sprutade tårarna, fast bara en kort stund. Hon fick tröst av sin pappa :)
Nu är det klart och nästa spruta får hon vid ett års ålder :)


Skojs

Hittade denna och fann den mycket roande =)





Lättroad

Lillan är ju allt bra rolig. Hon ligger och leker med en kräkhandduk och finner den betydligt roligare än sin muminbok för tillfället.
Hon lägger handduken på ansiktet och sprattlar med armar och ben. Sen drar jag bort handduken och säger titt-ut och då får jag världens flin tillbaka :)


RSS 2.0