God fortsättning!

Hej hopp.
Jag har inte hunnit skriva på ett tag. jag vet att nu ligger jag verkligen efter med bloggandet.
Men efter nyår så ska jag komma igång igen. Då ska jag uppdatera om julen och så¨.

Nu i mellandagarna ska jag till linköping för att sälja raketer =)
Hurra, det är så kul!!
Sånt gör jag varje år, och det trivs jag med.
Så om någon bor i linköpingstrakten och vill köpa raketer av mig så står jag vid stora coop. Där ikea och allt annat finns.

Ha det bäst,

GOTT NYTT ÅR

och njut av de sista dagarna detta år. Nästa år blir underbart!!

lite småsur

nu måste jag få gnälla av mig lite.
Kom hem idag och såg att disken inte hade blivit diskad. Igen. Det är faktiskt inte min tur att diska. Det var inte min tur förra gången heller egentligen. Men när det är sötisens tur så tar det sån tid innan det blir gjort alt. det blir inte gjort såvida jag inte säger till eller ber om det. Så känns det iaf, men jag kan ha fel.

Men i söndags så diskade jag lite (tills det blev fullt i diskstället). Eftersom att vi hade en gäst här och då vill jag gärna fixa liiiiiite. Så jag bad sötisen diska resten nästa dag (måndag).
- Javisst säger han. Inga problem.
Så på måndagen innan jag åker till jobbet plockar jag ur diskstället så han kan göra sin syssla. Men när jag kommer hem på kvällen så är inget diskat! 
Jag tänker att jag ska inte tjata. Det känns redan som om jag tjatar massor. Så jag låter det vara, tänker han gör det väl på tisdag. Men icke. 
Varje kväll denna vecka har jag tittat om det är diskat eller ej. Men disken har stått kvar!! 
Det är väl inget att sura/bråka över, kanske ni tycker. Men jo det tycker jag visst!!! Jag vill inte diska jag heller. Tycker att det är dötrist. 
Men jag är en jävel på att städa och diska när jag är flyförbannad! Då måtte det finnas disk hemma så jag kan lugna mig på något sätt.

Hur som haver är disken diskad. Iaf den som fanns i diskhon. Nu är det ett nytt berg av disk där som ska tas i tu med. Detta eftersom att jag har börjat "julröja" lite här hemma. Imorgon är det tvätt som gäller och jag har plockat ihop kläder från hela lägenheten. 
Sen tänkte jag vika undan sånt som jag inte vill förstöra under graviditeten genom att töja ut och så där.

Undrar om jag ska ta och bli lite mer arg så jag kan städa lite till....

julskinka

gaaaaaaaaaaaaaah. jag bara längtar dagarna i ända efter julskinka. och jag äter en hel del julskinka. Är sååååååååååååå gott!!! Jag är så glad att jag inte mår dåligt av den (än). Hoppas att jag slipper efterdyningar som man kan få när man äter sånt man inte borde. 
Men idag på kvällen åt jag en tallrik "risgröt" (heter det inte risgrynsgröt längre?) som inte var laktosfri. Till gröten hade jag mjölk, som heller inte var laktosfri. Hmmm. den är nog värre än julskinkan. 
Men så länge det går bra så tänker jag stoppa i mig julskinka! Det är ju bara för gott!!! 

dregglar redan efter nästa käckemacka med julskinka. Nyss åt jag en macka med dubbla skivor skinka. Visserligen ganska tunna skivor, men egentligen var jag sugen på en riktigt tjock skinkbit som man kunde dreggla över. =) Gravidcraving eller bara vanlig craving? :P

pappas val

När man är gravid så får man mycket gratisgrejer. En del saker är bra och andra inte. När jag läste om gravidpaketet så ville jag egentligen bara ha bodyn från kappahl som var gratis. 
Dvs man fick en värdecheck på kappahl som man sen visade upp och fick då välja body själv. Helt gratis!

Så jag skickade efter detta oh sen gav jag det till min sötis. Han skulle få välja helt själv!
det enda jag hjälpt honom med var att visa vilken del av bebisavdelningens kläder som kortet gällde. Jag hjälpte även till med att säga vilken storlek jag trodde var lämplig =)

så. här är pappas val (ursäkta att bilden är grumlig men jag hade lite besvär med kameran)


sötis valde alltså en vit/blå randig body till vår lilla bebis. Jag plockade med ett par byxor också. Fick dem till halva priset. Så nu har bebis iaf lite att klä på sig när han eller hon väljer att titta ut! =)

snööööö =)

Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, de har snöat hela natten. Helt underbart! Det är vitt på backen och min bil är snötäckt!! I love it!!
Denna vecka är lite speciell om man säger så. Sista arbetsveckan i år på hemtjänsten. 
Sen i mellandagarna ska jag sälja fyrverkerier i linköping med min systeryster (som för den delen kommer att få hjälpa mig med mina stödstrumpor, hahaha)

Veckan som kommer ser ut som följande
Måndag 19/12 Jobba
Tisdag 20/12 Jobba
Onsdag 21/12 Jobba
Torsdag 22/12 Jobba
Fredag 23/12 Ledig (ska spela bingolotto!)
Lördag 24/12 Julafton, Jobba, innan dess ska vi fira jul hos svärmor
Söndag 25/12 Juldagen, Jobba, innan dess ska vi fira jul hos svärfar
Kul vecka va?!?!
Sen den 26:e åker vi till västerås för att fira jul med min familj =)

magen

jag tycker att magen bara växer. Bebis sparkar på som en galning för det mesta.
Det verkar som om bebis har en favoritsyssla och det är att lägga sig mot kissblåsan, eller sparka på den. Det är visst mycket roligt. Inte för mig dock. Det känns som om jag ska kissa på mig då. Men bebien brukar flytta på sig om jag går omkring lite. Man får ha sina knep :P


Jag är nu i vecka 25, eller 24+2 om man ska vara noga. =)

Vecka 25

Barnet

Barnet kan känna igen din röst och reagerar mer på mammans röst än andra ljud. Ett korttidsminne har utvecklats. Barnet ligger och växer och mognar. Många rör sig mycket medan andra är mer stillsamma.

Redan från vecka 23 har bebisen en chans att överleva en eventuell för tidig födsel även om det ofta för med sig en del komplikationer.

Vikt 800 gram.

Mamma

Olika kvinnor har olika magar. På en del börjar det synas först nu medan andra fick mage för länge sen. En del är nästan helt runda medan andra har mer putmage. Barnet kan trycka mot din blåsa vilket kan göra att du behöver gå på toaletten oftare än vanligt. Många gravida börjar även få kramp i benen. Undvik att knipa med tårna eftersom det kan öka cirkulationen och fungera som en utlösande faktor.

Pappa/partner

Kanske kan du nu höra fostrets hjärtljud utanpå magen genom att lägga örat mot magen. Det kan ta lite tid att hitta rätt plats på magen och vinkel på örat, men det går efter ett tag. Fostrets hjärtljud är avsevärt snabbare än kvinnans, men desto svagare och kan blandas ihop med kurr från mage och tarmar. Det kan vara lättare att höra om man sätter en tom toalettrulle mot magen. Nu är det dags för ytterligare ett besök hos barnmorskan. Besöken äger vanligtvis rum under arbetstid och du har kanske svårt att motivera för dig själv och kolleger att ta ledigt från jobbet vid varje besök. Men tveka inte att prioritera åtminstone några besök. Då blir din delaktighet i graviditeten naturlig. Fyra öron hör bättre än två. Vi hör olika saker och ställer olika frågor. Väl hemma kan ni prata om vad barnmorskan sa och inte sa. Engagemanget blir naturligt


uppdaterar

bara för att min kära systeryster säger att jag bara uppdaterar en gång i veckan så tänker jag kämpa för att uppdatera bloggen lite oftare. I ren protest!
Inte för att jag har något vettigt att skriva just nu.
Så jag ska lägga upp denna:


Procenten tickar på och det gillar jag =)

Kan ju i och för sig berätta att jag ska på två lägenhetsvisningar imorgon (idag). Den första 11,30 och den andra 12,00. Bra att packa ihop dem på samma gång. Göra två flugor i en smäll så att säga! =)
Men nu sova så jag orkar vara intresserad imorgon =)

Graviditets app

Jag har en app på min fina iPhone som är till för gravida kvinnor. Den är helt gratis och ganska bra!
Det står om vad som händer från vecka till vecka och så står det om vad man ska tänka på med mat och sånt. Men det finns en statistikruta som jag gillar bäst. Den visar hur många procent av graviditeten som är avklarad. 
Lite kul men förmodligen ganska nördigt om man frågar vissa. Men jag gillar den och det är ju huvudsaken. =)



Det är rätt så bra att den räknar ner dagarna också. Så kan man ha ett litet speciellt 100 dagar kvar firande =)



Jag kan inte fatta att jag har varit gravid i mer än 160 dagar. Det är ju en halv evighet :P

Seann William Scott

Denna hunk är så rolig att jag känner att han förtjänar ett eget inlägg. 

han är för den 3 oktober 1976
han är förmodligen mest känd som Stifler i American Pie filmerna


Han ser helt okej ut halvnäck :P



Cool i brillor



Det är så här vi är vana att se honom 
(samtliga bilder är tagna från google.se)

Evolution

Igår såg jag och sötisen på film. Den vi ville se fanns inte så det fick bli en gammal goding, Evolution

Filmen börjar med att en meteroit (eller vad det nu heter, en sten från rymden) landar på jorden. Denna sten är lite speciell och skapar liv snabbare än vad som bör vara möjligt.



Filmen är verkligen en komedi, men med lite äckliga djur och annat. Man har kul när man ser den. Sen att Seann William Scott är med gör inte saken sämre. Han är ögongodis och allt annat än normal =) Han är helt enkelt underbar =)
Detta är en film som tåls att se flera gånger, men man får gärna ha lite vriden humor. =)



Stödstrumpor

Har börjat med stödstrumpor då mina ben har svullnat en hel del. Benen är alldeles randiga när man tar av sig dem på kvällarna. Men jag måste säga att det verkligen hjälper. Plus att det är skönt att ha långa strumpor så här på "vintern" eller vad man nu ska kalla denna årstid.

present

Idag är det den 9 december 2011.
Det är tre år sen jag och min sötis förlovade oss.
Så det är vår hjärtedag <3
Tre år, inte illa pinkat va?!

Tiden har gått fort. Vi har hunnit med mycket. =)
Blir inte mycket firande. Jag ska jobba så vi hinner knappt ses.
Men jag har fixat en liten present till honom



Det blev en snutt papper kver efter lite av presentinslagnigen häromkvällen så hans förlovningspresent fick bli inslaget i julpapper. Inte för att det spelar någon roll men ändå.
I paketet ligger ett par igloves. Ni vet sånna där fingervantar man kan använda även om man vill pilla på sin iphone eller så =)
Han har alltid händerna i fickorna, vägrar använda fingervantar för att då kan han inte svara i telefonen om det ringer utan att ta av sig vantarna. Plus att jag inte får hålla honom i handen när vi promenerar. 
Men nu blir det ändring på detta =) Hurra =)
Hoppas att han gillar dem. Presenten ligger på hans nattduksbord och väntar på honom. Han lär väl märka den när han vaknar på morgonen :)

Vecka 24

Hej och hå, tiden knatar på men det går lite långsamt just nu tycker jag.
Libero har gjort om sin hemsida. Suck, den som var så bra innan. 

Men här kommer informationen om denna vecka.

Nu kan barnet känna skillnad på upp och ner

Huden blir mindre genomskinlig efterhand som pigmenten tillkommer och den ser rynkig ut, eftersom kroppen producerar hud snabbare än den producerar fettet som ska fylla ut den inifrån.

Barnet kan förmodligen känna om det vänder på huvudet eller ej. Det beror på att innerörat, som styr kroppens balans, nu är utvecklat.

Ytteröronen är mjuka, men färdigutvecklade, och hörseln fungerar.

Barnet gillar verkligen att röra sig och det finns det fortfarande plats till.

Skäm bort dina fötter

Din livmoder rör sig uppåt och når fram till naveln, där den knuffar dina organ uppåt och bort. Du kan uppleva halsbränna, utmattning, yrsel och ömma fötter.

 

Just därför är det dags att skämma bort dina fötter! Gå i bra och sköna skor. Ta ett fotbad när fötterna känns ömma. Ge dem uppmärksamhet. Dina fötter kommer att bära en stor del av vikten de kommande veckorna. Få fotmassage – kanske finns det någon därhemma som är ivrig att göra vad som helst för dig nu när du väntar ert barn?

Informationen tagen från www.libero.se

Ja lite fotmassage kanske vore härligt. Men ändå inte, jag är för kittlig. Skulle bara skratta en massa. Men fotbad och sen smörja fötterna med aloevera salva är härligt :)



AloeVera

Har idag testat den där AloeVera drycken som många bloggare skriver om. 
Gick in på pressbyrån i Kista Centrum och tänkte köpa vatten. Men när jag fick syn på flaskan så tänkte jag "äh, måste prova i alla fall".



Tror den kostade 24 kronor eller så. Men det var inte min grej.
Smaken är det inget fel på. Drycken är mycket läskande och jag förstår varför folk gillar den, men den innehöll fruktkött från aloeveran! Jag gillar inte fruktkött!!
(Jag har stått med sil och silat bort fruktkött då mina föräldrar köpt "fel" sorts juice)

Men om man inte har problem med fruktkött så är det bara att smaka på. =)

...

» Beräknad förlossning 5 april 2012
» Jag är gravid i vecka 23+0 (läs mer)
» Jag har varit gravid i 161 dagar
» Jag har 118 dagar till förlossningen
» Jag har klarat av 57% av graviditeten
» Bebisen väger c:a 576 gram
» Bebisen är c:a 29,5 cm
» Stjärntecken: Väduren

©2011 Blimamma.se | Egen widget

 

 


Vecka 23

ojojoj... jag glömmer hela tiden bort när jag går in i nya veckor... Får bättra mig lite!

Vecka 23

Barnet:

Vikt: 600 gr och cirka 22 cm lång.

Huvudets diameter är mellan 50-60 mm. Lårbenet ungefär 4 cm. Hudens pigment bildas. Barnet gör andningsrörelser och lungorna bildar lungblåsor. De är fyllda med fostervatten ända fram till födseln då det pressas ut när barnets bröstkorg kläms ihop i förlossningskanalen precis i födelseögonblicket.

Mamman:

Det är mer vanligt mot graviditetens sista veckor men en del kvinnor upplever redan nu hur livmodern av och till drar ihop sig. Dessa sammandragningar ses som ett tecken på att livmodern tränar sig inför det riktiga stora förlossningsarbetet. Samtidigt förbättras också blodcirkulationen till moderkakan vilket är gynnsamt för barnet Du får lättare den här typen av sammandragningar om du varit extra aktiv, när du tränat eller efter samlag. Det är inte farligt för barnet som ligger väl skyddat inne i livmodern. Du kan fortfarande motionera men lyssna på kroppen och ta fler vilopauser om sammandragningarna är besvärande.



Bio i fredags

Hjälp vad veckan har gått fort.
Det känns som om det är torsdag fortfarande.
I fredags var jag och min sötis på bio. Vi åt middag innan och sen njöt av filmen. 
Vi såg breaking Dawn del 1. 



Vi båda har läst böckerna och har sett alla filmerna på bio. 
Det är lite mysig att följa denna serie på detta sätt.
Men vi insåg att när den sista delen kommer ut så behöver vi barnvakt! =)

Annars har det inte hänt så mycket här hemma.
Sötisen var ju förstås på sin kurs, handledarkurs så att han kan få övningsköra.
Äntligen så kan vi börja köra. som jag har längtat =)
Ska lägga ut bilder på senaste inköpet av barnkläder snart tror jag. =) Får se hur jag gör med det :P

kram

RSS 2.0