Motgångar

Nä, nu står allt stilla känner jag. Det kanske är ren och skär inbillning men det känns verkligen som att allt går emot mig/oss just nu. Orkar inte ens gå in på vad det gäller. 
Mycket går så klart att lösa men att det ska behöva vara så jäkla motigt? 
SUCK!

Ringde min chef för att kolla hur jag ska göra fram tills det att skolan börjar. Hon grattar så klart till att jag blivit antagen men ger mig sedan helt fel adress att logga in mig på för att skriva in mina kommande aktiviteter. Hur gick det till liksom?
Nu har jag fått fatt på rätt adress så klart (tack gode gud för pålitliga medarbetare) men så klart funkar inte inloggningen eller så minns jag bara heeeeelt fel lösenord. 
Att detta är knas är väl egentligen inget att haka upp sig på?! Kanske jag bara är stressad....


Vill egentligen skriva ALLT men då känns det som om att jag ömkar mig extremt mycket. 

Får väl skriva en positiv sak också så det känns lite roligare sen.
Vi röjde ju järnet här hemma. Med vi menar jag till majoriteten JAG. Det är maken väl medveten om och har hyllat min insats till skyarna här hemma. 
I alla fall, lägenheten blev så gott som kliniskt ren och välplockad. I tisdags kom fotografen som fotograferade vår lägenhet. Gissa om jag var nervös. Dels för att det kändes som om våran städning granskades in i minsta detalj och dels för att vi inte har toptip renoverat här hemma. Har kollat på hemnet hur andra lägenheter sett ut och ALLA är väääääääääldigt renoverade. 
Jag vill gå någon kurs där jag kan lära mig enkla saker som tapetsering, lägga golv, borra!, räkna ut kostnader på material och tidsåtgång. Okej, det sista är väl det enklaste men jag har ALDRIG borrat. Är väldigt rädd att det ska bli fel. 

 
Bilderna blev iaf bra (dessa i bildklumpen är mina inte fotografens). Mäklaren var imponerad och jag är nöjd. Nu kan vi pusta ut lite. 

Nya tag nästa vecka. Tar paus från allt i helgen o bara busar med knoddarna.

Nattvaka

Det byggs konstant här i Kallhäll verkar det som. Mycket ska byggas upp nu den närmaste tiden. Därför låter det konstant. Är det inte pålar som ska ner i marken så är det sprängning eller nya vägar eller ommålning av tak som låter. Det kanske låter bittert men jag får ju ingen ro att sova.
Utöver dessa ljud har lillan sovit oroligt de senaste nätterna och skrikit en del. Detta har resulterat i att lillfizen också vaknat och det i sin tur betytt att jag måste söva om barnen i omgångar.
Natten till igår kom jag i säng 02:45 tror jag. Nu har jag nattat om lillen för tredje gången och lillan sover vidare trots att hon skriker en del.
Jag tror hon börjar bli förkyld och att det rinner snor o annat och därför blir hon kinkig. Tror. Det var iaf ganska snuvigt under kvällen. Hoppas att det är snabbt övergående. Det vore ju trevligt om jag fick sova en hel natt snart :)

De är ju så söta när de sover. Söta när de är vakna med så klart men när de sover tillsammans o håller om varandra känns det väldigt fint i mammahjärtat.
Nu skrek hon till lite igen. Får hoppas att lillen inte vaknar av hennes oljud igen.
Sov gott på er.


Trampar på

Idag och igår fick jag ihop mina första kilometrar utan barn på cykeln eller i vagn. Heja heja.
Igår trampade jag och lillan till jakan, lämnade henne hos svärmor och där skulle hon prompt sova över så det fick hon :)
Efter det cyklade jag vidare så jag kunde vara med på Friskis o svettis utegympa.

Det bjöds på ett medelpass på utegympan. Helt färdig var jag och herre min Gud vad jag är svag, hahaha! Vissa muskelgrupper är starka än medan andra var helt på semester.

Efter gympan cyklade jag lite extra länge. Tänkte passa på att trampa riktigt långt men energin tog slut.

Idag har jag varit lite matt. Blev lite för mycket kanske igår. Men det är bara att bita ihop.
Mamma tjatade på mig att gå ut o cykla och någon gång ska man väl lyssna på sin mamma så jag tog mig ut på en runda.

Så himla taggad, eller inte. Men när jag nådde 7 kilometer piggnade jag till lite :) hade velat fortsätta men vattnet var slut och cykellampan låg kvar hemma.
Nya tag till i morgon :)


Förbereder

Imorgon fyller lillfizen ett år. Det har varit ett långt men ändå snabbt år. Jag hinner verkligen inte med.
Vi förbereder oss för kalas här hemma. Börjat städa å så. Men jag har lite svårt att hålla mig till en grej i vanlig ordning så idag har jag pysslat lite och "bakat" lite.

Börjar väl med bakningen.
Vi ska bjuda på brunch och fika. Så jag har gjort müsli, typ.

Jag hittade ett enkelt recept som jag hoppas smakar bra. Ska så klart testa snarast möjligt.

Sen har jag pysslat lite. Köpt hem guldfärgad tejp med fjärilar som mönster. Det har jag tejpat på kanterna på trappStegen till lillans säng.

Först såg det ut så här. Vitt och tomt.

Så här fin är tejpen. Jag hoppas att det håller bra. Annars får jag pensla på ett varv med limlack.

Så här ser det ut nu. Inte så superstor skillnad egentligen men ändå en kul detalj som skiljer hennes säng från alla andra som har en likadan :)
Får se sen om lillan blir lika nöjd som mig.
Nu ska jag städa lite. Tjoflöjt så länge.


Antagen

Idag fick man veta om man kommit in på det man sökt till på högskola eller universitet. Enligt hemsidan skulle svaren komma ut på eftermiddagen men jag loggade in mig på förmiddagen för att kolla läget.
Då såg jag en grön text där det står ANTAGEN. Hurra.
Men nu har vi en månad på oss att fixa allt som behöver fixas. Det löser sig alltid :)

På kvällen idag tog jag och lillan en cykeltur. Hon hade behövt sova innan men det var stört omöjligt att söva henne. Så vi cyklade.

Det vart en ok runda ändå. Lillan pep om exakt allt hela vägen, något tröttsamt.

Ser ni tröttmössan där bak?
Först pep hon om att hon inte ville cykla, men hon ville heller inte vara hemma. Sen pep hon om att jag var för långsam. Å sen var hon hungrig, sen blåste det för mycket, sen var det för många insekter, sen lät cykeln för mycket, sen frös hon, hahahaha. Peps om många saker till däremellan, haha. Var bara att bita ihop.
Imorgon är hon utlånad så jag kan cykla på lite. Måste pinna på de sista milen.


Strömavbrott

Nu är det strömavbrott för andra gången denna kvällen.
Första började strax efter 22 och höll i sig i en timma. Nu är det dags igen tydligen. Å jag måste vänta ut avbrottet så jag kan stänga av tvn som var på innan strömmen gick.

Fördelen med strömavbrott är att mysfaktorn höjs till tusen.
Lillan var lite rädd men tyckte att det var lite spännande ändå. När hon fick välja vilka ljus som skulle tändas blev det kul och när hon fick borsta tänderna med mig i mörkret var det spännande, haha.

Vi tog en kvällstur på cykeln lillan och jag.
Nu är vi hemma igen och har tyvärr inte cykelvagnen här. Hade nog behövt den så jag lättare skulle bli klar med min klassiker.

Det blev en bra runda. Cyklade till svärmor fram å tillbaka. Hade tänkt att ta Strandvägen också men då pep lillan om att hon frös om sina händer. Bara att trampa hemåt då :)

Så här ser det ut nu. Jag har en bit kvar att cykla men jag tror att det kommer att gå bra. Med lite jäklar anamma och envishet så kommer jag att komma i mål i god tid :)


Kvällsdopp

Här rullar dagarna på. Rullar i dubbel bemärkelse så klart då jag cyklar hela dagarna.
Lillans simskola hade avslutning idag. Hon har tappert kämpat sig igenom alla simlektionerna och lärt sig massor.

Lillfizen har badat massor han med och har lärt sig att doppa huvudet utan att få kallsupar.
Utöver det håller han på att lära sig att gå, han tar något steg här och där och häromdagen tog han tre steg på raken utan att ramla ihop. Heja heja,

Syrran å jag å några tjejer till ska simma Vansbro på söndag. Alltså den som är 1000 meter inte det stora loppet. Därför har jag och lillasyster övat på att bada och simma i "kallt" vatten. Vi åkte till ett av baden här i Västerås och tog oss ett dopp.

Ser ni den lilla pricken ute i vattnet strax nedanför min högra armbåge? Det är min lillasyster som är i plurret :)

Ja, självklart cyklade vi dit, jag och barnen.

På vägen hem från badet stannade vi och tittade lite på alla raggarbilarna som är i stan då det är power meet :)

Jag var imponerad över att knoddarna höll sig vakna hela cykelfärden hem. I normala fall ser det ut så här:

Mina sötnosar <3


Cityfestivalen

Har cyklat runt halva Västerås idag känns det som. Först till vallby och sen därifrån till city via syrrans område.
Stannade o plockade smultron längs vägen och blåbär som blivit klara.

Det är nu cityfestivalen i stan och vi åkte dit för att spana in läget.

En mil fick jag ihop innan vi kom till stan. Idag var jag inte lika trött efter den där milen som jag var för någon vecka sen. Cyklandet ger resultat.

Väl på stan fiskade lillan fiskdamm, jag hoppade hopprep i välgörande syfte, lillan åkte karusell och vi tittade på cirkus.

Lillan var så himla nöjd över att få åka karusell.

Lagom till att lillebror och svägerskan kom ner till stan kom även världens åskskur. Det forsade rätt friskt från himlen. Barnen satt väl skyddade i cykelvagnen men jag fick söka skydd för att inte bli dyblöt.

Till slut slutade det regna och vi kunde strosa vidare på marknaden.

Jag spelade i en klo-maskin eller vad det nu heter tre gånger och vann alla tre gångerna. Lillan vart så lycklig när hon stod med de tre gosedjuren att hon inte visste vad mer hon skulle göra än att garva helt hysteriskt.

Lillan valde en bilballong idag, en blixten mcqueen. Den har lillen fått leka massor med. Ballongen köptes innan vi vann gosedjuren och jag tror gosedjuren "slog" ballongens nöjesvärde. Båda barnen nöjda och glada.

Eftersom att lillfizen somnade tvärs över hela vagnen fick lillan och jag promenera en bra bit hemåt. Men när han vaknade igen kunde jag spänna fast dem igen och sen cykla den sista biten hemåt.
Gissa om jag var trött sen :) cyklade hemifrån innan 12 och var hemma 19. Heja oss :)


RSS 2.0