Sova bör man...

...annars dör man. Eller så.


Jag tyckte jag var så duktig som efter läsningen för lillan drog fram datorn för att plugga och för att fixa med lite inför loppisen. Tyckte att jag var ännu duktigare som läste ett kapitel i en av böckerna och sedan gick för att lägga mig i sängen. 
Lade mig alldeles för sent för en medelsvensson säkert men mycket tidigare än vad jag brukar komma i säng. Ligger och halvslumrar när det börjar hostas i barnens rum. Suck. Så klart de ska få hosta om de behöver, men varken de eller jag får den sömn som behövs. 
Idag var det lillfizens tur att hosta. Sprang snabbt dit med mediciner å öppnade fönster så att det inte ska eskalera till något värre. 
Ja, alltså, jag sprang inte dit vid första hostan som det kanske lät som vid min beskrivning utan jag avvaktade tills det börjar låta ansträngande och gnälligt för lillen. Men ändå inte vänta så länge att han hinner vakna av ansträngningen. 

Så nu får jag fint vänta en stund så jag kan stänga fönstret innan det är dags att sussa för min del. Yey :) 

Fördelen är väl att jag hann skriva detta, haha. 

Kan väl passa på att visa de bilder som jag och lillan målade ikväll. 


Så kul att rita med henne nu. Hon ritar och berättar om sin tecknin samtidigt och har alltid någon rolig bakgrundshistoria till alla figurer. 

Men, när slutade hon rita huvudfotingar? Ibland går det för fort i svängarna :/ 

Efter vi ritat färdigt lästes nattsaga och sen somnade hon fint i soffan. 
Vet ni att hon skrivit en egen berättelse? Eller hon pratade och en lärare på förskolan skrev. Så idag skrev jag in den i datorn så den är sparad. Himla kul att hon tänker så fritt i sina historier och de är så typiskt henne, spretiga och roliga. Kanske ni kan få läsa den någon gång. Måste fråga henne först så klart :) 

Nä, nu ska jag stänga fönstret så jag kan sova själv sen. Nattinatt 


Busungarna

Tror ni jag blev klar med skåpen idag då? Jag bytte ju handtagen på de flesta igår. 


Jodå, jag blev klar. 
Lillan hostade i en timma i natt, sprang upp flera gånger, gav medicin, vatten och vyssade. Till slut gav det med sig och vi båda kunde somna om. 

Idag var jag dundertrött efter nattens ärende i barnens rum. 
Och när jag är dundertrött får jag antingen tokryck eller är helt utslagen. Idag blev det tokryck. 

Vi åt frukost efter en mysstund i vår säng. (Maken ej hemma då han varit på resa med jobbet). När barnen åt det sista på sina mackor passade jag på att fixa med disken, sen göra de sista handtagen och under tiden handtagen blev gjorda stod barnen och rengjorde Lillens stol som var mer grå/svart än vit. Nu är stolen vit igen. 
Där efter sattes en maskin tvätt igång och så klädde vi på oss för att gå ut till sopsorteringen. Hade med mig fyra påsar med skrot som skulle källsorteras. En påse var full med bara plast så den fick lillan sköta. Hon och lillen samarbetade och tömde påsen i rätt container. Glömde mobilen inne så jag kunde inte ta kort på dem tyvärr :/

Väl inne igen var det dags att tömma och fylla på diskmaskinen igen samt hänga tvätt och fylla på med nytt som kördes igång. 

Därefter gick energin nedåt. 
Lagade mat, åt fruktsallad med mera.

På kvällen har lillan haft sin simskola. Urkul tycker jag och hon var väldigt taggad hon med :)

Nu ska jag sova och ladda inför kommande vecka :) 
God natt 

Före, vita handtag, efter, svarta handtag

Lek på morgonkvisten. Notera gärna lillemans tröja som jag i min trötta dimma satte på bakochfram.


Varje gång vi åker hiss ska de sitta på golvet längst in, haha. Knasiga busungar. 


Gott

Ätit gott denna vecka, har haft fokus på goda sallader. Denna sallad åts i veckan. Den bestod av:

Grönkål
Alfagroddar
Avokado
Paprika 
Purjolök
Gurka 
Tomat
Pepperinisalami
Så himla god.
Just denna hade jag även en apelsin till också.


Idag till lunch vart det pasta från igår samt en sallad med: 

Grönkål
Purjolök
Alfagroddar
Gurka
Apelsin

Mumsigt, så gott med apelsinen i salladen. 

Till efterrätt blev det fruktsallad bestående av:
Vattenmelon
Honungsmelon
Vindruvor
Apelsin
Banan
Så himla gott det med :) 
Hade sällskap av mamma när efterrätten intogs :)

Igår kväll promenerade vi över till päronen och fikade chokladsemla. Supergott verkligen, men nästa gång tar jag nog vaniljkräm istället för nutella. Hu för nutella ;) 


Får se vad för gott som jag ska tillaga till kvällen då :)


Byte av handtag

Jag fick tummen ur idag. Skulle egentligen bara prova och se om jag faktiskt kunde eller inte. Men jag har bytt handtag på skåpsluckorna i köket idag. Inte alla, har fyra kvar men de får jag väl ta imorgon istället. Tiden rann iväg lite idag. Jag hade trevligt sällskap av syster och systerdotter samt lillebror, ja och så barnen så klart.

Så här har de sett ut hittills. Vita å stora. Inget fel på dem egentligen bara det att vi ville ha någon form av förändring i köket och byte av handtag verkade vara den simplaste förändringen.

Nu ser det ut så här.

Dessa luckor var värst. Jag fick nog några hundra gråa hår till på grund av dessa. De tillhörande skruvarna till handtagen var för små för dessa luckor. Så jag sprang till verktygslådan och hittade andra som passade bättre. 
Fick ett mindre utbrott på de för små skruvarna. Men när jag kommit på knepet kändes det mycket bättre. 

Bara resten kvar sen...


2017

innan nyår eller på självaste nyårsdagen skrev jag ett långt och fint inlägg om vad som kommer att ske detta år. När jag klickade på uppdatera eller vad det nu står så hakade allt upp sig och mitt långa fina inlägg försvann. Man kan ju säga att jag lackade ur på telefonen lite. På sista tiden har den bråkat extremt mycket.

Nytt år nu och nya förutsättningar. 
Jag och maken fyller 30!! i sommar. 
Storebror ska äntligen gifta sig! 
Något mer hade jag rabblat upp i det raderade inlägget men det minns jag inte nu.

I år vill jag vara mer effektiv. Jag är extremt seg på att göra saker ibland. Till exempel en sådan simpel grej att sätta upp en "ingen reklam tack"-skylt tog bara 3 månader. Idag kom den äntligen upp på dörren. 
En Annan sak som förmodligen kommer ta tid är utbytet av alla handtag här hemma. De är inköpta men ligger kvar i påsen än :/ ska se till att få eld i baken någon dag. 

Uppackningen går långsamt men säkert framåt. Barnens rum, hallen och köket är tomma på kartonger. Bara en kvar i sovrummet (vårat) och sen de som står i vardagsrummet kvar. 
Det är något som jag också vill bli mer effektiv med. 
Min studiehörna är nästan helt klar. Är väldigt nöjd med den nu iaf :)

Se så tjusigt det är. 

Jag är
Mäkta nöjd med att jag satte upp anslagstavlan helt själv :) men jag lär inte vara lika nöjd när den faller i golvet igen (om den nu gör det), haha. 


Julen är undanstuvad. Nu är det bara att kånka ner lådan i källaren. 

Jag har en ide om att barnen ska få ha sitt bord med stolar i vardagsrummet. Tror det kan bli riktigt bra. Men vi testar ett tag och bestämmer sen. De är ju väldigt mobila om inte annat :) 


Men så ser det ut just nu. Tavlor är på väggarna, det börjar verkligen kännas som vårat hem. 

Hoppas att 2017 blir ett bra år :)


RSS 2.0