Valborg

Vilken bra dag vi har haft idag. Vaknade i vanlig tid men lillan hade fått ledigt från förskolan idag för vi skulle åka med tvillingarna till leklandet i barkarby.

Vi åkte buss dit och tjejerna tjattrade hela vägen fulla av förväntan.


Det var fullt ös där inne på leklandet. Det har åkts rutschkanor och cyklats en hel del :)

De fick leka av sig ordentligt och sen promenerade vi till Ikea för en lunch :) 

Därefter åkte vi hem igen. Lillan somnade i vagnen.


Helt däckad från Ikea och hela vägen hem. 

På kvällen åkte vi för att titta på en brasa. Mötte tvillingarna där då med :) grymt kul. 



Mycket folk men det var så trevligt så :)
Nu är jag trött som tusan, ska njuta av min glass som maken har köpt :)

Regn

Regnet det bara öser ner, tralalalalalalalala. Något sådant. Det var ett intro på en tv-serie som gick sådär. Någon som minns vilken? Rätt svar presenteras imorgon om inte annat :)

Anledningen till varför jag skriver om regn är förstås att det regnade idag. Lillan blev överlycklig och bestämde att hon skulle GÅ till förskolan. Det har inte hänt förut. Inte att hon vill gå frivilligt i alla fall. 



Paraplyet är viktigt när det regnar. Det hänger högt upp så att lillan inte ska nå. Men jag har lovat dyrt och heligt att hon ska få ha paraply när det regnar. Så när vi såg genom fönstret att regnet öste ner stod lillan och hoppade jämfota av glädje och skrek "där är mitt paraply, det måste jag ha". 



Hon var så himla glad :)
Tog med hennes nya regnvantar som jag köpte på Ullared också. Det var tur det för de skulle ut på äventyr med förskolan.

Vecka 31

Tänkte först inte skriva något idag men så kom jag på att jag går in i ny vecka idag igen så då kan jag iaf skriva några få rader om det.


Denna vecka är det vecka 31. Jag tror bebisen är färdig egentligen och ska bara gotta på sig lite så den inte är så spinkig. Typ så.


Mer än tre fjärdedelar har passerat och det är mindre än 70 dagar kvar. Hurra för det.

Härom dagen kände jag inte av knodden som jag brukar. Gick och hispade upp mig och övervägde att ringa förlossningen som man ska. Men på kvällen när jag kom hem efter en lång dag på jobbet så var det fullt ös medvetslös inne i magen igen. Inte kul när man inte känner bebisen som vanligt. 
Men men, det var det den gången. 

Bara nio veckor kvar till bf. Snart kanske jag ska ha en tävling. En sån där gissatävling, ni vet, gissa datum för när knodden kommer ut. Men tar det närmare sen då :) 

Honungsmelon

Nu är det tredje dagen i rad jag äter honungsmelon. Eller är det bara andra?! Jag vet inte... Gott som tusan är det iaf. 


Den melonen jag skar upp idag har smakat himmelskt. Vill bara sitta och muffla i mig hela melonen men tvingar mig själv att ta lite pauser i mufflandet. Måste ju spara lite på det goda.

Var till ica maxi idag på kvällen för att köpa lite smått till kylskåpet. Tänkte köpa en ny honungsmelon men tänkte att jag tröttnar väl om jag köper en till. Köpte lite jordgubbar och vindruvor istället. Gott gott gott. 
Ska äta de sista bitarna av melonen nu när jag klickat på publicera.

Men tänkte passa på att skriva några rader om lillan också.
Jag hade tänkt ut något förut som jag skulle skriva om men så fort jag drar fram datorn så glömmer jag. 


Lillan njuter av amningskudden hon med. Jag brukar ligga precis likadant på den. Jag är glad att hon också kan nyttja kudden lite. Ibland blir det lite mycket, "nej den där grejen är inte till dig, den är till bebisen". Så därför är jag glad att hon uppskattar kudden nu fastän jag sa från början att den var till knodden.

Lillan har börjat få sina fräknar nu. Det syns runt ögonen och lite grann på näsan. Lilla skruttan, så himla fint med fräknar!  

Snart så

Snart så kommer maken hem. Ska bli härligt med sovsällskap.

Snart så är det min tur att få bebis. 
Idag fick en vän sin bebis. Gissa om jag är avis. Jag är så glad för hennes skull. Ska bli kul att få se den lille sen. 

Snart så är det Valborg. Hur ser era valborgsplaner ut?




Tröttis

Jag känner mig verkligen supertrött fastän jag har sovit oavbrutet hela natten. Vaknade strax efter 7 i vanlig ordning eftersom att det är då lillan brukar komma in och förkunna att hon har bajsat. Men ingen lillskrutta och ingen snarkande make heller. Jag däremot var extremt kissnödig. Det gjorde ont i magen och ryggen och underlivet av trycket. Lite läskigt hur smärtsamt det faktiskt var. 


Så här pigg var maken härom kvällen och ungefär så känner jag mig nu också. 
Ska vänta in diskmaskinen och sen skutta i säng :)

Sovmorgon

Jag hade sovmorgon idag. Självklart försov jag mig. Inte lätt att motivera sig att kliva upp när jag inte har någon att kliva upp till. 


Igår kväll stannade jag hos svärmor ett tag och tog sedan tåget hem. 


Mumsade i mig jordgubbar i lite grädde.


Stoppade även i mig lite honungsmelon. Mumsigt värre. 

Sitter nu på bussen till jobbet. Tantan ville att jag skulle komma senare än vanligt. Detta var lite senare än vad jag hade tänkt iaf. 
En jäkla idiot sitter och sprutar på sig parfym på bussen. Höll på att få en riktig allergisk attack. Förstår inte hur folk tänker?! 

Miljöveckan

Denna vecka har lillans förskola haft miljövecka. De har pratat extra mycket om miljö och ökat medvetenheten om vår miljö. Alla barnen har fått hjälpa till att städa gården och ta bort allt skräp. 

I onsdags var det föräldrafika på förskolan och tipsrunda.


Alla frågor handlade om djur och natur. 
Lillan var duktig och kunde svara på allt nästan. Hon fick 12/14 rätt. 

Sen fick alla barnen plantera en varsin planta. De fick välja mellan tomatplanta och solrosplanta. 


De hade fått göra en egen kruka att plantera i. Lillan valde att plantera en tomatplanta. Får se hur den tar sig sen :)

Hjälpreda

Maten som gjordes under dagen var riktigt god och uppskattades av två av tre i detta hushåll. Den tredje och även den minsta av oss åt mest bröd.


Den vart inte riktigt så som jag ville ha den men jag antar att riktigt vin i maten gör större skillnad än vad jag vill erkänna. 

Vi hade en liten shoppingrunda idag. Först åkte vi till viksjö och köpte ett foglossningsbälte till mig. Sen till Jula på barkarby för att köpa en ny cykellampa eftersom att min förre blev stulen. Sist åkte vi till Ica maxi för att handla lite nödvändigheter till hemmet. 

Innan shoppingrundan ville lillan hjälpa mig att dammsuga lite. Hon hade med sig halva sandlådan hem och jag ville få bort gruset.


Hon kämpade på ett bra tag med dammsugaren.


Kul att hon vågar fastän den har skrämt henne så många gånger. Min lilla hjälpreda :)

Snabba ryck

Nu ligger jag i sängen för att vila. Hade egentligen velat sova hela natten och länge på morgonen men lillan kom in och väckte mig eftersom att det är morgon. Kvart över sju stod hon vid sängen och drog i mig. Försökte locka ner henne i min säng och sova vidare men då tittade hon argt på mig och sa "men jag har ju bajsat mamma". Jahopp, bara att bliva upp och byta blöjan då :)

Lämnade på förskolan sen satte jag igång lite här hemma. Diskmaskinen tömdes och fylldes. Tvättmaskinen är fylld och igång. Ja, diskmaskinen är igång nu med. 
Lagade mat, en gryta som ska stå och puttra i evigheter. Eller ja, egentligen bara i en och en halv timma men det tror jag inte på. Vi kör minst tre eller fyra timmar för säkerhetens skull. Vill ha den riktigt mör och god.

Har fyllt i ansökan om föräldrapenning för knodden och för lillan. Och jag har fyllt i ansökan om semester på jobbet samt om föräldraledighet. 
Har dessutom pratat med försäkringskassan om ditten och datten. Så nu borde jag vara klar för en stunds vila. Borde är ledordet. När jag började skriva var jag fortfarande uppe i varv och tänkte att det går inte att vila men nu börjar ögonlocken att bli tunga. Ska bara lite snabbt kolla till grytan och sen kasta mig ner under täcket en liten stund. 


Mums. Det luktar gott!

Tv-program

Bah, jag blir arg. Tittade på SVTs program om tonårsmammor i Finland. En mamma skulle fylla 18 så då lämnade hon sin son till nattis (förskola som tar hand om barnen på natten) endast för att hon skulle kunna festa. 
Det kändes som helt fel prioriteringar. Hon hade god kontakt med sin mamma verkar det som så varför kunde inte mamman passa barnet? Och varför supa till så mycket att man spyr som en galning hela vägen till förskolan? 

Nej det irriterade mig väldigt mycket att hon lämnade barnet till nattis bara för att kunna supa. Snacka om att nyttja förskolan på fel sätt. Får man säga så? Jag vart helt bestört. Kanske är löjligt att ens bry sig än mindre att skriva ett slarvigt och upprört inlägg om det men jag kunde inte låta bli. 
Ni borde kolla på det där avsnittet om det finns på svtplay så får ni se om ni blir lika irriterade eller om det bara är jag som är känslig :P

Vår



Nu är det väl ändå vår på riktigt?! Eller blir det snö nu bara för att jag skrev så där? 
Vi cyklade hem från förskolan och hämtade ut kritorna så lillan kunde leka och rita i solen. 


Några streck vart det och väldigt smutsig blev hon.
Maken kom ut och höll oss sällskap i solen en liten stund och sen gick vi in alla tre tillsammans. 

Jag lagade mat och röjde i köket. Maken och lillan soelade spel.


En variant av Fia med knuff men för barn. Istället för att räkna prickar på Tärning är det färgpluppar man ska ha koll på. Lillan älskar den men har en liten tendens till att fuska. Knasungen ;)

Vecka 30

Den senaste veckan gick jättesnabbt. Mycket har hänt och tiden har knappt räckt till. 


Mindre än 80 dagar kvar till beräknad förlossning. Bebisen kommer att födas i kräftans stjärntecken precis som mig. 


Statistiken tickar på. Jag antar att jag gått in i åttonde månaden. Gravid lääääänge nu. För mig som vetat längst av alla att jag var gravid så känns det som om jag har varit gravid vääääääääldigt länge. 
Men snart så är lilla knodden här. 



Ny hjälm

Lillan fick en ny cykelhjälm av mig. Köpte den på Ullared för 99 kr. Jag vet att det finns barnhjälmar till ungefär samma pris hör hemma med men jag kunde inte låta bli att köpa den när jag såg motivet.


En röd bamsehjälm. Det fanns en svart med men jag tyckte att den röda skulle bli bra och det tyckte maken med. Han var ju inte med till Ullared men jag skickade bilder till honom via Facebook. Lillan blev så glad att hon stod och skuttade upp och ner och skrek hurra hurra hurra. 
Hon hade ju redan en hjälm men det spelade ingen roll hur många vaddar jag stoppade i den eller hur hårt jag spände remmarna, den glappade ändå. Hjälmen är för stor för hennes lilla huvud. 
Bamsehjälmen har dessutom ett grönt spänne vilket verkar vara standard bland hjälmar för små barn nu för tiden. 

Lillan skulle åka sparkcykel till förskolan idag och det är klart att hon får det om hon vill. 

Nya hjälmen på och nya täckbyxorna på också. 
Det gick bra att sparka i ca 100 meter sen fick jag bära sparken resten av vägen till förskolan. Får se hur hemvägen blir sen. 

Tummen ur

Oj vad jag har ont i kroppen idag. Att åka bil i hundra mil är väl inte att rekommendera i tredje trimestern. Men det var det värt. Maken ska få se mina köp när vi är hemma igen. Jag har jobbat idag och nu sitter jag och väntar på att få gå in till min barnmorska. Har tid 16:30. 
Ska nog prata lite om smärtan i kroppen. Det är inte bara ryggen som värker utan hela höftregionen smärtar. Jag vet att det beror på att jag suttit för mycket och så men jag kan få ont så här av rörelse också. Att hitta balans och röra sig lagom mycket är inte det lättaste. 

Men men. Tantan skickade iväg mig lite tidigare idag. Hon ville ha egentid och det gjorde mig inget. Jag fick tummen ur och fixade ett stort måste, det vill säga nya skor. Såg att det kommit en ny butik i Jakobsbergs centrum så jag gick in av nyfikenhet och det var nog bra.


Dessa skor fann jag. Provade ett annat par med men dessa var alldeles för sköna för att inte vilja köpa. 
Nu är det bara att hålla tummarna för att det inte är skitkvalite. Mina nuvarande skor köpte jag ju förra sommaren men de är paj sen ett halvår tillbaka. Överväger att ringa och klaga men jag orkar inte. Ecco brukar ha bra skor men jag kanske hade otur med detta paret. 
Eller så minns jag fel och så är de två år gamla. Hoppas på det sista.

Sen efter skoshoppingen gick jag till hemmakväll butiken i Jakobsberg för de har den nya chokladkakan. 


Jag hade noll koll på vad den skulle smaka men hade ändå väldigt låga förväntningar. Jelly låter inte så gott i mina öron men jag känner att jag måste prova ändå. 
Det är tur att jag provade för den var riktigt mumsig. Det smakade gott av chokladen och innehållet var det absolut inget fel på. När chokladen hade smält i munnen var det som om innehållet knastrade och puffade lite precis som något annat godis man åt när man var yngre. Mums! Prova den om ni har möjlighet. 



Ullared

Vi gick mot Ullared och det stora varuhuset halv åtta i morse. Vi var inte först i kön men väldigt långt framme. 


Jag tog det obligatoriska vagnkortet så att jag ska veta nummer på vagnen.


Min följetong hela shoppingrundan :)

Vi shoppade till strax efter nio. Därefter åt vi lite frukost.


Pannkakor på Ullared börjar bli en tradition för mig :)
20 kr för tre pannkakor plus dricka är inte illa pinkat. 


Efter en kort stund såg min vagn ut så här. Men det höll inte i sig länge. Jag tror jag spårade ur lite (mycket) och gick helt bananas.


Här är min vagn. Behöver jag ens nämna att jag spräckte min budget? Inte med lite heller :( men jag shoppade ju lite till andra med så några få slantar kommer jag att få tillbaka. 

Mamma var lite värre än mig. Kolla hennes vagn.


Stooooora saker som skulle inhandlas. Detta var bara två av vagnarna. Lillasyster och svägerskan hade en vagn också. Tre fulla vagnar skulle in i bilens utrymme.


Före packningen.


Efter packningen :)
Allt fick plats trots en stor jäkla klotgrill.


Man ser absolut inget ut i backspegeln.


Ja. Det är välplacerat och rätt kompakt packat.


En påse och två plaststolar för barn samt fyra plantor fick stå mellan sittplatserna i bak. Det blir kanoners detta. 
Ska bara ta oss hemåt nu då. 
Men ser nu i skrivande stund att lillasyster varit inne en vända till och shoppat lite mer, haha. Jaja. Inte bara hon som shoppat lite till verkar det som.  

Bilresa

Dagen har gått i ett. Började med familjegympa med lillan. Träffade en vän som jag inte sett på länge och blev väldigt glad över det :) 
Efter gympan åkte vi hem till päronen och kastade i oss mat och jag skuttade in i duschen. 
Lillan åkte till landet med morfar och jag och mamma åkte för att hämta upp lillasyster och svägerskan. 
Vi skulle fara mot Ullared :)


Taggade och redo. 
Jag sa till en vän att vi skulle åka non-stop till Ullared. Det gick väl sisådär. Första kisspausen var i Laxå. Den andra i skara och den tredje i Lerum eller vad det nu hette. Sen en fjärde gång i Varberg. Kan säga att jag faktiskt var oskyldig till alla stoppen. Men jag passade på att kissa när vi ändå stannade. Får inte vara dum, haha. 

Vi kom fram till slut och bor på hotellet här i Ullared. 


Superfräsht. 

Vi har ett fyrabäddsrum som är ganska stort och rymligt.


Mamma sover närmast gardinen och jag bredvid henne. Lillasyster underst i våningssängen och svägerskan överst.


Tv:n är igång :)



En liten köksdel.


Syrran var nöjd med badrummet. Utskönt med golvvärme :) 


Ett stort och ljust rum och jag är så nöjd över att vi är framme. Har ätit middag och handlat frukt och annat kolijox. Ligger och laddar inför morgondagen.


Lite roliga skyltar att hänga på dörren. 

Får se hur morgondagen blir :)

Sparkcykel

Först var jag, lillan, lillasyster och kaptenen på vallby friluftsmuseum och sprang runt. Eller ja, lillan sprang mest med kaptenen. Vi lekte en del kurragömma med.


Helt klart det roligast gömstället på hela bygden idag. 
Fåren hade urgulliga lamm men annars var det inte så mycket kul att titta på. Att det blåste som besatt gjorde inte saken bättre. Vi var där i lite mer än en timma ändå och det var skönt att vara ute.

Åkte hem till mormor och morfar sen. Där fikade vi och lillan lekte kurragömma med kaptenen och moster (min syster). Vi stannade ganska längs. Stackars mormor och morfar måste ha varit helt slutpumpade efter besöket. 

Min morbror kom dit och lämnade av en present till lillan eftersom att hon fyllt år. Hon fick en sparkcykel. Den åkte hon omkring på ganska mycket. Hon fick så klart prova den utomhus med :)


Ja hon ska egentligen ha en hjälm på huvudet men det kommer sen.


Hej vad det går. 
Vet inte om det är rätt eller fel men hon lutar sig bakåt rätt mycket när hon sparkar sig framåt. Hon typ styr med rumpan på något vis. Det ser i alla fall mycket komiskt ut :) 

resa med barn

Hej och hå. Åkte idag till Västerås med lilla illbattingen. 
Först tog vi en promenad till pendeln i Kallhäll och åkte därifrån till Stockholm centralstation.


Lillan bar sin egen väska och var så nöjd så.


På tåget skulle hon först inte sitta. Utan hon skulle ligga ner. Gick bra i en minut sen tröttnade hon på det. 

Väl framme på centralen hämtade vi ut våra biljetter och sen gick till Pressbyrån . Tydligen är det kampanj på glass så all GB-glass är det halva priset på. Därför köpte vi oss en varsin till det hiskeliga priset av 17 kr. 


Min glass.


Den smakade helt okej men jag tror att den hade varit ännu godare med vit choklad runt om glassen.


Lillan åt en GB-sandwich. Kladdigt men ack så gott :)


Vi roade oss med glass och titta efter hästar längs vägen men efter en liten stund blev lillan extra mysig och hängde på mig och sen somnade. Något trött efter den tidiga morgonen. Hon gick upp 06:40. Vilket är alldeles för tidigt i mina mått mätta. Inte konstigt att hon blev trött på tåget. Hon somnade strax innan Enköping och sussade på tills jag klädde på henne för att vi skulle gå av i Västerås.

För mig är det ganska enkelt att resa med lillan. Idag extra enkelt eftersom att hon somnade. 
Glassen var inte planerad utan bara en bonus. Vi hade med oss dricka och riskakor och ritpapper och kritor och en bok och Rävis och annat kolijox. Det går att underhålla på tåget :) en timma är inte omöjligt att åka tåg med en treåring iaf :)

Babybox - lloyds apotek

Hämtade ju ut två babyboxar idag. Den andra från Lloyd apotek som finns i jakans centrum. 
Jag visste inte att man kunde få båda, trodde att det var att hämta ut på ena eller andra stället som gällde. Men tjejen i kassan på babyproffsen sa åt mig att hämta ut på Apoteket med så då gjorde jag väl det då :)


En superfin låda :)

Innehållet var så mycket roligare än den från babyproffsen. 


En liten flaska babyolja.


Tandkräm och tandborste till de allra minsta.


En till napp. Denna från mam.


Amningsinlägg. Sånt går alltid åt.


En pytteliten tub med ekologisk tvål och bröstvårtskräm.


Nagellack och snorpapper. Eller pappersnäsdukar som det egentligen heter. Dessa två fick lillan. 


Hur kul som helst med Mumin på förpackningen. 


Vi testade nagellacket på en gång jag och lillan. Blev väldigt rosa men fint ändå :)

Denna låda var jag väldigt nöjd med. Helt klart en positiv överraskning :)

Babyboxen

För ett bra tag sen klickade jag i att jag ville ha babyboxen som man får från babyboxen.se. 
Trodde ett tag att jag aldrig skulle komma iväg och plocka upp den men idag blev det gjort. Cyklade över till babyproffsen medan tantan låg i sängen och vilade lite. Jag visste att innehållet var dåligt men inte att det skulle vara sååå dåligt.


Förra gången innehöll den iaf lite rabattkuponger eller dylikt men inte denna gång. Nu var det pyttelite reklam om skit och några grejor. 


Detta var det bästa i den boxen iaf. En blöja i storlek ett och ett litet paket med våtservetter samt en rabattkupong på ett paket blöjor. Den enda rabattkupongen i hela lådan.
  
I övrigt var det en haklapp från trygg och hansa, en napp, ett provexemplar av bröstvårtskräm och någon fiberduk man ska ha i tvätten för att färgerna inte ska blandas. Det var allt. 
En stor Box som kan lura vem som helst att tro att det är mycket innehåll.  
Men men, nu är den hämtad. 
Har hunnit med att hämta ut en till men den tänkte jag presentera senare när jag kommit hem från jobbet :) 

Vecka 29

Det börjar närma sig slutet av graviditeten. Jag har gått in i sista trimestern och i vecka 29.


Natten till idag kändes det helt plötsligt väldigt tungt när jag skulle vända mig. Jag har inte känt så alls hittills men det var verkligen ett projekt varje gång jag ville snurra runt lite i sängen.


Nu har mer än 70% av graviditeten gått. Denna bild togs igår eller så. 


Bulan växer och blir större. 


Hel jag växer känns det som. 

På måndag ska jag tillbaka till min bm. Innan dess måste jag väga mig. Det ser jag inte alls fram emot. Vägningen alltså, inte själva besöket. 
Jag äter inte för två men det bara känns som att något har hänt på vågen. 
Mitt ansikte har börjat bli runt igen, inte alls så smalt som det var i början av graviditeten. Ska ta jämförelsebild senare. Nu måste jag cykla till jobbet. Tjohej.

Yey

Yey så glad jag är nu på kvällen :)

Idag vaknade jag av ett klick och ett starkt ljussken. Lillan stod och lyste mig rakt i nyllet med sin ficklampa.


Ett udda sätt att vakna på för min del iaf. 

Vi åt frukost tillsammans och sen cyklade hon till förskolan. Jag åkte sen till jakan för att hämta min cykel och tanken var att jag skulle cykla till Ikea och Ica maxi sen men min cykel är inte på humör längre verkar det som. Måste lämna in den på service. Ettans växel funkar inte alla gånger. Mycket frustrerad vart jag och arg för att mina planer gick i kras.

Men jag cyklade till centrumet i jakan och handlade det nödvändigaste och hämtade ut medicin till lillan. 
Sen hem och sova en stund. Mycket viktigt för mig :) 

När jag vaknade for jag till centrumet här i Kallhäll för att posta min naturkunskapsbok som jag har sålt.


Hej då boken. Det kändes bra att bli av med den plus att få in en liten slant på kontot. 
Nu är det bara resten kvar som ska säljas så är jag nöjd 😋 har en liten hög och liten lista på det jag vill göra mig av med. Får se hur det går med det. 

På kvällen så kom maken hem i vanlig ordning från jobbet, han hämtade sommardäcken och åkte iväg och fick dem bytta. Sen vet ni, sen plockade vi med oss de gamla däcken tillhörande Volvon vi hade och for till återbruket, eller ja återvinnings centralen som det heter här. Nu är de där däcken ett minne blott och vi har ett uns mer utrymme i källaren. Maken var smart och tog med annat skit som skulle kastas i samma veva. Heja heja. Jag är meganöjd! 

Middag blev det på Ikea. Lillan var också meganöjd :)

En bra dag ändå :) 
Maken kanske inte är supernöjd eftersom att han fick sköta allt kånkande på däck och så. Lär nog kännas i kroppen imorgon. Men jag tror han är lite nöjd över att vara klar med däck på ett bra tag :)

Familjeaktivitet

Hur gör man en regnig och blåsig dag i april när barnet behöver aktiveras? Jo man klipper håret på maken.
Skansen kan gå och hänga sig, hårklippning är den bästa aktiviteten. Nä då, inte riktigt så men nästan.

Maken var väldigt långhårig.


Ser ni den spretiga frillan? Den är ett minne blott nu (tills hans hår växt till sig igen). Hans hår växer som ogräs.


Så dagens aktivitet. Lillan var så klart med. Vi samarbetar :)


Lillans uppgift är att dammsuga upp allt hår som kastas på golvet. På det sättet får hon vara med och hjälpa till samtidigt som hon får arbeta med dammsugaren som hon i vanliga fall ogillar väldigt mycket. 
Vi drar ner suget på det lägsta och sen får hon tuta och köra. Hon har urkul och är väldigt duktig samtidigt :)

Maken ville köra sin rakapparat på huvudet också och det fick han så klart. Så nu är hans huvud väldigt kalt. 

Lekparken igen

Dagen började bra, lämnade lillan på förskolan. Hela trehjulingsmaffian var i farten (lillan och tvillingarna). Ser så kul ut när de kör järnet hela vägen till förskolan. 
Sen åkte jag till jobbet igen. Denna gång var alla som jag behövde träffa på plats och mina papper blev ifyllda. Får se om det godkäns av försäkringskassan sen då. Hem igen och sova en kortis. Knodden fick fart och sparkade på som en galning. En filmsnutt finns på instagram där man ser hur det sparkas :) vet inte hur man lägger upp sånt här på bloggen tyvärr.

Åt rester till lunch.


Ris och en räk-grönsaks gryta eller vad det nu kallas plus sallad som jag inte minns vad den heter.  
Tredje dagen på raken som jag äter detta och imorgon lär det bli den fjärde :)


Hämtade lillan på förskolan och hade sällskap av tvillingarna och deras mamma.
Tjejerna har så kul tillsammans :) imorgon ska de cykla ihop igen. 

Lillan och jag drog till lekparken idag igen. 

Vi satt och njöt i solen ett tag tills hennes lekkamrat från förskolan dök upp lite huxflux. De två röjde lite och vi mammor fick prata lite :)


När det var dags att cykla hem tyckte lillan att hon skulle vara busig och cykla utan hjälm. Ajabaja! Hon garvade helt hysteriskt åt galenskapen och var väldigt nöjd. Men imorgon är hjälmen på som vanligt igen. 

Maken skulle jobba över idag (är inte hemma än i skrivandes stund) så lillan och jag tog latmansmiddag, pizza.


Skuttade ner till pizzerian och köpte mat. De bjöd på klubbor och tillbehör. Så snälla så. Lillan tittade på när pizzan bakades och förundrades över pizzabagarens mustasch. 

Maten slank ner och sen gjorde vi iordning henne för natten. Satte på My little pony på tv och myste i fåtöljen.


Det tog bara fem minuter tills hon somnade. Lilla skruttan. 

Så nu väntar jag bara in maken och maten han skulle handla på affären. :)

piss och bajs

Jag vaknade på ett bra humör. Lillan låg och myste med mig i sängen och sen åt vi frukost. Brödet hade möglat så vi fick äta kräm. Lillan ville ha ägg i sin kräm, och ja, då fick hon väl det. 


Jag höll nästan på att spy bara av synen på hennes mix men hon älskade det. Jag ville absolut inte prova.

Magen min kapsejsade lite i morse. Inte det roligaste när jag hade avtalat möte med chefens chef på jobbet. Tog mig i kragen och for iväg ändå.
Innan jag åkte kollade jag på sl.se för att kolla tågtider men kom på att det är ersättningsbussar. Ville kolla vad det kostade och de hade mage att skriva att kostnaden skulle bli densamma som om tåget hade gått. Oacceptabelt tycker jag. Om det är bekymmer med tåg och man måste ta andra alternativ som tar längre tid och så anser jag att resan borde bli gratis. Som tur var kom det en sån där inhyrd buss så jag behövde inte alls betala. Då kändes det lite bättre. Jag var beredd att ställa mig och skälla på någon sl-pissenisse bara för att sl är så dumma ibland. 

Hur som haver, jag åkte till jakan (gratis) och gick till kontoret. Där hittar jag INGEN. Varför? Jo för de sitter i möte. Jag frågar en tjej (som jag inte alls vet vem det är eller vad hon gör där på kontoret) om mötet och hur länge det ska pågå. Hon visar en whiteboard där info om deras dag finns. Självklart ska de ha möte hela förmiddagen fram till lunch och sen en timmas lunchrast. Jag var på kontoret till 10.40 och mötet skulle pågå till 12 och lunchen till 13. Gissa om jag blev putt? Jag hade ju ringt till den där chefen i torsdags och bokat in möte med henne. Kan hon inte nämna att de ska ha möte på förmiddagen då?! Jävla dålig stil måste jag säga.
Jag skrev en lapp till henne att jag åkte hem igen och att jag återkommer imorgon kl 10 och om hon har förhinder får hon ringa. Ville skriva en mycket mer ovänlig lapp men tänkte att det kanske kan vara dumt. 

Åkte hem och var flyförbannad hela tiden. Jag hade ju kunnat få sova i flera timmar istället för att hålla på att åka fram och tillbaka till jakan. Det enda jag sett fram emot denna ledighet är extra sömn. Får gå och sova tidigt ikväll istället. 

Men men, väl hemma fick jag fixa till det jag startat på morgonen, dvs hänga tvätten och plocka ur disken som äntligen var klar. Åt lunch och stirrade på dumburken. Var för arg för att kunna sova. 

Hämtade lillan på förskolan och lämnade in hennes semesterlapp. Jag har frågat lite om hur man ska lägga upp ledigheten inför sommaren i och med att knodden ska komma. Har väl inte fått några konkreta svar. Men till slut bestämde jag att hon ska få ha möjligheten att gå på förskolan de första veckorna så jag och knodden kanske kan komma in i någon rutin och hon får chans att leka utan att behöva vänta på mamma hela tiden. Men en av pedagogerna ansåg att det är viktigt att ha lillan hemma så hon också får lära känna knodden. Kunde hon inte ha klämt ur sig det när jag rådfrågade förut? Själklart ska lillan få semester och få vara hemma med oss också. Men hon är ju så energisk och vill vara ute och leka hela tiden så jag TROR, verkligen tror, att det blir bäst att hon får vara på förskolan även fast det är sammanslagning och säkert på annan förskola än vad hon är van vid. 
Vi får väl se hur det blir i sommar. Bättre att ha anmält till förskolan så att det finns möjlighet att gå dit än att inte ha gjort det tycker jag. 

Vi hade lekdejt idag efter förskolan.


Påsen med sandleksaker var med och frukt och vatten och riskakor. 
Så skönt att få prata med en annan mamma om hennes åsikter om ledigheten i sommar och så. Hon sa att hon hade gjort likadant. Dvs anmält så att möjligheten att gå dit finns. Det kändes skönt på något vis att få lite medhåll. 
Ungarna hade buskul i lekparken. Det är så kul att de verkligen leker med varandra och samarbetar så bra. 

Hoppas att chefen och chefens chef är på kontoret imorgon. Annars finns det en viss risk att jag ballar ur lite :P Håll tummarna!

Blandade bilder

Att skriva om påsken och sen inte lägga ut de bilder som jag hade tagit speciellt för bloggen känns ju dumt. Därför lägger jag ut bilderna nu istället.


Lillan och jag pyntade påskris i torsdags. 


Det vart väldigt tjusigt.

Sen målade vi ägg så klart :)


Superfina ägg som smakade gott.


Påsken bjöd på varierat väder. Sol och snö och regn och vind.


Gooooodis har vi ätit.


Lillan och jag har promenerat lite. Kul att prata om blommorna i backen när hon bara drar timmerstockar, haha :)

Idag då.


Vi var till lekparken en stund efter förskolan.


Lillan bakade sandkakor i vanlig ordning :)

Y

Min sandkaka.


Och lillans sandkaka :) 

Mumsfillibaba.


När vi skulle gå hjälpte hon faktiskt till att plocka undan. Inget gråt eller tandagnissel då inte. Det var imponerande :) imorgon väntar lek efter förskolan med tvillingarna :) grymt kul för barnen :)

Vecka 28

Ny vecka på tisdagar. Jag blir ibland förvirrad om vilken dag jag byter vecka för 1177.se skickar ut veckobrevet på måndagar så då tror jag alltid att det är då jag ska byta vecka. Men men. Bagateller egentligen.


Det är 90 dagar kvar till bf. Imorgon ska jag till kontoret och träffa en av cheferna för att fylla i en ansökan om graviditetspenning. Ska väl bli spännande. Kul att se om jag får det eller ej. Borde inte vara något bekymmer men man vet ju aldrig med försäkringskassan. 

Knodden verkar må bra. Hen sparkar på mycket och gör kullerbyttor som gör att magen spänns åt och spretar åt alla håll och kanter. Knodden har en liten förkärlek för att sparka på urinblåsan och jag kan gå från hysteriskt kissnödig till normalläge och tvärtom på två sekunder. Det är spännande det :)

Påskbingo

Jag gör ett försök att blogga via mobilen trots att den är trasig. På vissa ställen ser jag inte vad det står alls så ni får ha lite överseende med det. 
Dagen har gått i ett. Maken är borta på äventyr och jag och lillan har egentid tillsammans. 
Jag trodde att det var ponnyridning idag på 4h gården men tydligen inte. Vi var där och tittade på alla djuren ändå.


Getterna hade fått killingar. Tre små busiga killingar skuttade runt i hagen. 


Lillan passade på att gunga lite.


Och så lekte hon en stund i borgen som fanns där. 

Sen åkte vi hem, lagade lunch och lillan pärlade en stund med sin pappa. Det blev flera armband. 


Maken är en riktig fena på att pärla.

Sen kom S och grattade lillan i efterhand. Vi fikade och snackade en del goja. Hur kul som helst :) önskar alltid att vi får mer tid tillsammans. 
Lillan fick en jeansjacka, en klänning och en My little pony i present. 

Nu på kvällen har vi bjudit över svärmor/farmor. Lillan längtade efter sin farmor. De har lekt och läst en hel del. 
Vi spelar påskbingo.


Som vanligt har jag ett nummer kvar till vinsten. Alltid blir det så. Men det är kul och spännande. 


Påskgodiset är framme. Lillan låter skålen stå tack och lov. 

Nu ska vi snart spela vidare på påskbingon.

Påsk

Påskhelgen har väl inte varit den bästa för vår del. Min telefon blev tappad i golvet och gick i tusen bitar. Och sen hände en till grej som inte var så kul. 
Jäkla skit egentligen. Men allt går att laga som tur är. Ringde till tre för att kolla om jag kunde få byta in mobilen och samtidigt förnya abonnemanget och det fick jag. Tack och lov. Så det är löst. Bara det andra kvar men det löser sig det med =)

I övrigt har vi hunnit med att träffa svärfar med fru och ätit lite påsklunch med dem. Sen for vi till landet och åt påskmiddag med familjen. och så har vi påskfikat idag hos mormor och morfar. 
Jag rullar fram mer än går känns det som. =)
Mer påskfirande blir det. På måndag ska vi till svärmor och äta påskmåltid. Vet inte om det klassas som lunch eller middag eller så =) Huvudsaken är att vi ses =)

 
 
Helgens påskkärring hälsar glad påsk hon med. Hon har ätit på tok för många ägg men har inte lyckats pula i sig allt för mycket godis iaf. 

Jag vann

I måndags var jag till Jakobsbergs centrum med tantan jag jobbar hos. Vi var inne på Hemköp och Coop. På Coop fanns det en tävling. Svara på tre frågor och skriv en kort motivering.


Jag fyllde i för det brukar jag göra. Kunde alla svaren ändå. Visst gick jag och klämde på en chokladkaka för att kunna räkna rutorna men det måste man väl ändå få göra.


Lämnade in min lapp i den lilla brevlådan som fanns där i butiken och sen strosade jag vidare med tantan. 

Idag ringde telefonen och jag kände inte igen numret. Trodde det var någon jäkla telefonförsäljare eller så. Men det var en tjej från Coop i Jakobsberg som ringde för att berätta att jag minsann hade vunnit! Hurra!!! Det var bara att åka dit och hämta ut paketet. 


Superstort paket fyllt med godis. Påsken är räddad, haha. 

Jag vann!! Jag är bäst! Eller så, jag hade turen på min sida denna gång när slumpen skulle avgöra. 

Tantan kom ihåg att jag hade fyllt i tävlingsformuläret och höll på att trilla av stolen av förvåning när jag sa att jag hade vunnit. :)

Judehat

Varför hatas judar så mycket? Alltså på riktigt, vad har jag missat? Jag har läst om världskrigen och har sett många filmer och jag vet vad som var bekymmer då. Typ. Det är ju inte logiskt det som skedde alls. 
Nu då? I dagens samhälle, vad är det för "fel" på judar?
När jag gick till förskolan för att hämta lillan i tisdags var det en man som sa "judepack" till mig. Jag vart något ställd. Det tillhör inte vanligheten att jag blir kallad för annat än just svennebanan och jag trodde inte det fanns något sådant öppet judehat längre. Naivt kanske?


Här är bilden jag tog på mig själv direkt efter han kallat mig judepack. Tänkte se om jag kunde finna några likheter mellan mig och en så kallat typisk jude. Men njä, eller? 
Vi får väl se om han uttalar sig igen någon gång eller om det var ren tillfällighet. Jag kan ju ha gått förbi vid helt fel tillfälle? Eller? 


Så hääääär förvirrad blir man av sånt där. Haha.

Respektera varandra! Man behöver inte älska alla men alla får vara precis som de själva vill. 
 

RSS 2.0