Babyboken

Åh vad jag har letat efter en bra babybok.
Äntligen har jag hittat en som verkar bra. 

Vi var till stinsen för att kolla efter den i veckan. Men där var den så dyr, hela 150 kr dyrare än på nätet. Så vi åkte hem och jag beställde boken.
Fast det var bra att vi åkte dit ändå för då fick jag en chans att titta i den och se om den var något att ha =)Man ska fylla i allt från födelsedatum till släktträd och vad som är modernt idag samt priser på saker och ting. Sen ska det klassiska fot och handavtryck dit samt berättelser om hur mamma o pappa träffades med mera.
Ska bli kul att fylla i =)

Vill ni ha liknande beställ då från nätet istället för att köpa i butiken. 
på adlibris.se kostade den 211 kr har jag för mig. Där kan man ju välja gratis frakt också. =)


Tattoo-mässan


Planering

Förra veckan bokade vi kyrka till dopet.
Så nu börjas all planering inför den. 
Det svåra är att hitta en festlokal. 
Den som finns här i föreningen har en trappa som man måste gå ner för och det försvårar mycket. (Speciellt för dem som går med rullatorer eller dylikt).

Men nu är det bara att skriva listor på gäster, mat, och dryck.
Samt att skicka ut inbjudningskort...


Vill att det ska bli augusti nu. 
Vill gå på tattueringsmässan och bli tattuerad =)
Får väl se hur det går med det =)klängdag


Måste börja med att säga att natten var helt underbar. 
Bebis fick mat vid 23 som vanligt. sen åt hon ett bra tag. Gick och la mig 00.30.
Blev väckt kl 04.30!!! Helt underbart! 
Hon skämmer bort mig. Det kommer ju självklart inte vara så här alla nätter, men att det blev så just i natt var helt underbart!

Idag har hon varit riktigt klängig eller hur man ska säga. Har inte velat sova på annat ställe än just på bröstkorgen eller iaf mycket nära.Så hon har legat så här ganska stor del av dagen.
Hon sov själv i bilbarnstolen när vi åkte till ikea och så (plus ett tag när vi kommit hem).

Vi tog en dusch idag tillsammans.. Hon gillar inte badbaljan, men hon gillar att få håret tvättat i handfatet.
så vi tänkte att det kanske handlar om närheten, att vi håller henne närmare när hon får håret tvättat. Så vi provade att duscha och det gick utmärkt. Hon var lugn och fin under tiden vi duschade, men sen frös hon lite när hon fick komma ur duschen. Fast hon blev ju inlindad i sin handduk och fick mysa lite med sin pappa ett tag medan jag duschade klart =)

nyfikenVår lilla bebis var väldigt nyfiken på hunden. 
Hon försökte stirra ner honom. 
Ingen reaktion när han pussade på henne. När han skällde så knep hon ihop ögonen och rynkade pannan lite.hundvakt

har idag provat på att vara hundvakt samtidigt som jag har min bebis.
Det har varit krånglig men utmanande.

Han blev lämnad här kl 6 i morse. Då fick han lite tuppjuck och kutade runt i alla rummen. Som vanligt när han kommer över. Det är som om han gör en supersnabb koll på läget.
Vi var inne till 9.30 eller så, sen tog vi en promenad. Det gick väl sådär. Vi mötte andra hundar och han var lite orolig.

Sen gick vi ut vid 14 igen. Efter att vi alla tre hade sovit i sängen.
Vi tog en längre runda och stannade vid hundrastgården.Där inne fick han springa fritt.
Så han kutade runt i 20 minuter medan jag och bebis njöt i solen.
På vägen hem mötte vi andra hundar, men tack vare att han hade fått springa av sig lite så skällde han inget. Tack och lov =)

Nu ligger han o sover, får se när hans husse kommer och hämtar honom.

Lite tankar

Det var tamigtusan inte lätt att skriva ner förlossningsberättelsen. Det var jobbigt på alla sätt och vis. Jag är inte missnöjd över förlossningen eller så. Men när jag skrev så sprutade alla hormonerna ur ögonen. 

Vi hade valt att vara på danderyds sjukhus för att föda. Så när de säger att jag eventuellt måste åka till ett annat sjukhus blev jag störd. Det rubbade min balans. Har man ställt in sig på en sak och det sen inte blir så kan man bli lite förtvivlad.

Jag hade sagt innan förlossningen att jag inte ville ha någon epiduralbedövning, men jag hade så förbenat ont att jag hade inte klarat mig utan den. Jag kände mig som världens mespropp för att jag ändrade mig men kände ändå att om jag inte tar den så kommer hela upplevelsen bli ett rent helvete för både mig och min man. När jag väl fick den så tänkte jag inte så längre men på vägen in till sjukan så hann jag tänka en hel del.

Hela förlossningen från start till mål tog 36 timmar! Det kanske låter jättemycket, men jag skulle definitivt göra om det 10 gånger. Belöningen efter allt slit är värt alla timmarna.

Min man var världsbäst hela tiden. Han var med hela tiden. Han höll mig i handen under värkarna, han tömde ur vatten ur badkaret så jag kunde fylla på med nytt varmt vatten. Han var en klippa. Han är fortfarande en klippa men just där och då var jag så glad att han var med!

D-droppar

Varje dag i två år ska bebis få 5 droppar av d-vitaminen.
Det är tydligen inte så gott för hon gör en grimage varje gång man ger denne den. Men hon är duktig och slickar av skeden varje gång. Vi får dem gratis av BVC. Det är ju bra, inte för att de är så dyrt men ändå. Skönt att de bistår med vitaminflaskor eftersom att de proppar på oss hur viktigt det är att barnen får sånt...


förlossningsberättelse del 2

hmm,tänkte fortsätta på förlossningsberättelsen.

Vi åkte hem efter undersökningen på bb (den där jag fick dra ner brallan för att visa att vattnet verkligen hade gått). på vägen hem började verkarna komma småkrypandes. Vi åt lunch på McDonalds med våra vänner.
Sen åkte vi till hemköp för att köpa saker att äta på under förlossningen. och sen åkte vi hem.
Min värkar blev starkare och längre, jag had riktigt ont.
Vi åt middag hemma, eller ja vi försökte, men det gjorde så ont att jag kunde inte njuta av maten.
Efter maten (typ vid 7 eller 8) ringde jag till bb för att berätta hur det var, men de sa bara att jag skulle ta två alvedon och försöka sova.
Så jag tog alvedonen, inget hände. Värkarna förändrades inget. Så jag ringde igen, men då hade de ingen plats för oss. Hon undrade om hon skulle ringa till annat sjukhus för att vi skulle få en plats.
Men det var inte vad jag hade planerat, så jag tänkte härda ut en stund till innan jag ringde igen. 
Därför hoppade jag in i duschen igen, för att lindra värken, men det hjälpte inte. Då brast det för mig, jag började böla. Jag bad min man ringa in till bb och säga att jag inte pallade längre och att de får fixa annan plats till mig i värsta fall.
Men vi hade lite tur. De hade just fått ett rum ledigt så vi var välkomna.

Vi åker tillbaka till bb (min man övningskör så klart). Är där vid 21.30 eller så. Får sitta med ctg-maskinen igen. Barnmorskan ansåg att värkarna kom allt för oregelbundet så vi fick åka hem igen. Hon gav mig några citadon mot värken. Hon mer eller mindre lovade att värken skulle upphöra av citadonet. Jag stoppade i mig tabletterna och gick på toa för att förbereda mig för hemfärd. Vi gick till bilen men värkarna blev bara starkare. från dörren till bilen var det mindre än 50 meter, men det tog mig många minuter att ta mig dit. Satt i bilen o flåsade en stund.
Vi insåg att det inte skulle gå att åka hem, resan hade blivit ett helvete och vi hade förmodligen bara fått vända igen.
Så vi gick in igen. Jag blev undersökt och fick veta att jag bara var öppen 1 och en halv centimeter. Fy fan!
Jag blev jättebesviken, så där ont och inte mer?!?!
Hon tyckte fortfarande att vi skulle åka hem för att vila. Men jag sa att det var omöjligt, citadonet hade inte hjälpt alls, bara gjort mig tröttare. Så vi fick stanna! 
När vi väl fick lov att stanna var det midnatt!
Halv ett la jag mig i badet. Så skönt att få ligga på det viset. De kom och lyssnade på hjärtljudet en gång och allt lät bra. Vi var där inne i 1 och en halv timme. Fick byta om till sjukhusrocken där och fick nättrosor :) Efter badet var jag öppen två centimeter.
Vi gick till rummet och jag fick börja andas lustgas.
kl 4 är jag öppen tre centimeter och får då epiduralbedövning. 
Det var det klokaste beslutet jag tagit kändes det som. Jag kände fortfarnade värkarna men bara genom ett tryck. Det var skönt och jag kunde slappna av lite.


passar på att vila.

Klockan 7 på morgonen fick jag första dosen pencillin, eftersom att det var så länge sen vattnet gick.Samtidigt är det skiftbyte och vi får en ny barnmorska. en riktig hurtbulle =)
07.40 går bebisens hjärtslag ner under en värk och gick inte upp igen. Då kom barnmorskan in, vände på mig till höger och sen vänster, inget hände och sen fick jag ställa mig på alla fyra. I samma veva satte de en skalpelektrod på bebisens huvud för bättre hjärtslagsregristreering. 
När allt detta hände kom det in massor av människor på rummet. 
Efter detta fick jag fasta. Jag som precis innan händelsen hade bett om vatten. Jag var så himla törstig! Men det värsta var ändå att stå på alla fyra, för benen somnade och det gjorde ont. :P
Två timmar senare fick jag äntligen äta och dricka igen.
Någon gång innan 14.00 fick jag värkstimulerande dropp. Detta för att jag skulle öppnas snabbare. Än var jag bara 5 cm.
kl 14 var det skiftbyte igen. Då fick jag den barnmorska jag tyckte minst om. Hon var inte lika bra som de tidigare samt när hon gjorde undersökningarna så var hon inte alls lika försiktig. 16.45 är jag öppen 8 cm och 18.00 är jag öppen 9 cm. 
19.40 börjar det att trycka neråt. Jag sitter då på en boll och det känns som om jag ska skita på mig. Inte så vackert formulerat men det känns ju så. =)
Jag provar att sitta på förlossningspallen, men den var så låg och jag bara gled runt på den, gillade den inte alls. Men det var skönt att få luta mig bakåt, in i min mans famn.

21 är det skiftbyte igen.
klockan 22.50 föds våran dotter.
Jag minns att mellan värkarna precis innan hon kom ut hann jag somna. Jag var så trött!!hon lades på mitt bröst direkt när hon kom ut. de lyfte på benet så att vi skulle se vilket kön det blev. Vi var inställda på en pojke, så jag blev förvånad men så klart väldigt glad när jag såg att det var en tjej :)
Min man klippte navelsträngen och sen fick vo några minuter på oss att bara mysa innan jag skulle sys. 3 stygn fick jag. någon gång efter 2 på natten fick jag rullstolsskjuts till patienthotellet.

Babygym

Vi beställde ju ett babygym från jollyroom.se förra veckan. 
Vi beställde den på torsdagen fick avin på fredagen om att det gick att hämta ut den.
Men i fredags var vi i västerås och kunde inte hämta den.
Så på lördagen svängde vi förbi ica här i Kallhäll och hämtade ut den.

På kvällen byggde min man ihop den så att den kunde användas.
Vi provade att lägga bebis där men just då var hon lite kinkig och såg inte alls tjusningen med gymmet.Bamses gym!
Det finns en uppblåsbar ring till den också som man kan ha när bebis är starkare i nacken. Ringen har man för att bebis ska kunna sitta upp själv i den.

Idag låg bebis i gymmet medan jag fixade frulle till mig själv. Hon låg och stirrade på allt. Sen om hon såg vad det var eller inte vet jag ej. Men jag tror hon ser färgerna och finner dem intressanta.

Vi hade beställt en elefant-diinglis också, en sån man hakar fast i vagnen. Men det blev lite fel när de plockade ihop ordern på jollyroom. Så idag ringde jag dem och de ska skicka rätt sak till mig. Skönt att det löser sig =)

Första dagen...

Idag är det första dagen som jag är hemma själv med min lilla bebis! =)
Än så länge har det gått bra. 
Vi sov tillsammans i sängen, hon höll i mitt pekfinger när hon sov. HUr gulligt som helst ju!
Vid 12 gick vi upp. Då ville hon äta och få ny blöja och så där. 
Sen åt jag och sen gick vi ut för att gå på en promenad.
Vi var ute och gick i en timme. Hur mysigt och härligt som helst.
Vet inte vem som behövde promenaden mest, hon eller jag. Kanske båda lika mycket.Solen sken och det var riktigt behagligt ute.

Vi var en sväng till apoteket för att fylla på förrådet med  diverse nödvändiga saker samt gick till Coop för att köpa en ny glödlampa.
Inatt slocknade lampan i badrummet. Så det är helt kolsvart där nu. Men ska skruva dit den nya lampan så att man kan stänga dörren efter sig när man går på toa =)

Elefanten

Igår åkte vi till barnens hus för att titta efter ett babygym eller en babysitter.
Det babygymmet jag hade tittat på fanns inte. Inte heller någon rolig sitter. Då känns det som att hon kan sitta i bilbarnstolen ett tag istället för en sitter. Eller??

Men vi åkte inte därifrån tomhänta. 
Min man köpte en diinglis-elefant till sin dotter =)
Han köpte den som man drar i svansen för att få en liten melodi.Bebis tycker att den är lite spännande iaf. Inte alla gånger men ibland =)

När vi kom hem sen gick jag in på jollyroom.se och beställde babygymmet samt en till elefant-diinglis. En sån diinglis som man hänger i barnvagnen eller på bilbarnstolen.
Det blir elefanter överallt! =)

del 1 av förlossningsberättelsen.

Hela förlossningen började på tisdagen den 27 mars kl 11 när jag vaknade. jag kände att det var något konstigt i trosan, typ som när man får mens första dagen. Så jag reste mig och då forsade det ut vatten. Det blev en ordenlig pöl på golvet.
Lite halvpanik fick jag i två sekunder och sen skuttade jag in på toaletten för att fixa binda.
jag ringde min man, det samtalet var kort men allt det viktiga kom fram.

jag: hej älskling, kan du komma hem?

han: vaddårå?

jag: vattnet gick just.

han: oj, shit jag kommer

jag: okej, puss

han: puss

samtalet tog kanske 15 sekunder eller så. Sen skuttade jag in i duschen för att få mig ren o fräsch. jag hade inga värkar så jag väntade tills efter duschen med att ringa till BB. 
De på BB sa åt mig att ta det lugnt, äta frukost och åka in för undersökning sen när min man kommit hem.

Medan jag väntade på min man passade jag på att moppa golvet som var blött av fostervatten. Hela vägen från sängen till badrummet hade jag droppat. 
Precis när jag hade moppat klart kom han hem. Han hade fått skjuts av en kollega.
Jag åt lite frukost och sen åkte vi till BB för kontroll.Bild från BB. Första gången vi åkte in.
De satte på en ctg-maskin för att mäta bebisens hjärljud och mina värkar.
jag hade även en knapp i handen som jag skulle trycka på varje gång jag kände bebisen röra sig.De röda siffrorna är hjärtslagen och de gröna är värken.

Efter ha suttit med denna på i ca 20 minuter fick vi åka hem.
Innan hade jag lämnat urinprov.
Sen fick jag visa att vattnet faktiskt hade gått. Detta geon att dra ner brallan och visa hur det rann. Det kändes lite löjligt men vad tusan, det var bara att göra. =)

BVC

Idag var jag och sötisen till BVC med vår lilla bebis.
Hon vägdes och mättes.

Hon väger nu 3620 gram och är 53 cm lång.
Hon har alltså vuxit två centimeter på 13 dagar. Det är coolt. Det går fort. 
Äntligen är hon tillbaka på ursprungsvikten. 
När hon vägdes förra veckan så vägde hon 3300 något gram. Så det går verkligen åt rätt håll. =)Bebis och pappa myser i sängen innan BVC.

Barnläkaren sa att det var okej att ge nappen till bebis. Det har vi provat nu under dagen, men hon fattar inte riktigt grejen med den än. 
Hon suger på nappen en liten stund men spottar snabbt ut den. Det kommer ju ingen mjölk ur den så den är inte så rolig. =)

Frisyr

Har idag gjort min plikt som hustru. Klippte håret på min man. Han hade lovat att jag skulle få klippa honom hur jag ville. Det resulterade i att han fick en tuppkam.Det var lite kul att raka så kort på sidorna på honom. Det har jag aldrig gjort förut. Han passar ganska bra i det.
Eller ganska =) Jag tycker att det är väldigt snyggt! Jag gillar verkligen tuppkams-frisyrer. Min snygging!! =)

Mys-pysMyser med min dotter. Lika trötta båda två =)Pappa och dotter. Pusskalas =)bebisbild från BB.

Överraskning

I helgen hade vi planerat att ta det lugnt. Det enda som stod på schemat var att fixa mat och fylla på förrådet.
I fredags åkte vi till ICA Maxi och handlade. Tror jag skrev om det förut. 
Sen åt vi påsklunch. på lördagen styrde vi kosan mot västerås för att hälsa på mina päron. De bjöd på påskmiddag.
det blev en överraskning för min mormor oxå som fick träffa bebisen för första gången.
Ingen utom mamma o pappa visste att vi skulle åka dit =)
Gladast blev min syster. =)Glad Påsk

Vill bara passa på att önska alla er en riktigt glad påsk!Hoppas att ni får välfyllda påskägg och god mat!
Glöm inte att borsta tänderna efter allt godisätande =)

Långfredag

Idag har jag sooooooooovit.
Min söta man tog sovmorgon i morse. Han fick inte ställa väckarklockan. Så han klev upp vid 9 tiden. Då kröp jag ner i sängen igen. Men bebis var på tok för pigg för att sova och var lite gnällig. Sötisen gjorde allt han kunde för att få henne på bättre humör men det är lite svårt när han inte har tuttar!
Men hon låg hos mig i sängen ett tag och somnade till slut. Sen sov jag till 12 =)

När hon hade ätit lunch eller vad man ska kalla det åkte vi till Ica Maxi i Häggvik. Vi behövde fylla på förrådet. Plus att sötisen behövde få övningsköra lite.
Bebis gillar att åka bil. Hon sover så gott så.

När vi kom hem skuttade vi ut med barnvagn och allt för att fixa lite påskris.
Måste ju pynta lite här hemma. 
Vi firade påsken med att äta en påsklunch. Mumsigt värre.
Min man är en riktig fena på att laga mat nu för tiden. Eftersom att han inte kan amma eller så får han fungera som husmor. =)
Han är världens bästa kock, städare, kramkudde och handhållare. =)

Imorgon är det påskdagen. Då kanske vi ska panta flaskor. Rolig sysselsättning va?! :P

Ursäkta

bloggen kommer ganska långt ner på prioriteringlistan. 
Först bebis, sen mig, sen min man, sen hushåll och sist blogg.

passar på att blogga lite nu medan bebis ammar. 

idag, eller igår ska man väl säga, åkte vi alla tre till Jakan.
Jag behövde shoppa lite.
Har gått utan bh sen förlossningen. det är både skönt och inte skönt.
Det svåra har varit att brösten har läckt mjölk. Utan bh är det svårt att lägga in amninginlägg. Såna som suger upp mjölken. Jag har fäst dem på insidan av det linne jag har haft men det har väl gått sådär.
Nu har jag en bh och allt känns bättre =)

Sen behövde vi köpa en ny filt till bebis. hon har drällt mjölk på den hon har nu. så jag köpte ett kit på hm med filt, mössa, sockar och body. vita med silvergrodor på. passar henne perfekt då hon är som en liten groda själv. =)

Efter att vi var klara i jakan så åkte vi över till IKEA i barkarby. vi behövde köpa fler kräkhanddukar. vi hade 10. nu har vi 30 =) men vi har dem på skötbädden också. de är perfekt för att bli nerkissade och så. Vi köpte även två små duschhanddukar till henne. så nu kan vi bada igen och så får hon sin egna handduk. =)

Passade på att köra tvättmaskinen idag. en last med barnkläder =)

Nä nu ska jag tvätta mitt hjärta lite och se om hon vill sova...

Blöjor

okej.
en snabb uppdatering samtidigt som jag ammar.

Blöjor går ju åt. Alla har säkerligen sina egna favoriter som passar bäst på ens barn.
Jag har provat tre olika på bebisen.
Libero
Pampers
Huggies

Huggies är supersöta med nalle puh på rumpan. Men de är ganska stora och verkar inte samla upp fukt lika bra som andra. Tur nog har vi bara två av just dessa (fick gratisprov).
Pampers var de som det bjöds på på sjukhuset. De är riktigt bra. Dock är passformen inte optimal för våran bebis.
Libero är bäst för oss just nu. De sitter bäst och läcker inte.
min sötis gillar att pampers har gula spännband på blöjorna vilket gör det lättare att se vart man ska öppna och stänga. annars är det nog hugget som stucket för honom tror jag.
Vi får prova oss vidare sen. :)

Men nu vet ni. Lite onödig fakta men det struntar jag i :P

Premiärpromenad

Idag tog mannen min initiativ till en hurtig promenad. Eller ja, hurtig var den inte men det var dags att ta sig ut kände vi.
Passade på medan solen tittade fram.
Min sötis körde vagnen hela tiden och jag vaggade brevid. 
Det tar tid för kroppen att återhämta sig. Vi gick i ca 15 till 20 minuter. En alldeles lagom start för oss tre.


Bebis!

Ojoj, det är hela 5 dagar sen jag skrev något här på bloggen. Det är länge jue.
Men det finns en bra anledning och det är att bebisen äntligen har tittat ut. 
Det blev ett litet flickebarn som kom den 28 mars 2012 kl 22.50.Hon är verkligen underbar!
Här i bloggen så får hon kallas M eller bebis framöver. 
Ska inte lägga ut allt för många bilder heller för den delen. Men en kan jag absolut bjuda på =)
Kanske fler med =)

Ett mer ingående inlägg om förlossningen kommer senare. Tar nog tid att dikta ner.


RSS 2.0